Hva er NULS? | En guide til den modulære blockchain

Hva er NULS?

NULS er en modulær blockchain som implementerer en bevis på kreditt (POC) konsensusprotokoll. Teamet bak det er på oppdrag å tilby blockchain-infrastruktur på bedriftsnivå med fokus på pluggbarhet og tilpasning. De planlegger å gjøre det gjennom tilpassbare moduler som inkluderer smarte kontrakter, underkjeder og konsensus på tvers av kjeder, blant annet. La oss grave inn.

I denne guiden bryter vi sammen:

Hvordan fungerer NULS?

NULS-designet består av to funksjonelle deler:

  • De mikrokernel er grunnlaget for nettverket. Det gjengir prosjektets underliggende mekanismer.
  • De funksjonelle moduler er plug-and-play-rom i blockchain. De har lav kobling mellom hverandre, slik at du kan bytte dem inn og ut etter eget ønske.

Modulær struktur

Fra den mikrokernel-drevne modulbehandleren kan du koble forskjellige moduler til blockchain. For eksempel har du tilpassbar kontroll over smarte kontrakter, lagring, konsensus og kontoer. Tenk på forholdet mellom moduler og blockchain som noe som ligner på forholdet mellom WordPress-plugins og nettstedet ditt.

NULS Modular Architecture

NULS Modular Architecture

Flerkjedesystem

I stedet for å være vert for alle applikasjoner i hovedkjeden, bruker nettverket underkjeder i et flerkjedesystem. For blokkverifisering rapporterer underkjedene til hovedkjeden, som igjen bekrefter blokkoverskriftene. Derfor trenger systemet litt kryss-kjedekommunikasjon.

NULS C3D

NULS C3D


For å utføre tverrkjedebekreftelse har NULS et tverrkjedekonsensusdomene (C3D). Enkelt sagt, hver underkjede har et sett med noder som er spesifikke for seg selv. De har også et sett med noder som kommuniserer tverrkjede med hovedblokkjeden. Noder som deltar i konsensus på tvers av kjeder, må laste inn moduler som fungerer på tvers av begge kjedene.

Bevis for kreditt (POC) konsensus

Selv om du er i stand til å sette konsensus i underkjeden din til hva du vil, bruker den viktigste NULS-kjeden POC-konsensus. I likhet med bevis på innsats (PoS) krever POC at du låser et visst antall tokens for å kjøre en nettverksnode. Prosjektet implementerer også masternoder.

Du trenger 2000 NULLER for å stemme på masternoder og 20.000 mynter for å lage en node. Hvis noden din mottar 200 000 stemmer, blir den en masternode.

Nå er ideen om noder / masternoder ikke noe nytt. NULS er imidlertid unik når det gjelder bruk av kredittvurdering sammen med dem. Nettverket beregner en kredittkoeffisient for hver node, som bestemmer deres konsensusbelønning. Beregningen er:

Kredittkardinalitet = Kapasitetskoeffisient + Arbeidskoeffisient

Kapasitetskoeffisient: Beregnet basert på antall blokker som er generert tidligere

Duty koeffisient: Beregnet basert på bruddsaker og nøyaktigheten av genererte blokker

Fem millioner tokens går i omløp hvert år, og den totale forsyningen startet på 100 millioner ved lanseringen.

Team og Progress

NULS team er overraskende stor for prosjektets nåværende markedsverdi, som består av over 30 medlemmer. Ledet av administrerende direktør Liesa Huang og COO Isaac Kim, har prosjektet bidragsytere over hele verden, inkludert teammedlemmer fra Kina, England, Frankrike, Amerika og Australia.

Lederteamet

Lederteamet

Dessverre er veikartet på prosjektets nettside noe foreldet. Imidlertid ser det ut som teamet lanserte mainnet i juli 2018. Nå jobber de med NULS 2.0.

Denne neste iterasjonen inkluderer flerspråklige moduler, funksjoner i flere kjeder og bedre grensesnitt på tvers av tilknyttede produkter. Versjon 2.0 gjennomgår for tiden alfatesting og skal være tilgjengelig på testnet en gang i 2. kvartal 2019.

Konkurranse

I kjernen er NULS en desentralisert app (dapp) plattform, så den konkurrerer med lignende prosjekter. Ethereum er den mest kjente konkurrenten i rommet. Lisk er et lignende prosjekt med bruk av sidekjeder. I tillegg gir NEO og Cardano betydelig motstand.

NULS unike verdiproposisjon kommer med sin modulære design og implementering av Bevis for kreditt konsensus mekanisme.

Handel

Siden lanseringen i oktober 2017 har NULS fulgt markedet til en tee. Myntens USD-pris nådde en heltidshøyde på over $ 8,00 under høyden på kryptotyremarkedet i januar 2018. Etter det har prisen jevnt falt. Selv om den nådde en BTC-pris heltids på rundt 0.0006 BTC i mai 2018. Prisen har tilsynelatende funnet en bunn på $ 0,40 (~ 0,0001 BTC).

Som de fleste altcoins er adopsjon avgjørende for positive prisbevegelser. For NULS kan dette imidlertid ta litt tid. Prosjektets veikart viser et mål om bare 15 NULS-baserte applikasjoner som neste milepæl. Så du bør sannsynligvis ikke forvente et prishopp når som helst snart.

Hvor kan jeg kjøpe NULS

Størstedelen av NULS-handelsvolumet forekommer på Bit-Z, som et par med Bitcoin. Vi anbefaler imidlertid at du ser på Binance i stedet, da det er et mer populært alternativ for de fleste andre mynter. Du kan handle Bitcoin, Ethereum, Tether og Binance Coin for NULS på plattformen.

Du kan også tjene mynter ved å betjene en node og stemme i prosjektets økosystem.

Hvor skal NULS oppbevares?

NULS-teamet tilbyr en offisiell lommebok for Windows-, Linux- og Mac-operativsystemer. På toppen av det har de laget en lett lommebok som gjør at du kan lagre myntene dine uten å måtte laste ned hele blockchain.

Hvis en mobil lommebok er det du leter etter, foreslår NULS-teamet tredjeparts AnyBit-lommebok.

Siste tanker

NULSs modulstruktur er utvilsomt unik i dapp-plattformområdet. Selv om prosjektet ikke har fått adopsjon eller gjenkjennelighet for å fortjene det en suksess ennå, fortsetter utviklingsteamet med å skyve koden til Github-repoen og publiserer jevnlige oppdateringer.

Lanseringen av NULS 2.0 og en markedsomgang kan være akkurat det dette prosjektet trenger for å sette det i søkelyset. Selv om det ligger lavt på markedsrangeringen, kan det være noe du vil holde øye med.

Tilleggsressurser

Nettsted

Telegram

Twitter

Github

Medium

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map