Bitcoin Cash la Hard Fork: 32 MB dimensiune bloc și contracte inteligente

Bitcoin Cash la Hard Fork: dimensiunea blocului de 32 MB & Contracte inteligente

La 1 august 2017, Bitcoin Cash (BCH) a apărut ca o forță dură a Bitcoin (BTC), în mare parte datorită faptului că dezvoltatorii nu sunt mulțumiți de funcția Martor separat.

De atunci, Bitcoin Cash și susținătorii săi au creat destul de mare influență în lumea criptomonedelor, mai ales încercările de deturnare a titlului Bitcoin ca „bitcoin adevărat”.

Astăzi, Bitcoin Cash primește propria forță hard la o dimensiune de bloc de 32 MB, cu scopul de a crește adoptarea utilizatorilor și de a oferi utilizatorilor tranzacții mai rapide și costuri mai mici, eliminând blocajele de scalabilitate..

Pentru a comenta acest lucru, ne-am conectat cu vicepreședintele operațiunilor comerciale de la BTC.com, Alejandro de la Torre. BTC.com este alcătuit dintr-o echipă de peste 60 de angajați în Amsterdam și Beijing și a construit o piscină minieră open-source și un portofel, care ajută la construirea în continuare a ecosistemului descentralizat al Bitcoin.

BTC.com oferă o perspectivă interesantă despre furcă, deoarece a fost achiziționată recent de Bitmain, un miner bitcoin din Beijing, proiectant de cipuri ASIC și operator al uneia dintre cele mai mari bazine miniere Bitcoin.

Furca propusă ar crește dimensiunea blocului Bitcoin Cash de la 8 MB la 32 MB și va permite, de asemenea, dezvoltatorilor să construiască contracte inteligente pe partea de sus a rețelei Bitcoin Cash.

Alejandro de la Torre

Alejandro de la Torre

Alejandro a remarcat diferențe între hard fork-ul 2017 și cel de astăzi.

De data aceasta este mai asemănător cu furca din noiembrie, dar ușor diferită. Furca de astăzi nu creează o monedă nouă și nici nu corectează o problemă existentă, ci mai degrabă inovează strict în două moduri. Prima schimbare majoră este triplarea limitei de dimensiune a blocului de la 8 la 32 MB, care este o ajustare orientată spre viitor pentru a se potrivi cu un volum mai mare de tranzacții pe bloc. Mă simt mai bine că această creștere a dimensiunii blocului are loc acum, în timp ce utilizarea Bitcoin Cash are încă o modalitate de a crește, mai degrabă decât mai târziu, când rețeaua este la maxim..


Această dimensiune mai mare a blocului oferă Bitcoin Cash un spațiu de escaladare, lucru pe care alte blockchains au căutat să îl abordeze în alte moduri, de ex. Rețeaua fulgerului și dovada mizei. Acest lucru face ca Bitcoin Cash să fie oarecum unic, deoarece încearcă să rezolve problema scalării la nivelul protocolului de consens, menținând în același timp modelul Dovadă a muncii.

De ce Bitcoin Cash și nu o altă monedă? Ce va realiza această furcă pe care Bitcoin Cash nu o poate face?

BTC.com este agnostic pentru monede. Nu încercăm să spunem că ar trebui să cumpărați Bitcoin Cash peste o altă monedă. Avem o părere despre unele dintre avantajele pe care le permit noile caracteristici ale produsului.

De exemplu, creșterea limitei de dimensiune a blocului oferă Bitcoin Cash cea mai mare limită de dimensiune a blocului dintre oricare dintre monedele mari. Acest lucru vine cu unele riscuri potențiale pe care echipa Bitcoin Core le-a avertizat în zilele de furcă SegWit, dar rămâne faptul că cel mai simplu mod de a scala rețeaua Bitcoin utilizând dovada de lucru este de a crește limita de dimensiune a blocului pentru a permite mai mult tranzacții pe bloc.

A doua caracteristică principală pe care o vedem benefică pentru comunitatea de dezvoltare Bitcoin Cash este activarea unor coduri op noi și vechi care permit jetoane colorate, procese automatizate în al doilea strat și scripturi de contracte inteligente..

Care sunt dezavantajele creșterii constante a dimensiunii blocului?

Dimensiunea blocului a fost inițial restricționată pentru a preveni atacurile DDOS de a înfunda rețeaua. Prin urmare, teoretic, dimensiunile mai mari ale blocurilor pot fi mai vulnerabile la atacurile de spam.

Cum vor funcționa contractele inteligente?

După creșterea dimensiunii blocului, următoarea avansare pe care o prezintă Bitcoin Cash este să adauge noi și să reactiveze coduri de operație vechi, inactivate anterior, de scriptare a mașinilor, sau mai simplu „coduri op”, care oferă dezvoltatorilor instrumente pentru a crea contracte inteligente.

Aceste coduri de mașini, numite „coduri Op Satoshi” de către comunitatea Bitcoin Cash, permit dezvoltatorilor să creeze diferite tipuri de implementări de metadate. Având capacitatea de a apela aceste funcții, dezvoltatorii pot crea „monede colorate” sau jetoane reprezentative. Acestea sunt jetoane care pot fi etichetate într-un mod specific pentru a corespunde obligațiunilor, stocurilor, metalelor prețioase, mărfurilor și oricărui obiect fizic sau virtual.

Gânduri finale

Bitcoin Cash (BCH) este în prezent al 4-lea cel mai mare simbol cu ​​o capitalizare de piață de aproximativ 23,3 miliarde USD.

Va fi interesant să vedem cum se desfășoară furca Bitcoin Cash și sperăm că este mai scandalos decât primul push Bitcoin Cash.

Timpul va spune dacă acest hard fork propus este capabil să ofere viteze mai mari de tranzacționare, costuri mai mici, precum și o caracteristică de contract inteligent și să câștige un nivel ridicat de utilizare între dezvoltatori, mineri și utilizatori.

Alejandro comentează cu un optimism întemeiat: „Este greu de spus ce ar putea ieși din această nouă funcționalitate, dar dacă ne bazăm ipotezele pe ceea ce Ethereum a reușit să realizeze din implementările sale din al doilea strat, atunci cred că va da Bitcoin Cash mult spațiu pentru ca ideile creative și productive să înflorească. În acest scop, va trebui să vedem ce fac dezvoltatorii comunității Bitcoin Cash cu aceste noi funcționalități și dacă piața decide să se stabilească în această nouă dimensiune a blocului care a fost încă condusă la scară. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map