Bitcoin Price Nightmares: Silk Road, OTC Transactions to Blame for Volatility?

Bitcoins pris falt med over 10 prosent torsdag etter en tidligere lovende rally forbi prismerket på $ 7.000. Den korte prisstigningen førte til at mange bitcoinentusiaster spekulerte i at BTC ville bygge ut en høyere støtte.

Mange så det også som et bevis på markedets motstand mot nylige negative hendelser i bransjen, inkludert bitcoin-ETF-avvisning. Og nå sliter kryptokundere over hele verden med å finne årsakselementene som førte til det galne 48-timers prisfallet.

Bitcoins verdi påvirket av OTC-transaksjoner

Ifølge forskning utført av Tabb Group i april, utgjør OTC-markeder en betydelig del av markedet for kryptovaluta. Samlet sett anslås OTC-markeder å være omtrent to eller tre ganger størrelsen på regulerte børser. Noen OTC-handelsdisker angivelig tilrettelegge over $ 100 millioner i kryptovalutahandel på en dag.

Handlere blir vanligvis uavhengig revidert av meglere, og i de fleste tilfeller påføres ingen skatt. Dette gjør det mulig for spillere å gjennomføre store volumtransaksjoner uten å flytte markeder for mye eller trekke oppmerksomhet. Minimum billettpriser varierer vanligvis mellom $ 75.000 og $ 250.000, noe som sperrer de fleste amatørspekulanter.

Ettersom OTC-markedet har en så betydelig størrelse, spekulerer noen analytikere i at salgstrykket på disse markedene, kombinert med prismanipuleringsbevegelser, kan ha ført til den plutselige nedgangen i bitcoin-prisene. En betydelig bitcoin-dump fra OTC-markeder knyttet til børser antas å ha svakt prisene.

Når det er sagt, er det vanskelig å verifisere denne hypotesen fordi OTC-markeder fungerer borte fra de nysgjerrige øynene til industriobservatører og regulatorer. Det er likevel verdt å vurdere at prismanipulering i kryptovalutamarkedet er ganske enkelt å gjennomføre, og teknikker som vaskehandel, som kan brukes til å kunstig oppblåse transaksjonsaktivitet, er voldsomme..

I følge administrerende direktør og grunnlegger av LDJ Capital, David Drake, vil bitcoin-prisene fortsette å oppleve en nedadgående trend til SEC godkjenner en bitcoin-ETF. ETF vil være medvirkende til å skape et tryggere handelsøkosystem. Eksekutøren avslørte dette mens snakker til Den uavhengige.

“Akkurat nå er det ingen regler om manipulasjoner, og med grupper / mennesker som manipulerer markedene gjør det fordi de kan uten frykt for konsekvens. Forhåpentligvis vil det endre seg med SEC- og FINRA-tilsynet det neste året. ”

En Silk Road-konto manipulerte Bitcoins pris

Den legendariske Silk Road er allment ansett som det første moderne mørke nettmarkedet. Selv om det ble stengt av Federal Bureau of Investigations i 2013, og eieren ble arrestert, har det tilsynelatende kommet tilbake for å hjemsøke kryptovalutamarkedet i 2018, i form av en bitcoin-lommebok..

I følge en nylig etterforskning av sosiale medier, a bitcoin lommebok med omtrent 1 milliard dollar i digital valuta, assosiert med Silk Road-prosjektet, begynte å distribuere store mengder mynter til kryptobørser like før prisundertrykkelsen. Kontoen, som hadde ligget i dvale siden 2014, flyttet bitcoin verdt over $ 100 millioner til Bitfinex og Binance. Bitcoin-dumpen fra eieren av lommeboken antas å ha utløst prisbildet.

Det er fortsatt mye spekulasjoner om hvem som faktisk eier lommeboken, med noen gjetninger om at den tilhører Silk Road-skaperen, Dread Pirate Roberts.

Bitcoin’s Tumbling Value og Goldman Sachs Influence


Onsdag, like før den kraftige prisnedgangen i kryptovaluta, ble Goldman Sachs angivelig ha stanset planene om å åpne et kryptovalutahandel. Flyttingen ville ha åpnet døren for institusjonelle investorer. Noen rapporter tilskrev bitcoins prisfall til de negative nyhetene, som antas å ha forårsaket noe forferdelse blant handelsmenn.

Påstandene om at Goldman Sachs hadde planer om å handle med fysisk bitcoin, ble imidlertid snart skutt ned av Martin Chavez, selskapets økonomidirektør. Han stemplet påstandene som falske nyheter og gjentok at det aldri hadde vært store planer eller en tidslinje for dette. Eksekutøren avklarte imidlertid at investeringsbanken jobbet med et ikke-leverbart bitcoin-derivat for sine kunder.

Når det er sagt, skal mistenkelig short selling-aktivitet ha skjedd bare noen få dager før Goldman Sachs ‘falske nyheter’ påstand. I følge en rapport, som var først publisert av CCN, RoninAI-teamet avdekket et kortsalgstrinn på 74 millioner dollar, mens markedet fortsatt var baisse, to dager før Goldman Sachs-kunngjøringen og den påfølgende prisnedgangen.

Det antas at innsidehandel var involvert, og at falske nyheter katalyserte prisfallet. Imidlertid er alt dette fortsatt ren spekulasjon, og ingen konkrete bevis har ennå blitt brakt fram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map