Viberate Crypto | En nybegynnerguide

Viberate crypto er et Ethereum-basert desentralisert talentøkosystem for live musikk. Den kobler artister, fans, talentadministrasjonsbyråer og arrangører av arrangementer alle sammen på samme plattform. Livemusikkindustrien har lenge vært dominert av noen få ledende ledelsesselskaper som kontrollerer de aller fleste store artister som spiller på fremtredende arenaer. Samtidig sliter mindre kunstnere med å få anerkjennelse og få kontakt med arenaene som ønsker deres virksomhet. Viberate mener bransjen er klar for en opprystning.

I denne guiden vil vi se på:

Hvordan virker det?

Viberate er både bedrift til bedrift (B2B) og bedrift til forbruker (B2C) markedsplass. Det tar sikte på å integrere forskjellige segmenter av livemusikkindustrien. Den overordnede forretningsmodellen kan være komplisert å forstå, siden den er så mangesidig.

Utviklingen i B2C-tilbudet

Billettsalg

Innen markedet for virksomhet til forbruker er det primære tilbudet billetter til live-arrangementer, inkludert konserter og festivaler. For denne spesifikke inntektsstrømmen har Viberate allerede inngått samarbeid med forskjellige online bookingbyråer som Ticketmaster på en tilknyttet basis.

I fremtiden planlegger Viberate crypto å tilby sin egen billettbestillingstjeneste – Digital Ticket Exchange (DTX). Forbrukere vil kjøpe billettene til arrangementet direkte ved hjelp av kryptovaluta og få billetten sendt til sine digitale ERC20-lommebøker som et token. Smarte kontrakter brukes til å holde billettgebyr i sperring, slik at fans kan få refusjon hvis arrangementet ikke fortsetter. Den har også forhandlerfunksjonalitet slik at billetter kan selges på nytt hvis den opprinnelige kjøperen ikke kan delta.

Crowdfunding forestillinger

En annen funksjonalitet i B2C-rommet er at fans skal crowdfund-forestillinger. Grupper av fans som bor i områder som vanligvis ikke serveres av live musikkarrangementer, kan crowdfundere for å få favorittartistene sine til dem.

Grupper satser det opprinnelige token til Viberate-plattformen, kalt VIB-tokens. Når vi når en bestemt terskel, vil Viberate-appen sende kampanjen til en kampanje for sosiale medier for markedsføring. Hvis det samles inn tilstrekkelige midler, sendes digitale billetter til givernes lommebok. Kunstneren opptrer og hevder sin andel av fondet. Hvis finansieringsgrensen ikke blir oppfylt, får de som donerte tilbakebetaling tilbake i lommeboken.

Utviklingen i B2B-tilbudet

Kjernen er Viberate-plattformen en database med fem forskjellige aktører i bransjen. Viberate har en profildatabase for hver av dem, med et betydelig antall som allerede er oppført i hver sektor i henhold til selskapets nettsted. Oppføringer som er åpne for allmennheten består av:

  • Musikere / utøvere
  • arrangementer
  • Lokaler

Oppføringer for arrangører og bestillingsagenter holdes et målrettet publikum, ikke åpent for publikum. Viberate-krypto har enten allerede utviklet eller har planer om forskjellige måter som de forskjellige partene kan koble til. VIB-token fungerer som et incitament for partene til å samhandle, avhengig av hvem som får fordelen.

Koble musikere til arrangører

Viberate fungerer som en slags matchende plattform for å utføre en lignende rolle som bookingagenten. Gitt at ikke alle musikere kan bruke tjenestene til en bestillingsagent på grunn av kostnader eller synlighet av profilen deres. Derfor åpner denne modellen bookingsmarkedet slik at ethvert sted kan finne og matche med enhver musiker, og omvendt.

Smarte kontrakter holder kunstneravgifter i sperring, og betalinger utført i ETH- eller VIB-tokens. Viberate-plattformen tar en bestillingskommisjon, men til en langt lavere pris enn bestillingsagenter tar betalt i dag.

Koble andre industripartnere til PR og andre kunstnerkontakter

Premium-avgifter gjelder på plattformen for brukere å få tilgang til leder- eller agentinformasjonen til artister. Dette nivået av premium-tilgang krever gebyrbetaling i enten VIB eller ETH. Dette er rettet mot de som ønsker å komme i kontakt med kunstnere av forretningsmessige årsaker, for eksempel selgere.

Andre tilkoblinger er også mulig ved hjelp av nettverket. Arrangørarrangører kan for eksempel bla gjennom tilgjengelige arenaer for et arrangement de ønsker å arrangere.

Tjener belønninger

Alle brukere av systemet (bedrifter og forbrukere) kan tjene belønninger fra VIB bounty pool. Belønninger tildeles basert på aktiviteter, for eksempel å registrere seg for tjenesten, henvise venner og vedlikehold og kurering av databasen. Sistnevnte er underlagt validering av redaksjonen.

Bounty pool vil bestå av en fast verdi på 10m VIB mynter, og midler vil bli frigitt som følger:

  • 5% utstedt på tidspunktet for token-salget (fullført ut 2017)
  • 5000 tokens utgis hver dag de første 2000 dagene

Etter det er det ikke klart hvordan påfyll av dusørbassenget vil fungere. Det er bare oppgitt at det kommer fra andre bekker, uten å utstede nye mynter.

Myntforsyning

VIB-tokens er ERC20-tokens, så de utvinnes ikke. De er opprettet ved hjelp av smarte kontrakter basert på Ethereum. Viberate crypto vil frigjøre et endelig antall på 200m ERC20 VIB-tokens, tildelt som følger:

  • 60% solgte på ICO for å finansiere prosjektutvikling
  • 16% til prosjektgruppen
  • 4% til tidlige / engelinvestorer
  • 5% til dusjbassenget (se ovenfor)
  • Resten til andre partnere (rådgiverteam osv.)

Veikart

Funksjonaliteten til plattformen rulles ut i etapper, og det er derfor verdt å se tilbake så vel som fremover.

Pre-ICO var Viberate et eksisterende selskap med en aktiv brukerbase som allerede hadde høstet investeringer fra flere kilder. Selskapet startet i 2016 som et register over DJ-er. I midten av 2017, etter den andre runden med venturefinansiering til en verdi av USD 440 000, ble Viberate 2.0 lansert. Dette var en all-sjanger musikkdatabase med over 120.000 oppføringer, inkludert sosiale medier profildata og analyser, og informasjon om direktesendingsbestilling.

Deretter ble ICO lansert i midten av 2017 med en eget nettsted for å promotere kampanjen. Det solgte ut, og samlet inn mer enn $ 10 millioner i midler.

Viberate Token hjemmeside

Viberate Token-hjemmesiden

I 2017 ble det også lansert bookingselskapet og arrangørprofiler. Det ble også etablert tilknyttede forhold til billettjenester, slik at fans kunne bestille billetter gjennom plattformen med tredjeparter som Ticketmaster.

Fremtidsutsikten inkluderer lanseringen av den digitale billettbestillingsplattformen, og matchmaking- og bestillingsfunksjonaliteten til musiker / sted

Om Viberate Crypto – Team og Company

Selskapet ble grunnlagt i 2016 av tre slovenske venner og lidenskapelige musikkentusiaster. I motsetning til mange blockchain-prosjekter er ingen av grunnleggerne blockchain-utviklere. Grunnlegger og ambassadør Uroš Umek er en prisbelønt slovensk DJ og dansemusikk komponist. Kjent som DJ Umek, er han kreditert for å starte teknomusikkscenen i Slovenia. Han har vært aktiv som musiker siden 1993.

DJ Umek hjemmeside

DJ Umeks minimalistiske hjemmeside

Grunnleggerne var opprinnelig venner, men kom deretter sammen i virksomheten da Umek ba vennene sine om å være hans musikksjefer. Etter å ha opprettet sitt eget musikkadministrasjonsselskap, hadde de tre ideen om å starte en IMDb-stil oppføringsside for DJ-er. Så Viberate begynte livet som en enkel katalog som gir rangeringer på noen få tusen DJ-er.

De to grunnleggerne foruten Umek er Vasja Veber og Matej Gregorcic. Veber er COO og har bakgrunn fra digital markedsføring og event management. Viberate-sjef Gregorcic var også med å grunnlegge Eligma, som er en blockchain og AI handelsplattform.

I tillegg består det tekniske blockchain-teamet av slovenske utviklere Bostjan Zakelj, Rok Bavec og Rok Babic.

Selv om andre prosjekter berører musikkindustrien, ser Viberate-krypto ut til å være en unik operatør innen levende musikk. Andre prosjekter som Soundcoin og Musichain fokuserer på forvaltningen av royaltybetalinger. Ceek er et annet prosjekt som ser på musikkindustrien, men å tjene penger på liveopptredener gjennom VR-sendinger.

Selskapet har et mediesamarbeid med Mixmag, den største publikasjonen for dansemusikk i sektoren.

Handelsvisning

Som de fleste altcoins har prisutsvingene i VIB-tokens speilet de av Bitcoin og de andre store kryptotokenene. Prisen var derfor på sitt høyeste i desember og januar, men falt i februar og har slitt med å komme seg siden den gang. Dette til tross for å ha lagt til bestillingsbyrået og arrangørens profilfunksjonalitet siden ICO.

Fremtidig utvikling som kommer i 2018 og 2019 inkluderer lanseringen av appene som vil tillate bestillinger gjennom plattformen og betaling av tjenester med kryptovaluta. Denne utviklingen kan vise seg å ha en positiv innvirkning på tokenverdien.

Hvor kan du kjøpe den?

Du kan bytte VIB-tokens med 80 andre kryptovalutaer via Changelly eller Binance. Hvis du ønsker å kjøpe med fiat, lar Changelly deg også kjøpe Bitcoin eller Ether med kredittkort. Registrer deg og opprett en konto, og kjøp deretter BTC eller ETH med kredittkortet ditt. Når du har din nyervervede kryptovaluta på kontoen din, kan du bytte den ut i VIB-tokens også ved hjelp av Changelly.

Du kan lagre VIB-tokens i hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok.

Konklusjon

Viberate har en utrolig ambisiøs forretningsmodell. Ja, det er sant at selskapet har fordelen av å være den første driveren og for tiden den eneste spilleren i live musikkspillet. Imidlertid kan det være en viss risiko i å prøve å være alle ting for alle mennesker i en sektor som har en så godt slitt forretningsmodell.

Når det er sagt, har Viberate-krypto allerede fått mer enn en runde med finansiering av frø, og teamet har absolutt god form i musikkbransjen. Billettsalg til liveopptredener er absolutt et område som kan dra nytte av ytterligere åpenhet og kjøperbeskyttelse, gitt markedets tilstand i dag.

Det vil helt sikkert være interessant å se fremdriften til Viberate de neste årene. Målet om å være det eneste fullt integrerte og desentraliserte B2B / B2C-markedet for live musikk er stratosfærisk, men motivert av ekte lidenskap. Fremfor alt er lidenskap et flott sted å starte.

Ytterligere informasjon

Facebook

Twitter

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map