Hva er Tendermint? | Alt du trenger å vite

Hva er Tendermint?

Tendermint er en lavnivåprotokoll som består av to hoveddeler: en blockchain-konsensusmotor og et generisk applikasjonsgrensesnitt. Tendermint Core, blockchain-konsensusmotoren, letter peer-to-peer-nettverket og gir en proof-of-stake (PoS) konsensus. Application BlockChain Interface (ABCI) fungerer derimot som et verktøy for blokkjeder for å koble seg til Tendermint Core-protokollen.

Hensikten med Tendermint er å være en blockchain-motor. Det er ment å være et verktøy som utviklere kan bruke til å hoppe over den stygge og tekniske kryptografien og hoppe inn i blockchain og applikasjonsutvikling på høyere nivå..

Tendermint Core

Tendermint Core er et pakket programvare med åpen kildekode laget av to hoveddeler. Hovedsakelig en bysantinsk feiltolerant blockchain-konsensusmotor. For det andre en p2p nettverksprotokoll.

En generals konsensus

Bakt inn i Tendermints konsensusalgoritme er det grunnleggende begrepet Byzantine Fault Tolerance (BFT). For å forstå BFT er det nødvendig å ha en oversikt over hva den løser: det bysantinske generalproblemet.

For lenge siden prøvde en håndfull generaler og deres hærer å angripe en by. For å beseire byen trengte alle generalene å angripe samtidig – noe mindre enn full deltakelse ville bety at generalene ville tape. Problemet er at ingen av generalene pålitelig kunne vite når de skulle angripe byen. De var alle tilbaketrukket til hver side av byen, og kommunikasjonen mellom dem var umulig å synkronisere. Meldinger kan gå tapt, ødelagt eller forfalsket.

Tendermint Whitepaper av Jae Kwon

Tendermint Whitepaper av Jae Kwon

Utfordringen som møtte generalene forsterkes eksponentielt når flere mennesker eller meldinger blir tatt med. Tendermints BFT Proof-of-Stake tillater hundre validatorer å raskt og sikkert bekrefte hovedbøkene sine mot hverandre. Med andre ord vet alle validatorer når de skal angripe byen.

En BFT Proof-of-Stake-algoritme overvinner det bysantinske generalproblemet ved å bruke en delvis synkron nettverksmodell. I utgangspunktet betyr dette at generalene rundt byen – eller validatorene som stemmer på en blokk – ikke trenger å handle på et forhåndsinnstilt tidspunkt. Blokker blir ikke stemt etter en tidsplan eller forhåndsbestemt størrelse.

Tendermint oppnår dette ved først å tilfeldig validere validatorer retten til å foreslå en blokk. Etter at blokker er foreslått, stemmer validatorer i en deterministisk prosess med flere runder. Betydning, det første trinnet er ganske vilkårlig og det andre følger en foreskrevet ordre.

Med Tendermint roteres validatorer på et deterministisk vektet round-robin-format. Jo mer innsats en validator har, desto flere ganger kan de bli valgt som leder. For øyeblikket er protokollen begrenset til hundre validatorer, men det er mulig å øke antallet validatorer om nødvendig.


Applikasjonene Blockchain Interface

Toppet på Tendermint Core er Application BlockChain Interface (ABCI). ABCI er en bysantinsk feiltolerant replikator av applikasjoner skrevet på hvilket som helst språk. Du kan replikere blockchain-applikasjonene dine skrevet i C ++, Python, Solidity eller hvilket som helst annet språk på en prefabrikert BFT-blockchain-motor.

ABCI er oversetter, innpakning og stikkontakt mellom blockchain-applikasjoner og Tendermint blockchain-motoren de sitter på.

Takling av monolittene

Legging av ABCI på toppen av Tendermint Core er et viktig skritt mot å senke barrierer for tilgang rundt utvikling med blokkjeder.

De fleste blockchain-systemer har en monolitisk arkitektur, som ofte begrenser språkene som kan skrives på toppen av dem. Ethereum Turing-komplett bytecode virtuell maskin begrenser deg for eksempel til språk som er nedoverkompatible med bytecode. For øyeblikket er det bare Slange og Soliditet.

Derimot tillater ABCI at ethvert programmeringsspråk kan stables over og fortsatt være fullt kompatibelt med den underliggende Tendermint Core-motoren. Utviklere trenger ikke å følge den eneste monolitiske stabelen av blokkjeden de velger. I stedet kan de fokusere på applikasjonslogistikken og forbli praktisk talt agnostisk blockchain.

Tendermint og Cosmos Ecosystem

The Cosmos Ecosystem including Tendermint

Tendermintens fremtid er i kosmos

Skaperne av åpen kildekode Tendermint har implementert et mye større prosjekt kalt Cosmos. Cosmos er utviklet for å være et internett med blokkjeder, og kombinerer Tendermint-baserte applikasjoner.

En interessant del av Cosmos er at applikasjoner ikke opprinnelig må bygges på toppen av Tendermint for å fungere innenfor Cosmos økosystemer. Cosmos utnytter Tendermints applikasjonsreplikator innen hardskjeing eksisterende blokkjeder på Tendermint Core. Tendermint er ikke bare grobunn for modulariserte blockchain-apper, men også en blockchain-kloningsmaskin.

Bare for ytterligere avklaring, her er hvordan Jae Kwon, grunnlegger av Tendermint, beskriver en hardskje.

“Hard skje: en ny kjede som tar hensyn til tilstand fra en eksisterende kjede; ikke for å konkurrere, men for å gi bred tilgang. ” – Jae Kwon

Noen få fremtredende prosjekter som ser hardt ut til Cosmos er OmiseGo, 0x og FOAM. Hvert prosjekt token vil da eksistere på toppen av Tendermint, og deretter kobles til Cosmos-nettverket av blokkjeder.

Konklusjon

Tendermint Core og ABCI utgjør Tendermint – en open source blockchain-motor for utviklere av ethvert programmeringsspråk å bygge videre på. Tendermint forskyver utviklere fokus fra kryptografi på lavt nivå og på applikasjonslaget.

En analogi av hva Tendermint er å blokkjede ville være å sammenligne det med en kunstners lerret. Du kan uttrykke et uendelig antall ideer på lerret, men en moderne kunstner trenger sjelden å tenke på å bygge og utvikle sine egne. Tendermint, som et lerret, er grunnlaget du kan finne på uendelige blockchain-applikasjoner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map