Kinas Bitcoin Mining Dominance imponerer amerikanske selskaper og regjeringen er bekymret

Kina er den ubestridte verdensledende innen Bitcoin-gruvedrift, og den amerikanske presidenten Donald Trumps administrasjon blir bekymret. Landet kontrollerer for tiden over 70 prosent av Bitcoins hashing-kraft. Og frykten er at det til slutt kan ha betydelig innflytelse over amerikanske selskaper som allerede er involvert i bransjen.

Trumps administrasjon klar over Kinas Bitcoin Mining Dominance

I følge Ripples Chief Strategist, Cory Johnson, Trump-administrasjonen er godt klar over risikoen for å få Bitcoins gruvekraft monopolisert av Kina. I forhold til dette har den amerikanske regjeringen tilsynelatende sett på XRPs styrker i det konkurransedyktige kryptorommet, ifølge exec.

XRP, i motsetning til Bitcoin, krever ikke gruvedrift. Videre kontrollerer Ripple (selskapet) om lag 60 prosent av XRPs kryptovalutaforsyning. Dette gjør det noe mindre desentralisert enn andre kryptovalutaer.

Snakker til Breaker magazine, Johnson sa at teamet hans har snakket med medlemmer av Trump-administrasjonen, politikere og regulatorer. De hjelper dem med å bedre forstå selskapets produkter og bidrag til kryptomarkedet.

Ripples posisjon vs Bitcoin

Ripples viktigste oppdrag så langt har vært å integrere teknologien i økonomiske plattformer for å øke hastigheten og påliteligheten. Bare nylig kunngjorde PNC, en amerikansk toppbank, at de vil bruke Ripples RippleNet-plattform for å lette betalinger over landegrensene.

Over 100 institusjoner bruker for øyeblikket Ripples plattform. Noen av de mer bemerkelsesverdige navnene inkluderer American Express, Banco Santander og SBI, et japansk finans- og kapitalforvaltningsselskap.

Når det gjelder Ripples XRP-posisjon på kryptovalutamarkedet, ligger den fortsatt langt bak Bitcoin, som har en markedsverdi på rundt 110 milliarder dollar. Ripple har for tiden en markedsverdi på rundt $ 18 millioner, bak Ethereum som kommer på andreplass på litt over $ 20 milliarder dollar.

Amerikanske myndigheter beskytter amerikanske selskaper ved å målrette kinesisk import

USA og Kina er for tiden viklet inn i en økonomisk krig initiert av USAs president Donald Trumps nye økonomiske proteksjonistiske politikk. De er rettet mot å balansere handelsunderskuddet i landet, og noen retter seg spesielt mot Kina.

Kinesiske gruvedrift rigger

Kina har erobret fronten for hashkraft for kryptovaluta (Image Credit: IEEE.org)

På kryptovalutafronten har Kina verdens største bitcoin-gruvedrift og er hjemmet til verdens største maskinvareprodusenter for kryptodrift – Bitmain, Ebang og Canaan. I september økte den amerikanske regjeringen importtollene på et antall kinesiske varer på til sammen 200 milliarder dollar, inkludert denne typen maskinvare.

Målretting mot Bitcoin Mining Hardware fra Kina

Bitmain, Kinas største eksportør av gruvedrift av kryptovaluta til USA, er iboende nødt til å føle seg klype, ifølge analytikere. I juni omklassifiserte den amerikanske regjeringen krypto-gruveutstyr som et “apparat for elektriske maskiner.” De hadde tidligere kategorisert maskinvaren som “databehandling” -maskineri.

Den bevisste endringen i klassifisering har ført til at kinesisk gruveutstyr har blitt underlagt nye importtariffer. Akkurat nå er importtaksten på Bitcoin-gruveutstyr på 27,6 prosent, opp fra null. Den kraftige økningen i tariffer er en gjengjeldelse fra den amerikanske regjeringen mot det den betegner som kontradiktorisk politikk implementert av den kinesiske regjeringen.

I følge en rapport utgitt av Office of the United States Trade Representative (USTR), retter Kina seg mot amerikanske selskaper som opererer innenfor sitt territorium med urettferdige retningslinjer. Derfor er dagens amerikanske politikk mot den asiatiske nasjonen rettet mot å presse Kina til å endre sine regler.

USTR fremhever det det østasiatiske landet tvinger krav til joint venture på amerikanske firmaer. Dette kravet oppstår mens det pålegges begrensninger for utenlandske investeringer og ytterligere lisensieringsprosesser i et forsøk på å presse dem til å overføre teknologi.

Byrået beskylder også Kina for å legge til rette for investeringer i amerikanske selskaper for å få innsikt i teknologiske fremskritt og tvinge storskala teknologioverføring. Kina påstås også å utføre nettinnbrudd mot amerikanske selskaper for å få uautorisert tilgang til sensitiv forretningsinformasjon.

Utvalgt bildekreditt: IEEE

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map