Întreprindere Dark Web similară cu Silk Road Închis de FBI, Europol

Autoritățile din Germania au arestat principalii operatori ai uneia dintre cele mai mari piețe de pe webul întunecat din lume, numită Wall Street Market. Trei bărbați, Tibo Lousee, Jonathan Kalla și Klaus-Martin Frost, cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de autoritățile din Statele Unite și Europa.

Potrivit unui afirmație eliberați de Poliția Penală Federală a Germaniei (BKA), suspecții au fost arestați în timpul represiunilor din statele Baden-Württemberg și Renania de Nord-Westfalia. Coordonarea inter-agenții care implică unitatea ZIT a țării, specializată în infracțiuni cibernetice, Europol și FBI, au ajutat la reducerea operațiunii.

Un cetățean brazilian, Marcos Paulo De Oliveira-Annibale, în vârstă de 29 de ani, a fost implicat și în întreprinderea ilegală și se află în prezent în custodie. El a fost acuzat de un tribunal californian pentru rolul său de moderator. Annibale ar fi acționat și ca ofițer de relații publice pentru platformă și a promovat-o în mod regulat pe site-uri de socializare precum Reddit. Se pare că suspectul a operat sub aliasul „MED3LIN” printre altele.

Modul de funcționare de pe Wall Street Market a fost similar cu cel al faimosului Drum al Mătăsii. Autoritățile estimează că platforma a fost cel puțin a doua ca mărime de acest gen din lume înainte ca aceasta să scadă.

Servere, numerar și criptomonede confiscate

Infrastructura serverului rețelei, care consta din noduri în Olanda, Germania și România, a fost confiscată în timpul raidurilor. Au fost de asemenea găsite o armă, în valoare de aproximativ 500.000 de euro (560.000 de dolari) în numerar, precum și sute de mii de criptomonede..

Potrivit Georg Ungefuk, un purtător de cuvânt al ZIT și al procuraturii din Frankfurt, platforma web întunecată era accesibilă doar prin intermediul rețelei criptate Tor. El a dezvăluit că suspecții au încercat să tragă o înșelătorie de ieșire chiar înainte ca autoritățile să se închidă.

Au pus rețeaua în modul de întreținere și au transferat fonduri din conturile escrow ale clienților către cei aflați sub controlul lor. Se crede că operațiunea le-a generat peste 30 de milioane de dolari din încasări ilicite.

Un utilizator de pe Wall Street Market a spus Deepdotweb că administratorii au încercat să-l șantajeze amenințând că îi va dezvălui informații sensibile despre el către FBI dacă nu a plătit o anumită sumă de bani în criptomonedă ca răscumpărare.

Se pare că infractorii cibernetici intenționau să renunțe la operațiune și să se ascundă când autoritățile s-au apucat. Accesul la site este interzis în prezent. Următorul banner este activat, conform indicațiilor agenției germane BKA.

Vânzătorii de pe Wall Street Market se ocupau în principal de accesorii ilegale care includeau droguri, instrumente de piratare, documente falsificate și informații financiare furate.


Accesul la site este interzis în prezent. (Credit de imagine: BKA)

Vânzătorii de pe site se ocupau în principal de accesorii ilegale care includeau droguri, instrumente de hacking, documente falsificate și informații financiare furate. Se pare că rețeaua a luat un comision între două și șase procente pentru vânzări. Multe tranzacții au fost efectuate utilizând criptomonede centrate pe confidențialitate, un proces care a făcut mai dificil pentru autorități să urmărească creierii și utilizatorii din rețea.

Bitcoin și Monero au fost principalele criptomonede utilizate pentru îndeplinirea tranzacțiilor. Wall Street Market avea peste 5.000 de comercianți care se ocupau de articole ilicite și mai mult de un milion de clienți. Peste 50.000 de articole au fost listate spre vânzare pe piață.

Cei trei suspecți germani se confruntă în prezent cu acuzații atât în ​​Statele Unite, cât și în Germania. Procuratura germană a clarificat totuși că o urmărire judiciară reușită în țară înseamnă că nu vor trebui să fie judecați în Statele Unite. În cazul în care sunt condamnați, aceștia se confruntă cu o perioadă de închisoare cuprinsă între unu și 15 ani.

În prezent, autoritățile urmăresc alte piste rezultate din anchetă. Conform Agentul responsabil special al DEA, Chris Nielsen, „Cazul trimite un mesaj clar celor care încalcă legea și încearcă să se ascundă în spatele iluziei anonimatului”.

O altă eliminare recentă a Dark Web Marketplace

Luna trecută, o altă piață dark web, numită „Sinmed”, care a funcționat sub o rețea netă mai mare, denumită „Dream Market”, a fost închisă după ce autoritățile au efectuat o operațiune sting care îi viza pe administratorii săi.

Trei bărbați, Chester Anderson, în vârstă de 44 de ani, Jarrette Codd, în vârstă de 41 de ani și Ronald MacCarty, în vârstă de 51 de ani au fost arestați și acuzați în Statele Unite. Un raid pe baza lor a dus la una dintre cele mai mari confiscări de droguri din istoria New Jersey. Drogurile ilegale găsite includeau Xanax contrafăcut, metamfetamină și heroină. La fel ca ancheta de pe Wall Street Market, au fost implicați atât FBI, cât și Europol.

Anderson, Codd și MacCarty aparent conduceau o rețea de distribuție a drogurilor care se întindea peste 40 de state. Au primit plăți în criptomonede și au spălat fondurile folosind carduri de debit. Agențiile de aplicare a legii au început să urmărească activitățile grupului în 2017, după ce au primit o alertă de la Procuratura din districtul Manhattan despre retragerile suspicioase de bancomate imense care au loc în zona New York.

(Credit pentru imagini recomandate: CNN)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map