Directorul executiv Binance lăudează investițiile Fidelity Mutați pe piața Crypto

CEO-ul Binance „CZ” Changpeng Zhao a lăudat trecerea Fidelity Investments pe piața criptografică. Un furnizor principal de servicii financiare multinaționale, Fidelity a anunțat recent oferta sa de servicii de custodie a criptomonedelor, care vizează în mod specific investitorii instituționali.

Firma de planificare financiară și administrare a averii deservește peste 27 de milioane de clienți. Va fi cea mai mare întreprindere din Wall Street care va oferi oficial acest serviciu prin intermediul filialei sale criptate, Fidelity Digital Assets. Firma va acoperi mai multe criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum și un sortiment de alte monede digitale. Clientela Fidelity include peste 13.000 de firme și brokeri, din octombrie 2018, iar activele aflate sub controlul firmei sunt evaluate la aproximativ 7,2 trilioane de dolari.

În ceea ce privește aceste știri, CEO-ul Binance, CZ, au întrebat adepții pe Twitter despre perspectiva de a avea doar 5% din portofoliul Fidelity investit pe piața criptografică. El a întrebat: „Ce se întâmplă atunci când un fond precum Fidelity alocă doar 5% din portofoliul lor cripto? Ai calculat cât este? ”

Ce se întâmplă atunci când un fond precum Fidelity alocă doar 5% din portofoliul lor cripto? Ai calculat cât este asta? https://t.co/ljcZ4SjQnw

– CZ Binance (@cz_binance) 21 octombrie 2018

Având în vedere că cinci la sută din fondurile companiei sunt evaluate la aproximativ 350 de miliarde de dolari, aceasta va crește semnificativ capitalizarea pieței cripto. Tweet-ul său a stârnit conversații despre probabilitate, unii fani sceptici respingând această concepție ca o simplă gândire doritoare, în timp ce alții au văzut-o ca pe ceva care ar putea apărea în viitor.

Active digitale Fidelity

Fiind una dintre cele mai mari companii financiare din lume, incursiunea Fidelity în sectorul nașterii este de așteptat să aibă un impact marcat pe piață, care se află pe o întindere descendentă de la începutul anului.

Serviciile de custodie ale companiei vor implica stocarea la rece a activelor digitale. Criptomonedele clientului vor fi păstrate în seifuri fizice distribuite într-o gamă largă de locații, rămânând offline ca o măsură de securitate suplimentară împotriva hacking-ului. Pentru platforma sa de tranzacționare, Fidelity Digital Assets intenționează să utilizeze tehnologia cross-engine internă.

seif bancar

Activele digitale deținute de Fidelity Investments vor fi păstrate în seifuri fizice distribuite într-o gamă largă de locații.

Prin mutarea pe piața criptomonedelor, compania intenționează să faciliteze accesul investitorilor instituționali în clasa de active cu risc ridicat. Urmând declarația de lansare a serviciului emisă de Fidelity Investments, principalul obiectiv al filialei sale de active digitale este de a face activele native digitale mai accesibile..

Istoricul investițiilor de fidelitate cu criptomonede

Potrivit CEO-ului Fidelity Investments, Abigail P. Johnson, compania va continua să investească în noi forme de active pe piață, ajutând în același timp clienții să înțeleagă ce sunt și cum să le folosească. Conglomeratul financiar a început să cerceteze și să experimenteze cu active digitale și blockchain în 2013.

La acea vreme, compania a înființat un incubator blockchain și, în 2015, a început să accepte donații bitcoin prin Fidelity Charitable. În februarie anul curent, contribuțiile la criptomonede au reprezentat cea mai mare parte din donațiile firmei, la 69 de milioane de dolari.

Anul trecut, compania a permis clienților să își vadă soldurile valutare digitale prin Coinbase, dar nu a permis tranzacționarea. Această mișcare a dus la speculații pe scară largă că compania financiară încerca să experimenteze tranzacționarea criptografică prin intermediul bursei.

Potrivit directorului Fidelity Digital Assets, Tom Jessop, „Crearea activelor digitale Fidelity este primul pas într-o viziune pe termen lung de a crea o platformă de servicii complete pentru întreprinderi digitale.”

Fidelity afirmă că tehnologia contabilă distribuită deține un potențial imens, mai ales atunci când vine vorba de crearea unei game variate de modele de afaceri și sisteme de piață financiară.

Problema Serviciilor Custodiale

Potrivit analiștilor, lipsa unei entități de servicii de custodie constituite este unul dintre principalele motive pentru care investitorii instituționali sunt încurcați să intre în industrie. Mike Novogratz, fost partener la Goldman Sachs și fondator al Galaxy Digital, o bancă comercială de criptomonede, a făcut aluzie la această situație luna trecută la Summitul All Markets de la Yahoo Finance.

El a menționat că companiile americane au acum mulți bani păstrați pentru investiții în sectoarele în curs de dezvoltare, iar una dintre acestea este industria criptomonedelor. Mike a subliniat lipsa unor companii consacrate de servicii de custodie ca o rupere a tranzacțiilor, întrucât companiile majore care doresc să investească în sector sunt mai puțin susceptibile să se bazeze pe noi companii cu palmares neverificabil.

Majoritatea companiilor mici care oferă astfel de servicii nu au, de asemenea, un sprijin semnificativ al activelor pentru a oferi asigurare clienților.

Riscul de pierdere a fondurilor

Hoții au furat criptomonede în valoare de miliarde de dolari de la diverse companii criptografice în ultimul deceniu. Numai în 2018, platformele de criptomonede au suferit pierderi de peste 1,8 miliarde de dolari din cauza hacking-ului. În ianuarie, platforma de schimb criptografic, CoinCheck, a pierdut 534 milioane de dolari într-un singur furt.

Cu toate acestea, Muntele 2014. Hacking-ul Gox a avut o magnitudine biblică. Știrile despre hacking-ul său au trimis valuri de șoc în întreaga industrie după ce bitcoin-urile în valoare de peste 4 miliarde de dolari la valoarea de astăzi au fost eliminate de pe bursă. Evenimentul a devenit o dovadă răsunătoare a riscurilor implicate atunci când este vorba de criptomonede.

Deși piața criptomonedelor a arătat deja o promisiune semnificativă, temerile instigate de astfel de evenimente au încă îngrozit investitorii instituționali. Ca atare, majoritatea aleg să aștepte intrarea unor furnizori de servicii financiare mai experimentați și reglementați care oferă servicii de custodie criptografică.

Mulți investitori în criptomonede și entuziaști ai industriei speră că intrarea Fidelity Investments va contribui pozitiv la ecosistem. Se așteaptă ca intrarea sa să atragă mai mulți jucători și să deschidă piața criptografică prin încurajarea jucătorilor instituționali care doresc să se mute în spațiu.

Caracteristică imagine Amabilitatea lui Richard Vogel / Associated Press

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map