Hva er Pura? | Nybegynnerguide

Hva er Pura?

Mens hver kryptovaluta vil hevde at de prøver å gjøre verden til et bedre sted, forbeholder Pura 10% av hver blokkbelønning for å gjøre akkurat det. “PURA er verdens første sosialt og miljøbevisste kryptokurrency som er programmert av protokolldesign og bidrar til opptil 10% av gruvebelønningen til det felles beste.” Hva er egentlig ‘felles gode’? Hvis du har Pura, hjelper du med å bestemme innenfor deres desentraliserte autonome organisasjon eller DAO. Basert på Dashs åpen kildekode, er Pura en desentralisert kryptovaluta “drevet av folket for folket.”

Pura Planet

Skaperne av Pura ser for seg en verden der populariteten til kryptovalutaer gjør det nesten umulig for regjeringer å effektivt innkreve skatt. De mener at de 10% som er satt av kan bidra til å finansiere samfunnets nødvendigheter, som veier, skoler og utdanning. Før den dagen kommer vil myntene og DAO finansiere og spore “bærekraftige, miljømessige og sosiale prosjekter over hele verden.”

Pura Planet

Til slutt vil DAO ikke bare finansiere veldedige organisasjoner, men bringe veldedighetsorganisasjoner på blockchain. Det er mange veldedige organisasjoner med alvorlige overheadkostnader og korrupsjon. “Ved å få veldedige organisasjoner, formål og prosjekter på blockchain, sørger brukerne for at bidrag blir sporet, pengebruken er gjennomsiktig og at fondsmottakere holdes ansvarlige overfor samfunnet. På denne måten er ikke lenger behovet for å stole på en ideell eller prososial sak basert på god tro alene. “

Målgruppe

Pura, spansk for ‘pure’, ble kåret med tanke på latinamerikanske markeder. Gitt de nylige eksemplene på hyperinflasjon, kan kryptokurver fungere som en relativt sikker verdi i Latinamerikanske land. Det er også mange arbeidere som sender penger hjem på jakt etter et alternativ med lav avgift.

Imidlertid ser det ut til at samfunnet fortsatt har arbeid for å trenge gjennom disse latinamerikanske markedene. Det er interessant å se at Tyskland, USA og Canada har de aller fleste lommebøker.

Pura lommebøker

Masternodes

Nettverkets funksjoner finnes på toppen av et nettverk av masternoder. Du kan kjøre en masternode ved å kjøpe minst 100.000 mynter. I begynnelsen av 2018 ville det koste rundt $ 37.000 dollar. Disse masternodene, på grunn av sin store investering i nettverket, har spesielle fordeler og evner. Først og fremst mottar de 60% av alle blokkbelønninger. For det andre kan du enkelt distribuere nye funksjoner gjennom masternoder. For mer desentraliserte mynter som Bitcoin krever nye funksjoner konsensus i en stor gruppe gruvearbeidere. Mens masternoder ofrer et visst nivå av desentralisering, antas det at de på grunn av deres investering vil handle i nettets beste. Til slutt hjelper masternoder med å kjøre viktige funksjoner som PrivatePay og InstaPay. Du kan sjekke ut en video av hvordan du setter opp en Pura-masternode her.

PrivatePay og InstaPay


Siden Pura er basert på Dashs kodebase, tilbyr masternodene lignende funksjoner. PrivatePay lar deg sende penger semi-anonymt. I stedet for at myntene dine går direkte til mottakeren, går de først til en masternode. Masternodene begynner da å handle myntene rundt for å tilsløre myntenes historie. En masternode sender til slutt myntene dine til den tiltenkte mottakeren.

InstaPay ligner Dashs InstantBetal, men det antas at Puras transaksjoner er så raske at det ikke er tid til å stave ordet øyeblikkelig helt ut. I stedet for å vente på bekreftelse på blockchain, er InstaPay behandlingen av å sende myntene dine til en masternode som låser midlene for å forhindre dobbeltbruk. Masternoden gir bekreftelse på få sekunder om at transaksjonen låst i. Masternoden legger til slutt transaksjonen til blockchain. InstaPay-funksjonen er spesielt nyttig for selgere som ikke vil at folk skal vente på blokker.

Selgere

Pura gir flere insentiver for kjøpmenn å akseptere mynten. Per 1. februar 2018 har de 58 selgere registrert over hele verden. Gjennom en prosess kalt “Proof of Adoption,” vil Pura reserver en viss prosentandel av belønninger for partnere som godtar Pura som betaling. Disse belønningene trer i kraft i tredje kvartal 2018. I tillegg til å blokkere belønninger og pengebesparelser på kredittkortbehandling, tror teamet også at folk vil støtte “merkevarer med en god sak.” Ved å bruke nettverket og øke verdien på myntene øker brukerne samtidig verdien av de 10% som er satt av for å gjøre verden til et bedre sted. Hvis du er interessert i å bli med i selgernettverket, kan du finne mer informasjon her.

Gruvedrift

Pura mining bruker X11-algoritmen med blokker i gjennomsnitt hvert 1,5 til 4 minutt. Hver blokk belønner 25,16 Pura. Teamet utviklet kode for å skape “Fair Mining Network Effect”. De prøver å bekjempe problemet med gruvedrift som hopper rundt til forskjellige mynter basert på hvilken mynt som er mest lønnsom å bryte. Disse “jump and dumps” er dårlige for både nettverk og prisstabilitet på mynten. Som en mottiltak, bruker Pura en “retargeting algoritme kjent som DeltaDiff” for å justere gruveproblemene basert på gjennomsnittlig tid det tar å finne blokker det siste døgnet. Denne utjevningen eliminerer den negative effekten og mye av insentivet for store bassenger til å hoppe inn og ut av gruvedrift.

Lignende mynter

Selvfølgelig er Dash den mest lik mynten til Pura. Imidlertid er Pura den eneste mynten med blokkbelønninger viet til veldedighet. Dash krever 1000 mynter for å bli en masternode. I begynnelsen av 2018 vil dette koste deg nærmere en halv million dollar. Det eksisterer også bare 22 millioner Dash med 4666 masternoder som låser en betydelig del av mynttilførselen. Dette systemet tillater bare 2,9 millioner Dash å være i omløp. Pura, derimot, krever 100.000 Pura for å bli en masternode. Med 350 millioner Pura eksisterer, kan en større andel mynter fremdeles bevege seg rundt i nettverket.

Myntforsyning og bærekraft

Det er for tiden over 173 millioner Pura som sirkulerer med en maksimal forsyning på 350 millioner. I gjennomsnitt utvinnes 1550 blokker per dag. Etter en ny oppdatering vil 10 Pura bli utgitt fra hver blokk med følgende distribusjon:

  • 5.16: Full Masternodes
  • 2.00: Gruvearbeidere
  • 1.00: Bevis for aksept
  • 1.00: PuraPlanet
  • 0,44: styresett
  • 0,40: Vanlige noder

Pura Team og Progress

Teamet består av over 20 medlemmer og ledes av Vincent Fullerton.

Pura Team

Bare nylig dannet teamet et partnerskap med BitXatm for å la folk kjøpe PURA med kontanter og ta ut kryptovaluta i kontanter. Teamet fortsetter å jobbe med muligheten for et Pura debetkort også.

Handelshistorie

Etter lanseringen steg Pura raskt til over $ 1 per mynt. Etter en retracement har prisen ligget mellom 30 og 70 cent. Prisen er ikke avhengig av utgivelsen av en ny funksjon, men bare nivået på adopsjon og volum de kan begynne å oppnå. De aller fleste blokker har for øyeblikket ingen transaksjoner. Med en økning i pris og dermed en økning i blokkbelønningsverdien, kan du da se Pura Planet begynne å påvirke.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”; var scripts = document.getElementsByTagName (“script”); var embedder = scripts [scripts.length – 1]; (funksjon () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == ””) {appName = ”local”;} var s = document.createElement (“script”); s.type = “ text / javascript ”; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v3 / coin / chart? fsym = PURA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn; embedder.parentNode.appendChild (s); }) ();

Hvor kan du kjøpe Pura?

Coinexchange og Kucoin står for det store flertallet av Pura-volumet med en Bitcoin-parring.

Hvor kan du oppbevare Pura?

Du kan lagre mynter i Pura Aurora lommebok tilgjengelig for nedlasting her. Med Aurora mottar du automatisk alle funksjoner og oppdateringer. Utviklerne vil gi ut en mobil lommebok på et eller annet tidspunkt i 2018.

Konklusjon

Mens Pura er en mynt som fremdeles er i begynnelsen, tar den opp flere viktige problemer i kryptovalutaområdet. For det første gir InstaPay øyeblikkelig oppgjør for selgere. Folk vil ikke vente på blokkbekreftelser, og selgere vil ikke tape penger på en ubekreftet transaksjon. For det andre gir de et nivå av anonymitet i en tid med økende myndighetsovervåking. Og til slutt ser de på det store bildet og problemene vi som et globalt samfunn bør komme sammen og løse. Deres DAO til felles beste er et interessant eksperiment med effekten av en desentralisert veldedighetsorganisasjon.

Tilleggsressurser

Facebook

Twitter

Slakk

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map