Binance-sjef Lauds Fidelity Investments flytter inn i Crypto Market

Binance-konsernsjef “CZ” Changpeng Zhao har hyllet Fidelity Investments ‘overgang til kryptomarkedet. En ledende multinasjonal leverandør av finansielle tjenester, Fidelity kunngjorde nylig tilbudet om forvaringstjenester for kryptovaluta, spesielt rettet mot institusjonelle investorer.

Firmaet for økonomisk planlegging og formuesforvaltning betjener over 27 millioner kunder. Det vil være det største Wall Street-selskapet som offisielt tilbyr denne tjenesten gjennom sitt kryptofokuserte datterselskap, Fidelity Digital Assets. Firmaet vil dekke flere kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, og et utvalg av andre digitale valutaer. Fidelitys klientell inkluderer over 13 000 firmaer og meglere per oktober 2018, og eiendeler under firmaets kontroll er verdsatt til rundt $ 7,2 billioner.

Når det gjelder denne nyheten, sa Binances administrerende direktør, CZ, spurte følgere på Twitter om utsiktene til å ha bare 5 prosent av Fidelitys portefølje investert i kryptomarkedet. Han spurte: “Hva skjer når et fond som Fidelity tildeler bare 5% av porteføljen til krypto? Har du beregnet hvor mye det er? ”

Hva skjer når et fond som Fidelity tildeler bare 5% av porteføljen til krypto? Har du beregnet hvor mye det er? https://t.co/ljcZ4SjQnw

– CZ Binance (@cz_binance) 21. oktober 2018

Med fem prosent av selskapets midler verdsatt til rundt 350 milliarder dollar, ville det presset kryptomarkedet betydelig opp. Hans tweet utløste samtaler om sannsynligheten, med noen skeptiske fans som avviste dette synet som ganske enkelt ønsketenkning, mens andre så på det som noe som kunne skje i fremtiden..

Fidelity digitale eiendeler

Som et av de største finansielle selskapene i verden, forventes det at Fidelitys angrep i den fremvoksende sektoren vil ha en markant innvirkning på markedet, som har vært i en bearish strekning siden begynnelsen av året.

Selskapets forvaringstjenester vil innebære kjøling av digitale eiendeler. Kundens kryptovaluta vil bli holdt i fysiske hvelv fordelt på et bredt spekter av steder, og forblir offline som et ekstra sikkerhetstiltak mot hacking. For sin handelsplattform planlegger Fidelity Digital Assets å bruke intern cross-engine teknologi.

bankhvelv

Digitale eiendeler holdt av Fidelity Investments vil bli holdt i fysiske hvelv fordelt på et bredt spekter av steder.

Ved å gå inn i kryptovalutamarkedet planlegger selskapet å gjøre det lettere for institusjonelle investorer å komme inn i høyrisiko aktivaklasse. I henhold til tjenestelanseringserklæringen utstedt av Fidelity Investments, er hovedformålet med datterselskapet for digital eiendel å gjøre digital-native eiendeler mer tilgjengelige.

Fidelity-investeringshistorie med kryptovalutaer


I følge Fidelity Investments CEO Abigail P. Johnson vil selskapet fortsette å investere i nye markedsformuesformer samtidig som det hjelper kundene å forstå hva de er og hvordan de kan bruke dem. Det finansielle konglomeratet begynte å forske og eksperimentere med digitale eiendeler og blockchain i 2013.

På den tiden opprettet selskapet en blockchain-inkubator, og i 2015 begynte det å akseptere bitcoin-donasjoner gjennom Fidelity Charitable. Fra og med februar i år utgjorde kryptovalutabidrag den største delen av firmaets donasjoner til $ 69 millioner.

I fjor gjorde selskapet det mulig for kunder å se sine digitale valutasaldoer via Coinbase, men tillot ikke handel. Dette trekket førte til utbredt spekulasjon om at finansselskapet prøvde å eksperimentere med kryptohandel gjennom børsen.

I følge Fidelity Digital Assets Head Tom Jessop, “Opprettelsen av Fidelity Digital Assets er det første trinnet i en langsiktig visjon om å skape en fullserviceplattform for digitale eiendeler.”

Fidelity hevder at distribuert hovedboksteknologi har et stort potensial, spesielt når det gjelder å skape et variert utvalg av forretningsmodeller og finansielle markedssystemer.

Custodial Services Problem

I følge analytikere er mangelen på en etablert forvaringstjeneste en av hovedårsakene til at institusjonelle investorer er fete med å komme inn i bransjen. Mike Novogratz, en tidligere partner i Goldman Sachs og grunnlegger av Galaxy Digital, en kryptovaluta handelsbank, hentydet til denne situasjonen forrige måned på Yahoo Finance’s All Markets Summit.

Han bemerket at amerikanske selskaper nå har mye penger holdt unna for investeringer i utviklende sektorer, og en av dem er kryptovalutaindustrien. Mike pekte på mangelen på etablerte depotfirmaer som en deal-breaker, ettersom store selskaper som ønsker å investere i sektoren, er mindre sannsynlig å stole på nye selskaper med ikke-kontrollerbare oversikter.

De fleste små selskaper som tilbyr slike tjenester, mangler også betydelig aktivasikkerhet for å tilby forsikring til kundene.

Risikoen for tap av midler

Tyver har stjålet kryptovalutaer for milliarder dollar fra forskjellige kryptoselskaper det siste tiåret. Bare i 2018 har kryptovaluta-plattformer hatt tap på over 1,8 milliarder dollar på grunn av hacking. I januar mistet kryptoutvekslingsplattformen, CoinCheck, $ 534 millioner dollar i et eneste heist.

Imidlertid er 2014 Mt. Gox-hacking var av bibelsk størrelse. Nyhetene om hackingen sendte sjokkbølger over hele bransjen etter at bitcoins til en verdi av over 4 milliarder dollar til dagens verdi ble tilsendt fra børsen. Arrangementet ble et rungende bevis på risikoen ved kryptovalutaer.

Selv om kryptovalutamarkedet allerede har vist et betydelig løfte, skremte initiativet til slike hendelser fortsatt til å skremme institusjonelle investorer. Som sådan velger de fleste å vente på innreise til mer erfarne og regulerte leverandører av finansielle tjenester som tilbyr kryptotjenester.

Mange kryptovalutainvestorer og bransjeentusiaster er håpefulle om at oppføringen av Fidelity Investments vil bidra positivt til økosystemet. Oppføringen forventes å lokke flere spillere og åpne kryptomarkedet ved å stimulere institusjonelle aktører som ønsker å flytte inn i rommet.

Feature Image med tillatelse Richard Vogel / Associated Press

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map