Hva er Viacoin (VIA)? | Nybegynnerguide

Hva er Viacoin?

Viacoin er en eldre kryptovaluta (Lansering av 2014) basert på Bitcoin-protokollen med noen få grunnleggende forskjeller. Som de fleste andre klassiske kryptoer, er det ment for sikre, peer-to-peer-transaksjoner.

I denne nybegynnerveiledningen berører vi følgende:

Hvordan fungerer Viacoin?

Viacoin implementerer noen unike egenskaper som gir deg relativt raske transaksjonstider og interoperabilitet med mer populære blokkeringer. La oss ta en titt på hver av dem individuelt.

Scrypt Merged Mining (Auxiliary Proof-of-Work)

Viacoin mining bruker Scrypt mining-algoritmen, som i utgangspunktet er et populært valg for mynter på grunn av sin ASIC-motstand. Det senket effektiviteten til ASIC-er med en faktor på ti sammenlignet med Bitcoins SHA-256-algoritme, og utjevnet gruvespillfeltet. Nå produserer imidlertid flere selskaper ASIC-gruvearbeidere som spesialiserer seg på Scrypt. Så algoritmens ASIC-motstand eksisterer ikke lenger.

I tillegg til bare en håndfull mynter, implementerer Viacoin sammenslått gruvedrift. Også kalt Auxiliary Proof-of-Work, sammenslått gruvedrift er en prosess der du kan bryte to mynter samtidig. I denne praksisen er en hjelpekjede, Viacoin i dette tilfellet, piggybacks av hashkraften til en mer etablert foreldrekjede. De fleste gruvearbeidere setter Litecoin som Viacoins foreldrekjede.

Fusjonert gruvedrift har flere fordeler. Som gruvearbeider trenger du ikke bruke ekstra kraft til å bryte begge kjedene, men du mottar fortsatt belønninger fra begge. Hjelpekjeder får ekstra sikkerhet gjennom hasjkraften til foreldrekjeden. Og foreldrekjedene opplever ubetydelig blockchain-oppblåsthet når de inkluderer hashes fra hjelpekjeder.

Imidlertid kommer disse fordelene med mer arbeid. Hjelpekjeder krever utviklingsarbeid for å implementere sammenslåtte gruvedrift og gruvearbeidere / gruvebassenger har lagt til oppsett og vedlikehold for å støtte det.

Nesten hele 23 176 392 VIA er allerede i omløp, så inflasjonen er betydelig lavere enn andre kryptovalutaer.

SegWit og Lightning Network

Viacoin støtter både Segregated Witness (SegWit) og Lightning Network. Disse funksjonene hjelper nettverket å skalere ved å redusere henholdsvis transaksjonsstørrelser og åpne off-chain betalingskanaler.

En annen fordel for disse implementeringene er atombytte med andre kryptovalutaer. Ved å bruke atomkoblinger over flere kjeder kan du bytte Viacoin direkte mot Bitcoin, Litecoin, Decred, Vertcoin og andre lignende valutaer uten å stole på sentraliserte børser..

Schnorr signaturer

Utviklingsteamet er for tiden i gang med å bytte Viacoins signaturmekanisme fra Elliptic Curve Digital Signatures til Schnorr signaturer. Den primære fordelen med bryteren er muligheten til å verifisere en gruppe signaturer på en gang i stedet for å måtte gjøre det individuelt. Denne endringen kan redusere blokkjedens bruk av båndbredde med over 25 prosent.

Viacoin Funksjoner

Viacoin Funksjoner

Viacoin fortid, nåtid og fremtid

Viacoin ble lansert i 2014 og har for tiden et kjerneteam på syv. Flertallet av teamet har valgt å være anonym bare ved å dele GitHub-kontoen og noen ganger Twitter.

Viacoin-veikart 2018 er fullpakket med forbedringer, inkludert:

  • Trezor-støtte (komplett)
  • Generell Bytes minibankstøtte (komplett)
  • Lommebøker med flere signaturer
  • Anonym Samourai lommebok
  • Viacoin-implementeringer i Golang (komplett), .NET (komplett) og Java
  • Schnorr signaturer
  • Ethereum-kompatible smarte kontrakter

Konkurrenter

Viacoin konkurrerer med nesten hvilken som helst annen transaksjonsfokusert kryptovaluta. Så ditt første instinkt kan være å se Bitcoin og Litecoin som to konkurrenter. Men fordi Viacoin kan atomskifte med disse myntene, de bør samarbeide i stedet. Ideelt sett, hvis en blockchain blir oppblåst, vil du bare bytte til en kryptovaluta som er mindre overbelastet for transaksjonen. Etter byttet bytter du tilbake.

Kryptovalutaer som ikke kan utføre en atombytte med Viacoin, konkurrerer mer direkte. Nano bruker for eksempel en Directed Acyclic Graph (DAG) i stedet for en blockchain. Nano har fordelen av gratis, nesten øyeblikkelige transaksjoner. Imidlertid er DAG-teknologi stort sett uprøvd sammenlignet med blockchain-teknologi.

Bitcoin Cash er en annen konkurrent. Den harde gaffelen i Bitcoin Cash skyldtes hovedsakelig splittelsen i samfunnet mellom å øke blokkstørrelser eller implementere SegWit for å hjelpe til med skalering. Bitcoin Cash-tilhengerne valgte blokkstørrelsesløsningen. Derfor kan ikke Bitcoin Cash utføre atombytter med Viacoin og konkurrerer som en transaksjonsvaluta.

Handel

Ved lanseringen var VIA-prisen ustabil hopp fra omtrent $ 0,10 (~ 0,00016 BTC) til rundt $ 0,34 (~ 0,0006 BTC) på mindre enn en måned. Bare et år senere kunne du imidlertid få VIA for bare $ 0,004 (~ 0,000018 BTC), et nesten 99% fall i USD-prisen. Og du trodde det nåværende bjørnemarkedet var dårlig!

VIA satt i dvale i nesten to år før han slo seg sammen med resten av markedet for stigninger og fall vi så gjennom 2017 og første halvdel av 2018. Som en liten mynt (<$ 50 millioner markedsverdi), følger VIA-prisbevegelse hovedsakelig bevegelsen av Bitcoin.

Det vil være interessant å se hvilken effekt Lightning Network og atombytter vil ha på verdien av VIA. Med økt Bitcoin-adopsjon kan vi se Viacoin bli et rimelig transaksjonsalternativ når Bitcoin- eller Litecoin-nettverkene blir for overbelastede. Hvis det blir tilfelle, bør VIA-prisen øke tilsvarende.

Hvor kan jeg kjøpe VIA

Selv om du teknisk sett fortsatt kan bryte VIA, er belønningen på dette punktet så lav at det sannsynligvis ikke er verdt det. Den gode nyheten er at du har mange byttealternativer som du også kan kjøpe VIA på.

Med nesten 40 prosent av handelsvolumet er Binance den klart mest populære plattformen å kjøpe VIA på. På Binance kan du bytte enten BTC eller ETH for VIA.

Bittrex er en annen anbefalt børs hvor du kan handle BTC for VIA.

Hvis du er interessert i å kjøpe VIA med fiat-valuta, kan du vurdere Coinroom. Coinroom støtter VIA-kjøp med USD, EUR, GBP og PLN. Vær imidlertid forsiktig, ettersom Coinroom ikke er så anerkjent som Binance eller Bittrex.

Hvor skal du oppbevare VIA

Viacoin-teamet har laget en hel serie lommebøker som du kan velge mellom for din VIA-lagring. De Kjerne lommebok er tilgjengelig på operativsystemene Windows, Mac og Linux.

Mobile lommebøker mer stil? Copay er tilgjengelig på Android. Du har også Vialectrum lommebok til din disposisjon.

Hvis sikkerhet er din prioritet, har du flere alternativer. Prosjektet har papir lommebok evner. Eller du kan lagre VIA ved hjelp av Ledger eller Trezor hardware lommebøker.

Konklusjon

Viacoin er en p2p-kryptokurrency som utfyller de mer kjente Bitcoin og Litecoin. Med atombytter er alle tre myntene direkte utskiftbare. Og gjennom sammenslått gruvedrift kan du gruve Litecoin og Viacoin samtidig.

Selv om du kanskje ikke har hørt om det før i dag, kan Viacoin bli et kjent navn etter hvert som Bitcoin-adopsjonen vokser og atombyttbare kjeder blir enda mer sammenkoblet.

Tilleggsressurser

Twitter

Telegram

Medium

Reddit

GitHub

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map