Hva er Nxt (NXT)? | En guide til det desentraliserte økosystemet

Hva er Nxt?

Nxt bruker blockchain for å skape et helt økosystem med desentraliserte funksjoner, som alle krever Nxt-valutaen. I stedet for å endre den opprinnelige Bitcoin-kildekoden, slik mange altcoins har gjort, skrev Nxt-utviklere sin egen kode i Java fra bunnen av. Mens Nxt er en offentlig blockchain, er lisenser for private blockchains basert på programvaren også tilgjengelig for kjøp. Utviklerne refererer til Nxt som Blockchain 2.0, og gir mange applikasjoner utover bare å holde en offentlig reskontro.

I denne guiden skal vi diskutere:

Desentraliserte funksjoner

Her er en typisk visning av skrivebordsklienten der du vil få tilgang til nettverket.

Nxt-klient

Nxt klientgrensesnitt

La oss se på noen av hovedfunksjonene.

Eiendeler og aktivautveksling

Du kan ha en eiendel som representerer hva som helst (for eksempel obligasjoner, reservasjoner, filmbilletter, varemerker osv.) På denne plattformen og handle dem gjennom peer-to-peer exchange.

Pengesystemet

Monetary System lar deg lage din egen kryptovaluta og umiddelbart begynne å handle den på plattformen eller på en hvilken som helst børs som støtter Nxt Monetary System.

Markedsplass

Du kan trygt selge digitale varer på markedet uten bruk av mellommenn. Når et kjøp er gjort, mottar du en lenke for å laste ned den digitale varen. Det er uklart hvilke konsekvenser det ville ha for prosjektet hvis folk solgte ulovlig materiale på markedet, ettersom den desentraliserte karakteren til plattformen ville forhindre at varen ble fjernet.

Meldinger

Alle transaksjoner kan inkludere en melding, og plattformen krypterer meldingen som standard.

Avstemming

Nxt fremhever sin stemmefunksjon. Gjennom dette kan du ha en konto som krever godkjenning fra flere parter for å gjøre en transaksjon. Dette kan være nyttig i organisasjoner som kooperativer eller veldedige organisasjoner.

Myntstokking

Coin Shuffling er ment å anonymisere hvor myntene dine kom fra. Imidlertid er Nxt blockchain-systemet ikke designet for daglig blanding. Tradisjonelt kan “hver transaksjon være sett og sporet.”Gjennom Coin Shuffling-funksjonen må du imidlertid opprette en ny konto og deretter distribuere pengene dine tilfeldig gjennom flere brukerkontoer før du går inn i den nye kontoen..

Data Cloud

I stedet for å beholde dataene dine på Google Drive eller Dropbox, kan du bruke desentralisert lagring på Nxt Data Cloud. Utviklerne mener det er utallige dokumenter som brukere ønsker å laste opp sikkert til skyen, for eksempel sertifiseringer, kontrakter, testamenter og lisenser.

Disse desentraliserte funksjonene kommer imidlertid til en pris, men de fleste koster minst 1 Nxt. Du kan sjekke ut gebyrene knyttet til hver transaksjon her. 255 av disse transaksjonene passer inn i en blokk, med en ny blokk som genereres hvert minutt.

Historien om Nxt

Nxt ble først utgitt i november 2013 av en anonym programvareutvikler, BCNext. Ideen ble først foreslått på bitcointalk.org, og samlet inn omtrent 21 bitcoins i finansiering. En bitcoin var verdt omtrent 250 dollar den gangen. Utvikleren ga deretter ut alle 1 milliard mynter til 73 personer i forhold til mengden bitcoin de bidro med.

Myntene ble senere distribuert til mennesker gjennom “giveaways, trades and bounties for the kontinuerlig utvikling av plattformen.” Til slutt gikk BCNext bort fra prosjektet, og The Nxt Foundation ble dannet for å koordinere videre retning. På grunn av mangel på ressurser og tilbakeslag mot sentralisering klarte imidlertid ikke Foundation å lede prosjektet effektivt. Jelurida BV utvikler nå plattformen.

#Neste v1.11.15 er utgitt! Dette er obligatorisk oppgradering for alle! https://t.co/cS81n4Brnl (Nedlastinger av Nxt) https://t.co/xajJwlC3HJ$ NXT #blockchain #cryptocurrency

– Jelurida (@Jelurida) 7. oktober 2018

Team & Framgang

Jelurida BV overtok den opprinnelig anonymt utviklede Nxt og eier nå IP-rettighetene. Kristina Kalcheva, medstifter og juridisk ekspert i Jelurida, fokuserer på hvordan “utforske de forskjellige åpen kildekodelisensieringsmodellene og deres håndhevbarhet i praksis.”

Seniorutvikleren i Jelurida er Lior Yaffe. Nxt og Jelurida har hatt mange andre bidragsytere til prosjektet gjennom årene.

Mens det fortsatt er en aktiv utvikling av plattformen, har morselskapet Jelurida også lansert en Nxt 2.0, kjent som Ardor, designet spesielt for å håndtere skalerbarhet..

Ardor brukte opprinnelig den samme blockchain-teknologien som Nxt, kombinert med ideen om ‘barnekjeder.’ Nå er Ardor imidlertid basert på sin egen blockchain og er ikke lenger en Nxt-ressurs..

Til tross for utviklingen av Ardor uttalte Jelurida at det fortsatt er forpliktet til utviklingen av Nxt. Imidlertid har det vært svært få oppdateringer angående prosjektet i løpet av 2018.

Det er en dedikert nettsted hvor du kan følge alle oppdateringer på alle Jelurida-prosjektene.

Myntforsyning og bærekraft

Utviklere distribuerte en milliard mynter i 2013, og nye mynter vil aldri bli opprettet eller utvunnet, ettersom Nxt bruker bevis på innsats i stedet for bevis på arbeid. Nxt var en av de første myntene som helt stole på bevis på innsatsen. Bevis for innsats gir forskjellige fordeler, selv om det også har noen ulemper.

Mens utviklingen har fortsatt, og tokenholdere mottok gratis Ignis-mynter fra Ardor ICO, er det verdt å merke seg at prosjektet kan møte problemer med skalerbarhet. Et problem er at selv om du implementerer dine egne tokens eller valuta på plattformen, vil transaksjonsgebyret fortsatt kreve Nxt-tokens.

Konkurranse

The New Economy Movement, kjent som NEM, ble inspirert av Nxt og inneholder mange likheter i applikasjonene. På grunn av den opprinnelige sentraliserte distribusjonen av Nxt-mynter valgte NEM imidlertid å ikke utføre en hard gaffel og startet med en ny kodebase. Det er åpenbart et behov for ideen om desentraliserte plattformer, da NEM på tidspunktet for denne artikkelen ligger på 16. plass i den totale markedsverdi.

Handelshistorie

Som med alle mynter har det vært store pigger og fall. Selv om alle mynter spikret i januar 2018, kunne det i tilfelle Nxt også ha opplevd en topp på den tiden på grunn av frigjøringen av Ardor og dens IGNIS ICO som samlet inn over $ 15 millioner.

Hvor kan jeg kjøpe Nxt

Du kan bruke Bitcoin til å handle på populære børser som Bittrex og Poloniex. Du kan også handle Ethereum for Nxt på HitBTC-børsen.

Hvor skal du oppbevare Nxt

Nxt Client lagrer alle myntene og transaksjonene dine. Du kan laste den ned her. Den er for øyeblikket tilgjengelig på operativsystemene Linux, Windows, Mac og Android.

Du må opprette en konto og passordfrase som er nøkkelen til å få tilgang til informasjonen du ender opp med å lagre på blockchain. Det er en detaljert gjennomgang av innlogging og konfigurering av klienten her.

Konklusjon

Dette prosjektet viste mange innledende løfter om å være et innovativt og ambisiøst prosjekt som utforsker blockchainets fulle potensial. Med fremtidige ICO-er og eksisterende desentraliserte applikasjoner, kan NXT fremdeles vise seg å være et av de mer vellykkede blockchain-prosjektene. Imidlertid har teamet på Jelurida vist seg å ta en mer proaktiv tilnærming for å utvikle Ardor i løpet av 2018. Det gjenstår å se om dette vil endre seg i fremtiden.

Editor’s Note: Denne artikkelen ble oppdatert av Sarah Rothrie 18. desember 2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Tilleggsressurser

Plattform

Samfunnet

Jelurida

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map