Hva er NFT-er? Ikke-soppbare tokens, forklart

En komplett guide til ikke-soppbare tokens (NFT)

Ikke-fungible tokens er en spesiell type token som representerer en unik ressurs.

De fleste av oss har hørt om digitale kontanter på dette tidspunktet. Oppgangen til Bitcoin har gjort kryptovaluta til vanlig, med Bloomberg og CNBC rapporterer regelmessig om kryptovalutamarkedene og prisene på disse digitale myntene. Imidlertid er valuta bare en anvendelse av den underliggende blockchain-teknologien. De mest spennende mulighetene innen blockchain kommer når du bruker ikke-soppbare tokens for å sertifisere og sikre unikhet og identitet. Hva er ikke-soppbare tokens? I denne komplette guiden tar vi et dypdykk i verden av ikke-soppbarhet, og hva det betyr å skape unike digitale eiendeler på blockchain.

NFT-er har applikasjoner overalt, fra videospill til kunst til filmbilletter. De kan være ryggraden i en ny digital økonomi med blockchain. I tillegg til sine soppbare, kontantlignende kolleger, åpner ikke-soppbare tokens døren til digitalisering av eiendeler og data. Resultatet er at spennende nye markeder kan åpne for digitale varer (og virkelige) varer vi ikke engang kan forestille oss ennå.

En grunning på soppbarhet

Før vi kommer inn i ikke-soppbare tokens (NFT), må vi adressere elefanten i rommet. Vi trenger en god definisjon av soppbarhet før vi kan snakke om noe som ikke er soppbart. Faktisk, hvis du noen gang har brukt penger før, vet du intuitivt hva soppbarhet er, du kjenner kanskje ikke ordforrådet som ble brukt for å beskrive det.

Fungibility refererer til valutaens evne til å opprettholde en standardverdi og ensartet aksept. Det betyr generelt at historien til en valuta ikke påvirker verdien, og hver del av den valutaen er lik verdi for alle andre deler. $ 20-regningen i lommen din er like verdifull som $ 20-regningen i min. Hvis vi tar dem med til butikken, vil butikkeieren akseptere dem likt, selv om din ble skrevet ut i 2018 og min i 1980. Selv om regningen din på $ 20 ble brukt i en narkotikaftale før du mottok den eller kom fra Satan selv, regningen er fortsatt verdifull i butikken. Det er kraften til soppbarhet.

En valuta uten soppbarhet er ustabil og vil sannsynligvis kollapse. Tenk om du måtte undersøke historien til hver dollarregning før du godtok den. Eller vurder en verden der noen $ 20-regninger er mer verdifulle enn andre. Det ville være galskap og økonomisk umulig. Fungibilitet er viktig for enhver valuta, det være seg dollar eller Bitcoin.

Hvorfor skulle jeg bruke et ikke-soppbart token (NFT)?

Ikke-fungible tokens er blockchain-eiendeler som er designet for ikke å være like. Du tror kanskje det ikke gir mye mening, og hvis vi snakket om valutaer, hadde du rett. Imidlertid kan blockchain-tokens representere mer enn bare valuta. Faktisk er mulighetene for blockchain-eiendeler nesten uendelige.

auksjon av cryptokitties

CryptoKitties til salgs!

NFT fungerer i hovedsak som en databaseoppføring for alle slags goder. Kanskje det enkleste eksemplet er den mest populære NFT i blockchain-historien, CryptoKitties. Det finnes tusenvis av CryptoKitties, men de er ikke skapt like. Hver er unik, har sitt eget navn, øyenfarge, pelsfarge, pelsmønster, ansiktsuttrykk og spesielle funksjoner. Når du kjøper en CryptoKitty, får du eierskap til et ikke-soppbart token som samsvarer med pusen. Noen kattunger er mer verdifulle enn andre, og du kan kjøpe og selge CryptoKitty NFT-ene dine for varierende mengder soppbare tokens som Ether, avhengig av sjeldenheten din NFT har.

For å forstå kraften til ikke-fungible tokens for blockchain-basert aktiva og identitetssikkerhet, er det nyttig å tenke gjennom noen få eksempler på hvordan NFT fungerer.

1. Samleobjekter

Vi har allerede sett på et eksempel på samleobjekter sikret av en NFT, CryptoKitties. Men samleobjektmarkedet strekker seg i alle slags retninger. En stor aveny er kunstsamling. Malerier og skulpturer kan verifiseres og autentiseres av eksperter før de lager et ikke-soppbart symbol for et gitt kunstverk. Når eieren vil selge kunstverket, kan de ganske enkelt føre opp det ikke-fungible tokenet på en auksjon som bevis på at eiendelen er ekte og at de er den virkelige eieren.

Denne typen sertifisering digitaliserer herkomstprosessen og forhindrer forfalskning og svindel i kunstverdenen fordi eierskapet til kunstverdier eksisterer på blockchain. Det samme kan gjøres for baseballkort, frimerker, smykker, signerte gitarer eller andre gjenstander du kan forestille deg. Sikkerheten til blockchain garanterer legitimiteten til transaksjonen.

2. Online spill

NFT-er revolusjonerer spillverdenen. Ofte skaffer karakterer i spill omsettelige ting som våpen, klær og til og med eiendom. Å lage ikke-fungible tokens for disse eiendelene gjør dem omsettelige for tokens i spillet eller til og med virkelige penger. Som et resultat har hele digitale digitale økonomier for fiktive varer dukket opp. Decentraland er prosjektet nærmest forkant med blockchain-økonomier i spillet, og de tester et komplett spill bygget rundt blockchain, AI og 3D-interaksjon med en digital verden.

desentral og skjermbilde

desentraland er banebrytende blockchain-spill

Tradisjonelle flerspillerspill og til og med kasinoer kommer også inn på den ikke-fungible token-mani. De innser at blockchain-tokens tillater spillere (og selskaper) å hente ut verdiene fra å spille et online spill. Det gir kraftig økonomi ettersom markedet for spillinnhold fortsetter å utvide seg.

3. Billetter

Beatles-billett

Billetter administrert digitalt på blockchain

Hvis jeg har en billett til å se Barcelona spille Manchester United, og du har en billett til ditt lokale basketballkamp på videregående skole, er de begge like ting, men de har veldig forskjellige verdier. Begge vil gi adgang til et arrangement på et bestemt tidspunkt og sted, men de kan knapt overføres. Dette er essensen av en NFT. Det standardiserer eierskap til en bestemt aktivakategori, men eiendelene innenfor den kategorien kan ha svært forskjellige markedsverdier. Billettsalg er en flott mulighet for NFT-er til å revolusjonere en bransje.

4. Identitet & Sertifisering

Ting begynner å bli veldig interessante når vi vurderer identitet og hvilken rolle NFT-er kan spille for å verifisere personlighet. Du kan motta et ikke-digitaliserbart token som fødselsattest, pass og førerkort. Selvfølgelig ville du ikke kunne handle med disse tokens, men de kunne samhandle og verifisere med de rette myndighetene. Du kan også dele denne informasjonen frivillig med arbeidsgivere, leger eller andre som trenger din personlige informasjon.

Kanskje du kan motta universitetets vitnemål som et digitalt token. Alternativt kan du be om å få se legens bekreftede NFT om at de fullførte medisinstudiet, eksamener og opphold. I tillegg kan data som selskaper normalt vil samle inn om deg, som nettleserloggen eller shoppinginnstillingene dine, tokeniseres og deretter holdes private eller selges på auksjon for å tjene penger på de personlige økonomiske dataene du lager.

ERC-721: Standarden for unikhet

Den mest populære typen NFT er uten tvil basert på Ethereums ERC-721-tokenstandard. Standarden kodifiserer etableringen av et ikke-fungibelt token og veileder utviklere gjennom prosessen med å sette opp den smarte kontrakten som driver den. En standard er viktig fordi det betyr at tokens spiller fint med hverandre og med Ethereum-nettverket. Dette er spesielt viktig når det gjelder overføringer og opprettelse av markedsplasser for kjøp, salg og handel med NFT-er. Opprettelsen av ERC-721-tokens har eksplodert det siste året med den enorme bølgen av digitale samleobjekter og spillbaserte eiendeler som kommer online.

ERC-721 er den mest populære, men det er ikke den eneste typen NFT. Motparten tillater også oppretting av ikke-soppbare tokens, men drevet av Bitcoin blockchain-kildekoden i stedet for Ethereum. Det er andre mindre prosjekter og relaterte tjenester som fungerer sammen med Ethereum eller motpart for å skape unike eiendeler i spesifikke nisjer, som Codex for kunst eller Bitcrystals for spill.

Hvordan handle NFT-er & Hvor skal NFT-er lagres

Å kjøpe og eie NFT-er er ikke som typisk handel med kryptovaluta. For å kjøpe et digitalt samleobjekt eller en tokenisert eiendel, trenger du sannsynligvis en digital valuta som Ether, selv om enkelte selgere kan akseptere kontanter eller handle.

Du trenger også noen å handle med. Siden hvert token er unikt, byttes det ikke mot NFT-er. I stedet er det markedsplasser som forbinder individuelle kjøpere med individuelle selgere. Du må regne ut en pris med personen som selger tokenet. Deretter kan du kjøpe den direkte fra dem.

Hvis du kjøper et ERC-721-token, går det til din Ethereum-lommebokadresse akkurat som et ERC-20-token. Å se den i en lommeboklient vil imidlertid ikke fortelle deg noe om verdien, bare at du har den. Verdien kommer fra hvilket system tokenet er en del av. Så, en CryptoKitty NFT er knyttet til en tegning av en pus med visse attributter, og den pusen kan oppføres på det åpne markedet hvis du velger å selge.

The Non-Fungible Token Future

Når du begynner å tenke på mulighetene for ikke-fungible eiendeler, er det vanskelig å finne en teoretisk grense for hva NFT-er kan digitalisere. Din identitet, kvalifikasjoner, den virkelige eiendommen og digitale samleobjekter kan alle eksistere på blockchain. De vil være tokens du kan beholde, vise, dele eller selge.

Det betyr at du kan gjøre umiddelbare forretninger med hvem som helst i verden, og selskaper kan administrere hele varelager ved hjelp av digitale tokens. NFT er grunnlaget for den fremtidige økonomien gitt noen år og mye arbeid med å utvikle økosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map