QLC Chain (tidligere Qlink) & The Quest to Reimagine Telecommunications

Hva er QLC Chain (Qlink)?

QLC Chain bygger en plattform for distribuert telekommunikasjon. I stedet for å motta telefontjenesten din fra en trådløs leverandør, forestiller QLC Chain seg et system der du kjøper tilkobling fra jevnaldrende. Det kan bety at du leaser tilgang til noens wifi, mottar cellesignal fra en basestasjon hjemme hos noen, eller selger ubrukte data fra din trådløse operatør til andre brukere.

Mer generelt handler prosjektet om å bygge en Network-as-a-Service-infrastruktur som implementerer smarte kontrakter for å lette nettverksfunksjoner, funksjoner og dApps.

Prosjektet er basert ut av Kina og bygget på NEO blockchain. I fjor samlet det inn over 19 millioner dollar i en første ICO. Siden den gang har den lansert en mobilapp for deling av wifi og VPN-tilgang. Senere i år håper Qlink å lansere sin mainnet.

Problemet med telekom i dag

Telekomleverandører bruker mye penger på å installere infrastruktur for et gitt tjenesteområde. Mobiltårn og telefonlinjer er ikke billig å installere. Dette gjelder spesielt i store områder, i store byer eller når du prøver å koble sammen landlige samfunn. Av den grunn ønsker teleoperatører å sørge for at de gir et overskudd på den opprinnelige investeringen.

Disse selskapene har blitt beryktede for å være ufleksible, dyre og monopolistiske. De ber ofte kommunene om eksklusiv tilgang til innbyggerne for å unngå konkurranse og gi høyere priser. I det minste i USA er flerårige kontrakter med tjenesteleverandøren en del av normen. Det kan føles som om du er låst inne uten mange alternativer.

Hvordan QLC Chain fungerer

QLC Chain / Qlink tar sikte på å løse disse problemene ved å desentralisere markedet for telekommunikasjon og tilkobling. Ideen bak Qlink er at alle kan betjene en liten basestasjon fra hjemmet sitt som tilbyr celletjeneste til det omkringliggende området. Når en Qlink-bruker bruker basestasjonen for å koble til, går en liten del av betalingen til basestasjonsoperatøren.

I tillegg kan alle tilby wifi-tilkobling på plattformen. En bruker kan betale for tidsbegrenset tilgang til wifi-en din, og Qlinks smarte kontrakter vil administrere tilkobling og betaling. For den saks skyld kan du selge tilgang til noen av dine telekommunikasjonstjenester. Én brukssak Qlink foreslår er å selge ubrukt SMS til bedriftsbedrifter, slik at de kan sende tekstmeldinger til kundene sine.

Plattformen integrerer også annonsører som kan betale for å legge innholdet til Qlink-nettverket. Når en forbruker ser på innholdet, belaster det annonsøren i stedet for forbrukeren for dataene forbrukeren brukte.

Selvfølgelig er teleselskaper blant de største og mektigste i verden. Å skille mellom telekombransjen er en enorm utfordring. Til en viss grad krever Qlinks plan at teleselskaper følger med denne desentraliseringen, og det kan være naivt å forvente at Qlink skal lykkes. Ikke desto mindre bygger Qlink-utviklere viktige teknologier for å koble til maskinvare, tilkobling og blockchain.

To kjedearkitektur

Et desentralisert telenett krever et register for alle enheter og brukere. Det trenger også kapasitet til å transaksere og dele informasjon mellom disse brukerne og enhetene. For å lette disse interaksjonene bruker Qlink en dobbeltkjedeløsning.

Qlink to-kjedearkitektur

Den første kjeden er en offentlig kjede bygget på toppen av NEO. Den offentlige kjeden vil inneholde all informasjon om digital identitet og eiendomsregistrering. Det vil være i stand til å dele denne informasjonen med involverte parter via gateways (f.eks. Telekommunikasjonsoperatører). NEO bruker delegert bysantinsk feiltolerant konsensus for å behandle tusenvis av transaksjoner raskt med endelighet.

En andre kjede er en proprietær kjede. Den håndterer transaksjoner og data mellom brukere og aktivaiere (f.eks. Fakturerings- og bruksdata). Det er også grunnlaget for smarte kontrakter som styrer forhold i nettverket. Denne proprietære kjeden vil bruke et bevis på stav / bevis på arbeidskonsensusmodell kjent som Proof of Shannon. Bevis på Shannon er fortsatt under utvikling og testing for gyldighet.

De to kjedene vil åpenbart trenge kapasitet på tvers av kjeder for å kunne tilby en integrert løsning. De vil begge være basert på NEOs protokoller. Imidlertid er det ikke mye informasjon om denne tverrkjedearkitekturen ennå, ettersom utviklingen fortsatt pågår.

Qlink Gateways

Qlink har ingen vrangforestillinger om å erstatte telegiganter med en gang eller alt sammen. Infrastrukturen de har bygget er altfor verdifull og viktig. I stedet foreslår stortingsmeldingen et system der dagens teleselskaper kan delta i Qlink distribuerte markedsplass. Disse operatørene kan tilby eiendeler og tjenester direkte til Qlink-brukere via gateways som kobler seg til den offentlige blockchain.

Derfra kan brukerne velge hvem de vil få tjenesten fra. Når de har valgt en leverandør, angir smarte kontrakter vilkårene og serviceavtalen for den nye kontrakten. Disse samme smarte kontraktene automatiserer betaling og sørger for at tjenesten er i drift.

Spørsmålet her er, hvorfor skulle telegiganter delta i Qlinks plan? De tjener mye penger på dagens system. Den nye protokollen kan være mer effektiv og fremme et åpent marked. Det er imidlertid vanskelig å forestille seg at teleselskaper deltar eller lar kundene delta. Dette er et spørsmål som Qlink ikke har besvart tilstrekkelig i materialene sine.

Forretningsmodell

Det er noen måter brukerne kan tjene penger på Qlink-nettverket. Hver er avhengig av tilbud og etterspørsel fra andre Qlink-brukere i ditt område.

Den første er wifi-deling, og denne funksjonen er for tiden i testnet. I utgangspunktet kan du leie ut wifi til andre brukere i bytte mot QLC. Oppgi wifi på appen, og smarte kontrakter tar seg av resten. De administrerer tilkoblinger og sørger for at du får betalt. Du kan sette grenser for brukere og hvor lenge andre har tilgang til wifi-en din.

Du kan gjøre lignende ting med å dele ubrukt mobildata eller opprette et hotspot. I tillegg kan du selge den ubrukte SMSen din til bedriftskunder som ønsker å sende en sms til sine kunder. Disse andre funksjonene er ikke implementert ennå, og vi får se hvor effektive de blir. I det minste i USA, hvor ubegrenset SMS og ubegrenset data blir stadig vanligere, kan det være at disse tilbudene ikke gjør noen forskjell.

WinQ App

Qlink ga ut en app tidligere i år kalt WinQ, tilgjengelig på Google Play. Det er blant de første mobilappene som integreres med NEO-blockchain. For øyeblikket fungerer appen på testnet. Hvis du eier ekte QLC, ikke prøv å bruke dem i appen eller på testnettet. Å sende mainnet-tokens til testnet-adressene vil føre til tap av midler.

winq app

WinQ dApp lar brukerne registrere sine wifi- og VPN-statuser som nettverksmidler. Disse postene går på NEO-blockchain og de blir en del av tjenestenettverket. Ved hjelp av WinQ kan brukere tjene QLC for å dele wifi. En del av midlene opptjent i testnet konverteres til mainnet-midler ved lansering.

Mobilappen inneholder også en innebygd lommebok. Det er et sted med én stopp for sending og mottak av QLC. Det lar deg også fylle på QLC ved hjelp av NEO-midler. I nær fremtid vil det være en stasjonær applikasjon med lignende funksjoner og funksjonalitet som mobilappen.

Qlink basestasjon

Alle kan betjene en Qlink-basestasjon som øker cellesignalet fra leverandørene. En basestasjon er et stykke maskinvare som er to enheter i ett. Den første er en LTE-U-signalleverandør som danner grunnlaget for Qlink sitt mobilnett. Basestasjonen er også en protokollgruvedrift som kan delta i blockchainens bevis på stavskonsensus.

Visjonen er at folk over hele verden skal eie og drive basestasjoner, dele signalet og erstatte det gamle systemet med tårnhøye celletjenester i noen områder.

QLC Token

QLC-token er et NEO-basert NEP-5 standard token. Det vil være betalingsmåten for transaksjoner på markedet. Transaksjoner som bruker QLC, utføres umiddelbart på blockchain.

Qlink vil også støtte fiat-valutaer, for bruk mellom telekomleverandører og annonsører. Dette er ment for å lette overgangen for tjenesteleverandører til krypto. Fiat-transaksjoner vil behandles på en tradisjonell måte, utenfor kjeden.

ICO & Markedstrender

Qlink lanserte en vellykket ICO i desember 2017 og samlet inn 19,3 millioner dollar. Hvis du kjøpte ICO, ville du ha doblet investeringen din innen seks måneder. ICO aksepterte bare NEO og utstedte et NEP-5-token.

Etter ICO klatret QLC sammen med resten av kryptovalutamarkedet i januar 2018 før det falt under bjørnemarkedet. Det så noen svingninger og potensielle pumper i slutten av mars og begynnelsen av april. Det er nå på en jevn oppadgående trend siden den gang.

Hvordan kjøpe Qlink / QLC Chain (QLC)

QLC er tilgjengelig i handelspar med BTC, ETH og NEO. Du finner den på følgende toppbørser:

  • Binance
  • Gate.io
  • Kucoin

Hvordan lagre Qlink / QLC Chain (QLC)

QLC er et NEP-5-token, slik at du kan lagre det hvor som helst du kan lagre NEO. Sannsynligvis det mest populære alternativet er Neon-programvareboksen. For ekstra sikkerhet, bør du vurdere en hardware-lommebok som Ledger Nano S.

Hvis du har problemer med å se QLC i lommeboken, kan du bruke Neotracker.io til å finne QLC-kontraktsadressen og slå opp token-saldoen din ved hjelp av nøkkelen.

Team

qlink team

Qlink kommer fra et team av senior programvareutviklere med base i Kina. Ta en titt på Github for å se arbeidet deres etter hvert.

qlink ekstra team

På forretningssiden har teamet en dyp benk med erfaring med finansiering av investeringsbankteknologi.

rådgivere

Selskapets rådgivere inkluderer risikokapitalister og en medstifter av Alibaba.

Konklusjon

Det er fortsatt mange spørsmålstegn rundt vedtakelsen og potensialet i dette prosjektet. Imidlertid er det lovende å se utviklerne gjøre fremskritt og gi ut et ekte produkt så snart etter ICO. Hvis prosjektet etablerer de rette partnerskapene og svingene etter behov, kan det lykkes. Ikke desto mindre vil veien ikke være lett å gå opp mot stor telekom.

Tilleggsressurser

Offesiell nettside

Hvitt papir

Subreddit

Middels (blogg)

Twitter

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map