Victima criptografică S.Korea a refuzat despăgubirea după pronunțarea instanței

Un tribunal sud-coreean a exonerat schimbul criptografic, Bithumb, de orice răspundere care rezultă dintr-o intruziune neautorizată care a dus la pierderea a mii de dolari de către un client..

Potrivit unui raport care a fost publicat pentru prima dată de Daily Economic Korea, un client pe nume Ahn Park a intentat un proces împotriva companiei invocând lipsa. Incidentul de hacking s-a produs pe 20 noiembrie 2017 și, conform documentelor instanței, exploatările descoperite anterior pe platformă au permis hackerilor să efectueze cu succes furtul.

Clientul a susținut că rețeaua ar fi trebuit să aplice garanții suficiente împotriva atacurilor similare și, astfel, a fost responsabil pentru orice pierderi care ar apărea în cazul unei încălcări.

Park a pierdut valute digitale în valoare de aproximativ 400 de milioane de won coreeni, ceea ce înseamnă aproximativ 350.000 de dolari. Intrusul a putut să-și acceseze contul și să scoată fonduri de pe platformă în câteva ore. Monedele furate au fost apoi convertite în Ethereum și apoi distribuite mai multor portofele criptografice.

Park a afirmat că Bithumb a fost compromis anterior de hackeri. Acest lucru a avut loc în iulie 2017. Intruziunea a permis hackerilor să acceseze înregistrările a peste 30.000 de utilizatori Bithumb. El a folosit incidentul pentru a evidenția gradul de securitate laxă a bursei.

Potrivit reclamantului, compania știa despre problemele de bază ale serverului care făceau site-ul susceptibil de hacking, dar nu reușea să repare suficient exploitele. Se pare că hackerii au folosit această lacună pentru a fura fondurile clientului.

Park a comparat serviciile Bithumb cu cele ale unei instituții financiare, insistând ca o astfel de firmă să fie menținută la aceleași standarde ca și alte instituții din categorie.

Bithumb s-a distanțat de orice pasiv susținând că nu este o instituție financiară și, prin urmare, nu este responsabil pentru pierderile financiare. Compania a susținut, de asemenea, că și-a făcut diligența prin notificarea clientului despre transferurile de fonduri prin mesaje SMS.

Judecătorul a notat această relatare atunci când a pronunțat hotărârea. El a declarat că criptomonedele sunt un instrument speculativ și nu un mijloc de plată, deci nu vă calificați pentru compensații financiare.

Bithumb’s Breach în iunie

Bithumb a suferit un atac de hacking major în iunie. Aceasta a dus la o pierdere de aproximativ 35 de miliarde de won coreeni, ceea ce înseamnă aproximativ 31 de milioane de dolari. Schimbul a efectuat o analiză de securitate pe platforma sa cu doar câteva zile înainte de incident, care a dezvăluit unele probleme legate de server. Bithumb a ordonat analiza în urma unei escaladări a încercărilor de intruziune.

Firma a raportat problema către internetul Coreei & Security Agency (KISA), o agenție guvernamentală care are sarcina de a investiga activitățile de criminalitate informatică. Anchetatorii de la KISA au vizitat birourile din Seul din Bithumb și au analizat protocoalele și serverele de securitate ale companiei. Angajații au fost, de asemenea, intervievați.

Bithumb a fost, de asemenea, piratat în iunie.

Bithumb a pierdut cripto în valoare de 31 de milioane de dolari în iunie, în urma unui incident de piratare. (Credit de imagine: Yahoo)


Bithumb sa mutat rapid pentru a suspenda depozitele și retragerile în urma incidentului pentru a minimiza riscurile. De asemenea, a mutat o parte semnificativă a activelor sale digitale în stocarea la rece.

Compania a compensat utilizatorii care au fost afectați de încălcare, o mișcare care a atras aplauze din partea analiștilor și a observatorilor din industrie. Antreprenorul Bitcoin, Charlie Shrem, a salutat această mișcare spunând că este un semn că industria devine mai matură.

Regulamentul pieței criptografice în Coreea de Sud

Industria criptomonedelor din Coreea de Sud nu are un set robust de reglementări care să protejeze investitorii de pierderile financiare în caz de furt. Acest lucru se datorează unei politici legislative care declasifică activele digitale ca mijloc legal de plată.

Guvernul Coreei de Sud nu le clasifică ca monedă sau activ financiar și, astfel, deținerea și câștigurile din criptomonede nu sunt, de asemenea, impozitate. Cu toate acestea, reglementările criptografice care vizează impozitarea sunt în lucru.

Schimburile criptografice din țara din Asia de Est sunt obligate să respecte stricte măsuri de combatere a spălării banilor și să cunoască regulile clienților dvs. De exemplu, clienților nu li se permite să utilizeze conturi anonime, iar identitatea acestora trebuie verificată.

Schimburile de criptomonede sunt, de asemenea, necesare pentru a raporta transferul de active către și de pe platformele străine către Comisia pentru servicii financiare (FSC), care este organismul de supraveghere și este interzisă tranzacționarea în futures Bitcoin..

Un accent pe securitate

Guvernul sud-coreean a intensificat cerințele de securitate pentru schimburile de criptomonede și acordă acum o certificare de securitate companiilor criptografice care îndeplinesc criteriile stabilite.

Upbit a fost primul schimb de cripte din țară care a primit acest premiu denumit licență Sistem de management al securității informațiilor (ISMS). Aceasta a fost în noiembrie. KISA a emis certificarea, care evaluează peste 100 de puncte de securitate a infrastructurii.

KISA a început campania analitică după un val de hack-uri de profil criptografice de înalt nivel care au văzut industria pierzând sute de milioane de dolari în fața criminalilor cibernetici în câteva luni.

În august, KISA a avertizat investitorii că multe schimburi sud-coreene au avut o securitate insuficientă și le-au cerut să ia măsuri de precauție suplimentare, mai ales atunci când se ocupă de platforme nașterii. Schimburile criptografice din Coreea de Sud cu venituri care depășesc 100 de milioane de dolari sunt necesare pentru a avea o licență ISMS.

Hackinguri majore de schimb criptografic în Coreea de Sud

Unul dintre schimburile sud-coreene care au suferit atacuri majore de piratare în ultimii doi ani a fost Coinrail. Platforma a pierdut peste 40 de milioane de dolari în jetoane NPXS, Ethereum, ATX și DENT în urma unui atac din iunie.

Un alt schimb criptografic, Youbit, a pierdut aproximativ 17% din totalul deținerilor sale de active digitale din cauza hacking-ului. Platforma a suferit două atacuri devastatoare în 2017. Ultima intruziune, care a avut loc în decembrie, a forțat compania să facă faliment.

Hackerii l-au vizat și pe Yapizon anul trecut. Heistul a condus la o pierdere de 3.800 BTC, care a reprezentat aproximativ 40% din totalul activelor digitale ale companiei.

O dezbatere de reglementare

Industria sud-coreeană a criptomonedelor evoluează și acest lucru a condus la o creștere a cererilor pentru modificări de reglementare. Recent, schimburile criptografice CobitCoin, Upbit, Coinplug, Hanbitco, Bithumb, Coinone și Gopax au organizat o sesiune de dialog cu Adunarea Națională a țării.

Dezbaterea a atras atenția asupra cunoașterii industriei clientului (KYC) și a regulilor de combatere a spălării banilor.

Acestea fiind spuse, legile de compensare a clienților nu au fost încă adoptate. Acest lucru ar spori încrederea investitorilor într-o industrie plină de incidente de furt.

(Credit pentru imagini recomandate: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map