Facebook vizează piața indiană de transfer de bani folosind Crypto

Facebook lucrează la o aplicație de transfer de bani criptomonedă care va fi integrată în WhatsApp. Serviciul, care urmează să fie lansat în India după aprobare, va viza aparent piața remitențelor.

Potrivit Bloomberg, WhatsApp dezvoltă o monedă stabilă pentru proiect, iar valoarea acestuia va fi fixată la cea a dolarului SUA. O monedă stabilă va putea depăși fluctuațiile uriașe de preț care afectează valoarea monedelor digitale, cum ar fi Bitcoin, ale căror rate pot varia cu peste 10 la sută în 48 de ore.

Facebook efectuează de ceva timp cercetări legate de blockchain și monede digitale. În mai, a reunit o unitate de cercetare condusă de fostul președinte PayPal, David Marcus. În prezent, este și vicepreședinte al produselor de mesagerie al companiei. Grupul are în prezent aproximativ 40 de cercetători. Se crede că Marcus a jucat un rol cheie în cea mai recentă companie criptografică a companiei.

Executivul Facebook a făcut anterior a vorbit despre perspectivă de a aduce plăți cu criptomonede pe Facebook Messenger și a subliniat câteva dezavantaje. În opinia sa, comisioane ridicate de tranzacționare și timpi de procesare lente ar împiedica cu siguranță adaptarea pe scară largă a unei astfel de caracteristici. El a fost, totuși, optimist că comunitatea criptomonedelor va veni în timp cu soluții care ar face fezabilă integrarea plăților criptografice..

Se spune că Facebook se află într-o perioadă de angajare pentru a-și construi echipa de cercetare și dezvoltare a cripto-blocurilor, care este în prezent formată din foști directori PayPal și Instagram. Unii angajați Facebook au fost, de asemenea, recrutați și inclusiv Geoff Teehan, cine este șeful proiectării produselor și Morgan Beller, un membru al echipei de Dezvoltare Corporativă a companiei.

De ce Crypto Payments în India?

India se află în fruntea listei țărilor cu cel mai mare volum de remitențe în numerar din străinătate. Cifrele din 2017 se ridică la aproximativ 69 de milioane de dolari, potrivit unui recent Raportul Băncii Mondiale. Aceasta a reprezentat o creștere de 9,9% față de anul precedent. Cifrele totale ale remitențelor globale au atins 613 miliarde de dolari în 2017.

Se crede că Facebook vizează această piață cu aplicația sa de criptare WhatsApp. India are în prezent peste 200 de milioane de utilizatori WhatsApp. Aplicația are, de asemenea, o penetrare pe piață de aproximativ 28%, conform datelor de la Statista.

WhatsApp a solicitat aprobarea serviciului de plată

CEO-ul WhatsApp, Chris Daniels, a fost raportat recent să fi trimis o scrisoare către Reserve Bank of India prin care solicită extinderea serviciilor de plată utilizatorilor săi din țară.

Scrisoarea, care este datată 5 noiembrie, a solicitat aprobarea unei BHIM UPI (Unified Payments Interface). Se pare că compania lucrează și cu National Payments Corporation of India (NPCI) pentru a îndeplini cerințele de reglementare și a început deja să pună în aplicare recomandările RBI. Acestea includ cerințe de stocare a datelor care obligă compania să ofere acces nestingherit la informațiile de plată către RBI. Propunerea așteaptă în continuare aprobarea.

În februarie, WhatsApp a început să-și testeze platforma de plăți în India. Proiectul a fost întreprins împreună cu ICICI Bank. Aproximativ 700.000 de utilizatori ar fi participat la program. Lansarea a fost amânată după ce a explodat scandalul Cambridge Analytica. A condus la serioase probleme de confidențialitate care au determinat Banca de rezervă a Indiei să emită o nouă directivă care vizează cerințele de stocare și acces la date, obligând compania să remodeleze proiectul.

O aprobare a sistemului de plăți criptate de către guvernul indian ar face din WhatsApp o platformă de transfer de fonduri de top din țară.

Impactul asupra pieței remitențelor din India

O caracteristică de remitere a criptomonedelor poate duce la reducerea costurilor în tranzacții, precum și la o procesare mai rapidă, spre deosebire de modurile convenționale de transfer de bani. Platformele regulate de transfer de numerar percep comisioane de tranzacție care pot atinge și depăși 5% din cifra totală tranzacționată. Efectuarea de plăți transfrontaliere poate atrage o taxă de conversie valutară.

În multe cazuri, procesul poate dura câteva zile până când fondurile ajung la destinatar. Pe de altă parte, taxele pentru tranzacțiile cu criptomonede sunt de obicei extrem de mici. Tranzacțiile TRON, de exemplu, duc doar la o taxă de aproximativ 0,0000901 USD, în timp ce tranzacțiile Monero costă aproximativ 0,01 USD. Acest lucru este în conformitate cu datele obținute de la Diagramele Bitinfo.

Tether, care este cea mai populară stablecoin în funcție de volumul comerțului pe piață, nu percepe taxe pentru transferuri, dar aplică taxe de retragere.

Credit de imagine recomandat: Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map