Hva er Ravencoin (RVN)? | Nybegynnerguide

Hva er Ravencoin?

Ravencoin er en blockchain spesielt dedikert til opprettelse og peer-to-peer overføring av eiendeler. Akkurat som Monero bare er fokusert på personvern, spesialiserer Ravencoin seg på overføring av eiendeler – ingenting mer, intet mindre.

Selv om du kan bytte eiendeler over andre blokkjeder, som Bitcoin og Ethereum, er det ikke deres tiltenkte formål. Og mangelen på spesialisering fører til problemer som er spesifikke for overføring av eiendeler. Med Ravencoin kan du opprette og handle alle virkelige verdier (f.eks. Gullstenger, jordgjerninger) eller digitale (f.eks. Spillartikler, programvarelisenser) eiendeler i et nettverk med bare dette.

I denne Ravencoin Beginner’s Guide dykker vi ned i alt du trenger å vite om prosjektet, inkludert:

Hvordan fungerer Ravencoin?

Ravencoin er en gaffel av Bitcoin og bruker derfor Bitcoins UTXO-modell. Men før vi kommer mer inn i arkitekturen, bør vi først undersøke hvorfor de nåværende blockchain-aktivaløsningene har sine begrensninger.

De nåværende begrensningene

Som du sikkert allerede vet, er det ikke noe nytt å sette eiendeler på blockchain. Motpart, på toppen av Bitcoin, har vært et alternativ siden 2014. Og det er mange tokenstandarder tilgjengelig ved bruk av Ethereum – ERC20, ERC721 og ERC223, for å nevne noen.

Å feste eiendeler til de overordnede blokkjedene forbedrer sikkerheten, men har betydelige ulemper. Med motpart er for eksempel eiendeler knyttet til vanlige Bitcoin-transaksjoner. For å bytte en eiendel, må du bruke nok av basisvalutaen (dvs. bitcoin) for at den tilknyttede transaksjonen skal gjennomføres. Hvis nettverksgebyrene er høye, er utvekslingen kostbar.

I tillegg beskytter disse nettverkene ikke mot vanlige problemer som oppstår ved overføring av aktiva. Ser du på Ethereum nå: Du kan ubevisst ha en bestemt symboltype som ERC20. Hvis du sender dette tokenet til feil børs eller en bestemt lommebok, kan den underliggende eiendelen bli ødelagt.

Ravencoin vs. Bitcoin | Forskjellene

Selv om Ravencoin er en Bitcoin-gaffel, opererer den på sin egen blockchain. Det er fire hovedforskjeller mellom de to nettverkene:

  • Utstedelsesplan: Ravencoin-gruvebelønningen begynte på 5000 RVN mens Bitcoin startet med 50 BTC.
  • Blokkeringstid: I ett minutt er Ravencinos sperretid en tidel av Bitcoin.
  • Myntforsyning: Det er en total forsyning på 21 milliarder RVN mot 21 millioner BTC.
  • Gruvealgoritme: Bitcoin implementerer SHA-256 hashing-algoritmen mens Ravencoin bruker X16R. Denne algoritmen forhindrer ASIC-gruvedrift.

I motsetning til de fleste prosjektene som for tiden er i bransjen, hadde ikke Ravencoin et første myntoffer (ICO), startet uten forhåndsgruve og hadde ikke noe RVN i et grunnleggerbasseng.

Første Ravencoin minibank

Den første minibanken fra Ravencoin

Eiendomsskaping & Overføringsprosess

For å opprette et aktivattoken må du brenne noen RVN og oppgi et tokenavn. Dette navnet må være unikt. Etter det angir du antall tokens, hvor mange desimaler de har, og om du kan utstede mer i fremtiden.

Enkle tokens som dette er bare ben på plattformen. På toppen av dette fundamentet er det noen forskjellige token-typer som Ravencoin gir:

Belønninger

Du kan distribuere RVN-belønninger til innehavere av tokenet ditt. Brukstilfellene for disse belønningene varierer fra kundelojalitetspoeng til selskapets utbytte.

Unike poletter

Unike tokens kan ikke replikeres og bidra til å bevise ektheten. Selv om denne token-typen ble gjort populær blant Cryptokitties, utvides verdien deres utover digitale samleobjekter.

Unike tokens er fordelaktige i alle tilfeller der du trenger bevis på eierskap. Programvarelisensiering, kunstsamling og bilregistrering er bare noen eksempler på eiendeler som bruker disse tokens.

Ikke-aktiva poletter

Ravencoin inkluderer spesialiserte tokens for å gi funksjonalitet som ikke er aktiva også.

Aktive kommunikasjonskanaler er nødvendige for mange tokenbaserte systemer. For å lette disse kanalene lagrer Ravencoin spesialiserte kommunikasjonstokener på eiendelene du har. Fordi kommunikasjonstokenene er knyttet til eiendelene, er det bare eiendomsinnehavere som mottar meldingene.

Ravencoin implementerer den samme metoden for å stemme. For å starte en avstemning, varsler du tokenholdere gjennom meldingssystemet. Og med meldingen, passerer du et VOTE-token. Tokeninnehavere innløser deretter STEMMEN til … vel, stem.

Ravencoin Team & Framgang

Ravencoin har ikke et etablert team. Det er et åpen kildekode-prosjekt ledet av kjerneutviklerne: RavoncoinDev, Tron og Chatturga (uenighetsbrukernavn). Bruce Fenton, styremedlem i The Bitcoin Foundation, rådgiver teamet.

Kjerneutviklerne lanserte Ravencoin 3. januar 2018, niårsdagen for lanseringen av Bitcoin. Og Fenton startet lanseringen med en Tweet som kunngjorde starten på gruvedrift.

Binærfiler er på plass kl https://t.co/AOV68LtRNU du kan begynne å bryte Ravencoin https://t.co/caznogtS6N

– Bruce Fenton (@brucefenton) 3. januar 2018

Prosjektet ble kjent da Overstock-sjef Patrick Byrne kunngjorde at selskapet hans hadde laget et investering på flere millioner dollar inn i laget. Siden den gang har teamet utviklet kjernefunksjonaliteten til aktivitetsstøtte og fordeler.

Konkurrenter

Tokenisering av eiendeler har vært populær en stund nå, og flere prosjekter gir lignende funksjonalitet til Ravencoin. Som nevnt tidligere, gir plattformer som Ethereum og Waves deg muligheten til å lage tokens. Tokenisering er imidlertid ikke fokus for disse plattformene.

Motpart er en av de mest populære tokenplattformene, men den er bundet til Bitcoin-nettverket. Denne forbindelsen kan enten være en styrke eller svakhet avhengig av hvem du snakker med.

Prosjekter som WAX og Enjin Coin tilbyr tokeniserte digitale eiendeler, men retter seg mot online spillindustrien, mens Polymath er i samme båt og retter seg mot verdipapirer.

Det mest liknende prosjektet til Ravencoin er Bytom. Begge lagene har justerte oppdrag, og plattformene støtter nesten identisk funksjonalitet for sluttbrukeren. De har imidlertid forskjellene. Bytom hadde en ICO og tillater ASIC-gruvedrift i nettverket. Faktisk oppfordrer det hvite papiret til det.

Handel

Fordi Ravencoin er et relativt nytt prosjekt, er det ikke mye handelsdata å analysere.

RVN-prisen har hoppet opp to ganger i historien. Den første spissen skjedde i slutten av mars for å nå en heltidshøyde på ~ $ 0,07 (~ 0,000009 BTC) mens den andre var i begynnelsen av mai. Begge gangene var veksten kortvarig da prisen sakte falt tilbake til nivået før spike. Det er uklart hva som kan ha forårsaket en bump i prisen på disse tidene.

Prisen har vært rimelig stabil på rundt $ 0,022 (~ 0,000003 BTC) gjennom midten av juni.

Utgivelsen av Ravencoin mainnet og økning i aktivitet på plattformen skal hjelpe prisen. Eventuelle nyheter om bemerkelsesverdige selskaper eller finansinstitusjoner som bruker plattformen, bør også ha en positiv effekt.

Hvor å kjøpe RVN

Du har to muligheter for å skaffe deg noen RVN: gruvedrift og kjøpe på en børs.

Hvis du er interessert i gruvedrift, bør du bli med i et av gruvebassengene som Ravencoin-teamet har oppført i deres Bitcointalk forum. De har også en omfattende gruveguide på seg Wiki.

Dessverre betyr den korte tiden prosjektet har eksistert, at det er et begrenset antall børser som støtter det. Det beste alternativet er å kjøpe den med Bitcoin på CryptoBridge eller Nano på Nanex.

Hvis du er i Kina, har du også muligheten til å kjøpe RVN med CNY på QBTC.

Hvor skal RVN oppbevares

Du har noen alternativer for hvor du kan lagre RVN.

Utviklingsteamet gir en stasjonær lommebok samt en Android lommebok. En iOS-lommebok pågår for øyeblikket. Teamet jobber også med Jaxx, Coinomi og Ethos, så det vil sannsynligvis være alternativer snart.

I tillegg kan du bruke PocketRaven online lommebok eller til og med papir lommeboken generator tilgjengelig på Github.

Konklusjon

Mens de fleste blockchain-prosjekter prøver å love verden, tilbyr Ravencoin bare en ting: tokenisert aktivoverføring. Og det enestående fokuset er ikke en dårlig ting. Når prosjekter prøver å løse en rekke problemer på en gang, skaper de ofte en haug med halvbakte løsninger. Ravencoin unngår det.

Som et ungt prosjekt med tilsynelatende uendelig konkurranse, er det vanskelig å forutsi hvor vellykket Ravencoin vil være. Et aktivt samfunn og støtte fra et av de mest respekterte navnene i nettbutikk er imidlertid positive indikatorer. Det er en klar trend mot tokenisering av alle typer eiendeler. Vi har imidlertid ennå ikke sett om Ravencoin vil lede den endringen eller ikke.

Ytterligere Ravencoin-ressurser

Github

Uenighet

Twitter

Wiki

Bitcointalk

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map