Hva er Monero (XMR)? | En grundig guide til personvernmynten

Hva er Monero?

Monero, en gaffel av Bytecoin, er en sikker, privat og ikke-sporbar valuta, bygget på Cryptonote-protokollen ved hjelp av ringsignaturer. Proof of Work-mekanismen kalt CryptoNight utsteder nye mynter som stimulerer gruvearbeidere til å sikre nettverket og validere transaksjoner. Opprinnelig lansert i april 2014 som BitMonero, Monero (symbol XMR), betyr penger på esperanto.

Den offentlige og skjulte Monero-hovedboken tillater alle å sende og motta transaksjoner privat. Dette betyr at ingen utenforstående vil vite avsender, beløp eller destinasjon.

Monero og samfunnet holder seg til tre viktige verdier: (1) Sikkerhet, (2) Personvern og (3) Desentralisering

De Monero nettsted utdyper videre:

Sikkerhet

Brukere må kunne stole på Monero med sine transaksjoner, uten risiko for feil eller angrep.

Personvern

Monero tar personvern på alvor. Monero trenger å kunne beskytte brukere i en domstol og i ekstreme tilfeller mot dødsstraff.

Desentralisering

Monero er forpliktet til å tilby maksimal desentralisering.

I denne Monero-guiden dekker vi alt du trenger å vite, inkludert:

Hvordan fungerer Monero?

Monero er basert på en kryptografisk protokoll på applikasjonsnivå fokusert på personvern kalt Ring Signatures.

Ringsignaturer ble opprinnelig foreslått på en kryptografikonferanse i 2001 i Queensland, Australia. Forfatterne av Ring Signatures inkluderer Ron Rivest, Adi Shamir og Yael Tauman. Ringsignaturer er kjernemekanismen bak hvordan Monero-transaksjoner er strukturert etter å ha blitt sendt fra lommeboken.

Kjernebrukssaken bak Monero er hvordan transaksjoner ikke kan kobles eller spores på grunn av skjult adresser. Dette beskytter avsender og mottakere, samtidig som det tillates selektiv observasjon av transaksjoner gjennom en offentlig / privat visningsnøkkelkonstruksjon i tillegg til normale private / offentlige nøkler (mer om dette senere).

Monero har en variabel blokkgrense som gir fleksibilitet i datahåndtering (blokkstørrelser) og skalerbarhet. Det trenger dette i stor grad på grunn av arkitekturen. Personvern krever mer kryptografi og data rundt transaksjoner.

Til slutt bruker Monero ringsignaturer, ringkonfidensielle transaksjoner (RCT) og stealth-adresser for å tilsløre transaksjoner på protokollnivå for å beskytte både avsendere og mottakere mot avlytting, samtidig som transaksjoner kan valideres av en tredjepart om ønskelig..

Tekniske detaljer

Lanserte: 14. april 2014

Total myntforsyning: I utgangspunktet 18,4 millioner mynter (Etter dette vil det være en permanent fast produksjon på 0,3 XMR per minutt for å balansere tapte mynter per år)

Algoritme: Bevis for arbeid (PoW) ved bruk av CryptoNight

Blokker belønning: Jevnt varierende

Blokkeringstid: 120 sekunder

Vanskelighet: Retargets ved hver blokk

Problemet med Bitcoin

Fungibility lar deg bytte den samme typen vare eller eiendel med en annen. Dette innebærer lik verdi mellom varene og eiendelene. For eksempel kan du bytte en sølvørnemynt for en annen en sølvørnemynt (som indikerer samme verdi mellom de to myntene).

Men hva om du ikke kunne bytte sølvmynten mot en annen fordi sølvmynten ble brukt i ulovlig aktivitet?

Dette er den nøyaktige gåten som Bitcoin står overfor på grunn av sin fullstendig gjennomsiktige arkitektur. Hvis et eller annet byrå bestemte seg for at en bestemt Bitcoin-transaksjon ble brukt til ulovlige formål, ville det true muligheten for at Bitcoin var akseptabelt som en fungibel valuta.

Dette er en oppdragskritisk konstruksjon til noe som betraktes som “penger” og er foruroligende å se Bitcoin underfire. Heldigvis har Monero som mål å fikse dette problemet gjennom innbakt og kodet personvern.

Dilbert med Dogbert tegneserie om soppbarhet

Dogbert vet hva som skjer. | Dilbert © 2006 Scott Adams

Monero vs. Bitcoin

En av Bitcoins store fall er mangelen på fleksibilitet for implementering av nye funksjoner, som krever nesten fullstendig nettverksoppdatering. (Som vi har sett med blokkeringsdebatten)

Dette inkluderer hardkodede begrensninger og naturlige elementer i designet (for eksempel blokkfrekvens, maksimal pengemengde og antall bekreftelser som kreves).

Sporbarheten av transaksjonsbeløp, så vel som avsender / mottaker, er offentlig synlig automatisk med Bitcoin med mindre spesifikke trinn er tatt av brukeren.

Bevis for arbeidsalgoritme (PoW) har også brutt den opprinnelige Satoshi-visjonen om “en-CPU-en-stemme” med fremkomsten av GPU og ASIC-maskinvare (Application Specific Integrated Circuit). Dette gjør at gruvearbeiderne kan få majoritetskontroll (51% +) over nettverket og styre endringer. (Som en gaffel, for å holde nettverket i gang.)

Uregelmessig utslipp refererer til konstruksjonen der Bitcoin-belønningene halveres hvert fjerde år. Den opprinnelige hensikten var å skape begrenset jevn utslipp med eksponent forfall. (Mer forutsigbart, ikke hakket mønster)

I stedet har vi en stykkevis lineær utslipp (som vist nedenfor) som skaper muligheten for et dobbeltbruksangrep. Dette skyldes at nettverkshastigheten reduseres ved hver halvering. Legg merke til “trappegangen” som trekk.

Bitcoin Mining Vanskelighetsdiagram

Bitcoins vanskelighetsjusteringer er ikke glatte.

Bytecoin Fork

Bytecoin er den første kjente implementeringen av CryptoNote-protokollen med kode produsert helt fra bunnen av. Men hvorfor var Monero nødvendig hvis det allerede var en implementering av dette? Forbered deg på litt drama, som alltid med krypto.

Monero subreddit

Bytecoin kan ha blitt preminert.

Som utdypet i denne Monero subreddit for tre år siden var det ikke bare en Bytecoin premine, men også en forfalskning av blockchain for å vise en rettferdig fordeling. Deretter var det to år med “krympet” kode som kunne blitt forbedret, men som ikke var det. Ricardo Spagni aka “Fluffypony” sa Monero-teamet løste disse problemene om noen få uker.

Monero Team

Per den lagseksjonen på Monero-nettstedet inkluderer kjerneteamet:

I tillegg har det vært over 30 utviklere og 420 bidragsytere i løpet av prosjektets levetid. Ettersom Monero er fokusert på personvern, er det ingen overraskelse at mange teammedlemmer velger å være anonyme

Monero-teknologi

Hovedteknologien bak Monero er en balanse mellom at du kan kontrollere nøklene og operere privat med velprøvde sikkerhetsmekanismer, samtidig som du tillater smidighet og utvikling i nettverket. (F.eks. Variabel blokkstørrelse, integrering av Kovri)

Hvordan en normal (ikke helt anonym) transaksjon fungerer

Hvordan en normal (ikke helt anonym) transaksjon fungerer

Standardoppsettet for Bitcoin-transaksjoner er helt gjennomsiktig og pseudonymt hvis det ikke blir tatt skritt for å skjule identiteten og transaksjonene (f.eks. VPN og miksetjenester). Dette betyr at IP-adressen din kan kobles til enheten din (dvs. personlig identitet) med nok ressurser dedikert til å koble de to.

Ringsignaturer skjuler transaksjoner

Ringsignaturer er digitale signaturer der flere underskrivere signerer en transaksjon. Synes at: signere med en felles konto, men uten at noen kjenner den sanne signatøren

Avsenderen genererer en engangsbruksnøkkel, og mottakeren er den eneste parten som kan oppdage og bruke pengene basert på den nøkkelen..

Nøkkelbilder, kryptografiske nøkler, kommer fra hver utgang som brukes, og forhindrer dobbeltbruk. Dette er fordi det er ett nøkkelbilde per utgang (utgift) på Blockchain.

Ringsignaturtransaksjoner inkluderer flere underskrivere, ukjente for eksterne observatører

Ringsignaturtransaksjoner inkluderer flere underskrivere, ukjente for eksterne observatører.

En ringsignatur bruker kontonøklene og utvalgte offentlige nøkler fra blockchain for å danne en “ring” av mulige underskrivere. Den viktigste sikkerhetsegenskapen til en ringsignatur er at det gjør det umulig å se hvilke gruppemedlemmers nøkler som produserte signaturen.

Ingen utenforstående observatør kan matche underskrivere i ringen for å sikre at transaksjonsutgangene ikke kan spores. I tillegg forblir soppbarhet ettersom nettverket ikke kjenner til brukte beløp (til tross for å kunne validere en reell transaksjon fant sted).

Jeg er spent på å se fremgang med konfidensielle transaksjoner. Fungibility er den eneste funksjonen til gode penger som Bitcoin / Litecoin mangler.

Jeg ser frem til å legge dette til Litecoin når det er klart. &# 128640; Og dette kan gjøres med en myk gaffel. Følg med!

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 14. november 2017

Ring konfidensielle transaksjoner (RCT) Skjul beløpet som er sendt

Avsenderen kan avsløre akkurat nok informasjon til at gruvearbeiderne kan bekrefte transaksjonen uten å offentliggjøre det totale beløpet som er brukt. (Kjent som en “forpliktelse”) Dette gjør at transaksjonen kan bevise sin ekthet uten å miste personvernet som bruker.

Nettverket krypterer mengden av hver utgang og inkluderer den i transaksjonen. Mengden kryptert av avsenderen bruker en delt hemmelighet innebygd i transaksjonen beregnet ved å kombinere mottakerens private visningsnøkkel med den offentlige transaksjonsnøkkelen (som er innebygd i transaksjonen)

Tredjeparter vil ikke kunne se beløpet basert på denne konstruksjonen av Ring Confidential Transactions (RCT)

RingCT-utganger

RingCT-utganger er nå obligatoriske fra og med september 2017

Stealth-adresser beskytter avsendere og mottakere

Moneropedia belyser denne konstruksjonen som beskytter avsendere og mottakere fra utenforstående observatører:

Skjult adresser er en viktig del av Moneros iboende privatliv. De tillater og krever at avsenderen oppretter tilfeldige engangsadresser for hver transaksjon på vegne av mottakeren.

Ved å bruke skjult adresser er det bare avsender og mottaker som kan bestemme hvor en betaling ble sendt.

Når du oppretter en Monero-konto, har du en privat visningsnøkkel, en privat forbruksnøkkel og en offentlig adresse. Du bruker han spend-nøkkel for å sende betalinger, visningstasten for å vise innkommende transaksjoner og den offentlige adressen for å motta betalinger. Både spend-key og view key bidrar til å bygge din Monero-adresse. Du kan ha en “bare se” lommebok som bare bruker visningstasten.

En skjult adresse hindrer til slutt mottakerens midler å bli koblet til lommeboken. En tredjepart kan imidlertid revidere adressen for å bevise at transaksjonen skjedde. (Av avsenderen som deler sin offentlige visningsnøkkel)

Mottakeren får pengene sine gjennom lommeboken sin private visningsnøkkel som skanner blockchain. Når oppdaget og hentet av lommeboken, opprettes en privat nøkkel for engangsbruk som tilsvarer avsendernes offentlige nøkkel.

Mottakeren kan nå bruke disse midlene ved å bruke sin private bruksnøkkel. Dette skjer uten avsenderen eller mottakerlommeboken, og heller ikke beløpet som er gjennomført offentlig koblet.

Fra BCHGraz - Meetup # 9 - Monero av Justin Ehrenhofer

Hvordan skjult adresser beskytter avsendere og mottakere Kilde: Justin Ehrenhofer, Slideshare

Hvordan Monero-transaksjoner fungerer

Denne prosessen er veldig kortfattet forklart i dette Monero Bitcointalk-tråd (tallene følger med et bilde nedenfor):

“Bob bestemmer seg for å bruke en produksjon, som ble sendt til den offentlige engangsnøkkelen. Han trenger ekstra (1), TxOutNumber (2), og hans konto private nøkkel (3) for å gjenopprette sin engangs private nøkkel (4). Når du sender en transaksjon til Carol, genererer Bob sin ekstra verdi tilfeldig (5). Han bruker Extra (6), TxOutNumber (7) og Carols konto offentlig nøkkel (8) for å få henne til den offentlige nøkkelen (9).

I inngangen skjuler Bob lenken til utgangen sin blant de utenlandske tastene (10). For å forhindre dobbeltbruk pakker han også nøkkelbildet, hentet fra hans engangs private nøkkel (11). Til slutt signerer Bob transaksjonen ved å bruke sin private engangsnøkkel (12), alle de offentlige nøklene (1. 3) og nøkkelbilde (14). Han legger til den resulterende ringsignaturen til slutten av transaksjonen (15).”

Eksempel Monero-transaksjon

Eksempel Monero-transaksjon

Konkurranse

Hvordan sammenlignes Monero med alternative personvernfokuserte løsninger?

Hovedpoenget med differensiering med Monero er CryptoNote-implementeringen, som har eksistert siden 2001 og har fått betydelig peer-review rundt funksjonaliteten. (Sporbare ringsignaturer for eksempel)

Hvordan CryptoNote fungerer

Hvordan CryptoNote fungerer

To andre implementeringer av personvernteknologi fra andre Cryptocurrency inkluderer:

ZeroCoin / ZeroCash – Ved bruk av nullkunnskapssikkerhet (ZKPs) tilslører denne protokollen avsenderen og hele økonomien. Du ville ikke vite noen utnyttelser (for eksempel å lage falske bevis / utgifter) før mye senere på grunn av nettverkets anonyme natur. En av de største risikoene er mangelen på modenhet og fagfellevurdering bak kryptografien. ZKP-er er også avhengige av skaperne av den første private RSA-nøkkelen for å ødelegge den. (Som visstnok gjort i denne datamaskinbrenningsseremonien)

Monero vs Zcash: ZCash-transaksjoner er basert på et ZSK (Zero-knowledge Security Layer)

CoinJoin er en miksingsprotokoll som kombinerer transaksjoner, men som ikke maskerer brukere, avsendere eller transaksjoner på protokollnivå. Coin Join ble opprinnelig utviklet av bitcoin-utvikleren Gregory Maxwell, og brukes av Dash, som utnytter Masternode (MN) -modellen der brukere må ha 1000 DASH for å være vert for et MN. Kritikere sier at dette skaper et eneste feilpunkt som de enkelte nodene som tilbyr blandetjenesten sårbar for Sybil-angrep.

Monero vs Dash: Dash bruker CoinJoin som blander transaksjoner, men gir ikke protokollnivåbeskyttelse for avsenderen og mottakerne

Monero vs Dash: Dash bruker CoinJoin som blander transaksjoner, men gir ikke protokollnivåbeskyttelse for avsenderen og mottakerne.

Edward Snowden spurte nylig Charlie Lee, skaperen av Litecoin, om Zcash vs Monero:

Alle private transaksjoner

Mer testet personvernteknologi

Ingen skatt på gruvearbeidere som skal betale investorer

Ingen høy inflasjon … bedre investering.@fluffypony

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 29. september 2017

Kovri (basert på I2P) beskytter brukere på protokollnivå

Kovri er et gratis, desentralisert, anonymt nettverkslag utviklet av Monero som er basert på I2Ps kjernespesifikasjoner. I2Ps kjernearkitektur fungerer på samme måte som TOR (som bruker løk), bortsett fra med Kovri bruker den hvitløkskryptering og ruting for å skape privat, beskyttet nettverksadgang.

Kovri (med sin hvitløksruting) tar ting et skritt videre enn TOR ved å opprette et anonymt, meldingsbasert overleggsnettverk av internettkompisere. Dette overleggsnettverket hjelper brukere med å skjule deres geografiske plassering og IP-adresse på internett og dermed gjøre internettrafikken anonym.

I2P Infographic av personvernnettverket

I2P forklart

Hvordan Monero splittes i fem gafler (faktisk seks nå)

En nylig oppdagelse av hemmelig ASIC-produksjon av Monero gruvearbeidere har bedt mynten brytes inn i 6 forskjellige mynter.

Som et resultat av å oppdage Monero ASIC-produksjon og hemmelig gruvedrift (uten samfunnets kunnskap), bestemte Monero seg for å forkaste fra sin opprinnelige algoritme på grunn av trusselen om sentralisert gruvedrift.

Dette førte til litt “krig mot ASIC” av et samfunn som var ivrig etter å bevare sine kjerneverdier for desentralisering..

Dekket mer inngående i denne artikkelen, har Monero delt inn i seks forskjellige mynter. Disse nye myntene inkluderer: Monero 0 (XMZ), Monero Original (XMO), Monero Classic (XMC), Monero-Classic (yep, med en dash nå), MoneroC (CXMR), og kun nylig annonsert MoneroV (XMV). Den opprinnelige Monero (XMR) forblir fortsatt også.

Kritikk, svakheter og bekymringer

Selv om det ser ut til at Monero har mange utmerkelser, hva er noen av svakhetene? Som diskutert i denne subreddit det er noen få:

 • Personvern – Det har vært muligheten til å spore IP-adressen til noden som stammer fra en transaksjon. Denne loggføringen av IP-adresser kan forårsake de-anonymisering av brukerne. Når det er sagt, forbedrer Monero-utviklingen stadig personvernfunksjonaliteten og har lagt til visse Tor-muligheter for å redusere denne risikoen.
 • Gruvesentralisering – Majoriteten av Monero-gruvedrift ble tidligere dominert av fire bassenger som hver ikke hadde mer enn 20%. Denne sentraliseringen er ikke lenger slik, men det er fortsatt en potensiell trussel.
 • Darkweb PR – Selv om dette ikke er en direkte årsak til Monero-teamet, er det verdt å merke seg ettersom merkevarebygging og offentlig oppfatning alltid er noe å huske på og kan redusere adopsjonen ettersom folk frykter bruken til ulovlige formål..
 • Transaksjonsstørrelse – Monero-transaksjoner er mye større enn Bitcoin, og krever mer data og forårsaker en større blockchain som vokser daglig. Heldigvis gaffelformet Monero og implementerte skuddsikkerhet i oktober 2018. Med implementeringen av skuddsikkerhet falt transaksjonsstørrelsene med opptil 97 prosent i noen tilfeller.
 • Utviklingsvanskeligheter – Evnen til å innlemme lommebøker med flere mynter og andre integrasjoner som vil gjøre bruk mer utbredt har vært treg.
 • Begrenset selgerverktøy Verktøyene for selgere for å integrere betalinger er vanskelige og vanskelige å integrere på dette tidspunktet. Imidlertid er det flere og flere tredjeparts tjenester som dukker opp for å avhjelpe dette.

Prestasjoner

 • Monero-transaksjoner redusert med 97 prosent – En nylig hard gaffeloppgradering implementerte “bulletproofs”, et kryptografisk skjema som reduserer størrelsen og kostnaden for transaksjoner. Som et resultat krympet Moneros transaksjonsgebyrer med 97 prosent, og falt fra $ 0,60 til bare $ 0,02.
 • Kovri fork, skaper sikrere transaksjoner med et I2P-lag i C++ – I2P, kjent som Invisible Internet Project, er et TOR-alternativ som vil legge til et sikkert lag for alle transaksjoner som blir presset til nettverket. Dette ble implementert etter at brukeren anonimal ba Monero-samfunnet som gikk med på å finansiere heltidsutvikling for å gjøre det til virkelighet. (Må elske crowdfunding)
 • Monero Hardware-lommebok utgitt – Dette prosjektet ble organisert og opprettet som en finansieringsmekanisme i Monero Forum Funding System (FFS) samfunnet. Michael Schloh von Bennewitz, programvare og produsent veteran, samt anonimal, hovedutvikler av Kovri, ledet prosjektet. Ledger og Trezor har også lagt til XMR-støtte.
 • Du kan betale på Overstock med Monero – Takket være Shapeshift og deres API, aksepterer Overstock nå Monero i tillegg til flere andre altcoins. Dette viser ytterligere troverdighet for å ha en mer vanlig adopsjon.

Veikart

Monero har et av de mest aktive utviklingsteamene i krypto, så du bør ikke bli overrasket over at prosjektets milepæler kontinuerlig utvikler seg. Akkurat nå er de eneste to handlingene på deres offentlige veikart for 2019:

 1. Annen-lags skaleringsløsninger
 2. Ytterligere forskningsartikler fra Monero Research Lab (MRL)

Undersøk prosjektets veikart regelmessig for å holde deg på toppen av det som kommer.

Handel

Etter å ha startet i 2014, så XMR ingen relativt stor prishandling før august 2016. På den tiden gikk prisen nesten loddrett, og hoppet fra rundt $ 1,80 (~ 0,003 BTC) til $ 13,17 (~ 0,0217 BTC). På mindre enn en måned økte USD-prisen over 600 prosent. Den første meteoriske økningen skyldtes mest sannsynlig den økte populariteten til XMR på det mørke nettet, så vel som myntens første opptreden på vanlige medier.

I løpet av levetiden har XMR-prisen kjørt den typiske berg- og dalbanen med kryptovalutapriser. I bull run of 2017 (RIP) trakk mynten en 10x for å nå sin heltidshøyde på rundt $ 475.

Når det gjelder altcoins, har XMR gjort det bra. Det har en tendens til å holde verdien bedre enn andre mynter i løpet av bjørnmarkedene mens den fremdeles tar betydelige fremskritt i lykkeligere tider.

Med regjeringer og selskaper som i økende grad krenker personvernet, bør Monero se jevn etterspørsel fra folk som ønsker å opprettholde sin økonomiske anonymitet. Utover mørke nettbrukere inkluderer denne basen alle som ikke vil at utgiftsvanene eller den personlige saldoen deres skal sendes på en offentlig reskontro eller under øynene til en til tider ondskapsfull tredjepart. Den vedvarende etterspørselen skal gi XMR-prisen et sunt gulv.

Hvordan kjøpe og gruve XMR

Du kan kjøpe XMR på Binance med enten BTC eller ETH. Hvis du ønsker å kjøpe XMR direkte med fiat, er Bitfinex og Kraken to ekstra alternativer.

Selv om den opprinnelig ble utfordret av bassengsentralisering, førte den nylige gaffelen fra ASIC-gruvearbeidere til at Monero (XMR) originale bassenger hashrate falt med mer enn 50%. Trusselen om hemmelig ASIC-gruvedrift førte til denne gaffelen. Som et resultat forblir Monero fortsatt som en GPU-minerbar mynt på What To Mine. I tillegg kan du finne en liste over gruvebassenger her.

Hvordan du oppbevarer XMR

Det finnes en rekke stasjonære lommebøker for Monero med støtte på Linux, Mac og Windows.

På hardcore-utviklersiden er det Arm (v7 & 8) OS for brikkesett som brukes i mobile enheter, samt en kilde blockchain som lar deg anskaffe en blockchain bootstrap fra en rå fil.

Mobil og lette lommebøker inkluderer Cake Wallet, Monerujo og My Monero.

Hvis den ekstra sikkerheten til en hardware-lommebok er mer din jam, støtter Ledger og Trezor begge XMR. Monero har også en internt bygd lommebokplan som var finansiert av samfunnet og er for tiden under utvikling.

Monero Cat

Monero skjer (og har vært).

Konklusjon

Monero, en gaffel av Bytecoin, er en sikker, privat og lite sporbar valuta. Den bruker Cryptonote-protokollen sammen med ringesignaturer, ringekonfidensiell transaksjon og skjult adresser for å beskytte brukerens privatliv..

Monero-samfunnet følger tre nøkkelverdier: (1) Sikkerhet, (2) Personvern og (3) Desentralisering.

Kjernebrukssakene bak Monero er transaksjoner som er private, anonyme og ikke sporbare. Den har også selektiv gjennomsiktighet som lar brukerne synliggjøre visse transaksjoner om ønskelig. (Eksempelvis en revisor eller en annen part for å bevise transaksjonen) Ironisk nok er denne funksjonen attraktiv for mange kommersielle interesser som søker å beskytte kritiske forretningsdata og forretningshemmeligheter..

På skalerbarhetssiden eksisterer det en blokkgrense for å legge til rette for mer fleksibel datastyring (blokkstørrelser) og vekstløsninger. Dette var designet for å tillate fleksibilitet i veksten av Moneros arkitektur (som krever mer kryptografi og data rundt transaksjoner) enn de fleste blockchains.

Selv om Monero har vært en veldig jevn og innovativ aktør, har ikke denne veksten kommet uten store kamper. Den nylige oppdagelsen av hemmelig ASIC-produksjon av Monero gruvearbeidere har fått mynten til å bli brutt i 6 forskjellige gafler.

Dette har ikke bare delt samfunnene, men også bekymret for hva ekte desentralisering betyr.

Til tross for disse truende truslene fortsetter teamets dedikasjon til å bygge et robust og sikkert prosjekt. Personvernprotokoller som Kovri og hardware lommebøker som Ledger Nano S forbedrer kontinuerlig økosystemet, lover godt for prosjektet. I tillegg fortsetter teamet å oppnå milepæler for utvikling.

Oppbevar denne sikre personvernmynten på radaren din. Teamet og samfunnet er ledende i bransjen og vil være en å se på ubestemt tid.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.9.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Monero-ressurser

Nettsted

Reddit

Stack Exchange

BitcoinTalk

Mattermost

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map