Hva er Po.et (POE)? | Fullstendig guide

Hva er Po.et?

Po.et er en Ethereum-basert universell hovedbok designet for spore eierskap og tilskrivning for verdens digitale kreative eiendeler.

I dagens tid med øyeblikkelig informasjonsutveksling har lisensieringsprosesser og akkreditering blitt et stort smertepunkt for skapere av digitalt innhold. Med et enkelt klikk kan hvem som helst kopiere bildet eller avsnittet ditt og legge det ut som sitt eget. Hvis de søker riktig lisensiering, kan det være en svært arbeidskrevende oppgave som krever flere e-poster og advokater. Ofte ender det med at denne prosessen rett og slett ikke er verdt det for en artikkel som tok en journalist bare et par timer å skrive.

Po.et har gjort det til sitt oppdrag å løse dette problemet ved å lage den første plattformen som bruker blockchain til å tidsstemple innhold digitalt og tjene som en enkelt kilde for lisensinformasjon..

I denne guiden vil vi dekke følgende:

Hvordan virker det?

Et unikt “fingeravtrykk”

Bevis for eksistens

Po.et-plattformen bruker en “Proof of Existence” -protokoll.

Po.et bruker “Bevis for tilværelse”, den første ikke-økonomiske søknad av blockchain. Når du legger til noe på Po.et-markedet, får det sitt eget unike “fingeravtrykk”. Når dette fingeravtrykket er tildelt, kan det ikke endres. Takket være blockchain har “fingeravtrykket” ikke et eneste feilpunkt, og innholdet trenger ingen tredjepart eller utgiver for å få tilgang.

En digital markedsplass

I tillegg til å tilby et uforanderlig eierskapssertifikat, har Po.et også som mål å være en plattform for skapere å bli oppdaget. Du kan legge til digitalt innhold på forskjellige markedsplasser, slik at det er omtalt og riktig lisensiert. Markedsplassene bruker Po.et’s token, POE, for å oppmuntre medlemmene til å legge til og ganske rangere relevant innhold på en unik måte.

For å legge til innhold på en markedsplass, må du først satse myntene dine. Hvis medlemmene av markedet mener innholdet passer, godtar de det. Ellers avviser de det og konfiskerer myntene dine.


Som medlem på Po.et-plattformen kan du lage din egen markedsplass og gjøre den så bred (dvs. fotografering, dikt, memer) eller spesifikk som du velger (dvs. bilder av hvalrosser i bursdagshatter, sanger om klatring av steiner i Colorado osv.). Deretter kan du spesifisere stemmevilkårene, kravene og mengden POE nye bidragsytere trenger å satse for å søke om å bli med. Jo mer kvalitetsinnhold på en markedsplass, jo mer verdifull blir markedsplassen. Dette oppmuntrer medlemmene til å kun godta relevante innleveringer av kvalitet og avvise de som ikke passer.

Po.et-innsatsprosessen bør incitamente deg til å bare sende inn relevant innhold, ettersom du mister myntene dine hvis ikke. Så send ikke bilder av “hunder i solhatter” til “hvalrosser med bursdagshatter” – samfunnet godtar det ikke.

I tillegg kan du på Po.et “utfordre” ethvert innlegg hvis du mener at det inneholder plagiert innhold. Ved å bruke de unike fingeravtrykkene som er tildelt hvert dokument, kan medlemmene stemme for å godta eller avvise utfordringen. Hvis flertallet av medlemmene godkjenner utfordringen, blir det nye innholdet fjernet fra markedet.

Åpne API

Po.et utvikler også et åpent API for utgivere, kalt Frost, som vil tillate integrering med andre plattformer og apper. Ved å bruke Frost vil utgivere enkelt få tilgang til Po.et-funksjonaliteten via andre apper uten å håndtere privat nøkkelinfrastruktur hver gang.

Konkurranse og differensiering

Det er andre blockchain-prosjekter som er målrettet mot innhold og bruk av copyright, inkludert eksempler som Publica (bøker), KodakOne eller Binded (bilder) og Animecoin (anime). Imidlertid har Po.et et par viktige differensierere; tilby brukerne muligheten til å lage markedsplasser og innsatsmekanismen. Po.et har også bredere omfang på tvers av flere innholdsformater.

POE-token

POE er ERC20-valutaen som brukes på Po.et-markedet. På tidspunktet for lanseringen er det tre hovedbruksområder, som beskrevet av Po.et-teamet er å:

  1. Bootstrap nettverkseffektene av Po.et, og skape dermed et fellesskap av engasjerte investerte interessenter og utgivere
  2. Samle inn midler til den langsiktige utviklingen av Po.et Foundation, og;
  3. Gi en mekanisme for å stimulere og belønne tidlig adopterte og positive bidrag til Po.et-nettverket

Etter hvert som nettverket modnes, håper grunnleggerne at POE kan tjene som det økonomiske incitamentet bak Po.ets behov for å fremme kvalitet, kuratert innhold på deres pålitelige plattform.

Teamet preget totalt 3.141.592.653 (sifrene i pi!) POE under ICO i august 2017. Deretter solgte teamet 50% til samfunnet gjennom begivenhetssalgsbegivenheten, og samlet inn $ 10 millioner USD. Da var de resterende tokenallokeringene som følger:

  • 8% Grunnleggerteam
  • 10% Angel Investors
  • 10% Integrasjonspartnere
  • 22% Fundament
  • 50% Token Sale

Po.et ICO token salg tildeling

Tildeling av POE-token

Po.et Team

Po.et er en avlegger av BTC Media, et publiserings- og markedsføringsfirma som fokuserer på blockchain-rommet. BTC Media-medstifter, Tyler Evans, var frustrert over den arbeidskrevende prosessen knyttet til lisensieringsinnhold og tilskrev den i stor grad til “å ikke ha en eneste kilde til sannhet om lisensinformasjon.

Po.et-teamet består av 16 kjernemedlemmer, inkludert administrerende direktør Jarrod Dicker, som er tidligere president for innovasjon og kommersiell strategi i The Washington Post.

Veikart

Utviklingen av Po.et er skilt inn i faser.

Rosetta-tiden

Rosetta Era begynte i juni 2017. Spesielt i løpet av denne tiden, ga Po.et ut ICO-en sin og samlet inn $ 10 millioner dollar fra token-salget. Ved å bruke disse midlene og deres seed-runde, kunne Po.et lansere sitt offentlige testnett og integrere sine første utgivere på plattformen. WordPress-brukere var offisielt i stand til å tidsstemplere og holde en oppdatert logg over alt deres skriftlige arbeid.

Gutenberg-tiden

Po.et har offisielt gått inn i “Guttenberg Era” som er delt inn i to forskjellige faser. I følge deres veikart jobber Po.et for tiden med fase 1, som inkluderer aspekter av deres mainnet som automatisering av arbeidsflyt og private sikkerhetsgjennomganger..

Fase to involverer aktivering av mainnet hashing, user onboarding og offentlig sikkerhetsgjennomgang, blant andre. Fase to vil også se utgivelsen av kildekoden for Frost open API, slik at eksterne utviklere kan begynne å jobbe med integrasjoner.

Po.et har ennå ikke gitt en dato for lanseringen av mainnet, selv om blogg gir detaljerte månedlige fremdriftsoppdateringer slik at du kan følge med.

Handel

Lansert i august 2017, er POE fortsatt et relativt nytt token. Mens det fikk store slag i den samlede tilbaketrekningen av kryptomarkedet tidlig i 2018, har teamet holdt fokus på produkt og veikart.

Verdien av POE så en kort tur i slutten av april, som mest sannsynlig er knyttet til det faktum at Po.et ga ut WordPress-pluginet rundt den tiden. Prisen falt igjen innen utgangen av juni og har vært ganske stabil siden den gang.

Gitt at den neste store milepælen er lanseringen av mainnet, kan det være at prisen stiger igjen når teamet kunngjør en dato, eller når mainnet selv blir live.

Hvor å kjøpe POE

I dag kan Po.et POE-tokens kjøpes på en rekke populære børser, inkludert Binance, Bittrex, OKex og EtherDelta.

Hvor skal POE oppbevares

Fordi POE er et ERC20-token, må du lagre det i en lommebok med ERC20-støtte. Det anbefalte alternativet er en maskinvarelommebok som Ledger Nano S.

Hvis du ikke vil punge ut kontanter for en maskinvarepungebok, kan du bruke Exodus-lommeboken gratis.

Konklusjon

Po.et er en felles, universell hovedbok designet for å spore eierskap og tilskrivning for verdens digitale kreative eiendeler. Mens prosjektet fremdeles er veldig ungt, har de allerede gjort et sprut i blockchain-økosystemet. Som et resultat av en rekke positive nøkkelansettelser og en gjennomtenkt, og så langt, gjennomført veikart, ser dette teamet ut til å ta Po.et langt. Hvis teamet lykkes, tar de sikte på å bringe medie- og forlagsbransjen inn i morgendagens internett av verdi.

Tilleggsressurser

Finn Po.et på:

Twitter

Reddit

Telegram

Github

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Sarah Rothrie 1. november 2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map