Algo Capital, cu sediul în Boston, lansează un fond de 100 de milioane de dolari

Lansarea unui fond de 100 de milioane de dolari pe o piață urs este o aventură îndrăzneață, dar, din câte arată, echipa Algo Capital este încântată să valorifice potențialul ridicat al criptomonedelor și al proiectelor blockchain..

Algo Capital, un grup de capital de risc axat pe blockchain, va investi în perturbatori emergenți care doresc să se bazeze pe platforma descentralizată Algorand în următorii zece ani. Fondată de profesorul MIT, pionier în criptografie și Silvio Micali, câștigătorul Premiului Turing Algorand protocolul caută să câștige tracțiune ca platformă descentralizată într-un moment în care multe platforme iau bătăi legate de piață.

CoinCentral s-a conectat cu Alul Capital Managing Partners Arul Murugan și David Garcia și cu CEO-ul Algorand Steve Kokinos.

Finanțat cu 100 de milioane de dolari, cum arată compoziția ideală a portofoliului Algo Capital? Există o presiune asupra proiectelor la bord mai devreme, astfel încât rețeaua Algorand să poată fi dezvoltată mai rapid?

Căutăm să începem să investim de îndată ce rețeaua principală Algorand este lansată. Aceasta este programată pentru sfârșitul primului trimestru. Între timp, suntem în proces de a efectua due diligence cu mai multe companii. Credem că adoptarea și utilizatorii sunt esențiale pentru crearea și captarea valorii, astfel încât, în faza inițială, ne vom concentra portofoliul în startup-uri cu o potrivire dovedită pe piața produselor și cu o tracțiune reală pentru a aduce utilizatorii. Vom investi în proiecte de infrastructură de înaltă calitate, precum și alături de aplicații.

Ca parte a fazei 2, căutăm să investim în proiecte din faza anterioară și să lucrăm îndeaproape cu incubatoare și laboratoare de risc din întreaga lume. Mai mult, vom avea o expunere imensă la Algos, moneda nativă din Algorand, pe care o vom gestiona strategic. Din capitalul investit în startupuri, căutăm să implementăm 10% din acesta în Algos, iar restul (cu 90% mai mult) în USD.

Mai mult, căutăm să utilizăm restul deținerilor Algo pentru a participa activ la rețea, rulând un nod în faza inițială de bootstrapping și mizându-le pentru a genera recompense suplimentare pentru fond..

Cum arată procesul decizional pentru finanțarea proiectelor propuse? Parcurgeți-ne de la pitch-decks la lansarea produsului.


Este fundamentală desfășurarea unui proces de due diligence foarte critic în stadiul incipient actual al tehnologiei. În prezent există un zgomot semnificativ cu privire la toate aplicațiile diferite promise de această tehnologie.

Acestea fiind spuse, ne vom concentra, de asemenea, procesul de decizie la început, în principal în cazurile de utilizare în care starea actuală a tehnologiei blockchain a dovedit că este utilizabilă. Vom fi extrem de concentrați pe produs și nu doar pe tehnologie. Echipa, potrivirea pieței produselor și capacitatea de a scala vor fi trei aspecte cheie în procesul nostru de evaluare și luare a deciziilor. În plus față de revizuirea afacerii, ne vom angaja în analiza tehnică profundă condusă de CTO-ul nostru.

Centralizarea vs. descentralizarea în stiva de aplicații, modelul economic și utilizarea blockchain-ului vor face, de asemenea, parte din procesul nostru de decizie. Vom avea un comitet de investiții care trebuie să aprobe fiecare investiție. După efectuarea investiției, unul dintre partenerii din Algo Capital va fi implicat activ în startup ca membru al consiliului sau ca rol adecvat pentru a-i ajuta să câștige tracțiune pe piață și să obțină o creștere.

De ce intenționează Algo Capital să se concentreze inițial pe aplicațiile fintech pentru ecosistemul Algorand?

Accentul nostru inițial este în aplicațiile fintech din două motive principale. În primul rând, tehnologia blockchain este în mod natural pregătită să perturbe semnificativ serviciile financiare și, în al doilea rând, Algorand este o potrivire naturală pentru abordarea cazurilor de utilizare a serviciilor financiare prin primitivele sale financiare încorporate care sunt încorporate în protocol. Acest lucru va permite, de exemplu, emiterea de active cu multe specificații prin utilizarea simplă a codurilor opționale, fără a fi nevoie să utilizați contracte inteligente complexe și ineficiente. Credem că Algorand va alimenta piețele majore de capital în viitor datorită acestor caracteristici.

Cum separă Algo Capital grâul de pleavă atunci când se uită la proiectele propuse. Există „must-have” absolut pe care o echipă sau o tehnologie le necesită pentru a fi luate în considerare? Alternativ, care sunt steagurile roșii pe care le vedeți cel mai adesea împiedicând proiectele blockchain să fie finanțate?

După cum sa menționat anterior, potrivirea pe piață a produselor și capacitatea de a scala sunt aspectele cheie pe care le căutăm în companii. A avea o echipă puternică care să poată executa și livra va fi indispensabil.

Steagurile roșii majore pentru noi includ lipsa unei validări minime de potrivire a produselor pe piață, aplicarea tehnologiei blockchain pentru rezolvarea problemelor care pot fi abordate mai bine cu alte soluții și echipe fără o viziune clară și nici capacitatea de a executa pe aceasta.

Într-o industrie atât de naștentă, se pare că fondurile de investiții sunt tot mai solicitate să participe și să-și ghideze proiectele de portofoliu. Cât de implicat va fi Algo Capital în proiectele în care investesc și susțin?

Toți cei patru parteneri ai Algo Capital sunt foști antreprenori tehnologici, iar CTO-ul nostru are o experiență vastă și dovedită în tehnologia blockchain de câțiva ani. Căutăm să ne rotim mânecile și să ne ajutăm companiile din portofoliu în mod activ în a aduce clienți / utilizatori și a stimula adoptarea. Ne uităm la rolul nostru de parteneri cu valoare adăugată pentru companiile din portofoliu. În plus, starea ecosistemului Algo Capital ne plasează într-o poziție privilegiată pentru a ne apăra investițiile, valorificând relația noastră strânsă cu Algorand și restul actorilor principali ai viitorului ecosistem..

Puteți extinde ceea ce va oferi laboratorul Algo Capital blockchain dezvoltatorilor și antreprenorilor? Ce avantaje speră laboratorul blockchain să ofere utilizatorilor săi în afara a ceea ce pot realiza singuri?

Partenerul și CTO-ul nostru Pablo Yabo este, de asemenea, fondatorul și directorul Coinfabrik, unul dintre cele mai mari laboratoare Blockchain din America Latină și din întreaga lume. Lucrează cu diferite blockchain-uri și tehnologie profundă din 2013. Acum conduce un spin-off al Coinfabrik care se va concentra exclusiv pe tehnologia Algorand.

Laboratorul va lucra îndeaproape cu echipa Algorand și cu companii externe. Acest laborator se va numi AlgoFabrik; Pablo și echipa sa vor putea împărtăși în curând mai multe informații despre acest proiect. AlgoFabrik va fi un partener apropiat al Algo Capital, ajutând companiile noastre să navigheze în provocările tehnologice și oferind consultanță tehnică fondului în deciziile sale de investiții.

Înțelegerile profunde ale AlgoFabrik asupra foii de parcurs și dezvoltarea tehnologiei Algorand îi vor permite Algo Capital să identifice în timp util evoluțiile și tendințele importante atunci când caută oportunități de investiții.

În viitor, dacă Algo Capital este capabil să inițieze cu succes ecosistemul Algorand, fondul va căuta oportunități pentru a sprijini comunitatea blockchain din afara Algorand?

Bazându-ne pe convingerea noastră fundamentală că Algorand este tehnologia potrivită pentru afaceri și adoptarea generală a blockchain-ului, căutăm să implementăm și să gestionăm capitalul pentru următorii 10 ani, concentrându-ne pe companiile care utilizează economia descentralizată alimentată de Algorand.

Acest lucru nu înseamnă că companiile din portofoliul nostru vor fi restricționate să utilizeze alte tehnologii blockchain dacă acest lucru are sens pentru interesele și obiectivele lor comerciale.

Să presupunem că sunt un dezvoltator de blockchain în devenire … De ce sunt cel mai încântat să construiesc în ecosistemul Algorand spre deosebire de alte soluții de interoperabilitate precum Cosmos sau Tezos??

În primul rând, Algorand se concentrează nu numai pe activarea și susținerea comunității de dezvoltatori axate pe blockchain, ci și pe comunitatea mai largă de dezvoltatori din întreaga lume care lucrează pe o varietate de platforme, limbi și programe. La Algorand, avem o viziune pentru viitor care este foarte diferită de alte soluții de interoperabilitate.

În al doilea rând, în ceea ce privește comunitatea noastră de dezvoltatori, accentul nostru este pe simplitate. Dezvoltatorii, atât cei care au experiență în blockchain, cât și cei care sunt noi în blockchain, vor descoperi că avem API-uri, conținut și instrumente robuste pentru dezvoltatori pentru a ne asigura că construirea pe Algorand este cât mai clară, rapidă și ușoară posibil. Aceste programe vor face ca dezvoltatorii să ajute atât la tranziția proceselor de afaceri vechi la blockchain, cât și la construirea de produse noi de nivel două pe partea de sus a Algorand.

(Pentru Steve Kokinos) Venind dintr-un succes pe termen lung cu Fuze, ce lecție din experiența ta s-a transferat cel mai bine în munca ta cu Algorand?

Companiile de succes trebuie să creeze un echilibru între excelența tehnică și cea a afacerii. La Algorand am preluat tehnologia revoluționară dezvoltată de fondatorul nostru Silvio Micali și de o echipă de experți de frunte în criptografie, teorie, matematică, sisteme distribuite și inginerie și am combinat această tehnologie cu o execuție excepțională și capacitate de intrare pe piață în afacerea noastră echipă.

Orice companie va avea de suferit dacă tehnologia este de vârf și executarea afacerii este doar medie. Am rezolvat asta la Fuze și îmi place să cred că am rezolvat-o și la Algorand.

(Pentru Steve Kokinos) Alternativ, care este o provocare unică cu care se confruntă un proiect bazat pe blockchain, cum ar fi Algorand, comparativ cu alte infrastructuri bazate pe cloud mai tradiționale.

Blockchain reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care oamenii tranzacționează și schimbă valoarea. La fel ca cloud-ul, ne așteptăm cu siguranță că companiile vor dori să mute diverse procese standard către protocoalele blockchain pentru eficiența pe care o oferă.

Cu toate acestea, la Algorand, construim o tehnologie fundamentală care va crește semnificativ numărul de persoane care pot accesa oportunități economice semnificative și vor crea oportunități economice într-o economie cu adevărat fără frontiere și descentralizată.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map