Kan Facebook (FB) mynt virkelig forstyrre kryptomarkedene

Facebooks svært hemmelighetsfulle Libra Project har skapt overskrifter den siste tiden på grunn av det enorme potensialet det har for å forstyrre både det internasjonale overføringsmarkedet og kryptovaluta-sektoren.

Mens noen analytikere mener at prosjektet vil gi større troverdighet til kryptoindustrien, er andre mer skeptiske til det siste trekket fra FB gitt selskapets tidligere uærlige datainnsamlingspraksis.

Facebook vil angivelig gi ut GlobalCoin-papiret en gang denne måneden. Dette er ifølge Laura McCracken, leder for selskapets Financial Services & Betalingspartnerskap divisjon i Europa.

Vi snakket med det tyske magasinet WirtschaftsWoche, hun avslørte nylig at myntenes verdi vil bli lagt til et par store fiat-valutaer inkludert amerikanske dollar for å forhindre betydelige prissvingninger som er typisk for andre desentraliserte kryptovalutaer.

Noen få forventede hindringer

Personvern

Det forventes at FBs tidligere kontroversielle personvernproblemer kommer til å være et bekymringsområde for lovgivere, brukere og kryptoindustriinteressenter når prosjektet er lansert..

Den amerikanske senatbankkomiteen har allerede bedt Facebook-sjef Mark Zuckerberg om å forklare arten av kryptovirksomheten. Han er også bedt om å skissere selskapets planer for å sikre forbrukernes personvern.

Helt siden Cambridge Analytica-skandalen kom til syne, har det vært spekulasjoner i at selskapet som også eier WhatsApp og Instagram vil forsøke å utvide sin økonomiske informasjonsportefølje ved hjelp av det nye kryptokurrencyprosjektet..

Facebook alene har allerede over 2,3 milliarder brukere ifølge data samlet av Statista. Kombinert har de tre plattformene over 3 milliarder brukere. Dette gir selskapet en rekkevidde uten sidestykke i sosiale medier og potensialet til å samle inn data i stor skala.

GlobalCoin ikke så desentralisert

Desentralisering er et særtrekk ved blockchain-nettverk. Denne grunnleggende attributtet tillater demokratisering av kryptovaluta-systemer. Med de siste rapportene vil Facebook Libra Project sannsynligvis være utrolig sentralisert med FB som direkte bestemmer hvem som behandler betalinger og hvem som ikke gjør det.

Når det er sagt, har til og med BTC ikke klart å forbli helt desentralisert. Det er beregnet at omtrent 40 prosent av alle bitcoins i omløp eies av omtrent 1000 personer. Sentraliseringen av eiendoms eierskap har gjort det mulig for krypterhvaler å diktere markedsendringer gjennom en rekke manipulerende kjøps- og salgstrinn.

Markedsforstyrrelser forventet


En XRP, Altcoin Killer?

Facebooks stablecoin vil sannsynligvis få enormt tilhengerskap takket være markedets rekkevidde. Ifølge kryptovaluta markedsanalytiker Max Keizer, det er stor sannsynlighet for at myntspranget vil føre til en bølge av kryptoutslettelser. Han har utpekt XRP og lignende blant mynter som mest sannsynlig vil møte utryddelse etter at FBs digitale valuta er lansert og erklærer “en apokalypse er nær”.

XRP og dets underliggende nettverk har vokst voldsomt de siste årene. Protokollen er utviklet for enkel integrering i internasjonale institusjonelle pengeoverføringssystemer. Ripple-plattformen markedsføres for tiden som en enklere, raskere og billigere måte å foreta grenseoverskridende betalinger i forhold til konvensjonelle systemer.

Tilbake til forskeren mener han at det vil være en massakre på mindre mynter som vil tvinge flere altcoin-brukere til å skifte til store tokeniserte valutaer som Bitcoin, og deretter øke verdien..

Max Keizer har trukket frem XRP og lignende blant mynter som mest sannsynlig vil møte utryddelse etter GlobalCoin-innbruddet.

Ripple-plattformen markedsføres for tiden som en enklere, raskere og billigere måte å foreta grenseoverskridende betalinger i forhold til konvensjonelle systemer. (Bildekreditt: Ripple)

Det er på dette tidspunktet viktig å merke seg at XRP og den etterlengtede GlobalCoin er merkbart forskjellige. Facebooks digitale valuta er designet for å bli brukt av massene, mens Ripples plattform som også bruker sin tokeniserte mynt sammen med andre valutaer henvender seg til store finansinstitusjoner som ønsker å skaffe likviditet og utføre grenseoverskridende betalinger enkelt og til en minimal kostnad.

Denne brukssaken alene vil sannsynligvis beskytte den kryptovaluta som støttes av Ripple fra en ødeleggelse forårsaket av GlobalCoin. En annen stor forskjell er at XRPs verdi svinger veldig fordi den ikke er bundet til noen valuta. Facebooks kryptovaluta er derimot en basketcoin, noe som betyr at prisen vil bli bestemt av et par store fiat-valutaer.

Disse forskjellene betyr at de to digitale myntene neppe vil kollidere til et utryddelsespunkt. Den ene er designet for kryptoinvestorer og opprettet for å brukes som en butikk av verdi, mens den andre er satt opp som en stabil kryptovaluta for betaling..

Facebook og PayPal, Visa, MasterCard Bli med styrker i nytt prosjekt

I stedet for å gå opp mot mangeårige markedsførere som PayPal, har Facebook tilsynelatende valgt å gå sammen med selskapet og andre betalingsfirmaer, inkludert MasterCard og Visa..

I følge en rapport publisert av Wall Street Journal, FB har allerede rundt et dusin institusjonelle støttespillere, og de inkluderer de nevnte firmaene samt Uber, Booking.com og MercadoLibre, et argentinsk netthandelsnettsted. Konsortiet av støttespillere kalles angivelig Libra Association.

WSJ-rapporten bemerker også at Facebook-ansatte som for tiden jobber med prosjektet allerede har muligheten til å motta betaling i sin GlobalCoin.

I følge en tidligere rapport publisert av The Information har den sosiale mediegiganten holdt samtaler med tredjepartsbedrifter som er interessert i å behandle kryptovalutaen sin i noen tid nå.

Det er imidlertid en avgift på $ 10 millioner for selskaper som ønsker å delta i prosjektet. Mange av dem vil være involvert i behandlingen av betalinger i et distribuert nodeoppsett.

Facebook ser angivelig ut til å ha rundt 100 behandlingsnoder som drives av eksterne firmaer. Strategien vil sannsynligvis netto selskapet om lag 1 milliard dollar i risikokapital som sikkert vil bli trukket tilbake til utviklingen av prosjektet. FB har også til hensikt å ha minibankmaskiner installert på store markedsdomener over hele verden.

(Utvalgt bildekreditt: Facebook)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map