Pe măsură ce diapozitivele de piață, fondurile speculative de criptare se reduc

În 2018, Crypto Hedge Funds Tread Water

Amiralul Crypto, Bitcoin, s-a scufundat încet în acest an, aducând restul pieței cu ea și, mai degrabă decât să coboare cu ele, fondurile speculative de criptomonede sunt nava.

De la începutul anului, 9 astfel de fonduri speculative au încetat complet operațiunile, Bloomberg rapoarte. Multe dintre acestea au fost create în perioada de creștere a pieței de anul trecut, aducând 167 de fonduri noi. Această abundență de sânge nou s-a adăugat celor 39 de fonduri create în perioada 2011-2016, crescând la total la peste 200 fonduri active de criptomonede active care gestionează active estimate la 3,5-5 miliarde USD.

În schimb, doar 20 de fonduri au fost înființate în 2018 până acum, punând industria pe drumul cel bun pentru a produce aproximativ 120 de fonduri noi până la sfârșitul anului. Având în vedere cele 9 care au mușcat deja praful până în acest an, totuși, numărul final ar putea fi foarte puțin.

Dintre cei care și-au închis ușile, anumite fonduri au făcut acest lucru fără o explicație pentru investitorii lor. Crowd Crypto Fund, de exemplu, și-a șters site-ul și a șters orice urmă a activității sale de socializare. Alții au fost puțin mai sinceri în fața eșecului. Protocolul Alpha, un fond de hedging descentralizat care a lansat recent un ICO, a renunțat la vânzarea token-ului și a returnat toate încasările participanților săi:

„Având în vedere riscurile potențiale de reglementare și de piață, AlphaProtocol a decis că cea mai bună abordare este rambursarea contribuabililor de vânzare privată. Întrucât simbolul ALP nu a fost listat în nicio schimbare, contribuitorii pot returna toate jetoanele ALP emise pentru o rambursare completă. Procesul de rambursare a fost finalizat până la 31-03-2018. ”

Într-un mod similar, Polychain Capital, poate cel mai mare fond de acest gen, cu o valoare estimată de 250 mln USD în active gestionate, s-a îndepărtat de a deveni publică în Canada cu un IPO. Compania a planificat să depună un loc la bursa canadiană, însă, pe măsură ce piața a început să se transforme în rău, la sfârșitul lunii ianuarie, CEO-ul Olaf Carlson-Wee a anunțat că organizația a decis „să nu continue cu listarea”.

Cu rentabilități actualizate în 2018 de -23,31% – care este în contrast brutal cu revenirile de 1.708,50% medii ale acestor fonduri în 2017 – rezultatele negative și incertitudinea pieței sunt, fără îndoială, motivele acestor închideri. Aceeași incertitudine a pieței ar putea lăsa 10% din aceste fonduri capabile până la sfârșitul anului, potrivit directorului global al Strategiei fintech al Autonomiei Cercetării LLP, Lex Sokolin. Rick Marini, partener fondator al Protocol Ventures, crede că doar 50 din fondurile active în prezent vor putea strânge suficient capital până în 2019 pentru a rămâne pe linia de plutire.

Banii din acoperire sau doar jocul ascuns și căutat?

Chiar dacă investitorii se feresc de criptomonede și fonduri speculative de aproape, capitalul, într-o formă sau alta, își găsește drumul în spațiul criptomonedelor. Banii sunt încă acolo – dacă știi unde să cauți.

Și dacă sunteți un blockchain / cripto antreprenor, banii sunt încă acolo dacă știți la cine să vă uitați. Randamentele pot fi scăzute, dar investițiile de capital de risc din 2018, de exemplu, sunt încă pe ritmul de a se potrivi sau de a depăși 1 miliard de dolari anul trecut în finanțare. Până în prezent, grupurile de capital de risc au investit peste 350 de milioane de dolari în proiecte doar în acest an.

Un astfel de proiect, Blockstream, o organizație de dezvoltare blockchain, a strâns 55 mln USD în runda sa de investiții din seria A în februarie a acestui an și nu este singură. Într-o serie B, Bitpay a atras, de asemenea, 7 cifre în finanțare, cu un total de 40 mln USD în capital de investiții.

În afara capitalului de risc, 2018 a înregistrat, de asemenea, cea mai mare achiziție a unei companii de criptomonede până acum în tânăra istorie a industriei. La sfârșitul lunii februarie, Circle Internet Financial Ltd., o companie susținută de Goldman Sachs, a cumpărat bursa Poloniex pentru o sumă de 400 mln USD. De la această achiziție, alte companii s-au gândit să urmeze exemplul, cum ar fi brokerul de internet Monex, cu sediul în Tokyo a dezbătut cumpărarea bursei japoneze Coincheck.

Fondurile speculative primesc o lovitură deocamdată, și având în vedere creșterea meteorică a acestor fonduri într-un moment în care alegerea unei investiții reușite a fost la fel de ușoară ca și jocul cu ochii la ochi fără coada pe măgar, mai multe vor scădea probabil pe măsură ce progresează anul. Investițiile VC și achizițiile de milioane de dolari, precum cele menționate anterior, indică totuși că, chiar și în timpul recesiunii pieței, banii instituționali nu așteaptă pe margine pentru a-și pune pielea în joc.


În cazul în care fondurile speculative continuă să se extindă, jucătorii mari ar putea să se bată în alte domenii ale industriei în timp ce caută oportunități de acasă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map