IBM kunngjør ny sikkerhetsteknologi for Crypto Custody Market

Det er ingen hemmelighet at kryptovalutaindustrien har en rutet historie med utrolig dristige hevinger. Og nå har Shuttle Holdings og IBM gjort det kunngjort lanseringen av en ny HSM-basert sikkerhetsløsning for å dempe dette problemet.

Systemet, som er blitt hyllet som en paradigmeskiftende innovasjon, vil lanseres mot slutten av mars og er rettet mot kryptovaktindustrien. Starter i beta-modus, vil bare noen få utvalgte selskaper ha innledende tilgang.

Teknologien er designet for å gi et lockbox-miljø for private nøkler, samtidig som kundene får lettere tilgang til sine kalde lommebøker.

Rapporten lister opp kryptovalutaforvaltere, banker, meglere, børser og kryptoinvestorer med høy nettoverdi som potensielle kunder. IBMs teknologichef (CTO), Nataraj Nagaratnam, og Shuttle Holdings Chief Investment Officer Brad Chun hadde tidligere introdusert konseptet under den siste Think 2019-konferansen som ble avholdt i San Francisco.

Så, hva er en HSM?

En maskinvaresikkerhetsmodul (HSM) er en sikker, manipuleringsbestandig digital nøkkellagringsenhet som er avhengig av moduler for å forhindre inntrenging. Modulene er kodet med lag med kryptering og har sofistikerte fysiske avskrekkelsesmekanismer.

HSM-er består av mikroprosessorbrikker som effektivt oppdager både nettverks- og fysisk tukling og automatisk sletter sensitive data når den oppdager en avvik.

Microprocessor meshing teknologi brukes til å gjøre emballasjen lydhør over for manipulering. Dette forhindrer sidekanal- og buss sonderingsangrep.

Konseptet har eksistert i mange år, men teknologien var for det meste begrenset til store betalingsnettverk, myndigheter og bankinstitusjoner.

Store hackingforekomster

Over 1,5 milliarder dollar i kryptoaktiva er stjålet fra børser det siste året. Og ifølge mange etterforskningsrapporter, to grupper var ansvarlige for tyveri av digitale eiendeler til en verdi av 1 milliard dollar. Det faktum at den samlede kryptovaluta-sektoren har en markedsverdi på litt over 140 milliarder dollar, fremhever plagenes alvor, derav søket etter innovative sikkerhetsløsninger som er sikrere enn ad hoc-enkle systemer.


HSM-er består av mikroprosessorbrikker som effektivt oppdager både nettverks- og fysisk tukling og automatisk sletter sensitive data når en avvik oppdages. (Bildekreditt: Gemalto)

Reguleringsvakuumet som fortsetter å gjennomsyre visse sektorer av markedet har også overlatt de fleste plattformer til sine egne enheter. Mange nettverksangrep har blitt funnet å være igangsatt av grupper lokalisert i regioner med nebuløs kryptolovgivning som land i Øst-Europa og politisk belastet Nord-Korea. Dette gjør rettsforfølgelse vanskelig.

Som sådan har omfanget av kryptotyverier fortsatt å øke. Fjorårets Coincheck-heist førte for eksempel til et tap på 530 millioner dollar i kryptokurver. Mange børser og forvaringsbyråer ønsker å unngå dette marerittfulle scenariet så mye som mulig.

Raskere behandling av transaksjoner

Kryptohandel og depotplattformer omfavner HSM-systemer på grunn av deres overlegne sikkerhetsfunksjoner. En annen fordel er imidlertid deres enestående effektivitet når det gjelder overføring av eiendeler fra fryselager. De eliminerer behovet for menneskelig inngripen for å validere transaksjoner.

Å få tilgang til kryptomidler i fryselager er vanligvis en tidkrevende prosess som kan ta opptil 48 timer. Dette er fordi et menneske må være fysisk til stede for å autentisere overføringer. Lommebøker for fryselager holdes frakoblet for å forhindre online hackingangrep, men den viktigste kompromissen er effektivitet.

Mens hot lommebøker tilbyr rask kjøring, jobber de gjennom en nettverkstilkobling og bekrefter transaksjoner ved hjelp av API-autentiseringsprosesser. Nøklene må imidlertid gå live for at en transaksjon skal lykkes, noe som gjør dem utsatt for avlytting.

De fleste kuldelagringsstrategier er vanligvis avhengige av luftgapping for å minimere risikoen for hackingangrep. Chun uttrykte ambivalens om forestillingen og beskrev den som en grenseoverføring som gir en falsk følelse av sikkerhet.

Teknologien som brukes av Shuttle Holdings muliggjør nettverkstilkobling. Flere lag med kryptering og et backup-system sørger for at risikoen for datatap og hacking blir vesentlig minimert.

Chun forklarer videre: “Vi holder nøklene i ro kryptert i flere lag som datablobber, slik at en organisasjon kan lagre disse sikkerhetskopiene ved hjelp av deres eksisterende prosesser og medier for katastrofegjenoppretting og sikkerhetskopiering.”

I følge IBM er klientdata beskyttet “i ro, under transport og i bruk.”

I et snakk med Coindesk fremhevet Chun at selv om Shuttle Holding-løsningen for tiden er integrert med IBMs Cloud Hyper Protect Services, kan systemet kobles til andre nettverk avhengig av klientens behov.

Swissquote benytter HSM-teknologi

Swissquote-bankkonsernet er blant de mer bemerkelsesverdige selskapene som nylig integrerte HSM-teknologi i sitt tilbud om kryptotjenestetjenester. I følge selskapets nylig utgitte formidling, kunder vil kunne foreta kryptoinnskudd og uttak av Swissquote-lommebøker fra 21. mars.

Tjenesten vil kjøre på Crypto Storage AGs egenutviklede infrastruktur. Crypto Storage AG er et fintech-selskap som spesialiserer seg på forvaltning av kryptovalutaaktiver og private nøkler.

Partnerskapet vil gjøre det mulig for Swissquote å tilby både depot- og handelstjenester. Crypto Storage AGs HSM-system vil være en integrert del av det samlede systemet.

Endre markedstrender

Når kampen om å lokke inn institusjonelle investorer raser, utvikler sikkerhetsløsningsindustrien kontinuerlig verktøy som imøtekommer dette høyt verdsatte markedssegmentet.

Noen av de største teknologibedriftene som for tiden tilbyr HSM-sikkerhetsprodukter inkluderer Thales e-Security, Gemalto NV, International Business Machines Corporation, Utimaco GmbH, FutureX, SWIFT, Atos SE, Hewlett Packard Enterprise, Yubico og Ultra-Electronics.

I følge en ny forskningsrapport utarbeidet av TMR Research, er USA, EU og Kina de ledende HSM-forbruksmarkedene på henholdsvis 32, 24 og 14,5 prosent. Den globale markedsstørrelsen forventes å vokse fra omtrent en milliard dollar i 2019 til over 2 milliarder dollar i 2024, noe som viser behovet for denne typen tjenester.

(Utvalgt bildekreditt: WSJ)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map