Bermude, Malta, Gibraltar și Liechtenstein Lure Cryptocurrency Companies

Creșterea prețurilor bitcoin de anul trecut a dus la un interes reînnoit pentru piața criptomonedelor, investitorii și entuziaștii grăbindu-se să încaseze. Cu toate acestea, a dezvăluit și potențialul abuzului pe scară largă pe piața în creștere..

Hacks-urile, escrocheriile și practicile suspecte de manipulare a prețurilor s-au extins, trimitând guvernele din întreaga lume în modul de panică, în timp ce guvernele SUA, japoneză și chineză, printre altele, s-au luptat să domnească în noua modă..

Monedele digitale au deschis o nouă frontieră, iar natura lor polivalentă și fundamentarea tehnologiei blockchain descentralizate le face greu de reglementat. Firește, multe guverne erau prost pregătite.

Noua provocare a determinat țări precum Statele Unite și China să adopte politici legislative de criptomonede care vizează reducerea ofertelor inițiale de monede neautorizate și spălarea banilor, mai degrabă decât să stimuleze creșterea industriei.

Una dintre primele mișcări ale guvernului SUA a fost de a avertiza investitorii cu privire la riscurile inerente ale investițiilor în ofertele inițiale de monede.

Acest lucru a fost prin intermediul Comisiei de valori mobiliare (SEC), în timp ce a încercat să pună bazele unui cadru de reglementare cuprinzător.

Commodity Futures Trading Commission a fost prima agenție din SUA care a permis tranzacționarea publică a instrumentelor derivate de criptomonede.

În ceea ce privește ofertele inițiale de monede, niciuna nu a fost aprobată până acum de SEC. Ca atare, este greu pentru companiile criptomonede care doresc să strângă fonduri să facă acest lucru în Statele Unite.

Apelul unei piețe prietenoase

Și acum, mai mulți dintre ei gravitează către țări precum Bermuda, Malta, Gibraltar și Liechtenstein, care ademenesc jucătorii din industrie cu reglementări favorabile pieței.

Acestea permit firmelor să profite de avantajele financiare și geopolitice care vin cu o jurisdicție globală favorabilă capitalului, spre deosebire de abordarea aplicată de SUA.

Agențiilor criptografice din America li se oferă în mare măsură doar două opțiuni de strângere de fonduri. Primul este de a emite jetoane printr-un proces extrem de restrictiv, cum ar fi înregistrarea ca securitate, care restricționează revânzarea și are o bază de clienți limitată.

A doua solicită o cerere de scutire din Regulamentul D, care este greu de dobândit. A treia opțiune este să părăsiți pur și simplu Statele Unite.

Situația din China nu este mai bună. Frenezia criptomonedelor din 2017 i-a determinat pe mulți entuziaști și hodler să își investească economiile de viață în valute digitale în așteptarea creșterii prețului.


Acest lucru a fost puțin luat în considerare pentru fraudei jefuitori care doresc să încaseze hype. Consternarea, alături de natura extrem de nereglementată și speculativă a pieței, a determinat o interdicție rapidă asupra tranzacționării criptomonedelor în țară.

Binance, cea mai mare companie de schimb de criptomonede din lume, care își are rădăcinile în China, a fost forțată să iasă. Astăzi, sediul său se află în Malta.

Piața criptomonedelor din țările mai mici

Malta se încălzește la blockchain și la companii de criptomonede de ceva timp.

La 4 iulie 2018, a adoptat proiecte de lege care vizează reglementarea tehnologiei Ledger Distributed (DLT), devenind astfel prima țară din lume care a stabilit un cadru de reglementare cuprinzător pentru industrie..

Bermuda este o altă țară care se poziționează ca un hub criptografic major. Recent a adoptat o lege care permite aprobarea rapidă a ICO-urilor și va permite în curând schimbul de criptomonede să funcționeze în țară.

Potrivit ministrului securității naționale al țării, Wayne Caines, care a avut o conferință împreună cu comunitatea de afaceri din aprilie, țara a primit un număr considerabil de solicitări de la companiile fintech și criptomonede care doresc să stabilească o bază pe națiunea insulară.

Lydia Dickens, senior manager al Unității de Dezvoltare a Afacerilor din Guvern, a subliniat că principala preocupare în rândul companiilor criptografice a fost incertitudinea juridică. Potrivit acesteia, ei vor să-și desfășoare activitatea fără a fi nevoit să se confrunte cu închisoarea pentru acest lucru. Protecția consumatorilor este, de asemenea, cheia procesului.

Bermuda a adoptat legislația privind oferta inițială de monede la 27 aprilie 2018. Ea a intrat în vigoare pe 10 iulie 2018.

Potrivit fondatorului cripto-monedei iCash, Will McDonough, Bermuda este o atracție deosebită destinație pentru startup-uri fintech deoarece are experiență în finanțele internaționale. De asemenea, guvernul este dispus să asculte comunitatea de afaceri.

Gibraltar merge, de asemenea, din plin pentru a lupta pentru spațiul din industria criptomonedelor și lucrează la o legislație care să permită tranzacționarea și emiterea de jetoane digitale comerciale. 35 de companii au solicitat deja un permis blockchain.

În cazul Liechtensteinului, acesta încă implementează legi relevante pentru industrie. Până în prezent, a permis doar cinci ICO-uri care au strâns aproximativ 37,5 milioane de dolari.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map