Hvordan kjøpe Bitcoin anonymt i 2018

Hvis personvern er en bekymring for deg når du handler i kryptovaluta, har du kanskje lurt på hvordan du skal kjøpe bitcoin anonymt. I så fall er du på rett sted.

Etter hvert som bitcoin har blitt mer vanlig, har de forskjellige inngangsveiene til kryptovaluta blitt mer regulert. Hvis du kjøper bitcoins med fiat, er inngangspunktet ditt vanligvis en av fiat-til-kryptobørsene som Bitstamp, Coinbase eller Gemini. Problemet for alle som er spesielt privatlivssinnede, er at disse børsene alle krever ID-en din for å kjøpe bitcoin.

For alle i den utviklede verden kan personvern være den største bekymringen når man overleverer ID til en sentral. Imidlertid er kravet til ID for mennesker i utviklingsland en alvorlig hindring for å kjøpe bitcoin. Kryptovaluta tilbyr en løsning for mennesker i utviklingsland der deres nasjonale valuta kan være underlagt astronomisk inflasjon. I andre scenarier kan korrupte regjeringer beslaglegge midler som holdes i kontanter eller banker.

Imidlertid er det mer enn en milliard mennesker i verden, hovedsakelig i utviklingsland, som ikke har noen form for ID. Så kryptovalutaverdenen er alt annet enn stengt for dem. En løsning for hvordan du kjøper bitcoin anonymt, uten å bruke ID, kan være en verdifull løsning for mange borgere i utviklingsland.

Så hva er alternativene for å kjøpe Bitcoin anonymt i 2018?

Hvordan kjøpe Bitcoin anonymt ved hjelp av en Fiat-to-Crypto Exchange

Som vi allerede har nevnt, er bruk av mange av de vanlige fiat-til-kryptobørsene ute fordi de vil se en kopi av ID-en din.

Det er noen få unntak der fiat til kryptobørser lar deg kjøpe bitcoin bare ved hjelp av kredittkortet ditt og ikke oppgi ID. Disse stemmer kanskje ikke i alle land, men det ser ut til at Coinmama og Changelly er to eksempler på børser som ikke nødvendigvis alltid krever ID for å kjøpe, spesielt for transaksjoner med lav verdi.

Når du først har gitt kredittkortet ditt, legger du selvfølgelig igjen et papirspor, så for å kjøpe bitcoin anonymt er dette ikke en 100 prosent idiotsikker løsning. Et annet alternativ her kan være å kjøpe et av de mange forhåndsbetalte kredittkortene som er tilgjengelige på markedet i dag. Mens et tradisjonelt kredittkort har navnet ditt kodet på selve kortet, krever mange forhåndsbetalte kort registrering, men selve kortet inneholder ikke noen av dine personlige opplysninger.

Hvordan kjøpe Bitcoin anonymt ved hjelp av en Crypto-to-Crypto Exchange

Denne løsningen er avhengig av at du allerede har noen altcoins som du kan bytte for bitcoins. Hvis du gjør det, kan du kjøpe bitcoin uten ID ved hjelp av en krypto-til-krypto-utveksling med fokus på personvern, som Changelly.

Hvordan kjøpe Bitcoin anonymt ved hjelp av en peer-to-peer-utveksling

Formen for peer-to-peer-utveksling kan variere. Imidlertid er de alle rettet mot å koble kjøpere og selgere av kryptovalutaer. Hvis du har kommet så langt og fortsatt lurer på hvordan du skal kjøpe bitcoin anonymt, kan dette være løsningen for deg.

LocalBitcoins gir en plattform der du kan finne en lokal person som ønsker å selge sine bitcoins. Det er alternativer å betale med PayPal, via bankoverføring, eller hvis du hovedsakelig er fokusert på anonymitet, kan du kjøpe fra en lokal selger ved å møte dem og overlevere kontanter.

LocalBitcoins

LocalBitcoins tilbyr muligheter for å kjøpe BTC anonymt med kontanter

Hver næringsdrivende på plattformen har en tillitspoeng basert på anmeldelser fra personer som har interagert med dem tidligere. Spesielt hvis du planlegger en kontanttransaksjon, kan du bruke disse tillitspoengene klokt for å finne en selger som har anstendig tilbakemelding. Tross alt kommer transaksjoner med risiko.

Wall of Coins tilbyr en lignende tjeneste som LocalBitcoins. Du må imidlertid ha et telefonnummer for å bruke dette alternativet ettersom sentralen opererer basert på SMS. Dette betyr selvfølgelig at det ikke er anonymt hvis du bruker det registrerte telefonnummeret ditt. I noen land, som Storbritannia eller Mexico, kan du fortsatt kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort uten å oppgi dine personlige opplysninger.

Hvordan kjøpe Bitcoin anonymt ved hjelp av en Bitcoin-minibank

Mens noen Bitcoin-minibanker krever registrering og en eksisterende lommebokadresse, er det andre som ikke gjør det. Du kan ganske enkelt gå opp til maskinen og fortelle den at du vil sette inn kontanter i bytte mot bitcoin. Når du blir bedt om å angi en lommebokadresse, kan du kanskje velge et alternativ som sier at du ikke har en. I så fall vil maskinen generere en papirlommebok for deg.

Ikke alle Bitcoin-minibanker støtter denne funksjonen. Imidlertid forutsatt at maskinen gir deg en lommebokadresse, kan du overføre bitcoin til din egen lommebok senere.

Vær oppmerksom på at Bitcoin-minibanker vanligvis tilbyr en dårlig valutakurs, så dette vil sannsynligvis være et kostbart alternativ.

Bitcoin minibank

Bitcoin-minibank på Schiphol lufthavn, Amsterdam. Bildekreditt: schiphol.nl

Sammendrag

Av alle måtene å kjøpe bitcoin anonymt, er den mest sikre og private måten Bitcoin ATM-alternativet. Dette forutsetter imidlertid at du kan finne en som lar deg være anonym og gi deg en ny lommebokadresse.

Hvis dette alternativet ikke er tilgjengelig for deg, kan du prøve LocalBitcoins for en lokal kontanthandel. Bare sørg for at du sørger for at personen du handler med har en anstendig nok tillitspoeng. Du bør også sørge for at du har bitcoin trygt i den digitale lommeboken din før du går bort.

Å kjøpe bitcoins anonymt i 2018 er ikke nødvendigvis enkelt, men det kan gjøres. Før du begynner på noen av disse alternativene, må du sørge for at du virkelig trenger anonymitet. Å kjøpe bitcoin ved hjelp av andre metoder, for eksempel å bruke en overholdelsesbevisst utveksling, gir mindre privatliv. Det kan imidlertid være en tryggere måte for deg å handle.

Utvalgt bilde med tillatelse fra Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map