Hva er Nexus (NXS)? | En komplett guide til 3D Blockchain

Hva er Nexus?

Nexus er en peer-to-peer-nettverk som forbedrer hastigheten, skalerbarheten, sikkerheten og tilgjengeligheten til gjeldende blockchain-protokoller. Prosjektet oppnår hovedsakelig dette gjennom bruk av en kvantebestandig 3D-blockchain i kombinasjon med kommunikasjonssatellitter i rommet. Med dette satser Nexus-gründer Colin Cantrell på å “desentralisere desentraliseringen”, ved å ta den utenfor rekkevidden for enhver regjeringskontroll eller gruvedriftmonopol..

Hold på hattene dine, folkens. Dette er et av de mer ambisiøse prosjektene der ute, så la oss komme rett inn i det.

I denne Nexus-guiden skal vi gå gjennom:

Tredimensjonal kjede (3DC)

Nexus bruker, ikke en, ikke to, men tre konsensusmekanismer for å danne en tredimensjonal blockchain. Teamet hevder at å ha tre forskjellige mekanismer på plass reduserer gruvesentralisering og muliggjør mer effektiv skalering på kjeden.

Prime Channel

Prime Channel er en Proof-of-Work-kanal. I denne kanalen søker gruvearbeidere etter 308-sifrede tette primklynger gjennom prøving og feiling. Tett gruvearbeiding er mer ASIC-motstandsdyktig enn tradisjonell hasjgruvedrift. Derfor, selv om du bare har en CPU, kan du gruve på denne kanalen.

Utenfor kryptovaluta produserer gruvedriften på Prime Channel data som kan brukes videre i primtallforskning for kvantefysikk.

Hashing Channel

Hashing Channel er også Proof-of-Work, men bruker Hashcash i stedet for tette prime klynger. Dette ligner på Bitcoins gruvealgoritme, bortsett fra at gruvearbeidere søker etter SHA-3 (med Skein) hashes mens Bitcoin gruvearbeidere finner SHA-256. Nexus-blokk hashes er 4 ganger størrelsen på Bitcoin block hashes.

Du bør bruke en GPU når du gruver på denne kanalen.

Bevis på beholdning

Den tredje og siste kanalen bruker Bevis på beholdning for å sikre nettverket. Dette er egentlig det samme som konsensusmetoden Proof-of-Stake som brukes av mynter som NEO. Du tjener nylig myntede Nexus-mynter (NXS) bare ved å holde på de du allerede har.

Fire attributter avgjør hva avkastningen din blir når du satser myntene dine:

  • Rentesats – En årlig prosentandel av saldoen din, dette er hastigheten du mottar nye mynter på. Dette starter med 0,5% årlig og øker til 3,0% årlig maksimum etter 12 måneder.
  • Stol på vekt – Dette er en indikator på din nodes tillit. Det starter på 5%, men når raskt maksimum 100% etter bare en måned.
  • Blokkvekt – Dette attributtet tilbakestilles til 0% hver gang du mottar en stakingstransaksjon. Den klatrer deretter sakte til 100% i løpet av 24 timer. Hvis blokkvekten din noen gang når 100%, utløper tillitsnøkkelen din og alle attributtene dine tilbakestilles. Tilbakestillingsutløseren sørger for at du kontinuerlig jobber for å vedlikeholde nettverket.
  • Innsatsvekt – Verdien av dette bestemmes omtrent av gjennomsnittet av tillitsvekt og blokkvekt. Jo høyere dette er, desto mer sannsynlig er det at du mottar en transaksjon.

Nexus maskinvare

Nexus har et tredelt distribuert telekommunikasjonssystem for å desentralisere nettverket ytterligere.

Mesh-nettverk

Siden nettverket gir tre forskjellige muligheter for gruvedrift, kan nesten alle over hele verden kjøre en node og delta i nettverkssikkerhet. Alle noder i et nettverk fungerer sammen for å løse en blokk i stedet for å konkurrere mot hverandre. Dette tjener til å distribuere nettverksdata mer enn andre systemer.

For å ta ting videre kan Nexus produsere spesialiserte antenner som du kan kjøpe for å drive lokalt baserte nettverk også.

Nexus-satellitt

Nexus har som mål å tilby en autonom internettinfrastruktur via et satellittnettverk med lav jordbane.

Kubesatellitter

Nexus har inngått et samarbeid med Vector Space Systems (Vector) for å skape en lav jordbane (LEO) Satellittnettverk av noder. Satellittene, i kombinasjon med bakkenettnettverket, vil være vert for Nexus-nettverket samt eventuelle desentraliserte apper (DApps) bygget på toppen av det. Enda mer fremragende, satellittnettverket vil tilby et verdensomspennende desentralisert internett som gir tjenester til de som tidligere ikke har tilgang til sine egne.

Jordstasjoner

Nexus bakkestasjoner kobler nettverkene på bakken til satellittnettverket i verdensrommet. De kjører uplink / downlink-operasjonene, inkludert adressedefinering av rute og bakkebasert caching. De kjører også sin egen forekomst av Daemon, programvarekomponenten i Nexus-systemet.

Nexus Coin (NXS)

Nexus-mynten (NXS) er nettverkets valuta. Det er ingen begrensning på mengden NXS som skal preges. I stedet har mynten en 10-årig distribusjonsperiode der 78 millioner NXS vil bli distribuert til 23. september 2024. Etter denne tiden vil tilbudet blåses opp hvert år med maksimalt 3 prosent gjennom holdekanalen og 1 prosent gjennom prime og hashing kanaler.

Noder oppretter blokker i gjennomsnitt hvert 50. sekund, og en NXS-transaksjon krever 6 bekreftelser. Foreløpig koster de fleste transaksjoner 0,01 NXS. Imidlertid, når 3DC er bygget og 10-års distribusjon er fullført, vil transaksjonsgebyrer forsvinne. I stedet vil systemet absorbere gebyrene gjennom inflasjon.

Nexus hadde ikke et første myntoffer (ICO). I stedet har prosjektet et utviklerfond som tar en liten provisjon fra gruvedrift. Denne kommisjonen startet med 1,5 prosent og øker til 2,5 prosent over 10 år. I tillegg er 20 prosent av blokkbelønningene plassert for markedsføring, samt produksjon og lansering av Nexus satellittnettverk.

Nexus Team & Framgang

Colin Cantrell, også kjent som Videlicet, er grunnleggeren og hovedutvikler av Nexus. Han kalte først prosjektet Coinshield (CSD) da han startet i september 2014. Den opprinnelige koden inneholdt bare hovedkanalen; teamet la til hashkanalen i oktober 2014. I april 2015 ble laget ommerket til Nexus, og de la til Proof-of-Holdings i juli 2015.

I tillegg til å samarbeide med Vector på satellittnettverket, har Nexus også gått sammen med SingularityNET for å tilby sin 3DC-arkitektur til prosjektets desentraliserte AI-nettverk..

Fremover slipper Nexus store oppdateringer etter TAO-strategien (Tritium, Amine, Obsidian). Utgivelsene inkluderer blant annet 3DC, mobile lommebøker, kvantemotstand og satellittnettverket.

Nexus TAO-omriss

Nexus TAO-veikart

Nexus-teamet jobber for tiden med Tritiumfase av veikartet. I tillegg til å introdusere signaturkjeder og parallelle behandlingskanaler, implementerer denne fasen også en Proof-of-Stake-oppdatering, Tritium Trust. Tritium Trusts bygger på det nåværende Nexus Proof-of-Stake-systemet med tillegg av en tillitsnøkkel og tillitsvekt som bestemmer sjansene dine for å sette suksess.

Nexus-utviklere har ikke kunngjort når Tritium vil være komplett, men de gir oppdateringer viser jevn fremgang.

Konkurranse

Nexus kan være et av de mest ambisiøse prosjektene i kryptovalutaområdet. Først og fremst prøver prosjektet å trone Bitcoin som den øverste peer-to-peer-valutaen. Med det desentraliserte internett produsert fra sitt romnettnettverk av satellitter, konkurrerer Nexus også med Substratum.

Handel

Som det meste av kryptomarkedet var Nexus relativt stille frem til 2017. I løpet av det året steg prisen fra $ 0,026 (~ 0,000027 BTC) til $ 3,34 (~ 0,00087 BTC) innen september. Kort tid etter falt prisen tilbake til omtrent $ 1 før den steg til en heltidshøyde på $ 13,33 (~ 0,0008 BTC) i januar 2018.

Denne betydelige prisstigningen kan mest sannsynlig tilskrives kunngjøringen om Vector-partnerskap i kombinasjon med suksessen til hele markedet på den tiden. Siden den gang har prisen falt drastisk og satt på omtrent $ 0,30 (~ 0,000083 BTC) når dette skrives. Nyheter om SingularityNET-partnerskapet ser ut til å ikke ha hatt noen innvirkning på prisen.

Teamet har ikke publisert en veikart med nøyaktige datoer, så det er vanskelig å forutsi pris for den nærmeste fremtiden. Som med de fleste kryptovaluta-prosjekter, bør viktige utviklingsutgivelser ha en positiv innvirkning på prisen. Med omfanget av dette prosjektet, bør du sannsynligvis betrakte det som et langsiktig hold.

Hvor kan jeg kjøpe NXS

Du kan kjøpe NXS på enten Bittrex eller Binance med BTC. Hvis du for øyeblikket ikke eier noen BTC, kan du sjekke ut guiden vår om hvordan du kjøper noe.

Som nevnt tidligere, kan du også tjene NXS gjennom gruvedrift. Ta en titt på Nexus gruveside for å laste ned gruvearbeideren som passer best med strategien din. Som en påminnelse, bør du mine med Prime Channel hvis du bruker en vanlig CPU, og du bør sjekke ut Hashing Channel hvis du planlegger å bruke en dedikert gruverigg som en ASIC.

Når du holder minst 1000 NXS, du kan satse for å tjene ekstra mynter også. Teknisk er det mulig å satse med mindre enn minimum, selv om du vil ha det vanskelig å opprettholde tillitsvekten.

Hvor skal du oppbevare NXS

Nexus har en offisiell lommebok for Windows-, Mac- og Linux-skrivebord. Alle de tre operativsystemene har en kommandolinjegrensesnitt (CLI) lommebokversjon, mens bare Windows og Mac har en brukervennlig grafisk grensesnittlommebok.

Selv om du kan holde NXS på en børs, anbefales det sterkt at du flytter dem til en lommebok. Du kan bare satse myntene dine hvis de er i en Nexus-lommebok.

Konklusjon

Nexus bygger en ny type blockchain med tre separate mekanismer for å sikre nettverket. På toppen av det sender teamet nodesatellitter til verdensrommet for å opprette et desentralisert internett og nettverk utenfor kontrollen av en enhet. Det overordnede oppdraget er å skape en forbedret Bitcoin med raskere transaksjoner, lavere avgifter og mindre gruvesentralisering.

Nexus er et av få prosjekter som virkelig adresserer kvantemotstand og andre potensielle fremtidige problemer. Hvis disse problemene blir så store som teamet tror de vil, og de kan utføre sitt høye oppdrag, kan Nexus bare være et av få prosjekter som fortsatt er i aksjon 20 år nede i veien..

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 2.11.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Nexus-ressurser

Nettsted

Twitter

Slakk

Telegram

Reddit

Uenighet

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map