Slutt å kalle Facebooks GlobalCoin en ‘Bitcoin Killer’

Med mindre du har vært på pause på Internett den siste måneden, har du sannsynligvis hørt om Facebooks hemmelighetsfulle Project Libra og den kommende lanseringen av selskapets GlobalCoin. Selv om det fremdeles er lite vi vet om den nye stablecoin, synkroniserer flere figurer og nyhetsutgaver allerede den neste Bitcoin-morder. Legg merke til vår forsettlige bruk av ordet “neste”.

New York Times kaller Bitcoin for en fiasko

Å ja. Bitcoin, feilen som for øyeblikket overgår den nest største kryptovalutaen med en faktor på fem. | Kilde: The New York Times

Hvert år eller så dukker det opp et spennende, nytt kryptokurrencyprosjekt som får selvutnevnte guruer til å forutsi Bitcoin død gjentatte ganger. Likevel står kongen-kryptoen fortsatt og har den største markedsplassen med en mil.

Så selv om hensynsløs Facebook står bak GlobalCoin, er det lite sannsynlig å trone kongen. La oss se på hvorfor.

Bitcoin markedsdominans

Bitcoin har vært, er, og vil sannsynligvis fortsette å være, den mest dominerende kryptovalutaen. | Kilde: CoinMarketCap

GlobalCoin er motsatsen til Bitcoin

Bitcoin er like verdifullt som det er fordi det er desentralisert, motstandsdyktig mot hyperinflasjon og sensurbestandig. GlobalCoin er det motsatte.

GlobalCoin er åpenbart sentralisert fordi det er under monopolistisk kontroll av Facebook. For å legge fornærmelse mot skade ser det ut som om Facebook slår seg sammen med de samme institusjonene som i første omgang hadde behov for Bitcoin. De Wall Street Journal rapporterer at Visa og Mastercard også kan være i blandingen. Vi gleder oss til å høre om GlobalCoin-avgiftene hvis ryktet blir oppfylt.

I tillegg er GlobalCoin en stablecoin som inneholder en kurv med verdensvalutaer. Denne typen kryptovaluta er bedre beskyttet mot hyperinflasjon enn andre stablecoins som er direkte knyttet til, for eksempel den amerikanske dollaren, men den har fortsatt sine feil.

Hvem bestemmer hvordan denne kurven er balansert? Vil valutavektene endres over tid? Hva om en bestemt valuta hyperflater? Svaret på alle disse spørsmålene krever en sentral autoritet som er utsatt for korrupsjon og egoistiske interesser.

Bitcoins viktigste funksjon er sensurmotstand. Alle kan eie bitcoin, motta den hvor som helst og sende den til alle de vil. Pengene dine blir aldri frossne, og transaksjonene dine kan ikke blokkeres. Facebook har en historie med sensurere brukerkontoer og forby folk fra plattformen. Vi kan forvente at det gjør det samme med økonomien din.

Endelig ryktes det at flere noder vil drive GlobalCoin-nettverket, som på overflaten burde gjøre kryptoentusiaster lykkelige. Imidlertid lades Facebook angivelig $ 10 millioner for å kjøre en node, holder den gjennomsnittlige Joe utenfor “desentraliseringsprosessen”.


Facebook har (Anti) tillitsproblemer

Facebook er allerede under en rekke regulatorisk kontroll for sitt Instagram / Whatsapp / Facebook-konglomerat. Å legge til et finansielt produkt som integreres med alle tre produktene, hjelper ikke antitrust-saken.

Selv om en Facebook-eksplosjon, der Federal Trade Commission (FTC) vil tvinge selskapet til å snurre Instagram og Whatsapp, er usannsynlig, kan det påvirke nytten av GlobalCoin negativt. Uten plattformsoperabilitet er GlobalCoin ikke bedre enn Facebook Messenger sitt nåværende pengeoverføringssystem.

Til GlobalCoins forsvar jobber Facebook angivelig med US Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) for å sikre at alt er over bord. Med SEC, IRS og andre offentlige etater som ønsker litt kontroll over kryptoaktiva, kan det imidlertid være lettere sagt enn gjort å være kompatibel..

Mark Zuckerberg er mer hjerteløs enn en bankdirektør

Historiene til Bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto maler ham i et positivt lys. Han ser ut til å være en utrolig intelligent person (er) som var, og sannsynligvis fortsatt er lei av korrupsjonen fra regjeringen og finansinstitusjoner.

Satoshi Nakamoto inkluderte “kansler på randen av andre redning for banker” i Genesis Bitcoin-blokken. | Kilde: Bitcoin Wiki

Zuckerberg, derimot, ville sannsynligvis solgt ut moren sin for en ny grå t-skjorte. Hans firma har vært i forkant av skandale etter skandale angående brukeres personvern, brudd på data og ondskapsfull virksomhetstaktikk. La oss oppsummere noen få eksempler. Facebook:

Og listen fortsetter og fortsetter. Zuckerbergs fornyede selskapsfokus på personvern lurer ingen. Det er bare et spørsmål om tid før vi legger til et GlobalCoin-debacle på listen.

Bitcoin er her for å bli

Liker det eller ikke, Bitcoin går ingen steder. GlobalCoin er ikke noe mer enn en sentralisert valuta som fullstendig savner merket for hva en kryptovaluta skal være. Selv det opplever suksess, det betyr ikke at Bitcoin dør.

Bitcoin har overlevd regjeringsforbud, ondsinnede gruvearbeidere, feilinformasjon, baktalelse, 80 prosent prisfall og et mylder av kopier. Det er antifragilt, blir sterkere for hvert forsøk på å drepe det.

Så vær så snill å slutte å kalle noe for “Bitcoin-morderen” for Guds kjærlighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map