În parteneriat cu ConsenSys, Amazon Web Services lansează platforma Kaleido Blockchain

Vă prezentăm Kaleido, Incursiunea Amazonului în Blockchain

Amazon tocmai și-a făcut intrarea în industria blockchain-ului și deschide ușa cu o platformă menită să faciliteze punerea în aplicare a tehnologiei incipiente pentru întreprinderi și întreprinderi..

Monolitul serviciilor web a colaborat cu incubatorul Ethereum ConsenSys pentru a aduce platforma Kaleido Blockchain Business Cloud, „o platformă blockchain all-in-one care vizează accelerarea și simplificarea utilizării tehnologiei de către întreprinderi” pe piața serviciului web Amazon..

Potrivit unui oficial Comunicat de presă de către Amazon, „Kaleido oferă o soluție completă pentru cei pregătiți pentru ceva mai mult decât scripturi sau șabloane de personalizare, eficientizând procesul de rețea a rețelelor private blockchain sigure, fără a sacrifica capacitatea de a personaliza mediul. Aceste rețele private oferă toate avantajele tehnologiei blockchain de bază, menținând în același timp nivelurile necesare de securitate și performanță. ”

În esență, Kaleido a fost dezvoltat pentru a reduce acele bariere de intrare, atât tehnice, cât și financiare, care au împiedicat organizațiile să aplice sau să experimenteze tehnologia blockchain pentru operațiunile lor de afaceri. Creierul copilului ConsenSys, Kaleido rulează pe Amazon Web Services (AWS) și este disponibil pe piața AWS. Prezentat în suita de aplicații AWS, Kaleido este compatibil cu serviciile web existente ale Amazon, inclusiv Amazon EMR, Amazon Athena și Amazon Virtual Private Cloud, printre altele.

O abordare hibridă a rețelelor Enterprise Blockchain

Atunci când încearcă să implementeze și să implementeze rețele blockchain, companiile se confruntă adesea cu obstacole insurmontabile sau costisitoare. Confruntat cu un labirint tehnic de mecanisme de consens, modele de guvernanță și limbaje de codare – ca să nu mai vorbim de lexicul jargonului tehnic care însoțește aceste – implementarea soluțiilor blockchain poate deveni mai multă problemă decât problemele pe care încearcă să le rezolve..

„Clienții se confruntă cu un set comun de probleme și capcane, deoarece investesc timp și bani semnificativi în proiectele lor blockchain”, explică Steve Cerveny, liderul întreprinderii ConsenSys și fondatorul platformei Kaleido. „Așadar, am reunit o echipă pentru a construi o platformă care să reunească – într-un mod simplu, coeziv și unificat – experiențele și instrumentele potrivite. Știam că trebuie să proiectăm o platformă de la problemele de afaceri în jos, deoarece aici se află problemele de durată cu care se confruntă companiile în spațiul blockchain. ”

Abordarea privat-publică a Kaleido a operațiunilor de sistem urmărește să ofere organizațiilor securitatea imuabilă a unui blockchain public fără a compromite flexibilitatea unei rețele private. Acest „mod dual” permite utilizatorilor Kaleido să conecteze un sistem privat, autorizat construit pe Ethereum, la rețeaua publică Ethereum fără permisiune în general. Acțiunile asupra lanțului privat, prin urmare, sunt ancorate la rețeaua principală Ethereum, facilitând verificarea publică a oricăror date sau informații în cazul apariției unui conflict intern în cadrul sistemului privat al unei organizații.

În plus față de aceste ancore de releu, Kaleido oferă analize integrate și suport pentru diverse mecanisme de consens (de exemplu, IBFT, RAFT, POA) și opțiuni de protocol (de exemplu, Geth și Quorum).

Un pas către accesibilitate

În 2015, ConsenSys a încercat să aducă soluții de întreprindere similare în prim-planul atenției industriei tehnologice cu Ethereum Blockchain as-a-Service (E BaaS) prin Azure, care funcționează în cloud. E BaaS, totuși, a fost un serviciu sandbox care a oferit utilizatorilor săi un set de scripturi și instrumente de bază pentru a începe construirea propriilor aplicații blockchain.

Kaleido duce precedentul lui E BaaS cu un pas mai departe. Mai mult decât simple scripturi și instrumente, este o platformă blockchain complet funcțională, gata de implementare, disponibilă prin cloud-ul Amazonului. Acest lucru va permite entităților fără experiență în blockchain sau talent de codificare să lanseze soluții care să răspundă nevoilor lor de confidențialitate, conformitate și sclabilitate, păstrând în același timp asigurarea publică de securitate și fiabilitate a blockchain-ului..

Fiind primul software blockchain dat vreodată ca serviciu construit pe Ethereum, Kaleido ar putea fi un augur pentru viitorul adoptării mainstream și convenționale a blockchain-ului.

„De la înființarea ConsenSys în 2014, am avut misiunea de a accelera adoptarea Ethereum și toate beneficiile pe care descentralizarea le poate aduce afacerilor și societăților din întreaga lume”, afirmă Joseph Lubin, cofondator al Ethereum și fondator al ConsenSys. „Credem că Kaleido va deveni un standard de facto și o platformă globală blockchain pentru afaceri, oferind o bază de bază care până astăzi lipsea din setul de instrumente pentru întreprinderi.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map