Piața criptografică bearish va duce probabil la mai multe atacuri de piratare

Hackul Ethereum Classic a făcut recent titluri după ce hackerii au lansat cu succes un atac de 51% asupra blockchain-ului și au eliminat moneda digitală în valoare de peste 200.000 $.

Gate.io a fost deosebit de afectat, dar se pare că hackerii au returnat o parte din pradă. Conform un raport publicat de Gate.io, a fost returnată moneda digitală Ethereum Classic în valoare de aproximativ 100.000 de dolari.

Compania speculează că făptuitorul ar fi putut fi un hacker cu pălărie albă care dorea să demonstreze vulnerabilitățile rețelei Ethereum Classic.

Cum s-a produs atacul de piratare de 51%

Un atac de 51% este condiționat de faptul că o entitate controlează peste jumătate din rata de hash predominantă într-o rețea. Atacatorul poate opri tranzacțiile, inversa sau rescrie istoricul blockchain.

În cazul de hacking Ethereum Classic, hackerii au închiriat suficientă putere de hashing pentru a-l submina pe cel predominant și apoi au efectuat un jaf după ce au lansat un atac cu dublă cheltuială. Incidentul a avut loc pe 7 ianuarie și a fost susținut timp de patru ore. Toate tranzacțiile au fost confirmate în timpul atacului și au trecut testul de validitate, dar au devenit nevalide după terminarea hack-ului.

Coinbase a reușit să împiedice în timp încercarea de hacking pe rețeaua sa, întrerupând tranzacțiile care implică criptomoneda Ethereum Classic. Site-ul descoperit, se pare 12 instanțe cu dublă cheltuială în rețea în valoare totală de aproximativ 219.500 ETC evaluate la puțin peste 1 milion de dolari.

O vulnerabilitate cardinală

Acestea fiind spuse, vulnerabilitatea la 51% a atacurilor este sine qua non rețelelor de dovadă a muncii. În mod normal, un blockchain este întreținut de mineri cinstiți care promovează lanțul onest. Cu toate acestea, nodurile cu o putere covârșitoare de calcul vor avea capacitatea de a suprascrie un blockchain.

Potrivit celui mai recent raport, Gate.io a implementat o detectare de 51% ca măsură de protecție suplimentară. Platforma are, de asemenea a ridicat cifrele confirmării tranzacției la 4.000.

Șapte restituiri tranzacțiile au fost detectate pe platforma Gate.io și patru au fost folosite de atacator pentru a transfera 54.200 ETC. Compania a notificat alte schimburi de adrese utilizate de hacker și a anunțat că va rambursa clienții afectați. La momentul incidentului, Ethereum Classic avea o valoare de aproximativ cinci dolari.

Încercarea de piraterie Statcounter

În noiembrie anul trecut, Gate.io a suferit și o încercare de hacking prin Statcounter. Codul rău intenționat a fost injectat în scriptul Statcounter care a fost încorporat pe site. Codul a fost conceput pentru a capta tranzacțiile efectuate pe platformă, în special retragerile, și pentru a înlocui adresele de primire cu cele care aparțin hackerului.

Statcounter este un script analitic similar cu Google Analytics care monitorizează activitatea vizitatorilor. În acest caz, hackerii l-au modificat pentru a fi folosit ca instrument de intruziune. Se pare că Gate.io a putut dezactiva scriptul de pe platforma sa la timp, reducând efectiv încercarea.


O piață de cripto bearish de blamat

Scăderea precipitată a prețurilor criptografice a accentuat riscurile atacurilor de 51% asupra rețelelor de criptomonede. Multe criptomonede în curs de dezvoltare sunt acum vulnerabile din cauza profitabilității miniere reduse, care a eliminat un număr semnificativ de mineri. Acest lucru a condus la o scădere a ratelor de hash, ceea ce face mai ușor să obțineți suficientă putere hash pentru a invada o rețea.

Mai puțini mineri înseamnă o scădere a ratei de hash, ceea ce la rândul său o face mai ieftină pentru infractorii cibernetici care doresc să închirieze puterea de calcul care vizează o rețea de criptomonede. Chiar acum, teoretic costă aproximativ 249.824 dolari pe oră pentru a lansa un atac de 51 la sută asupra Bitcoin la rata de hash de 38.063 petahashes pe secundă. Cifrele reale vor fi mult mai mari. Acest lucru este conform statisticilor listat de Crypto51.

Acestea fiind spuse, este aproape imposibil să lansezi un astfel de atac asupra rețelei Bitcoin. În primul rând, are o rată de hash considerabil ridicată, necesitând un număr mare de mineri. În total, are peste un milion de mineri și este mult mai descentralizată datorită creșterii și diversificării rețelei de-a lungul anilor. Există, de asemenea, obstacolul insurmontabil de a convinge peste 500.000 de mineri să-și dirijeze puterea de hash pentru a iniția un atac de 51%.

Un astfel de plan nu ar fi fezabil. Unele dintre cele mai vulnerabile blockchain-uri la un atac de 51% includ Ethereum Classic, Bytecoin, MonaCoin, Litecoin Cash și Dash. Acest lucru este conform aplicației Crypto51.

În 2018, monede precum Litecoin Cash, Monacoin, Zencash, Bitcoin Gold și Verge au avut hack-urile blocate prin acest mod. Peste 1,8 milioane de dolari în Bitcoin Gold au fost sustrase în timpul atacului său. Atacul asupra Verge a dat, de asemenea, atacatorilor o monedă digitală în valoare de aproximativ 2,7 milioane de dolari.

Hackerii au vizat rețeaua Ethereum Classic printr-un atac de 51%.

Gate.io speculează că făptuitorul ar fi putut fi un hacker cu pălărie albă. (Credit de imagine: Pixabay)

Hash Power for Rent este un mare colaborator

Creșterea piețelor care oferă putere hash de închiriat a sporit, de asemenea, probabilitatea atacurilor cu 51%. Astfel de platforme oferă o serie de capabilități miniere pe scară largă care pot ajuta atacatorii să instige un atac fără a fi nevoie să cumpere hardware.

Schimburile criptografice pot evita un astfel de atac, de exemplu, prin creșterea numărului de confirmări necesare pentru validarea fondurilor. Monedele digitale vechi minate sunt de obicei îngropate în straturi de blocuri confirmate. Acest lucru le face mai sigure de manevrat.

În ceea ce privește atacul Ethereum Classic, creatorul Litecoin (LTC), Charlie Lee, a subliniat că atacurile de 51 la sută fac parte din atributele de bază ale unei criptomonede descentralizate, afirmând că, dacă o monedă nu este susceptibilă, nu este descentralizată..

Aceasta este o observație care provoacă gânduri. &# 129300;

Prin definiție, o criptomonedă descentralizată trebuie să fie susceptibilă la atacuri de 51%, fie prin hashrate, miză și / sau alte resurse fără permisiune.

Dacă un cripto nu poate fi atacat în proporție de 51%, acesta este permis și centralizat. https://t.co/LRCVj5F0O1

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 8 ianuarie 2019

A urmat o dezbatere cu privire la faptul dacă un atac de 51% ar trebui să fie cu adevărat printre pietrele de temelie ale unui ecosistem criptografic sensibil. Unii au susținut că astfel de atacuri vectoriale duceau uneori la investiții criptografice și sunt, în general, o pacoste pentru comunitatea mai mare.

O altă școală de gândire este că o platformă bazată pe consens ar trebui să poată permite conducerea majorității, în acest caz, a celor care controlează cea mai mare putere de hashing. Câțiva au subliniat, de asemenea, că descentralizarea unui blockchain este inutilă, dacă nu sigură.

O soluție de dovadă a mizei a fost susținută ca răspuns la vulnerabilitatea de 51% a atacurilor care afectează monedele de dovadă a muncii. Permite entității care deține peste 51% din monedele dintr-o rețea să controleze blockchain-ul.

Achiziționarea unei cantități atât de substanțiale de monede ar necesita achiziționarea acestora, provocând ulterior o creștere a prețurilor. Acest lucru ar fi extrem de greu de realizat, mai ales dacă o criptomonedă are o capacitate de piață imensă.

Se așteaptă ca 51% din atacurile împotriva criptomonedelor să crească în 2019, deoarece condițiile actuale de pe piață îi încurajează pe hackeri cu acces la o putere de hashing semnificativă..

(Credit pentru imagini recomandate: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map