Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite Proiectul Crypto este probabil să creeze o nouă piață de investiții Crypto

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor efectua teste comune pentru o nouă criptomonedă co-dezvoltată numită Aber.

Cele două țări caută să valorifice tehnologia blockchain și a registrului distribuit pentru a reduce costurile de transfer transfrontalier și de tranzacționare. Măsura va încuraja, de asemenea, o mai mare cooperare economică. Rețeaua va fi utilizată pentru decontarea tranzacțiilor financiare între cele două națiuni.

Anunțul a fost făcut prin o declarație comună publicat pe site-ul web al Autorității Monetare Arabia Saudită (SAMA). Atât Autoritatea Monetară Arabă Saudită, cât și Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite (UAECB) și-au exprimat angajamentul de a face proiectul un precursor în industrie.

Rețeaua este, de asemenea, setată să servească ca sistem auxiliar pentru configurarea curentă a plăților centrale locale. Ar putea suplimenta structura existentă în caz de întrerupere.

Conform dezvăluirii, doar câteva bănci din țările respective vor putea utiliza sistemul în etapa pilot. Dezvoltarea ulterioară va permite includerea mai multor bănci. Proiectul este doar unul dintre multele pe care cele două țări au fost de acord să le dezvolte pentru a realiza o cooperare mai mare, în special în domenii de interes reciproc, cum ar fi finanțele și serviciile..

Se așteaptă ca noua criptomonedă să ducă la o mai mare adaptare a tehnologiilor blockchain și a criptomonedelor din regiune. De asemenea, sunt obligate să fie adoptate legislații mai prietenoase cu cripto pentru a găzdui sectorul.

Două țări cu politici criptografice conflictuale

Politicile criptografice din Arabia Saudită

Guvernul Arabiei Saudite a fost în mod constant contrar criptomonedelor, iar politicile sale afirmă poziția sa. Conform celei mai recente runde de politici constituite de Autoritatea Monetară Arabiei Saudite, cetățenilor și întreprinderilor din jurisdicție li se interzice tranzacționarea în criptomonede. Cu doar câteva luni în urmă, administrația și-a întărit poziția Pe aceasta problema.

Acest lucru s-a întâmplat după ce au fost raportate anunțuri cripto înșelătoare. Ei au susținut în mod fals că au autorizația agenției pentru a întreprinde activități de tranzacționare criptografică în țară. Acest lucru a fost în încercarea de a investiga investitorii.

Un comitet al cărui număr de membri a inclus reprezentanți ai Autorității pieței de capital, Ministerul Comerțului și Investițiilor, Ministerul Informației și Agenția Monetară Arabă Saudită (SAMA) a fost convocat pentru a trata problema și problemele conexe..

Comitetul a fost însărcinat cu aplicarea interdicției. Mandatul său este prezentat după cum urmează, conform a afirmație lansat de SAMA.

„Așa cum prevede decretul suprem, comitetul permanent lucrează cu părțile relevante pentru a reduce marketingul pentru investiții și tranzacționarea în valută și monede virtuale prin raportarea pe site-urile oficiale SAMA sau CMA.”

Potrivit SAMA, nu au fost încă emise licențe de tranzacționare a criptomonedelor.


EAU speră să devină o destinație criptografică de prim rang

Spre deosebire de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite au făcut pași notabili pentru a deveni un centru criptografic de vârf în câțiva ani. Acestea sunt în conformitate cu Strategia Emirates Blockchain 2021, care a fost dezvăluită în aprilie anul trecut.

Strategia a fost concepută pentru a împinge Emiratele Arabe Unite să devină primul oraș complet criptat din lume până în 2020. Printre obiectivele sale se numără asigurarea faptului că cel puțin 50% din toate tranzacțiile guvernamentale sunt executate pe blockchain până în 2021.

Regulamentele ICO urmează să fie finalizate până în iunie 2019. Înființarea legislației ICO este un pas major către încurajarea startupurilor tokenizate să își stabilească baza în țară.

Completarea ICO Void Left din economiile mai mari

Principalele economii din întreaga lume, inclusiv Statele Unite și China, au reglementări stricte care reglementează lansarea ICO-urilor. China a interzis categoric ICO-urile.

Guvernul chinez percepe criptomonedele ca fiind incredibil de capricios în general și consideră că ICO-urile sunt pline de riscuri care pot avea un efect domino asupra economiei mai mari dacă sunt lăsate neînfrânate. Administrația are, de asemenea, îngrijorări cu privire la fuga de capital facilitată de emiterea de jetoane.

În Statele Unite, Securities and Exchange Commission (SEC) listează ICO-urile drept titluri de valoare și astfel intră sub jurisdicția sa. Clasificarea acestora ca atare necesită ca părțile implicate în proiectele ICO să respecte cerințele stricte ale agenției.

Pe baza clasificării valorilor mobiliare, se pun limitări la cine poate investi în ele. Excepții pentru clasificarea valorilor mobiliare pot fi făcute dacă sunt implicați numai investitori străini sau În cazurile în care jetoanele sunt vândute exclusiv investitorilor acreditați.

Nerespectarea liniilor directoare SEC poate duce la amenzi grele care se ridică la milioane de dolari. În plus, companiile despre care se constată că încalcă legile sunt obligate să ramburseze investitorii dacă sunt găsiți vinovați de nerespectare. Cazul AriseBank în care ICO-ul său de 600 de milioane de dolari a fost marcat de SEC evidențiază repercusiunile. Compania a primit o penalizare de 2,7 milioane de dolari.

Start-uri Crypto Seting Shop în Emiratele Arabe Unite

Câteva schimburi criptografice au stabilit deja baza în Dubai în ultimele luni, datorită politicilor încurajatoare ale EAU. Crypto Bulls Exchange a fost prima platformă de schimb de criptomonede înregistrată în țară. Platforma a fost dezvăluită în octombrie și a început să funcționeze în noiembrie. Este un proiect comun între Grupul Al Zarooni și Crypto Bulls.

Bitex se numără, de asemenea, printre cele mai recente companii de cripto care au creat magazinul în Emiratele Arabe Unite. Portofoliul său de servicii include transferuri bancare și depozite în numerar. Potrivit lui Monark Modi, CEO al Bitex EAU, compania oferă o comoditate extraordinară pentru utilizatorii de criptomonede aflați în jurisdicție.

El a explicat că, deși cetățenii din Emiratele Arabe Unite pot folosi schimburi externe pentru a face retrageri, procesul este complicat și, în cele mai multe cazuri, necesită convertirea monedelor digitale într-o monedă fiat mai acceptată, cum ar fi USD, înainte de a schimba banii pentru Dirhams..

Prin aderarea la lista țărilor care susțin în prezent creșterea și dezvoltarea industriei criptomonedelor, EAU beneficiază foarte mult ca destinație criptografică regională. Beneficiile notabile vor include creșterea investițiilor străine și dezvoltarea unui grup de industrii de sprijin.

(Imagine prezentată: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map