Hva er Stellar (XLM)? | En guide til Common Man’s Financial Network

Hva er fantastisk?

Stellar annonserer seg som en åpen kilde, distribuert betalingsinfrastruktur, bygget på forutsetningen om at det internasjonale samfunnet trenger “et verdensomspennende finansnettverk åpent for alle.” Prosjektet fyller dette behovet, og forbinder enkeltpersoner, institusjoner og betalingssystemer gjennom plattformen.

På den måten ønsker Stellar-teamet å gjøre monetære transaksjoner billigere, raskere og mer pålitelige enn de er under dagens systemer. I tillegg forbinder protokollen deres mennesker fra hele verden ved å tillate mer effektive grenseoverskridende betalinger.

I denne guiden kommer vi inn på alle detaljene, inkludert:

Hvordan fungerer Stellar?

Som (nesten) alle andre kryptovalutaer bærer Stellar det vakre motordet som har blitt kjennetegnet på blockchain-teknologi: desentralisering. Nettverket kjører på et nett av desentraliserte servere som støttes av et internasjonalt konsortium av enkeltpersoner og enheter. Disse serverne støtter den distribuerte hovedboken som holder styr på nettverkets data og transaksjoner.

I praksis fungerer Stellar-protokollen som en mer inkluderende, mer fleksibel PayPal. For å begynne å bruke den, må du laste opp midler til et anker i nettverket. I likhet med en bank eller PayPal, holder dette ankeret pengene dine og utsteder kreditt til den virtuelle lommeboken din.

anker

Stellar Anchors

Du lurer kanskje på hvorfor du i utgangspunktet må bytte debet mot kreditt med et anker. Anker fungerer som en bro for en hvilken som helst gitt valuta og Stellar-nettverket. Byttet lar deg formelt konvertere midlene til Stellars offentlige hovedbok.

Denne integrasjonen betyr at du kan sende midler umiddelbart i nettverket uten å måtte vente på bankoverføring, som med PayPal. Det strømlinjeformer også betalinger over landegrensene. La oss si at du ønsket å sende midler til din fattige utlendingsbror som bor i Frankrike. Du vil bruke din krediterte USD-saldo til å skyte ham midler gjennom Stellar-nettverket. Stellar konverterer da automatisk USD til EUR ved hjelp av den laveste valutakursen, og din brors konto vil bli kreditert det ombyttede beløpet i EUR. Etter å ha mottatt overføringen, kan han ta ut midlene fra et anker som støtter EUR og gå videre med å leve sin bohemske livsstil.

Eksempel på utveksling av stjernelumen

Eksempel på utveksling av stjernelumen


Distribuert utveksling

Stellar tilbyr deg også muligheten til å plassere bytteordrer på hovedboken for å selge eller kjøpe andre valutaer. Alle priser er forhåndsbestemt av den enkelte som bestiller, så de er ikke underlagt den automatiske valutakursen som Stellar gjelder for personlige overføringer.

Hvis du vil bytte, si GBP for EUR, vil du plassere en ordre i Stellars ordrebok. Den ordren kommer deretter inn på den globale markedsplassen, som du også kan konsultere for å se hvordan bestillingen din stabler opp mot andre som den. Merk at denne børsen ikke er begrenset til kun fiat-valuta. Det inkluderer også kryptovaluta- og fiat-handelspar.

Flervalutatransaksjoner

Som vi tidligere har nevnt, lar Stellar deg fritt sende penger over landegrensene uten bryet med formelle bankprosedyrer eller valutaveksling.

For å oppnå dette gjør nettverket en av tre ting når du ber om valutaoverføring:

  • Stellar konverterer midlene med et tidligere tilbud i ordreboken og letter utvekslingen automatisk.
  • Stellar bruker Lumens (XLM), sin mynt, som mellomledd for utvekslingen. Den konverterer midlene fra valuta A til Lumens på den globale markedsplassen, og deretter tar de Lumens og konverterer dem til valuta B for brukeren som mottar disse midlene..
  • Hvis det ikke er handelspar i bytte for de to valutaene, søker Stellar etter tilbud på nettverket som vil føre til en kjedekonvertering til ønsket valuta (for eksempel USD til EUR, EUR til GBP, BGP til AUD, AUD til JPY ).

Denne valutavekslingsprosessen er ganske genial, og den gir brukerne en fleksibel tilnærming for enkelt å bytte valuta på internasjonal skala.

Stellar Team

Jed McCaleb er Stellars ansikt. Tidligere skapte han den beryktede Mt. Gox, selv om han ikke lenger var involvert under hackingen på over $ 450 millioner. Etter det fortsatte han med å finne Ripple, Stellars mest bemerkelsesverdige konkurrent. I 2013 forlot han Ripple på grunn av forskjeller i ideologi mot resten av lederteamet. Rett etter startet han Stellar.

Stellar har en av de mest imponerende rådgivningsstyrene til ethvert annet prosjekt i kryptovalutaområdet. Listen inkluderer Patrick Collison (Stripe CEO), Matt Mullenweg (WordPress Founder), Naval Ravikant (AngelList Founder) og Sam Altman (Y Combinator President).

XLM-handelshistorie

XLM har mildt sagt hatt en interessant handelshistorie. Mynten opplevde rundt en 5 ganger økning i verdien på slutten av 2014. Imidlertid ble denne oppkjøringen kortvarig, og prisen falt sakte gjennom hele 2015, 2016 og til og med begynnelsen av 2017..

Det var først i mai 2017 at ting virkelig begynte å snu etter mynten. Den måneden steg prisen fra $ 0,00547 (~ 0,00000363 BTC) til litt over $ 0,047 (~ 0,0000283 BTC) i fire dager. Det er ikke helt klart hva som forårsaket dette monumentale hoppet. Det kan ha vært en nylig airdrop som teamet var vert for, flere som lærte om å prosjektere, eller bare typiske shenanigans på markedet.

Etter begynnelsen av mai økte XLM-prisen mer eller mindre resten av markedet. Det vokste til en heltidshøyde på over $ 0,91 (~ 0,000061 BTC) i januar 2018 og falt for resten av det året. Når det er sagt, har XLM forvitret bjørnemarkedet betydelig bedre enn de fleste andre altcoins. Faktisk mistet den bare rundt 50 prosent av BTC-verdien når mange andre mynter har mistet over 90.

Tillegg av flere ankere, partnere og (åpenbart) brukere, bør alle påvirke prisen på en positiv måte.

Hvor kan jeg kjøpe XLM

Stellar Lumens handler under både XLM og STR-ticker. Stellar-teamet endret ticker fra STR til XLM for en stund tilbake, men noen børser, som Poloniex, har ikke gidd å endre det.

Bittrex, Poloniex og Binance står for en stor del av XLMs handelsvolum. Binance og Bittrex støtter både ETH- og BTC-handelspar, mens Poloniex bare støtter BTC, USDT og USDC.

Hvis du vil kjøpe XLM med USD eller EUR, er det verdt å ta en titt på Kraken.

Hvor skal XLM oppbevares?

De fleste lommebøker som brukes til å lagre XLM, er enten XLM-spesifikke eller eksisterer i Stellars nettverk for bruk på det globale markedet. Fort, er for eksempel den distribuerte sentralen innebygd i Stellars system, og StellarTerm er en klient som lar deg få tilgang til den distribuerte sentralen for å handle eller sende midler. Stellar-teamet har også opprettet en Desktop Client som er spesifikk for XLM-valutaen.

Hvis du leter etter en ikke-Stellar-eksklusiv lommebok, er Ledger Nano S sannsynligvis den tryggeste innsatsen, men hvis du ikke har denne maskinvareboksen, kan du sjekke ut stargazer, Papaya, og Saza.

I et nylig markedsføringsstunt la Blockchain til støtte for XLM og ga bort $ 25 i XLM da du bekreftet identiteten din.

XLM lommebokalternativer

XLM lommebokalternativer

Stellar veikart

Stellar har ikke en konkret veikart på hjemmesiden sin, men de holder jevnlig blogg.

I denne bloggen legger de ut månedlige oversikter over månedens største utvikling. For samlingen i oktober 2017, for eksempel oppnådde de sitt partnerskap med IBM og KlickEx for betaling over landegrensene. De har også sikret partnerskap med Remitr, MSewa Software Solutions, PesaChoice og Chaneum ICO Advisory Services.

I tråd med ICO-er, har Stellar team mener at nettverket deres ville være ideelt for å føre tilsyn med ICO og blockchain-oppstart. Det er en sterk argumentasjon for fleksibiliteten Stellars nettverk tilbyr oppstartsprosjekter, da det kan legge til rette for en rekke betalingsalternativer for kryptovaluta og fiat..

Som nevnt ovenfor samarbeidet Stellar med Blockchain-lommebokleverandøren i november 2018. Partnerskapet inkluderer integrering av XLM-støtte i Blockchain og airdropping opptil 500 millioner XLM til Blockchain-brukere.

Siste tanker

Hvis Ripple (XRP) ble bygget for finansinstitusjoner og bankgiganter, går Stellar Lumens på jobb for den vanlige mannen. Det har potensial til å modernisere hvordan vi behandler peer-to-peer-transaksjoner på global skala.

Allsidigheten og brukssakene gjør at den fungerer som en økonomisk sveitsisk hærkniv. Med Stellar kan du håndtere mikrobetalinger med nominelle avgifter, sende overføringer uten å bekymre deg for valutaveksling eller bankoverføringer, og gjøre opp betalinger i sanntid (2-5 sekunder).

XLMus

Noen av Stellar’s Strengths

Hvis IBM og KlickEx-partnerskap ikke var nok til å imponere deg, har Deloitte, Parkway Projects og Tempo startet å bygge tjenester på Stellars nettverk.

Mellom disse selskapene som bruker Stellar for adopsjon i virkeligheten, dets offisielle partnerskap og visjonen Stellar har for fremtiden for valutaveksling, er vi glade for å se hva de neste årene har i vente for lekmannens Ripple. Vi vil ikke fortelle deg å legge pengene dine i det, men det er verdt å bli kjent.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.10.2019 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Stellar Resources

Nettsted

Twitter

Github

Reddit

Blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map