CoinCentral dołącza do pierwszej sieci Blockchain VR Network (BVRN) stworzonej przez Live Planet, Inc.

Z przyjemnością informujemy, że współpracujemy z Sieć wirtualnej rzeczywistości (VR) Blockchain (BVRN), stworzony przez Live Planet, Inc..

Live Planet jest pionierem zaawansowanej infrastruktury technologii medialnej i właśnie ogłosiła zbliżające się uruchomienie pierwszej sieci VR zbudowanej specjalnie dla branży blockchain. Sieć będzie zawierała dogłębne i angażujące programy VR od najlepszych wpływowych osób z branży blockchain, w tym Bad Crypto Podcast, Crypto Trader, Boxmining, BLOCKTV i CoinCentral.com, wszystkie nakręcone z System Live Planet VR, najbardziej zaawansowany na świecie, kompleksowy system przechwytywania i dystrybucji immersyjnego wideo oraz pierwsza aplikacja korzystająca z Sieć VideoCoin technologia, zdecentralizowany system kodowania, przechowywania i dystrybucji treści wideo. Sieć w wyjątkowy sposób umożliwia influencerom angażowanie odbiorców na nowe, ekscytujące i kreatywne sposoby, zwiększając ich liczbę i pogłębiając ich relacje z obecnymi fanami.

Sieć Blockchain VR łączy dwie z najbardziej znaczących i przełomowych technologii: blockchain i VR. Partnerzy w zakresie treści wykorzystają rewolucyjny, kompleksowy system Live Planet VR do przesyłania strumieniowego swoich podcastów i wideokastów w krystalicznie czystym, stereoskopowym wideo 360, na żywo lub nagranym. Sieć jest obecnie dostępna do przesyłania strumieniowego w wciągających gniazdach wideo, w tym Samsung VR, Oculus, Daydream, w Internecie na LivePlanet.live i YouTube.

Live Planet nawiązało współpracę z jednymi z najbardziej cenionych osobowości kryptowalut i blockchain, które mogą pochwalić się łączną globalną publicznością pół miliona entuzjastów blockchain.

• CoinCentral: niezależna publikacja i nowa witryna 10 najlepszych kryptowalut, obejmująca nowe technologie, innowacyjne tokeny, giełdy, przecięcia z rzeczywistym światem, bitcoin, ethereum i ich bazowy łańcuch blokowy. Alex Moskov jest partnerem i redaktorem naczelnym.
  • Bad Crypto Podcast: Najlepszy na świecie podcast bitcoin obejmujący blockchain, kryptowalutę, ethereum, altcoiny, fintech i przyszłość płatności cyfrowych. Prowadzony przez pioniera Internetu Joela Comm i technologa marketingu Travisa Wrighta, The Bad Crypto Podcast sprawia, że ​​krypto jest łatwe do zrozumienia zarówno dla początkujących, jak i entuzjastów kryptografii.

• BLOCKTV: 24/7, główne telewizyjne źródło wiadomości dla społeczności blockchain i kryptowalut na żywo, zapewniające niezawodne, innowacyjne i dogłębne aktualizacje w czasie rzeczywistym na całym świecie.

• Boks: Michael Gu jest założycielem Boxmining.com, centralnego centrum dokładnych dyskusji na temat kryptowalut, blockchain i zdecentralizowanej przyszłości. Kanał Boxmining YouTube ma ponad 190 000 subskrybentów i 12 milionów wyświetleń.

• Crypto Trader: Ran Neuner jest producentem wykonawczym i gospodarzem Crypto Trader, pierwszego na świecie telewizyjnego programu kryptowalutowego emitowanego w CNBC Africa i YouTube.

• Zdecentralizowane filmy: Firma produkcyjna z siedzibą w Los Angeles w pełni finansowana przez kryptowalutę. Została założona w 2017 roku przez brazylijskiego aktora i producenta, Oto Gomesa.

• YEN.io: Platforma do zarządzania i rozwoju społeczności dla grup internetowych kultywujących rozmowy o przyszłości. Społeczności kryptowalut potrzebują nowoczesnych narzędzi do zarządzania komunikacją i rozwijania swojego plemienia; to właśnie tworzymy. Obecnie w prywatnej wersji beta.

Dla twórców treści Blockchain VR Network to okazja do zademonstrowania innowacji, wykorzystując najnowocześniejsze technologie immersyjne do angażowania nowych i istniejących odbiorców na głębszym poziomie. Dla widzów sieć zapewnia bezprecedensowe, ekscytujące, wciągające doświadczenie wszystkich rzeczy związanych z blockchain i krypto.

„Jesteśmy bardzo podekscytowani tą nową siecią i wszystkimi możliwościami, jakie oferuje. Live Planet i VideoCoin niestrudzenie pracowały nad realizacją wizji konwergencji VR z technologią blockchain – mecz w niebie ”- powiedział Halsey Minor, założyciel i dyrektor generalny Live Planet oraz strategiczny partner technologiczny w VideoCoin Network. „Sieć Blockchain VR urzeczywistnia tę wizję i cieszymy się, że możemy współpracować z najlepszymi wpływowymi osobami i komentatorami w branży podczas jej debiutu”.

Sieć Blockchain VR wkrótce będzie transmitować w VR. Partnerzy merytoryczni zainteresowani przyłączeniem się do sieci zarejestrować się tutaj.

Informacje o Live Planet, Inc..

Live Planet, Inc.. rozwija technologie infrastrukturalne technologii medialnej, aby przekształcić świat mediów i powiązanych usług w kierunku bardziej atrakcyjnej, kontrolowanej przyszłości dla aplikacji konsumenckich i biznesowych na całym świecie. Inicjatywy Live Planet obejmują sieć VideoCoin i system Live Planet VR: kompleksowe rozwiązanie do łatwego tworzenia i dostarczania na żywo i nagranych programów oraz aplikacji do stereoskopowego wideo VR o doskonałej jakości. Aby uzyskać więcej informacji na temat systemu Live Planet VR, odwiedź https://www.liveplanet.net. Kreatywni profesjonaliści i innowatorzy, którzy chcą kształtować przyszłość immersyjnych mediów, mogą dołączyć do naszego programu partnerskiego, kontaktując się z nami [email chroniony].

O sieci VideoCoin:

Sieć VideoCoin to zdecentralizowana platforma infrastruktury wideo, która na nowo definiuje proces tworzenia, przechowywania i dystrybucji cyfrowych treści wideo. Opracowany przez VideoCoin Development Association Ltd. (Kajmany) i wdrożony przez Live Planet, Inc w celu uruchomienia na nowym łańcuchu bloków z natywnym tokenem protokołu, VideoCoin (VID). Oparta na wielkoskalowej, rozproszonej infrastrukturze wideo, VideoCoin Network zapoczątkuje „nową chmurę”, kierując niewykorzystane zasoby obliczeniowe z całego świata w celu zrewolucjonizowania usług wideo za pomocą technologii blockchain. Ekosystem sieci VideoCoin obniży koszty, wdrażając nieużywane zasoby obliczeniowe i dystrybucję wideo typu peer-to-peer, umożliwiając nową generację aplikacji za pośrednictwem otwartych interfejsów API i rozwoju opartego na otwartym źródle, ze zwiększoną prywatnością dzięki zdecentralizowanemu szyfrowaniu typu end-to-end. Po więcej informacji odwiedź https://videocoin.io lub nasz blog, Śledź nas na Świergot i dołącz do naszego Grupa Discord tutaj.