Hva er Zcash?

Zcash er en offentlig kryptert blockchain og vitenskapelig gjennombrudd i kryptografi med bruk av nullkunnskapskryptografi kjent som zk-SNARKS. Dette rammeverket tillater brukeren å utnytte to adresser: en helt privat og en gjennomsiktig (ligner på Bitcoin). De to tilpassbare modusene, skjermet og gjennomsiktig, gjør at transaksjonen din kan være helt anonym eller offentlig synlig.

I denne guiden gir vi deg nedturen på Zcash, som dekker:

Hvordan fungerer Zcash?

Zcash er viktig fordi det gir et sikkert transportlag for dine data (og til slutt identitet). Det er HTTP for penger. Se for deg en pansret bil som inneholder dataene dine i en boks. Sikkerheten fra kjøretøyet beskytter noen andre mot å se innholdet i esken, samt gir sikker gjennomføring av dataene.

Med Bitcoin transporterer en klar glassbil dataene dine, slik at alle kan se innholdet. Ville være observatører, tyver eller andre dårlige skuespillere som har muligheten til å se hva du har i kjøretøyet, enten det er mengden av pengene dine eller hvor de skal / kommer til / fra.

Hvordan gruvearbeidere verifiserer transaksjoner med Zk-SNARKs Kilde: BlockchainHub

Hvordan gruvearbeidere verifiserer transaksjoner med Zk-SNARKs | Kilde: BlockchainHub

zk-SNARKs er et vitenskapelig gjennombrudd i kryptografi som lar deg bevise en handling uten å måtte avsløre alle detaljene i den spesielle handlingen. Før zk-SNARKs måtte noen opprette og teste inngangene du brukte på nytt.

Nullkunnskap Succinct Ikke-interaktive kunnskapsargumenter (zk-SNARKs) er matematiske beviskonstruksjoner som sørger for at all informasjon (avsender, mottaker og beløp) krypteres, samtidig som det forhindrer dobbeltbruk (et kritisk element for vellykket kryptokurrencyarkitektur).

Hvordan gjør Zcash personvern valgfritt?

Du kan gjøre Zcash-private transaksjoner synlige gjennom den selektive avsløringsfunksjonen.

Zcash bruker selektiv avsløring for valgfritt personvern.

Zcash bruker selektiv avsløring for valgfritt personvern.

Transaksjoner har et notatfelt som du kan bruke til å sende ytterligere transaksjonsdata kun synlig til mottakere. Du kan sette opp dette notatet på en tilpasset måte som kreves av bransjen, regelverksoverholdelse eller andre juridiske myndigheter.

For eksempel kan du dele at du har minst en million dollar på kontoen din uten å avsløre den totale kontosaldoen. Du kan også bevise at du har en lommeboks private nøkler, og faktisk muligheten til å bruke (som en kontroller).

Bitcoins transparens

Bitcoin er ikke anonym.

Bitcoin er ikke anonym.

Et merkelig negativt resultat av Bitcoins gjennomsiktighet er at kloke kriminelle kan få litt anonymitet (gjennom myntblandere og IP-tilsløring) mens din gjennomsnittlige bruker ikke får noe privatliv. Fordi anonymitet ikke er innebygd, endrer de fleste brukere ikke standardinnstillingene. Denne gjennomsiktigheten skaper sårbarheter, ettersom fremtidige angripere kan velge de ofrene med høyest verdi ved å se hvem som har mest penger i lommeboken..

På bedriftssiden må en bedrift beskytte konfidensiell informasjon fra konkurrenter, kunder og til og med leverandører. Arbeidsgivere vil kanskje ha lønn holdt hemmelig for andre ansatte og rivaler. Disse forretningshemmelighetene er ikke ubetydelige, og du bør ikke undervurdere nytten av å beskytte dem.

Zcash Team

Grunnleggerne til Zcash som koder fremtiden for private, sikre penger.

Grunnleggerne til Zcash som koder fremtiden for private, sikre penger.

Zcash-teamet er en blanding av forskere, ingeniører, designere og forretningsproffs fra hele verden. Deres CV inkluderer MIT, Johns Hopkins og, Tel Aviv University. Som Zcash grunnlegger og administrerende direktør Zilko Wilcox uttrykker det:

Zooko Wilcox, administrerende direktør og grunnlegger av Zcash

Zooko Wilcox, administrerende direktør og grunnlegger av Zcash

“Dette er den første protokollen i sitt slag. Det er et produkt av mange års vitenskapelig forskning, avansert ingeniørarbeid og flittig sikkerhetsarbeid … Vi oppfordrer Zcash-samfunnet til å eksperimentere med oss, og til å utvinne, drive en node og bli med i det voksende og vennlige samfunnet. Zcash er en samstemmende valuta, et fellesskapsnettverk og utviklerstøttet kryptovaluta; din aktive deltakelse gjør nettverket sterkere. ”

Det var ikke noe salg av publikum eller ICO for Zcash, men heller private investeringer fra anerkjente personer som Naval Ravikant (Angel list grunnlegger), Roger Ver (tidlig Bitcoin investor), Erik Voorhees (Shapeshift grunnlegger), Barry Silbert (Digital Currency Council grunnlegger) og Fred Ehrsam (grunnlegger av Coinbase).

Veikart

Zcash-teamet jobber for tiden med den andre og tredje versjonen av Sapling-utgivelsen. Sapling er fokusert på forbedringer for skjermede transaksjoner, for eksempel bedre ytelse, frakopling av null kunnskapssikker maskinvare fra transaksjonssignaturhardware og forbedrede skjermede nøkler.

Konkurranse

Kryptovalutamarkedet er fylt med personvernmynter. Zcashs største konkurrent er imidlertid Monero. Monero bruker RingCT og Ring Signature (blant mange andre ting) for å gi deg anonymitet. Ingen zk-SNARKs i sikte.

Andre populære personvernkryptovalutaer inkluderer Dash, PIVX og ZCoin. Hver mynt nærmer seg private transaksjoner på sin egen unike måte.

Handel

For det meste har ZEC-prisen fulgt de generelle markedstrendene. Det hadde et fint løp i 2017 fra ca $ 30 (~ 0,0257 BTC) til en heltidshøyde på over $ 866 (~ 0,0516) i begynnelsen av januar 2018. Det er imidlertid verdt å merke seg at ZEC for det meste av 2017 faktisk synkende i BTC-verdi. Den nådde en heltids BTC-høyde på omtrent 0.1683 BTC i juni, men falt drastisk etterpå.

Zcash ser ut til å være upåvirket av de fleste mynt-spesifikke nyheter. Et av de eneste unntakene skjedde i mai 2018 da prisen hoppet over 40 prosent på mindre enn en dag på nyheter om at Gemini snart ville liste mynten.

Annet enn en markedsomgang, er det egentlig bare en ting som vil flytte nålen til Zcash-prisen – adopsjon. Prosjektet har støtte fra mange av toppnavnene innen blockchain og teknologi, så vær oppmerksom på eventuelle betalingsprogramvareintegrasjoner som kan være i horisonten.

Hvor kan jeg kjøpe ZEC

Du kan kjøpe ZEC på de fleste større børser. Binance lister mynten som et handelspar med BTC og ETH. Bithumb har ZEC tilgjengelig for KRW. Og Coinbase, Kraken, Gemini og Bittrex godtar alle USD for ZEC.

Hvor skal ZEC

Det sikreste, om enn vanskeligste å bruke, lommebokalternativet er Linux-kommandolinjeklienten, zcashd. Du bør bare bruke denne lommeboken, men hvis du er komfortabel rundt datamaskiner og har erfaring med kommandolinjegrensesnitt.

Zcash Foundation har også gitt ut en stasjonær lommebok for operativsystemene Linux, Windows og Mac. I tillegg støtter Jaxx og Exodus også ZEC.

Hvis du foretrekker hardware-lommebøker, har du flaks. Ledger og Trezor har begge ZEC-støtte.

Siste tanker

Bedrifter som Google og Facebook har laget svært lønnsomme virksomheter ut fra dataene våre. Max Schrems, en personvernaktivist, ba om informasjonen Facebook hadde om seg for en avhandling og mottok en 1200-siders karakterprofil i 57 kategorier.

Det er en hel dataverden der ute, og de fleste er ikke klar over hvordan det fungerer eller hvordan det blir brukt mot dem. Nullkunnskapssikkerhet og prosjekter som Zcash beskytter deg mot bruk av eldgamle institusjoner, mens de paradoksalt nok tilbyr overholdelse av regler og forskrifter som er pålagt av de samme myndighetene i dag.

Løftet om personvernfokuserte kryptokurver og nye sikkerhetslag som Zcash og zk-SNARKS er en forfriskende påminnelse om viktige, og ofte oversett, behov i en stadig mer sentralisert og datadrevet verden..

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.21.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Zcash-ressurser

Nettsted

Twitter

Blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me