Hva er Skycoin (SKY)? | En nybegynnerguide

Hva er Skycoin?

Skycoin er et komplett økosystem basert på en nyskapende neste generasjons blockchain-teknologi. Skycoin har utviklet seg kontinuerlig i nesten 7 år med den første forpliktelsen som dateres tilbake til 2013 av tidlige utviklere av Bitcoin og Ethereum.

Skjermbilde av Skycoin's Github forpliktet seg først den 25. desember 2013

Den første forpliktelsen til Skycoin offisielle Github begynte 25. desember 2013

De har sin egen konsensusalgoritme kjent som Obelisk skrevet og publisert akademisk av en tidlig utvikler av Ethereum. Obelisk er en ikke-energiintensiv konsensusalgoritme basert på et konsept kalt ‘web of trust dynamics’ som er helt annerledes enn PoW, PoS og deres derivater.

Et hovedmål for Skycoin er å fremme faktisk bruk av kryptovaluta i stedet for spekulasjoner. Skywire, flaggskipapplikasjonen til Skycoin, har det ambisiøse målet om å desentralisere internett på maskinvarenivå og er i ferd med å starte testnettet i april. Dette er imidlertid bare en av de mange fasettene til Skycoin-økosystemet. Skywire gir ikke bare desentralisert båndbredde, men også lagring og beregning, og fullfører den hellige treenigheten av varer som er viktig for det nye internett.

Skycoin har også sin egen ICO-plattform kalt Fiber, deres eget deterministiske programmeringsspråk, CX, avledet fra Golang, et privat desentralisert messenger-system kalt Sky-Messenger, og en desentralisert sosial medieplattform, BBS.

Her er en annen måte å tenke på Skycoin på: En åpen kildekode, felleseid, maskinvarebasert peer-to-peer-internett designet fra de første prinsippene og utnytter incentivsystemet til blockchain.

Dessuten, i motsetning til de fleste ICO-er du ser i disse dager, ber de ikke om penger med løftet om å utvikle noe i fremtiden. Dette er et prosjekt med en 7 år lang utvikling, og testnettet til deres første flaggskipprosjekt er i ferd med å lanseres.

Skycoin (SKY)

Skycoin (SKY), en tredje generasjons kryptovaluta, er drivstoffet til hele økosystemet. Den støtter 300 TPS, gratis transaksjoner med mindre enn 2 sekunders transaksjonstid, er motstandsdyktig mot 51% angrep, opprettholdes bærekraftig uten energiintensiv gruvedrift, har standard privat transaksjon med CoinJoin-protokollen, og betaler en form for utbytte i en annen valuta kjent som Coin Hours (tenk NEO / GAS). Dette er alt mulig på grunn av den innovative konsensusalgoritmen kalt Obelisk.

Skywire

Flaggskipsprosjektet, Skywire, vil desentralisere internett med et insentivisert nett av noder. I fremtiden, ved å installere et nett av antenner, kan du stoppe piggybacking av eksisterende infrastruktur. Skywire er basert på det berømte open source-nettverksprosjektet cjdns og en open-flow-protokoll (også kjent som programvarebasert nettverk). Det sies at hastigheten til Skywire vil være drastisk raskere enn noen eksisterende VPN og det nåværende internett selv med kanalbindingskapasitet og en DNS basert på offentlige / private nøkler.

Dette har allerede blitt demonstrert med den ikke-blockchain incentiviserte cjdns-protokollen (“et kryptert IPv6-nettverk ved hjelp av kryptering med offentlig nøkkel for adressetildeling og en distribuert hash-tabell for ruting”) utviklet av open source-nettverksprotokollfellesskapet fra begynnelsen av 2011.

Skjermbilde av attester fra cjdns 'Github

Attester er hentet fra cjdns ’Github.

Mynt timer

Å holde 1 Skycoin i Skycoin-lommeboken produserer 1 Coin Hour hver time. Coin Hours vil være valutaen du bruker for å transakere båndbredde og andre tjenester innen SKY-økosystemet. Dette gjør Skycoin effektivt til en kryptovaluta støttet av båndbredde.

Hvis du vil bruke Skywire, må du først bli en node i nettverket. Noder som videresender trafikk direkte kryptert trafikk uten å vite hvor de krypterte pakkene til slutt vil gå. Du kjenner bare en node før og etter din node. Samtidig hindrer krypterte pakker deg i å se dataene. I mellomtiden får du betalt i mynttimer for videresending av pakker. Filen kan bare låses opp og vises med rekvirentens private nøkkel når den når målets offentlige nøkkel.

Du kan tenke på det som et peer to peer torrent-nettverk der dataene er kryptert og bare kan sees av leecher. I mellomtiden vil såmaskiner, eller rettere sagt sammenkoblingsnodene til såmaskiner, alle bli betalt av båndbredden de sår. Ikke lenger vil vi få folk som bare leech og aldri frø (innrøm det, vi har alle gjort det). Nå blir alle oppmuntret til å være den ensomme edle såmaskinen som har sådd den sprakkversjonen av Roller Coaster Tycoon alene i årevis.

6 år før utgivelsen av denne episoden av Silicon Valley, har Skycoin allerede vært i utvikling.

Fiber

Det er mange grunner til at teamet bestemte seg for å designe et helt internett før de bygde denne nye visjonen om blockchain 3.0. Dette har fjernet sikkerhetsfeil sett i andre blockchain-protokoller på nettverksnivå. Ved å stimulere et desentralisert nettverk av maskinvare med en ikke-beregningsintensiv konsensusprotokoll, vil blockchain-applikasjoner på Skycoin kunne skalere horisontalt uendelig.

Fiber er blockchain-arkitekturen bak Skycoin, og alle fremtidige ICO-er (for tiden 30 i rørledningen) vil bruke denne open source-teknologien. Teamet mener at å sette verdens dApps i en enkelt blockchain aldri vil muliggjøre skalering som er nødvendig for en ekte masseadopsjon. I stedet vil hvert selskap ha sin egen modulære blockchain, og de kan tilpasse det etter deres behov, enten som en privat tillatt kjede eller en offentlig tillatelsesfri kjede. Å forhindre at alle gir sin egen skreddersydde blockchain, forhindrer situasjoner der en enkelt dApp tetter hele nettverket, som CryptoKitties på Ethereum..

For å løse lønnsproblemet mellom den uendelige kampen mellom “Effektivitet, sikkerhet og desentralisering”, tillater Fiber hvert selskap å bestemme graden av desentralisering som er nødvendig for deres spesifikke brukssaker..

Du lurer kanskje på: “Hvordan desentraliserer du alle disse individuelle blokkjedene?”

Godt spørsmål!

Teamet utviklet Skyminer for å svare på det spørsmålet.

Et bilde av den offisielle Skywire Miner

Et av få blockchain-prosjekter med et maskinvareprodukt.

Skywire Miner

Skycoin-utviklerne bygde Skyminer med den mest passende kombinasjonen av billig, men effektiv maskinvare som trengs for utformingen av Fiber.

Videre oppfordrer Skycoin-stiftelsen til å bygge DIY (Do It Yourself) gruvearbeidere med et ekstremt entusiastisk DIY-samfunn.

Det er viktig å merke seg at konsensusalgoritmen Obelisk ikke bruker den konvensjonelle ideen om gruvedrift for å forhindre sentralisering av gruvearbeidere vi ser i dag i Bitcoin. Det er ingen blokkbelønninger for å lage en blokk. “Gruvedrift” i sammenheng med Skycoin refererer til bidraget fra båndbredde, beregning og lagring til nettverket mot Skycoin og Coin Hours.

Et bilde av en DIY-gruvearbeider.

En gjør-det-selv-gruvearbeider bygget av samfunnet.

Spesifikasjoner for Skywire Miner

Første generasjon Skyminer maskinvareliste er som følger:

 • Egendefinerte PCB-kort
 • 16-porters OpenWRT-ruter
 • 16 GB RAM (8 x 2 GB DDR3)
 • ARM Cortex-A53 CPU
 • 8 x 16 GB klasse-10 A1 Micro SD
 • Hexa-core Mali450 GPU
 • LAN båndbredde: 8 x 1000 Mbps
 • Gigabit Ethernet, 8 + 1 portbryter
 • 64-bit Linux (Alpine Linux)

I hovedsak 8 Orange Pis, en ruter, Ethernet-kabler og en strømforsyning (en total kostnad på 600 USD). Å bruke billig, men effektiv og lett tilgjengelig maskinvare, forhindrer problemer som ASIC-gruvesentralisering. Samtidig gir den maskinvaren som trengs for uendelig horisontal skalering.

Interessant, hver Orange Pi vil fungere som en node for bare ett program på Skywire. Å karantene hver applikasjon i sin egen blockchain vil fjerne den systemiske risikoen for en stadig voksende massiv verdensomspennende blockchain.

En billedlig fremstilling av parallell skalering sammenlignet med Bitcoin og Ethereum.

En representasjon på høyt nivå av parallell skalering.

Til slutt vil medstifter av Ark og Bitseed, Mike Doty, masseprodusere neste generasjon Skywire gruvearbeidere. Dette vil sikre at det er nok maskinvare for et voksende fiberøkosystem.

Et nett av trådløse antenner vil fjerne behovet for å slå av den eksisterende internettinfrastrukturen. Til slutt vil Skywire-gruvearbeideren gi desentralisert båndbredde, beregning og lagring på Skywire.

Skycoin-stiftelsen vil subsidiere driften av Skyminers for den innledende fasen av prosjektet til de er selvbærende.

Team, rådgivere og tidlige investorer

 • Synth (grunnlegger), en tidlig utvikler av Bitcoin som sitter i rådgivningsnemnene for flere kryptovalutaer
 • Huowu Chen (grunnlegger), en tidlig utvikler som var ansvarlig for python-implementeringen av Ethereum utviklet Obelisk-konsensus
 • Steve Leonard (grunnlegger), en lang historie med involvering i kryptovaluta siden de aller første dagene av Bitcoin. Steve utviklet det meste av den originale Skycoin-programvaren
 • Mike Doty (rådgiver), medstifter av Ark og Bitseed
 • Michael Terpin (rådgiver), Grunnlegger av CoinAgenda konferanseserie og leder av ICO-komiteen til Alphabit Fund
 • Patrick Dai (investor), grunnlegger av Qtum og tidlig engasjement med Vechain

Merk: dette er ikke en uttømmende liste.

Myntforsyning

Det er totalt 100 millioner Skycoins med 7,7 millioner Skycoin allerede i omløp. Forutsatt samme distribusjonshastighet som de siste 3 årene, vil Skycoin trolig nå 25 millioner mynter i 2022. Stiftelsen Skycoin vil distribuere maksimalt 5 millioner Skycoin i året når sirkulasjonsforsyningen når 25 millioner.

Handelshistorie

Skycoin nådde en heltid på 49 USD i begynnelsen av januar. Siden da har den gått tilbake til et lavt nivå på 8 USD sammen med resten av kryptovalutamarkedet.

Hvor å kjøpe SKY

For øyeblikket er Skycoin tilgjengelig for kjøp på Kryptopi, C2CX, og Vektig.

I tillegg er en OTC by-pass-funksjon også tilgjengelig på deres nettside hvor du kan kjøpe Skycoin direkte. OTC-bypass-funksjonen vil også være tilgjengelig direkte i lommeboken.

Hvor skal du oppbevare SKY

Du kan bruke offisiell stasjonær lommebok, web lommebok og snart utgitt mobil lommebok for å lagre SKY.

Konklusjon

Skycoin-teamet har konstruert et grundig overbevisende argument om svakhetene ved eksisterende store mynter på markedet. I mellomtiden har de lagt ut et sett med attraktive løsninger som løser disse svakhetene. De ser ut til å ha vært i stand til å leve opp til sine krav på den teknologiske fronten så langt. Å desentralisere internett er imidlertid ingen enkel oppgave, enn si å begynne på maskinvarenivå. Videre vil deres evne til å kommunisere sin kompliserte visjon effektivt definitivt være en kontinuerlig utfordring.

Det er umulig å fortelle om Skycoin vil være i stand til å oppnå sin enorme visjon eller ikke, men det vil absolutt være en spennende mynt å passe på i fremtiden.

Tilleggsressurser

Nettsted

Telegram

Medium

Twitter

YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map