Hva er Quadrant Protocol (QUAD)? | Nybegynnerguide

Hva er kvadrantprotokollen?

Quadrant-protokollen muliggjør oppretting og distribusjon av datafokuserte produkter og tjenester. Enkelt sagt, det er det en markedsplass for datakilder å selge informasjon mer effektivt til dataforbrukere. Teamet bak det mener at vi står på spissen for en datadrevet fremtid og ønsker å løse de mange problemene de allerede ser i bransjen.

Problemene

På grunn av de høye kostnadene ved å samle inn data for maskinlæring, kan mindre bedrifter ikke konkurrere med behemotene (f.eks. Google) på en kunstig intelligens (AI) og Big Data-front..

Selv med muligheten til å kjøpe data, er det vanskelig for bedrifter å validere ektheten til det de mottar. Dataleverandører, motivert av lett fortjeneste, selger ofte data fra uetiske kilder eller produserer statistikk for å gjøre et salg.

I tillegg er mange datastrømmer i dag avhengige av sentraliserte systemer som har potensial for å krasje. Enhver forstyrrelse i en enkelt datastrøm kan være skadelig for de mange selskapene som er avhengige av den for den daglige driften. Forstyrrelser kan oppstå på grunn av alt fra strømbrudd til leverandøren som går konkurs. Disse systemene er ikke robuste.

Til slutt, selv om dataøkonomien er relativt ung, kan du allerede se en urettferdig fordeling av inntektene. Datakilder, også kjent som Atomic Data Producers (ADPs), mottar ofte den korte enden av pinnen når leverandører pakker om og videreselger dataene sine for å fange størstedelen av inntektene. Et engangssalg for en datakilde kan bety flere tilbud for leverandøren de selger til.

Alle disse problemene forårsaker en ikke-bærekraftig adopsjonssyklus som ligner i form Gartner Hype-syklus (se nedenfor). Målet med Quadrant-protokollen er å avlevere kunder på Plateau of Productivity fra første gang.

Hype Cycle of Data

Hype Cycle of Data

Hvordan fungerer Quadrant Protocol?

Quadrant-protokollen består av fire typer enheter (Advarsel: sterkt romtema):

  • Barnehager er effektivt ADPer som kildedata. Protokollen refererer til rådata som stjerner som kombineres for å danne konstellasjoner.
  • Pionerer er dataleverandører som bruker Quadrant smarte kontrakter for å gjøre Constellations ut av Stars.
  • Eloner ta disse konstellasjonene og koble dem til å produsere dataprodukter og tjenester.
  • Voktere er Quandrant-protokollmasternoder. De stempler, autentiserer og verifiserer data i Constellations.

La oss nå undersøke hvordan hver av disse enhetene passer inn i noen av hovedtrekkene i Quadrant-protokollen.

Quadrant Protocol nøkkelspillere


Quadrant Protocol nøkkelspillere

Bevis på datautentisitet og herkomst

På samme måte som blockchain som forbedrer herkomst i kunst, gjør Quadrant-protokollen deg i stand til å spore alle data tilbake til kilden.

Slik fungerer det: Pionerer hash dataene til sine konstellasjoner og skyver et DNA-stempel av disse dataene til Quadrant. Sluttforbrukeren haser deretter informasjonen de mottar for å sjekke at den samsvarer med hva Pioneer ga. Hvis det samsvarer, har forbrukeren bevis på datautentisitet.

Denne opprinnelsesmekanismen løser problemet med falske data som vi diskuterte tidligere.

Quadrant DNA stempling prosess

Quadrant DNA stempling prosess

Konstellasjoner for ulike datakilder

Konstellasjoner er brød og smør i Quadrant-protokollen. Ved å gi enkel tilgang til en rekke data, gjør disse klyngene mindre virksomheter i stand til å konkurrere med de store aktørene.

Fordelene er dobbelt. For det første blir data mer tilgjengelig ettersom konkurransen mellom datakilder driver prisene ned. For det andre gjør flere, lignende datakilder feeds mer robuste. Hvis en datakilde av en eller annen grunn går ned, kan en annen ta sin plass med begrenset nedetid.

Rimelig godtgjørelse og insentivdeling

Quadrant-protokollen forbedrer den nåværende tilstanden for inntektsfordeling i dataindustrien ved å automatisere betalinger gjennom datarørledningen. Når en Elon kjøper en Constellation fra en Pioneer, tildeler smarte kontrakter passende betalingsbeløp til barnehagedataleverandørene. Disse leverandørene mottar betaling i form av QUAD-tokens.

I Quadrant-økosystemet sørger automatiske betalinger for at datakilder kompenseres mer enn de ellers ville vært.

QUAD og eQUAD Tokens

Quadrant-protokollen teknisk sett har to tokens. Imidlertid er eQUAD-tokens bare en ERC20-plassholder til teamet lanserer mainnet. Etter lanseringen bør alle eQUAD-holdere konvertere tokens til QUAD. Av den grunn vil vi bare fokusere på QUAD.

QUAD er valutaen på Quadrant-protokollen. Den mest synlige bruken av QUAD er for betaling mellom de som selger data og partene som kjøper dem. Men det kreves også for andre protokollfunksjoner.

Elons må stake QUAD for å få tilgang til forskjellige datasett. Guardian nodes mottar QUAD for å verifisere transaksjoner og oppdatere blockchain. Og godtgjørelsen til Pioneers er i QUAD.

Det er en total forsyning på en milliard QUAD. Av denne forsyningen solgte teamet førti prosent av tokens til publikum under mengdesalget.

Quadrant Protocol Team & Framgang

Konsernsjef og grunnlegger Mike Davie startet prosjektet i 3. kvartal 2017. Før han jobbet med Quadrant-protokollen, grunnla Davie DataStreamX, en online markedsplass for sanntidsdata. DataStreamX er den første partneren som bruker Quadrant-protokollen.

Prosjektet har også støtte fra noen bemerkelsesverdige rådgivere. Dorjee Sun (Santiment.net COO), Benedict Chan (BitGo CTO) og Pavel Bains (administrerende direktør i Bluzelle) er alle med i rådgivende styret.

Siden starten i 2017 har prosjektet gitt ut et testnett og startet testing med noen innledende kunder. I år planlegger teamet å lansere mainnet, med Nursery micropayments og distribuerte Guardian noder som kommer i henholdsvis 2019 og 2020.

Quadrant Protocol Roadmap

Quadrant Protocol Roadmap

Konkurranse

Datamarkedsplasser er et overfylt rom for blockchain-prosjekter, men med en forventet markedsstørrelse på 200 milliarder dollar innen 2020 er kaken stor nok til å dele.

Når det er sagt, er det eldre, og uten tvil mer verdifulle, kryptokurver som allerede adresserer dataproblemer. IOTA har en aktiv markedsplass for IoT-sensordata. Og Enigma bygger for tiden også ut en datamarkedsplass.

Til og med Amazon har patent på plass for en abonnementsbasert datastrømningsplattform. Imidlertid har ingen av disse prosjektene hjørnet markedet ennå.

Siste tanker

Quadrant-protokollen jobber for å jevne vilkårene for datadrevne virksomheter ved å tilby en bærekraftig markedsplass for alle involverte parter. Ved hjelp av protokollen kan datakilder (Nurseries) tjene penger på dataene sine lenge etter det første salget, dataleverandører (pionerer) mottar en mer pålitelig datastrøm, og forbrukere (Elons) kan stole på gyldigheten til dataene de får.

Viktigst er det imidlertid at insentivstrukturen til protokollen gir mindre bedrifter tilgang til datastrømmer som tidligere ikke var tilgjengelige. Å åpne disse strømningene skal i sin tur hjelpe hele dataøkosystemet til å vokse etter hvert som flere og flere selskaper bygger produkter ved hjelp av mengden data som de har til rådighet. Og jo større dataøkosystem er, desto flere fordeler får alle involverte – selgere, innkjøpere og sluttbrukere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map