Hva er Raiden? The Lighting Network of Ethereum

Det har vært en langvarig besettelse med gjennomstrømningen av transaksjoner for Ethereum-samfunnet. Mange mener at teknologi ikke vil ha en fremtid med mindre dette løses. Dette påvirker hovedsakelig handelsmenn, spesielt de som er lojale mot DEX, og press for å løse det har ført til mange spennende veier.

Hele blokkjeder er født rundt skalerbarhetsdilemmaet, som Algorand. Ethereum har hatt problemet i kjernen av sin eksistens fra begynnelsen. Nå ser Raiden-nettverket ut til å være en mulig løsning for nettverket.

For Bitcoin er det Lightning Network.

Hva er Raiden?

Nå fungerer Raiden-plattformen som en andre lag betalingskanal for Ethereum. ETH-nettverket er den nest mest brukte offentlige blockchain i verden, delvis fordi den er den første som tillater smarte kontrakter i blockchain. Men den nåværende tregheten hvis det ved behandling av betalinger gjør det til en dårlig konkurrent for bedrifter som et salgssted (POS) -tjeneste for dagligvarer og andre nødvendigheter.

Gullstandarden for kryptoverdenen er VISA betalingsnettverk med sine store transaksjoner per sekund kapasitet og brukervennlighet. På toppen av alt, hvis Etehreum er mye brukt, vil transaksjonsgebyrene øke for å balansere applikasjonen, begrensning er potensiell. Ethereum måles for at det skal bli allment akseptert.

Gå inn i Raiden Network, som er en algoritme som heter Balance of Proofs for å øke hastigheten og sikkerheten. Den største fordelen er at Raiden ikke trenger global konsensus, som det viktigste Ethereum-nettverket, noe som gjør bekreftelse av transaksjoner raskt og enkelt.

Siden Raiden jobber utenfor hovednettverket, er det kjent som en off-chain løsning eller lag to løsninger. Ikke alle transaksjonene trenger å bli registrert i Ethereum-hovednettverket for at bekreftelse på Raiden-plattformen skal skje.

Når du bruker dette nettverket, er ikke Ethereum Ledger ryggraden i transaksjonsgodkjenning. Den brukes bare til å verifisere det Raiden kaller “nettokrav som følge av transaksjoner utenfor kjeden”. Potensielt betyr dette at Raiden kan bli saksøkt for å presse flere transaksjoner per sekund uten full nettverifisering.

Tenk deg en serie landeveier som forbinder to større byer. Bilene på dem kan bare kjøre i lav hastighet siden bredden er smal og det er overbelastning hele tiden. Nå får de to byene sammen og bygger en stor motorvei som forbinder de to. De reisende som ønsker å komme til destinasjonen raskere har muligheten til å gå til motorveien og mot et gebyr bevege seg raskere enn folket på veiene.

Hvordan kan Raiden jobbe?

Vel, siden protokollen er en off-chain-løsning, låser plattformen Ether som ble brukt til transaksjonen, inn i en smart kontrakt som frigjør midlene når operasjonen er fullført. Den smarte kontrakten er toveis, noe som betyr at begge parter i kontraktene kan handle med hverandre. Kanalen er åpen, i form av en smart kontrakt, til alle involverte parter konkluderer med å avslutte den.

Kontoene som deltar i opprettelsen av en kanal får sertifikater i begynnelsen av prosessen. Ikke alle kontroller er nødvendig, men siden brukerne bare trenger å vite den siste for å fortsette som medlemmer. Dette er arbeidet med algoritmen utviklet av prosjektet som registrerer alle sjekkene i kanalen til et gitt tidspunkt. Dette betyr at økonomisk aktivitet i nettverket er sikret ved balansen mellom Proofs-protokollen.


Når kanalen har fullført sin funksjon og de involverte partene ønsker å eksistere og hentet sine respektive midler, flytter de til hovednettverket. Den smarte kontrakten kvantifiserer balansen for alle involverte parter og overfører midlene, og til slutt stenger kanalen. Når alle involverte parter har lagt frem bevisbalansen, kan midlene fra den smarte kontrakten trekkes tilbake.

Hvis et partimedlem ikke klarer å balansere i den tillatte tiden, er kanalen fortsatt stengt. Balansen til det avsluttende medlemmet vil bli brukt til å beregne midlene til det stille partiet, og all Ether vil fortsatt bli overført. Dette er mekanismen Raiden har implementert for å forhindre at et medlem holder midlene på en konto som gissel.

Fordeler med å bruke Raiden

Alle transaksjoner på Ethereum-nettverket skjer med den tilhørende gassprisen som brukes til å beregne skatt. Så det er en frakobling når vi snakker om gebyret i forhold til mengden Ether eller et overført token. Hvis nettverket opplever mye bruk, frarådes en liten overføring fordi gebyrene blir for store. Push-pull-forholdet mellom gassavgifter og on-chain-transaksjoner viker for perioder der økonomiske insentiver er mot å bruke Ethereum i små mengder.

Dette er ikke tilfelle på Raiden-nettverket hvor store eller små beløp er økonomisk gjennomførbare ved å gi gebyrstrukturene. Betalingen kan også deles i mindre stykker over en lengre periode alt mot samme avgift.

Bonusen er på tide å nå bekreftelse er ikke lenger avhengig av parametrene til hovednettverket, og det blir praktisk talt øyeblikkelig. Dette er fordi bekreftelse på hovednettverket avhenger av blokkeringsgenerering, kombinert med bortfallet som det tar en gruvearbeider å plukke, legge til postene i blokken som opprettes fra de forskjellige uoppgjorte transaksjonene. Dette er ikke lenger en nødvendig prosess når Raiden, den smarte kontrakten, som bevis på balanse, kan håndtere gjennomstrømning med hastigheten på en tekstmelding.

Lær om blokkstørrelse og årsaken til at det er en blokkeringsgrense.

Det er unødvendig å si at denne metoden direkte påvirker skalerbarheten til Ethereum-protokollen. Transaksjonene per sekund på en blockchain har begrenset blokkstørrelse og blokkbekreftelsestid, uansett hvor mange aktive noder som deltar. På den andre siden skalerer den øvre grensen for Raiden-protokollen lineært med antall deltakere, noe som resulterer i en skalerbar og sikker løsning for fremtidige transaksjoner.

Innovasjonen som Raiden Network har brakt til Ethereum, er vanskelig å undervurdere. Hovednettverket er utnyttet for sin sikkerhet mens Raiden-protokollen gir hastighet og fleksibilitet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map