Venezuelenii preferă BTC peste Petro, deoarece inflația atinge niveluri alarmante

Situația politică cataclismică din Venezuela determină adoptarea criptomonedelor, deoarece rata inflației în creștere rapidă devastează economia. În prezent, se estimează că va ajunge la 10 milioane până la sfârșitul anului 2019, conform cea mai recentă prognoză economică a FMI. Bitcoin devine din ce în ce mai popular pe măsură ce cripto-flopurile Petro.

Sancțiunile vizate afectează Banca Centrală a Venezuelei

Statele Unite, în special, au aplicat o presiune susținută asupra guvernului lui Maduro, vizând sectoarele vitale și cercul său interior. Banco Central de Venezuela (Banca Centrală a Venezuelei) a fost, de exemplu, recent lovit de sancțiuni.

Potrivit unui declarație emisă de secretarul trezoreriei Steven T. Mnuchin, „Trezoreria desemnează Banca Centrală a Venezuelei pentru a împiedica utilizarea acesteia ca instrument al regimului ilegitim Maduro, care continuă să pradă activele venezuelene și să exploateze instituțiile guvernamentale pentru a îmbogăți insiderii corupți”.

Sancțiunile economice impuse de alte puteri occidentale au înrăutățit și mai mult situația, îngreunând administrația lui Maduro să susțină valoarea Bolivarului venezuelean, care este în cădere liberă.

Situația gravă a economiei a dus la mai mulți venezueleni care îmbrățișează cripto pentru a eluda sistemele internaționale blocate de transfer de bani pentru a participa la comerțul global și la accesarea serviciilor de remitențe.

Banco Central de Venezuela a fost recent lovit de sancțiuni.

Trezoreria a aplicat sancțiuni Băncii Centrale din Venezuela pentru a împiedica utilizarea acesteia pentru a accesa sistemul monetar al SUA. (Credit de imagine: WSJ)

Petro vs Bitcoin

Guvernul venezuelean a încercat de ceva timp să-și promoveze moneda digitală Petro la nivel internațional și în rândul populației, dar proiectul este în mare parte un flop. Presupus susținut de rezervele de petrol și minerale ale țării, a fost lansat în 2018, dar încă nu a obținut acceptul în rândul marilor schimburi internaționale de criptomonede..

Șase schimburi locale au fost inițial autorizate să emită moneda și includ Amberes Coin, Criptolago, Bancar, Cave Blockchain, Afx Trade și Cryptia, dar volumele comerciale actuale sunt foarte mici.


CoinMarketCap indică că suma totală a tranzacțiilor efectuate în Petro în ultimele 24 de ore este zero. În schimb, tranzacțiile cu bitcoin în medie depășesc 20 de miliarde de dolari pe zi.

Popularitatea Bitcoin crește

Datorită haosului politic actual, mulți venezueleni sunt sceptici cu privire la Petro, deoarece însăși existența sa este determinată de administrația de la conducere. Ca atare, mulți cetățeni preferă acum utilizarea BTC ca mijloc de schimb și stoc de valoare. Mandatul lui Maduro în guvern este în prezent învăluit în incertitudine, iar înlăturarea acestuia ar putea însemna sfârșitul semnificației Petro.

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaidó, încearcă să preia puterea de la Maduro, dar este un cruciad bitcoin puternic și foarte anti-Petro. El a propagat agende împotriva criptomonedei susținute de guvern prin intermediul rețelelor sociale de la înființarea monedei.

Ca atare, aderarea sa la putere ar putea duce la eliminarea Petro. La urma urmei, a fost dezvoltat pentru a eluda sancțiunile SUA, care cel mai probabil vor fi ridicate dacă va prelua conducerea.

Cele mai recente statistici de tranzacționare indică faptul că tranzacțiile BTC din țară sunt în creștere. Mergând după cifrele CoinDance, Venezuelenii tranzacționează acum peste 39 de miliarde de dolari bitcoin în săptămână prin LocalBitcoins, o platformă P2P.

Unii mari retaileri venezueleni acceptă acum Crypto

Unii mari comercianți cu amănuntul din Venezuela s-au alăturat cripto-ului și acceptă acum plăți în monedă digitală. Traki, o companie de vânzare cu amănuntul cu 49 de puncte de vânzare se numără printre acestea și, conform ultimelor rapoarte, acceptă acum monede digitale majore precum Bitcoin Cash, Bitcoin, Dash, Ethereum și Litecoin.

Angajamentul a fost posibil printr-un parteneriat cu Cryptobuyer Pay, un procesor virtual de punct de vânzare. Traki vinde articole de la modă la mâncare.

Grupurile de criptomonede generează cazuri de utilizare a criptelor

Există numeroase inițiative de caritate cripto în Venezuela, care au ca scop calmarea greutăților care afectează marea majoritate a populației. Se crede că peste 80% din cetățeni trăiesc în sărăcie.

Organizațiile de caritate oferă bani tokenizați, cum ar fi bitcoin, Dash și EOS, cetățenilor afectați de sărăcie, cu scopul de a ajuta nu numai să încurajeze utilizarea criptomonedelor. O organizație caritabilă, GiveCrypto, a oferit aproximativ 7 USD pe săptămână familiilor care nu reușesc să se întâlnească.

Suma este echivalentă cu salariul minim mediu lunar la nivel național și este trimisă familiilor prin intermediul aplicațiilor. Potrivit lui Joe Waltman, directorul executiv al organizației, principalul obiectiv al inițiativei este de a ajuta oamenii să adopte criptomonede, în special în cazurile în care sistemele monetare convenționale sunt rupte, iar Venezuela este un loc minunat pentru a începe.

Managerul de proiect, Efrain Pineda, a subliniat, de asemenea, importanța de a ajuta populația să depășească anumite percepții despre activele digitale, inclusiv mitul conform căruia numai persoanele cu cunoștințe tehnice pot tranzacționa în criptomonede..

Criza alimentară din țară și blocajele imprevizibile ale ajutorului umanitar la frontiere au făcut din donațiile criptografice o opțiune mai fezabilă pentru organizațiile care doresc să sprijine cetățenii săraci în aceste vremuri dificile..

AirTM este o altă companie care întreprinde un proiect de relief bazat pe criptomonede în națiunea sud-americană. Proiectul său, numit Airdrop Venezuela, este condus de Steve Hanke, profesor de economie aplicată la Universitatea John Hopkins. Acesta își propune să strângă peste 1 milion de dolari pentru a ajuta venezuelenii și a promova adoptarea criptomonedelor.

Airdrop Venezuela a reușit până acum să strângă mai mult de 290.000 de dolari în donații și are în prezent aproximativ 60.000 de beneficiari înregistrați.

(Credit pentru imagini recomandate: CNN)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map