Hacking Bitcoin: raportul spune că China poate ataca rețeaua minieră Bitcoin

Potrivit unui raport de cercetare recent compilat de cercetători de la Universitatea Internațională Florida și Universitatea Princeton, China are o influență extraordinară asupra rețelei bitcoin în mare parte datorită monopolizării puterii de hashing a sistemului. Raportul explorează capacitățile naționale de atac și stimulentele pentru a distruge bitcoinul.

China controlează în prezent aproximativ 74% din puterea criptografică a rețelei bitcoin. Ceea ce este îngrijorător este că ar putea folosi această poziție pentru a lansa un atac care poate afecta peste 50% din sistemul bitcoin. Un astfel de eveniment ar declanșa o reacție în lanț care ar putea în cele din urmă să destabilizeze întregul ecosistem bitcoin.

Cum a devenit China o centrală minieră majoră Bitcoin??

Disponibilitatea energiei ieftine este considerată a fi un factor cheie al centralizării puterii în China. Potrivit unui recent raport de Diar, China se mândrește cu rate de electricitate semnificativ mai mici în comparație cu Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale, cu tarife de vânzare cu amănuntul care variază la aproximativ 0,08 USD / oră.

Tarifele cu ridicata sunt de aproximativ jumătate. Ratele scăzute fac din mineritul bitcoin o aventură destul de sensibilă în țara din Asia de Est. În comparație, tarifele la energie electrică în Statele Unite media în prezent 12 cenți pe kilowatt-oră (kWh), în timp ce cifrele din Marea Britanie se ridică la aproximativ 14,37 pence pe kWh (19 cenți pe kWh).

Se consideră că energia electrică ieftină din China a dus la revoluția timpurie a industriei miniere bitcoin din țară și a dus la dominarea bazinelor miniere. Și așa astăzi, majoritatea bazinelor miniere majore de bitcoin sunt situate în China.

Compania chineză, Bitmain, este un exemplu de poveste de succes în mineritul bitcoin. Fondată în 2013, cu ani înainte de creșterea meteorică a industriei criptomonedelor, a jucat un rol semnificativ în înființarea industriei miniere bitcoin în China. Acum domină aproximativ 30 la sută din acest sector. Grupurile sale miniere, BTC.com și Antpool, reprezintă aproximativ 16% și, respectiv, 14% din acest segment de piață.

De ce guvernul chinez ar dori să atace rețeaua Bitcoin

Există numeroase motive pentru care guvernul chinez ar dori să atace rețeaua bitcoin. Una dintre acestea, potrivit diferitelor școli de gândire, este de a o face inutilă, în încercarea de a-și proteja economia. Cu toate acestea, un motiv mai probabil, potrivit unor analiști cripto, ar fi acela de a spori poziția țării ca monopol al puterii de hash bitcoin.

Potrivit lui Zhou Yuzhong, un autor renumit care a scris mai multe cărți despre dezvoltarea monedelor digitale în China, administrația chineză a implementat politici majore împotriva numeroaselor activități de criptomonede în ultimii doi ani, care includ interzicerea ofertelor inițiale de monede (ICO) și blocarea accesului la offshore schimburi de criptomonede.

Cu toate acestea, obiectivul mai plauzibil, potrivit autorului, este de a obține un control mai mare asupra pieței criptomonedelor, păstrând în același timp jucătorii străini. Potrivit analistului, „interzicerea ICO-urilor este doar o măsură de gestionare a riscurilor la suprafață … ceea ce își dorește cu adevărat banca centrală este să recupereze puterea controlului”.

Zhou susține că Republica Populară Chineză ar păstra mai degrabă câteva schimburi criptografice care sunt în conformitate cu reglementările sale decât să mute tranzacționarea bitcoin pe piețele subterane sau de peste mări.

Atacarea rețelei Bitcoin

Trimiteri de blocuri incomplete

China ar putea crește monopolul puterii sale de hashing lansând o serie de atacuri coordonate împotriva grupurilor miniere concurente controlate de concurenții din alte țări. Potrivit raportului Universității Florida-Princeton, un tip de „troian” de atac care implică „participanți” chinezi care se prezintă ca mineri în bazine miniere străine ar permite supunerea blocurilor incomplete către astfel de bazine și acest lucru ar submina în cele din urmă eforturile miniere.

O astfel de operațiune sub acoperire nu ar ridica suspiciuni și ar face ca fondul minier să piardă din recompense, făcându-l în cele din urmă nesigur. Un atac orchestrat colectiv ar forța minerii frustrați să opteze pentru bazine miniere mai profitabile, cel mai probabil controlate de chinezi.

Atacuri de dezanonimizare vizate

Guvernul chinez ar putea efectua, de asemenea, atacuri vectoriale de anonimizare pe rețeaua bitcoin pentru a anonimiza utilizatorii, de exemplu, consideră că este o amenințare pentru ideologiile sale. Dezanonimizarea ar permite guvernului să monitorizeze activitățile online ale victimelor, inclusiv tranzacțiile lor cu bitcoin.

Guvernul chinez are un avantaj în acest domeniu datorită aderenței sale fierbinți pe rețeaua de internet din țară și capacității inerente de a lega adrese bitcoin la adrese IP specifice. Această capacitate ar putea fi utilizată pentru a identifica comercianții care tranzacționează în bitcoin, de exemplu, și pentru a-i constrânge să-și forțeze clienții să trimită informații personale de identificare.

Atacuri punitive de furculiță

De asemenea, China ar putea lansa atacuri asupra rețelei bitcoin pentru a detecta adresele asociate cu anumite entități. Acestea ar putea fi organizații din anumite națiuni sau criminali. Cu controlul a peste 70% din puterea de hash, bazinele miniere aparținând operatorilor chinezi ar putea fi împinse să se retragă la mine pe lanțuri legate de anumite adrese.

Denumită în general un atac de forțare punitivă, tehnica poate fi utilizată pentru a forța proprietarii adreselor victimei să adere la anumite reglementări de cenzură stabilite de națiune.

Încetinirea rețelei Bitcoin

China ar putea încetini cu ușurință rețeaua bitcoin prin influențarea directă sau indirectă a managerilor de pool-uri. Cele mai multe dintre ele se află în țară și sunt responsabile pentru alocarea locurilor de muncă în minerit și propagarea blocurilor minate.

Ca atare, controlează intrarea și ieșirea minerilor. Cu toate acestea, aceștia se bazează pe rețelele chineze de putere și rețele de internet pentru a-și desfășura activitățile și acest lucru expune o parte semnificativă a platformei bitcoin pentru a direcționa controlul guvernamental.

Raportul evidențiază în special cantitatea îngrijorătoare de control pe care Marele Firewall din China (GFW) o are asupra aspectelor vitale ale mineritului bitcoin, în special al traficului. Paravanul de protecție efectuează în mod constant supravegherea pe cale și inspecția de buzunar profund (DPI).

De asemenea, sondează punctele de acces la conexiunea la internet și oferă autorităților de reglementare guvernamentale posibilitatea de a manipula rețelele prin injectarea de cod rău intenționat în pachetele de date. O astfel de instalare ar permite un control semnificativ asupra rețelelor bitcoin.

Lucrarea de cercetare menționează o problemă de interferență guvernamentală profund tulburătoare care exista înainte de actualizarea Bitcoin Core din 2016. A condus la un număr semnificativ de mineri chinezi care au recurs la blocurile goale minate din cauza cheltuielilor generale de latență a rețelei impuse de guvern prin intermediul GFW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map