Bermuda, Malta, Gibraltar og Liechtenstein Lure Cryptocurrency Companies

Fjorårets bitcoin-prisstigning førte til fornyet interesse for kryptovalutamarkedet, med investorer og entusiaster som skyndte seg å tjene penger. Imidlertid avslørte det også potensialet for omfattende misbruk i det voksende markedet.

Hacks, svindel og mistenkelig prismanipuleringspraksis løp voldsomt og sendte regjeringer over hele verden i panikkmodus, da blant annet USA, Japan og Kinesiske myndigheter regjerte for å regjere i den nye kjepphesten..

Digitale valutaer hadde åpnet en ny grense, og deres mangesidede natur og understøttende desentraliserte blockchain-teknologi gjør dem vanskelig å regulere. Naturligvis var mange regjeringer dårlig forberedt.

Den nye utfordringen fikk land som USA og Kina til å vedta lovgivende kryptokurrencypolitikk med sikte på å begrense uautoriserte første mynttilbud og hvitvasking av penger, i stedet for å stimulere veksten i industrien.

En av de første grepene fra den amerikanske regjeringen var å advare investorer om den iboende risikoen ved å investere i innledende mynttilbud.

Dette var gjennom Securities and Exchange Commission (SEC), mens det forsøkte å legge grunnlaget for et omfattende regelverk.

Commodity Futures Trading Commission var det første amerikanske byrået som tillot offentlig handel med kryptovaluta-derivater.

Når det gjelder innledende mynttilbud, er ingen så langt godkjent av SEC. Som sådan er det vanskelig for kryptovalutaselskaper som søker å skaffe midler til å gjøre det i USA.

Appellen til et vennlig marked

Og nå trekker flere av dem mot land som Bermuda, Malta, Gibraltar og Liechtenstein, som lokker inn bransjeaktører med markedsvennlige regler.

De tillater bedrifter å høste de økonomiske og geopolitiske fordelene som følger med en global kapitalvennlig jurisdiksjon, i motsetning til den håndhevelsestunge tilnærmingen som ble vedtatt av USA..

Kryptobyråer i Amerika får stort sett bare to innsamlingsalternativer. Den første er å utstede tokens gjennom en svært restriktiv prosess, for eksempel å registrere seg som en sikkerhet, som begrenser videresalg, og har en begrenset kundebase.

Den andre søker om et krav om unntak fra regel D, som er vanskelig å anskaffe. Det tredje alternativet er å bare forlate USA.

Situasjonen i Kina er ikke bedre. Cryptocurrency-vanvidet i 2017 førte til at mange entusiaster og hodlers investerte livsbesparelsene i digitale valutaer i påvente av en prisoppgang.


Dette var med liten hensyn til de plagsomme svindlerne som ønsket å tjene penger på sprøyten. Forstyrrelse, kombinert med markedets svært uregulerte og spekulative natur, førte til et raskt forbud mot handel med kryptovalutaer i landet.

Binance, verdens største kryptokursutvekslingsselskap, som har sine røtter i Kina ble tvunget ut. I dag er hovedkontoret sitt på Malta.

Kryptovalutamarkedet i mindre land

Malta har varmet opp for blockchain- og kryptokurrency-venture-selskaper i noen tid nå.

4. juli 2018 vedtok den regninger som var rettet mot å regulere Distribuert Ledger Technology (DLT), noe som gjør den til den første nasjonen i verden som legger ut et omfattende regelverk for industrien.

Bermuda er et annet land som posisjonerer seg som et stort kryptoknutepunkt. Den vedtok nylig en lov som muliggjør rask godkjenning av ICO, og vil snart tillate kryptovalutautvekslinger å operere i landet.

I følge landets minister for nasjonal sikkerhet, Wayne Caines, som hadde en konferanse med næringslivet i april mottok landet et stort antall forespørsler fra fintech- og kryptovalutaselskaper som ønsket å etablere base på øynasjonen.

Lydia Dickens, seniorleder for myndighetens forretningsutviklingsenhet, påpekte at den største bekymringen blant kryptoselskaper var juridisk usikkerhet. Ifølge henne ønsker de å drive virksomhet uten å måtte sitte i fengsel for å gjøre det. Forbrukerbeskyttelse er også nøkkelen til prosessen.

Bermuda vedtok den første lovgivningen om mynttilbud 27. april 2018. Den trådte i kraft 10. juli 2018.

Ifølge iCash-kryptokurrencygründer, Will McDonough, er Bermuda en spesielt attraktiv destinasjon for fintech-oppstart fordi den har erfaring innen internasjonal finans. Regjeringen er også villig til å lytte til næringslivet.

Gibraltar beveger seg også for fullt for å konkurrere om kryptovalutaindustriområdet, og jobber med lovgivning som vil tillate handel og utstedelse av digitale handelsmerker. 35 selskaper har allerede søkt om en blockchain-tillatelse.

I tilfellet Liechtenstein ruller det fremdeles ut lover som gjelder industrien. Det har hittil bare tillatt fem ICOer som har samlet inn rundt $ 37,5 millioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map