Hva er Stratis (STRAT)? | En guide til Enterprise Blockchain-plattformen

Hva er Stratis?

Stratis er en blockchain utviklingsplattform til bedriftsbedrifter for å enkelt lage applikasjoner på spesifikke, private blokkjeder. Stratis API-rammeverket gjør det mulig for organisasjoner å øke hastigheten på opprettelsen av blockchain og forenkle utviklingsprosessen som er involvert i den.

Selv om selskapet primært er rettet mot finansinstitusjoner, kan enhver bedrift som er interessert i å innlemme blockchain, ha nytte av prosjektet. De har til og med inngått et samarbeid med et sjømatfirma, Earth Twine.

Stratis tar en mer praktisk tilnærming til implementering enn andre lignende blockchain-prosjekter. Utover å bygge plattformen tilbyr teamet konsulenttjenester til bedrifter som kanskje trenger veiledning i arbeidet med teknologien sin. De jobber også med kunder for å bygge ut og være vert for desentraliserte applikasjoner, slik at de fullt ut kan forstå deres smarte kontraktbehov.

I denne Stratis-guiden skal vi dekke:

Hvordan fungerer Stratis?

Stratis er ikke en mynt. Det er en Blockchain-as-a-Service (BaaS) -plattform som letter utviklingen av blockchain-baserte applikasjoner. Ved hjelp av Stratis lite-klienter, sidekjeder og robuste APIer får du fordelene med en blockchain uten å måtte støtte et helt blockchain-nettverk.

Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Som en BaaS-plattform er Stratis vert for blokkjedene som kjører på nettverket gjennom skyen. Det er ikke nødvendig å opprettholde en full klientnode for å få tilgang til eller jobbe med din spesifikke blockchain. Dette frigjør ressurser for organisasjoner som ellers ville ha brukt betydelig tid og ressurser på å gjøre det.

Implementering med ett klikk

I likhet med Ark fokuserer Stratis på brukervennlighet gjennom implementering av en ett-klikk blockchain-distribusjon. Du kan raskt distribuere en tilpassbar sidekjede med mange funksjoner utenom boksen som finnes i hovedforeldrekjeden. Et helt nettverk er bare ett klikk unna.

Ett-klikk-distribusjonen utvides imidlertid lenger enn Stratis-blockchain. Du kan også distribuere en sidekjede til andre store plattformer som Bitcoin, Ethereum, Lisk og BitShares og utnytte funksjoner som ikke tilbys internt..

Sidekjeder


Hver blokkjede du distribuerer ved hjelp av Stratis er en privat sidekjede. Sidekjeder muliggjør tilpassbarhet mens du fremdeles benytter deg av den sikre infrastrukturen i foreldrekjeden.

I tillegg kan du gjøre endringer i din spesifikke blockchain uten å påvirke de andre kjedene i nettverket.

Stratis Sidekjeder

Stratis Sidekjeder

ICO-plattform

Forgrening litt utenfor virksomhetsutvikling, teamet har også opprettet en ICO-plattform. Med ICO-plattformen kan du være vert for din egen ICO på Stratis blockchain-nettverket.

Stratis har inngått et samarbeid med Onfido for å tilby KYC-sjekker for hver ICO og integrerer Changelly for å gi deg muligheten til å støtte over 50 forskjellige valutaer som ICO-bidrag.

Stratis identitet

I likhet med Civic lagrer Stratis Identity i hovedsak identiteter på blockchain. Du kan bruke appen til å bekrefte eierskap for investeringer, bekrefte at en online dato er den de sier de er, eller til og med bevise din egen identitet. Du kontrollerer nøyaktig hvor mye personlig informasjon du vil dele.

Stratis Token (STRAT)

Stratis token (STRAT) er nettets likviditetsvaluta. Det fungerer som den mellomliggende valutaoverføringsvalutaen på nettverket.

Stratis arkitektur

Stratis er bygget på en Bitcoin Full node-plattform ved hjelp av C #, Microsoft .NET og NBitcoin-biblioteket. Teamet valgte å bruke C # i stedet for C ++, det primære språket til Bitcoin Core, fordi det er lettere å vedlikeholde og mer utbredt i forretningsapplikasjoner.

Stratis består av tre komponenter som styrer separate lag av blockchain-noden:

  • Stratis Bitcoin Full Node
  • LibConsensus
  • NBitcoin

Stratis Bitcoin Full Node samhandler med Interface Layer, Infrastructure Layer og Node Policy Layer. Noden er effektivt ansvarlig for API-er, brukergrensesnitt og regler for lagring og verifisering av transaksjoner.

LibConsensus er direkte fra Bitcoin Core og gir en del av koden for Consensus Layer for å etablere det som anses som en gyldig blokk.

NBitcoin fyller ut eventuelle gjenværende hull i Consensus Layer og håndterer også meldingene mellom noder i Network Layer.

Stratis arkitektur

Stratis arkitektur

Stratis Team & Konkurranse

Stratis team har hovedkontor i Storbritannia, men har medlemmer spredt over hele verden. Flere personer i ledergruppen deres er godt kjent med programvareutvikling for bedrifter som bruker .NET og C # – et positivt tegn med tanke på at de er prosjektets to primære språk..

Chris Trew, grunnleggeren og konsernsjefen, har over 10 års erfaring med enterprise IT og var frivillig utvikler for Blitz-prosjektet..

stratis medlemmer

Lederteamet

Tidlig samarbeidet Trew med Nicolas Dorier for å innlemme NBitcoin. Dorier skrev ikke bare NBitcoin, men har også jobbet direkte med Bitcoin Core og skrev boken Blockchain Programming in C #.

Teamet har vært aktivt siden plattformens ICO i 2016. De ga ut ICO-plattformen i mai 2018, Stratis Identity (iOS) i juli, og ble en sertifisert Microsoft-partner i oktober.

Stratis Full Node, C # Smart Contracts og Side Chains er allerede i alfa. Og teamet planlegger å lansere dem på markedet en gang i slutten av 2018 eller tidlig i 2019.

Konkurranse

Stratis konkurrerer mot andre BaaS-prosjekter i et stadig mettere, men gigantisk rom.

Lisk kan være den største direkte konkurrenten i å tilby sidekjeder for bedrifter. Imidlertid er Lisk skrevet i Javascript (ikke C #) og har sidekjeder som er mer offentlig tilgjengelige. Det reduserte personvernet kan være et avslag på selskaper som ønsker å holde koden proprietær.

På grunn av dette kunne begge prosjektene finne nisjer i separate markeder.

Som Lisk, Ark gafler fra Crypti og konkurrerer også med Stratis. Plattformen støtter flere språk utover bare C #, mens den fremdeles benytter sidekjeder.

Stratis bruker en Proof-of-Stake-algoritme for å oppnå nettverkskonsensus, mens de tidligere nevnte konkurrentene bruker en delegert avstemningsalgoritme.

Noen mennesker kan også se på Ethereum som en konkurrent på grunn av prosjektets dapp-evner. Teamets fokus på å lage programvare spesielt for bedriftskunder og deres konsulenttjenester reduserer imidlertid denne sammenligningen.

Handel

Stratis holdt en ICO i juni og juli 2016 der de hevet 915 Bitcoin.

STRAT-prisen holdt seg relativt flat på rundt $ 0,05 – $ 0,10 (~ 0,00007-0,00008 BTC) fra ICO til mai 2017. På den tiden steg den til over $ 10,00 (~ 0,0038 BTC) før den raskt falt ned til $ 2,50 (~ 0,001 BTC) i juli.

Prisen hadde en ny topp i slutten av juli, men falt gjennom november, spesielt i BTC-verdi. I begynnelsen av 2018 nådde STRAT en heltidspris på rundt $ 21,21 (~ 0,00137 BTC) i forbindelse med tyrløpet sent på 2017 / tidlig i 2018. Siden da har STRAT-prisen typisk fulgt de generelle markedstrendene. Det har holdt seg relativt flatt på rundt $ 1,00 (~ 0,0002 BTC) de siste månedene.

Verdien av STRAT vil sannsynligvis øke når flere bedrifter bruker Stratis-plattformen og flere organisasjoner bygger dapps (desentraliserte apper) på toppen av den. Interessant nok ser det ut til at fullføringen av milepæler for utvikling har hatt liten eller ingen effekt på prisen.

Hvor kan jeg kjøpe STRAT

Du kan kjøpe STRAT på flere forskjellige plattformer – den mest bemerkelsesverdige er Bittrex og Binance. Begge disse børsene støtter STRAT som et handelspar med Bitcoin og Ethereum; men, Bitcoin-handel har vanligvis mer volum.

Du må kjøpe Ethereum eller Bitcoin før du handler på disse plattformene. Du kan gjøre det på en annen børs som GDAX eller Gemini og deretter overføre myntene dine for å få din STRAT.

For en komplett liste over børser som tilbyr STRAT, gå over til CoinMarketCap.

Hvor skal du lagre STRAT

Du har tre gode alternativer å bruke når lagrer STRAT:

  1. Stratis Core
  2. Breeze Wallet
  3. Ledger Hardware Wallet

Stratis Core

Stratis Core er det anbefalte valget å beholde STRAT. Det er den eneste lommeboken som lar deg satse myntene dine for å motta ‘utbytte’ fra plattformen. Stratis bruker en PoS-konsensusalgoritme for å opprettholde nettverksgyldighet, noe som betyr at du mottar ekstra STRAT når du setter STRAT i lommeboken..

Breeze Wallet

Synkronisering av blockchain til den innsatte lommeboken kan være en tidkrevende prosess, spesielt hvis du har dårlig internettforbindelse. Hvis du bare ønsker å sende og motta penger, bør du se nærmere på Breeze Wallet. Den støtter også Bitcoin-saldoer.

Dette lette alternativet er tilgjengelig på Windows-, Mac- og Unix-systemer.

I tillegg har Breeze Wallet en variant med personvernfunksjonalitet. Breeze Privacy Protocol inkluderer myntstokking og bytte teknologi for å legge til anonymitet i transaksjonene dine. Den er tilgjengelig på de samme plattformene som standard Breeze Wallet.

Ledger maskinvare lommebok

Ledger Nano S og Ledger Blue støtter begge STRAT. Dessverre bruker ikke Ledger-lommebøkene Stratis Core, så du er det ikke i stand til å satse myntene dine hvis du velger dette alternativet.

Du bør vurdere en Ledger-lommebok hvis det viktigste er sikkerheten til midlene dine. Myntene dine er frakoblet når du bruker en Ledger som reduserer risikoen for hackere eller truende programvare.

Konklusjon

Stratis er en interessant Blockchain-as-a-Service-plattform som møter hard konkurranse fra andre anerkjente prosjekter. Selskapet har et solid lederteam med dyp kunnskap om den underliggende protokollarkitekturen, samt flere års erfaring med å jobbe med bedriftskunder. Bedriftsmarkedet er stort nok til at det er mulig for flere av disse BaaS-prosjektene å lykkes.

Med distribusjonsstøtte med ett klikk for andre blokkeringer, kan organisasjoner dra nytte av andre unike funksjoner mens de fortsatt bruker Stratis utviklingsplattform..

Utover det, burde teamets dedikasjon til full støtte gjennom deres blockchain-rådgivning gi kundene den hjelpen de trenger for å blomstre i dette nye og ofte forvirrende blockchain-økosystemet..

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 12.03.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Stratis-ressurser

Nettsted

Reddit

Twitter

Uenighet

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map