Fostul Mt. CEO Gox achitat de acuzații penale

Fostul Mt. CEO-ul Gox, Mark Karpeles, este un om liber după ce o instanță l-a achitat de acuzațiile de delapidare. Procurorii japonezi au depus dosarul un rechizitoriu împotriva sa acuzând deturnarea de fonduri de la Mt. Conturile Gox și manipularea înregistrărilor companiei. Procuratura solicita o condamnare de 10 ani de închisoare.

Instanța a găsit-o pe Karpeles vinovată de manipularea dosarelor. Dovezile aduse au arătat că a umflat Muntele. Gox schimbă participații cu 33,5 milioane de dolari. Înregistrările tranzacționale au indicat faptul că a folosit banii pentru a investi în alte proiecte, inclusiv într-o afacere de imprimare 3D.

Cu toate acestea, acuzațiile de delapidare au fost respinse din cauza probelor insuficiente. Mt. Gox nu avea un sistem de contabilitate rezonabil în timpul perioadei de glorie, când directorii au împrumutat bani de la agenție.

Prin urmare, instanța a decis că ar fi imposibil să se determine cifrele exacte din conturile companiei, făcând ulterior dificilă prezentarea probelor care susțin cererea..

De asemenea, a declarat că transferurile de fonduri nu au fost ilegale, ci au fost împotriva intereselor superioare ale companiei. Printre problemele aduse în prim-plan de către procurori a fost decizia Karpeles de a folosi Mt. Fondurile Gox pentru a cumpăra o afacere de tipărire 3D. Instanța a considerat că întreprinderea este potențial profitabilă pentru firmă și a considerat rezonabil că a decis să utilizeze fondurile în acest mod.

Verdictul

Karpeles a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu o suspendare de patru ani. Aceasta înseamnă că Karpeles nu va îndeplini nicio închisoare decât dacă comite o crimă în următorii patru ani. Sentința sa a fost suspendată deoarece fostul Mt. Executorul Gox nu avea antecedente penale.

Decizia a fost o surpriză pentru mulți observatori, deoarece Japonia are o rată de condamnări remarcabil de mare, de 99%. Acest lucru îl pune pe Karpeles în clubul de un procent. În plus față de delapidare, procurorii au depus și un caz de încălcare a încrederii agravat împotriva lui, dar aceste acuzații au fost respinse și.

Mt. Gox Hack and Aftermath

Muntele. Saga de hacking Gox s-a prelungit de ani de zile și a lăsat multe întrebări încă fără răspuns. Schimbul de bitcoin a suferit un atac major de hacking care a dus la dispariția sa în 2014. Schema se desfășura de ani de zile și a dus la pierderea a peste 600.000 de bitcoini evaluați la aproximativ 2,4 miliarde de dolari la tarifele actuale.

În momentul atacului, Mt. Gox se confrunta cu o serie de probleme financiare, iar guvernul SUA a confiscat deja aproximativ 5 milioane de dolari din fondurile sale pentru furnizarea de informații false băncilor..

Infamul atac de hacking a dus la un val de dosare de litigii împotriva companiei, depuse de clienți nemulțumiți, investitori și creditori, obligându-l să depună cerere pentru protecția falimentului.

Karpeles, care era CEO la acea vreme, a fost urmărit de procurori de atunci și a fost arestat în 2015 pentru presupusă implicare în hack. El a fost ținut în detenție timp de 11 luni și, conform dezvăluirii sale, a fost continuat interogat timp de 50 de zile. S-ar fi gândit să facă o pledoarie vinovată doar pentru a pune capăt coșmarului.

Karpeles a susținut întotdeauna nevinovăție când se confruntă cu acuzațiile și continuă să dea vina pe incidența pirateriei asupra actorilor externi. Cu toate acestea, el a recunoscut în trecut că metodele sale de administrare, în timp ce conduceau compania, erau dorite și unele în mod greșit. El și-a cerut scuze victimelor, afirmând următoarele:

„Am făcut tot posibilul încercând să dezvolt ecosistemul prin desfășurarea celui mai mare schimb de schimburi din acel moment. A avut mari probleme, dar a reușit totuși să stea acolo … La sfârșitul zilei, metodele pe care le-am ales să încerc să scot MtGox din problemele sale au ajuns să fie insuficiente, insuficient executate sau complet greșite.

Știu că nu m-am descurcat foarte bine cu ultimele zile stresante ale prăbușirii dureroase și dureroase a lui Gox. Pot să fiu umil în privința asta numai în retrospectivă. Încă o dată, îmi pare rău. “

În urma jafului, Karpeles a reușit să recupereze aproximativ 200.000 de bitcoini de pe un dispozitiv de stocare. La înălțimea sa, Mt. Gox a gestionat aproximativ 80% din toate tranzacțiile bitcoin din lume.

Ultimele știri vin după ce un tribunal din Illinois i-a blocat încercarea de a revoca un proces colectiv depus împotriva lui de către utilizatorii Mt. Schimb Gox.

Alexander Vinnik-Mt. Gox Connection

Numeroase rapoarte susțin că cetățeanul rus Alexander Vinnik a fost o figură cheie în operațiunea de piratare care a dus la prăbușirea Muntelui. Gox. Schimbul său de criptomonede, BTC-e, a fost aparent folosit pentru spălarea a aproximativ 300.000 din cele peste 600.000 de bitcoini furate din rețea.

Potrivit unei anchete WizSec raport, operațiunea de hacking a început în 2011 când Mt. Gox era încă la început. Hackerii au furat chei private ale portofelelor fierbinți, permițându-le accesul la o parte semnificativă din stocurile rețelei. Activele digitale depuse în conturi compromise au fost apoi sifonate de pe platformă în anii următori.

Majoritatea transferurilor au fost executate între 2012 și 2013 și au fost oprite la mijlocul anului 2013. În acest moment, aproximativ 630.000 de bitcoini fuseseră deja transferați în portofele controlate de Vinnik. Monedele furate din alte schimburi precum Bitcoinica și Bitfloor au fost, de asemenea, urmărite în conturi controlate de rus.

Vinnik este în prezent încarcerat în Grecia în așteptarea extrădării în țara sa natală, Rusia. (Credit de imagine: Știri CBS)

Ancheta WizSec a relevat, de asemenea, că a transferat unele fonduri înapoi la Mt. Gox. Motivele care stau la baza acestei mișcări sunt încă neclare, dar aceasta este principala dovadă care îl leagă de operațiunea de spălare a banilor.

Vinnik este în prezent încarcerat în Grecia în așteptarea extrădării în țara sa natală, Rusia. El a fost arestat în iulie 2017 după ce a fost emis un mandat de arestare de către guvernul Statelor Unite. El este acuzat că a spălat între 4 și 9 miliarde de dolari prin BTC-e.

Vinnik a continuat să protesteze împotriva a ceea ce el crede că este o detenție ilegală și a fost în greva foamei din noiembrie 2018. De asemenea, este dorit în Franța să se confrunte cu acuzații penale.. Potrivit comisarului rus pentru drepturile omului, Tatyana Moskalkova, ar trebui să fie extrădat înapoi în țara natală, deoarece este cetățean rus și este puțin probabil să primească un proces echitabil într-o altă națiune.

Nu a existat niciun raport oficial care să indice implicarea sa în Mt. Cazul Gox al diferitelor guverne. Deci, acuzațiile formulate împotriva sa sunt încă nefondate.

(Credit pentru imagini recomandate: CNN)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map