Hva er Wanchain (WAN)? | En altomfattende guide

Hva er Wanchain?

Wanchain skaper et nytt finansmarked for digitale eiendeler ved å implementere kryss-overføring på tvers av forskjellige blokkjeder. Med antall forskjellige mynter, poletter og blokkjeder som for øyeblikket er i økosystemet, er det foreløpig ikke en effektiv, desentralisert måte å utveksle verdi mellom dem. Som en uavhengig blockchain kobler Wanchain kontoene til uavhengige kjeder for å gi et rammeverk for å bytte disse eiendelene.

Plattformen er ikke bare for valutaoverføringer. Gjennom smarte kontrakter, personvernprotokoller og det innfødte Wancoin (WAN) -tegnet, kan du blant annet bruke Wanchain til å bygge et mylder av økonomiske applikasjoner.

I denne Wanchain-guiden skal vi skissere:

Hvordan fungerer Wanchain?

Selv om gaffel fra Ethereum, er Wanchain en helt egen blockchain, og dens Wancoin (WAN) er ikke et ERC20-token. Det er mange deler til plattformen, men tverrkjedekommunikasjonsprotokollen er ryggraden bak det hele.

Tverrkjedekommunikasjonsprotokoll

Tverrkjedekommunikasjonsprotokollen gir en måte å overføre data mellom Wanchain og andre kjeder. Protokollen har tre funksjonelle moduler:

 • Registreringsmodul: Registrerer kjeden som en transaksjon stammer fra, samt eiendelen som overføres
 • Transmisjonsmodul for transmisjonsdata: Starter forespørsel om kryss-kjedetransaksjon til Wanchain, bekrefter om valideringsnoden returnerer suksess eller ikke, og letter den lovlige transaksjonen fra valideringsnoden til den opprinnelige kjeden
 • Transaksjonsstatus spørringsmodul: Overvåker status for transaksjonen

I det vesentlige bruker kryss-kjedekommunikasjonsprotokollen smarte kontrakter for å gjøre det mulig å bytte eiendeler til Wanchain og omvendt.

Wanchain Cross-Chain Transaction Eksempel

Wanchain Cross-Chain Transaction Eksempel

Bekreftelsesnode Konsensusalgoritme

Wanchain vil følge Ethereum i sin overgang til en Proof-of-Stake (PoS) konsensusalgoritme. Plattformen vil sannsynligvis også implementere løsninger som Plasma og Raiden Network. Basert på PoS, er det tre typer bekreftelsesnoder som opprettholder det totale nettverket og deler transaksjonsgebyrer:

 • Kuponger: transaksjonsbeskyttede noder på tvers av kjeder
 • Validatorer: generelle bekreftelsesnoder
 • Storemen: låste kontoadministrasjonsnoder

Kuponger motta et depositum fra transaksjonsgebyret. Til gjengjeld gir de bevis på transaksjonen mellom den opprinnelige kontoen og den Wanchain-låste kontoen. Hvis dette beviset er falskt, tas depositumet fra holdekontoen, og kupongen vil ikke lenger kunne autorisere transaksjoner.

Validatorer registrere transaksjonsdata på Wanchains blockchain i bytte mot en del av transaksjonsgebyret.

Storemen må holde seg online og opprettholde sine egne nøkkelaksjer (mer om dette nedenfor) for å motta sin del av avgiften.

Wanchain node typer

Wanchain Node Architecture

Hvis du ikke har nok WAN til å kjøre en bekreftelsesnode, kan du fortsatt bruke en generell node. Som en generell node validerer du ikke transaksjoner direkte. I stedet overlater du din innsats til en bekreftelsesnode som igjen fordeler en del av transaksjonsgebyrene tilbake til deg.

Låst ordning for generering av konto

Wanchain bruker Låst ordning for generering av konto for å sikre midler og nøkler når det er flere parter involvert. Basert på Shamirs hemmelige delingsordning, det bryter effektivt opp en nøkkel i aksjer og distribuerer den til alle inkluderte deltakere.

Storemen er ansvarlig for å vedlikeholde og administrere passende nøkkelandeler i de låste kontoene for transaksjoner.

Låst diagramnøkkeldelingsdiagram

Låst kontodekkdiagram

Denne metoden for nøkkelaksjefordeling har noen fordeler. Fordi Wanchain genererer låste kontoer gjennom beregninger fra flere parter, er det økt desentralisering. Og det er mer stabilitet fordi du ikke trenger hver nøkkelandel for å lage en signatur for en låst konto. Hvis noen av validatorene er frakoblet, kan transaksjoner fortsatt utføres med et minimum antall aksjer.

Til slutt gjøres enhver transaksjon med en låst konto via den opprinnelige kjeden. Dette betyr at enhver kjede enkelt kan integrere og samhandle med Wanchain uten behov for nye transaksjonstyper eller validatorer.

Smart Contract Token Transaksjon Anonymitet

Wanchain er et av de første blockchain-prosjektene som er inkludert personvern innen smarte kontrakter. Plattformen bruker ringsignaturer og engangsgenerering av adresser for å gi deg anonymitet i transaksjonene dine.

I en ringsignatur blandes signaturen din som avsender med andre falske kontoer. Denne blandingen gjør det vanskelig å spore deg som den faktiske avsenderen. På toppen av det genererer Wanchain en ny adresse for hver transaksjon, så det er nesten umulig å oppdage transaksjonsmønstre.

Wanchain ring signaturer

Wanchain Ring Signature Diagram

Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN) er Wanchains opprinnelige token. Transaksjoner bruker en viss mengde WAN, og du må betale WAN-sikkerhetsinnskudd til krysskjedebekreftelsesnodene når du foretar transaksjoner.

Teamet solgte 107,1 millioner tokens under ICO-en for å skaffe litt over 120.000 ETH. Disse tokens utgjør 51% av tilbudet. Teamet bruker ICO-midlene på følgende måte:

 • 60 prosent: Forskning og utvikling
 • 10 prosent: Samfunnsutvikling
 • 10 prosent: Markedsføring
 • 10 prosent: Infrastruktur
 • 10 prosent: Daglig drift

Wanchain Team & Framgang

Wanchain Foundation er en ideell organisasjon hovedsakelig opererer fra Singapore, men har også en betydelig tilstedeværelse i Austin, Texas.

Wanchain ble grunnlagt av Jack Lu, en respektert spiller i blockchain-rommet. Før sin nåværende rolle var Lu medstifter av Factom og startet Wanglu Tech, et blockchain applikasjonsutviklingsselskap. Wanglu Tech har vært en primær bidragsyter til Wanchain-prosjektet med åpen kildekode.

Dustin Byington fungerte tidligere som Wanchain-president. Byington er en blockchain-veteran som grunnla Bitcoin College i 2014, samt medstifter av Tendermint, en programvaremekanisme for å sikre og konsekvent replikere applikasjoner på tvers av maskiner. Byington var også med å grunnlegge Satoshi Talent, en plattform for å koble blockchain-entreprenører med utviklere.

I mai 2018 forlot Byington Wanchain Foundation for å starte TWO12. Det er ikke for mye informasjon tilgjengelig om det nye selskapet. Imidlertid virker det som om det dreier seg om sikkerhetstokener og vil være en del av Wanchain-økosystemet.

Wanchain-veikart

Wanchain veikart

Wanchain-teamet lanserte hovednettet i januar 2018. I juli 2018 ga de ut Wanchain 2.0. Denne utgivelsen inkluderte spesielt interoperabilitet med Ethereum. Den neste store milepælen på Wanchains veikart er versjon 3.0, som gir interoperabilitet med Bitcoin. Så etter det, 4.0, med integrasjon til private kjeder.

I juli 2017 kunngjorde Wanchain Foundation WanLabs, en blockchain-akselerator. Minst seks prosjekter ble med på gasspedalen, men det har ikke vært noen vesentlige oppdateringer siden den første kunngjøringen, og WanLabs-nettstedet er ikke lenger tilgjengelig.

Konkurranse

Fordi Wanchain adresserer hele finansmarkedet, er det ganske mange andre prosjekter som du kan betrakte som konkurrenter. Ripple og Stellar, med deres store engasjement med finansinstitusjoner, kan være det mest sammenlignbare med prosjektet.

Ark og dets sammenfallende Smart Bridges jobber også med å koble sammen blokkjedene til forskjellige digitale eiendeler. ICON fokuserer også på interoperabilitet. Og fordi du er i stand til å bygge desentraliserte applikasjoner ved hjelp av Wanchain, kan Ethereum til og med betraktes som en konkurrent.

Wanchain er unik ved at den kombinerer funksjonaliteten til mange andre store prosjekter for å skape et helt økonomisk økosystem. Det er også et av få prosjekter for å bruke ringesignaturer og engangsadresser for å gi anonyme smarte kontrakter. Enigma er en av få andre.

Handel

WAN-prisdiagrammet tegner et eksemplarisk bilde av altcoin-markedet i 2018. Mynten hadde et positivt, kortvarig løp i april 2018 da den først ble tilgjengelig for handel. Denne økningen til en heltidshøyde på i underkant av $ 10,00 (~ 0,00102 BTC) varte til begynnelsen av mai. Siden da har imidlertid prisen fortsatt å falle og for tiden på et gulv på ca $ 0,45 (~ 0,000106 BTC)

WAN-prisen opplevde en kort gevinst på 40 prosent i juli sammenfallende med utgivelsen av Wanchain 2.0. Zoom ut avslører imidlertid at denne gevinsten (og påfølgende tap) bare er en blip på diagrammet.

I likhet med andre mindre cap altcoins, er WAN-prisen tilsynelatende prisgitt det samlede markedet. Veksten i Wanchain-økosystemet bør selvfølgelig hjelpe prisen så vel som å fullføre milepæler for veikart.

Hvor kan jeg kjøpe WAN

Binance støtter WAN som et handelspar med Bitcoin og Ethereum. Du kan også kjøpe WAN på Bitrue med XRP.

Hvis du har problemer med å komme i gang, kan du sjekke guiden vår om hvordan og hvor du kan kjøpe Bitcoin.

Hvor skal du lagre WAN

Du bør lagre ditt WAN i Wanchain lommebok. Den er tilgjengelig på operativsystemene Windows, Mac og Linux. Selv om den bare har WAN og ETH nå, vil den snart støtte flere ekstra valutaer.

I tillegg kan du (og bør) bruke Wanchain lommeboken i kombinasjon med Trezor eller Ledger hardware lommebøker.

Konklusjon

Wanchain tar sikte på å desentralisere finansnæringen gjennom private, krysskjede smarte kontrakter. Med denne teknologien kan bedrifter lage blockchain-applikasjoner for:

 • Lån og utlån
 • Betalinger og oppgjør
 • Transaksjoner og utvekslinger
 • Investering og finansiering

I tillegg en håndfull andre finansielle tjenester.

Selv om dette er et utfordrende prosjekt, har teamet en track record som skal gi investorene tillit til at de kan trekke det. Med hovednett V2 allerede i produksjon, er Wanchain foran de fleste andre blockchain-prosjekter. Bare tiden vil vise, om Wanchain vil bli den nye standarden for økonomiske applikasjoner fremover.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 11.29.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Wanchain-ressurser

Nettsted

Telegram

Reddit

Twitter

Github

Uenighet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map