Hva er Lisk (LSK)? | En guide til sidekjeden og Dapp-plattformen

Hva er Lisk?

Lisk er en sidekjeden utviklingsplattform som gjør det enkelt for utviklere å bygge og distribuere desentraliserte applikasjoner i Javascript. En av de største kampene i bransjen er å få utviklere på farten med å bygge blokkeringer og gi mening om de granulære kodebasene under panseret..

Utviklere jobber ekstremt hardt og er ofte etter innfall av sentraliserte plattformer (som Google Play og Apples App Store). Disse store enhetene får størstedelen av oppmerksomheten og inntektene, slik at utviklere ofte ikke klarer å klare seg. Lisk har som mål å skape en mer rettferdig plattform for desentraliserte apper, slik at utviklere kan få en større del av kaken.

Prosjektet håper å akselerere og forenkle utviklingen ved å fokusere på Javascript (ikke et eget nytt språk) som til slutt åpner plattformen for millioner av allerede trente programmerere..

I vår guide tar vi en titt på:

Hvordan fungerer Lisk?

Spesifikasjoner

Blokkeringstid: 10 sekunder

Rundtid: ~ 17 minutter

Forsyning: 100 millioner LSK + årlige smiingbelønninger (for tiden 4 LSK per blokk)

Konsensus System: Delegert bevis på innsats (DPoS)

Tickersymbol: LSK

Lisk har som mål å være en plattformleverandør (lik Ethereum og NEO) med et desentralisert nettverk, men det er forskjellig på en rekke måter.

Ethereum bruker Solidity, som krever at devs lærer et nytt språk, og er fokusert på smarte kontrakter. Denne back-end fokuserte konstruksjonen krever at tredjeparter fungerer som front-end applikasjoner (f.eks. My Ether Wallet for ERC-20 tokens).

Lisk bruker sidekjeder og et komplett programvareutviklingssett (SDK) for å aktivere et komplett sett og kaboodle for utviklere å produsere polerte dapps (desentraliserte applikasjoner) og en uavhengig blockchain under ett system. Denne sideblokkjeden er knyttet til og sikret av den separat vedlikeholdte Lisk-blokkeringen.

Lisk sidekjeder

Lisk Sidechains in Action

Sidekjeder

Sidekjeder er kryptografisk uavhengige hovedbøker (blokkjeder) som lenker til hovedkjeden uten å skade ytelsen og hastigheten til hovedkjeden. Denne forbindelsen innleder interoperabilitetsfunksjoner som å overføre og synkronisere tokens mellom kjeder.

Til slutt tillater sidekjeder utviklere det ultimate nivået av tilpassbarhet for konsensusalgoritmer, nettverksskalering, aktivitetssporing og til og med beta-utgivelser av kryptoer (f.eks. Testnett) og sporing av eiendeler (f.eks. Aksjer).

Mange sidekjedeløsninger der ute er enten en enkelt blockchain eller private blockchain. Lisk streber etter å tilby det beste fra begge verdener – stabilitet og sikkerhet i hovedkjeden, samtidig som sidekjeder får ubegrenset fleksibilitet.

Utviklere har full kontroll for å lage sitt eget blockchain-nettverk som sidekjede mens Lisk-teamet vedlikeholder hovedkjeden sikret av 101 delegater. Hvis det noen gang er en feil på den andre blockchain, forblir hovedkjeden upåvirket.

Hva som gjør Lisk annerledes?

For å gjøre blockchain-teknologien mer tilgjengelig, laget teamet et programvareutviklerpakke (SDK) basert på JavaScript med fokus på brukeropplevelse (UI) og utviklerstøtte.

SDK består av fire viktige deler:

  1. Konsensusalgoritme – Når det gjelder Lisk, Delegated Proof of Stake (DPoS), som også er standardinnstillingen
  2. Sidekjede – Tillater muligheten til å lage en autonom blokkjede knyttet til Lisks hovedkjede
  3. Baksiden – Tilpassbar kode for utviklere for å lage DAPPS uavhengig
  4. Front-end – Brukergrensesnittet (UI) som er offentlige komponenter

Tanken bak dette er at disse uavhengige prosjektene vil knytte seg til en stabil moderkjede som har eksisterende skala og robusthet. Lisk har også delegater som kan bidra til å sikre sidekjedenes nettverk.

Lisk noder

Hvordan delegater sikrer sidekjedenettverket

Ved å kombinere kraften til det originale Lisk-nettverket og blockchain med en åpen kildekode-SDK, har utviklere makten til å lage praktiske, enkle å laste ned digitale applikasjoner i en pakke. Denne appen er tilgjengelig i et desentralisert lager som en appbutikk. LSK-tokens forbrukes for bruk av Lisk-nettverket og -tjenestene. (I likhet med eter med Ethereum)

Dette gjør det mulig for utviklere å fokusere utelukkende på bruken av appen deres, og ikke gjenskape en ny blockchain og all ledelsen som følger med det..

Eksempel på Lisk Blockchain Services

  • Identitet som en tjeneste – En trykknapp direkte pålogging (SSO) for nettsteder som krever registrering
  • Desentralisert hosting som en tjeneste – Lagre media i en desentralisert, kryptert sky på nettverket
  • Smart kontraktutførelse som en tjeneste – Tillater tillitsfulle sperretjenester og eliminerer motpartsrisiko
  • Orakler som en tjeneste – En måte å få tilpassbare sanntidsdata eller resultatet av virkelige hendelser

En av de kuleste tingene ved å ha SDK og open source-økosystem rundt hovedkjeden til Lisk, er hvordan hele systemet drar nytte av hver nye dapp og use case opprettet av utviklere. Solidity, for eksempel, har ikke et bibliotek i Lisk, men en utvikler kan kode Ethereum Virtual Machine (EVM) smarte kontrakter innenfor sin egen sidekjede eller som en blockchain-tjeneste. Hele nettverket ville da kunne bruke det biblioteket.

Når det er fullført, vil hele Lisk-nettverket nå dra nytte av denne nye effektiviteten og tilbudet. Etter hvert som flere og flere utviklere hopper ombord, vil de skape en kraftig nettverkseffekt og rask opprettelse av nødvendige apper og tjenester. Dette lover godt for Lisk ved å skape mer verdi og nytte for utviklere og brukere.

Lisk desentralisert appkatalog

Du kan søke etter hvilken som helst dapp i økosystemet i Lisk-klienten (som du ville gjort med hvilken som helst App Store). Alle blockchain-applikasjoner på plattformen må registrere seg i hovedkjeden. Denne registreringen oppretter en forbindelse mellom Lisk-hovedkjeden og sidekjeden, slik at applikasjonskatalogen kan finne alle applikasjoner og tjenester for blockchain.

I løpet av denne prosessen kan utvikleren angi et unikt appnavn, beskrivelse, kategori, ikon, koder og nedlastingskobling. Svært lik app- eller podcastregistreringsprosessen på tjenester som Apples app store.

Lisk Dapp-katalog

Lisk Dapp Directory

Om Lisk

Historie

Med Bitcoin-kjerne som først og fremst er skrevet i C ++ og Ethereum in Solidity (et uavhengig javascriptbasert rammeverk) er det mye forvirring for utviklere om hvilket språk å fokusere på eller lære helt.

Lisk-grunnleggerne Max Kordek og Oliver Beddows så og opplevde disse kampene og skapte en visjon om å gjøre blockchain-teknologien mer tilgjengelig. Tatt i betraktning at de fleste av de mest populære appene (f.eks. Uber) og nettet i seg selv kjører for det meste på Javascript, hvorfor gjenoppfinne hjulet?

Det hele begynte i 2014 med Crypti, en open-source blockchain app-plattform som til slutt ble utviklet til Lisk. Selv om det var vellykket på fellesskapsnivå, trengte Crypti mer ildkraft for å nå sin visjon og gikk inn i Lisk i mai 2016.

Team

Max Kordek – President / CEO og Founder

Kordek anerkjente potensialet i blockchain i sine tidlige dager. Han engasjerte seg i forskjellige samfunn og absorberte all informasjonen han kunne finne før han grunnla Lisk. Han ser stor vekst framover og tror at Lisk vil være i forkant av adopsjonen ved å tilby et brukervennlig Sidechain Development Kit. Utenfor arbeid er han dypt lidenskapelig opptatt av science fiction.

Lisk Operations

Max Kordek og Core Operations Team

Oliver Beddows – visepresident / CTO og grunnlegger

Beddows har tolv års erfaring innen utviklingsfeltet. Som mange andre blockchain-prosjekter, så han at denne typen teknologi kunne være et kraftig verktøy for å gjøre verden til et mer rettferdig sted. Han så at de fleste blockchain-plattformer var altfor kompliserte, og det var en mulighet til å bringe utviklere inn i rommet med eksisterende ferdigheter.

Lisk utvikling

Oliver Beddows og Core Development Team

Veikart og utvikling

Lisk har ikke vært uten humper i veien og andre utfordringer. Til tross for dette har det vokst til et reelt prosjekt som får mer og mer selvtillit for hver fullførte milepæl.

Et partnerskap med Microsoft i 2016 ga sjansen for Lisk å tilby “Blockchain as a Service” gjennom Azure, samt noe bransjen anerkjennelse.

En stor, nylig utvikling var avgjørelsen for en ny merkevare. Ansette et merkevarestrategifirma og profesjonelle designere indikerer flittige byggere av ikke bare en Blockchain-appplattform, men også et merke. Denne relanseringen har siden skjedd, og det er trygt å si at omleggingen i stor grad har lykkes med et mye mer profesjonelt utseende som er nøkkelen til å tiltrekke seg nye investorer og talent.

Konkurrenter

Lisk konkurrerer i et ganske overfylt rom. Ethereum har allerede en sunn førstegangsfordel i det desentraliserte applikasjonsplattformområdet. Legg til den konkurransen fra slike som NEO, Stratis og ICON, og du lurer kanskje på hvor Lisk vil passe inn.

Heldigvis har de fleste av disse prosjektene sin egen ekspertise både når det gjelder kodningsspråk og geografisk beliggenhet. Og som vi nevnte tidligere, er ingen andre prosjekter så sterkt fokusert på Javascript-siden av utviklingen.

Handelshistorie

LSK begynte å handle tidlig i 2016, og etter en viss innledende volatilitet slo seg ned til en USD-pris rundt $ 0,30. Prisen begynte først virkelig å klatre i midten av 2017 da oksemarkedet begynte å tre i kraft. Det nådde en heltidspris på $ 38,40 i begynnelsen av januar 2018. Dette representerer en utrolig 100 ganger avkastning for de som klarte å komme inn noen år tidligere.

Dessverre har prisen siden falt drastisk sammen med det samlede bjørnemarkedet i kryptovalutaer i år, og på oppdateringstidspunktet ligger det et sted på $ 2,85-nivået.

Lisk har foreløpig ingen veikart tilgjengelig, så det er vanskelig å forutsi hvilken katalysator som kan øke prisen i fremtiden. Som med de fleste prosjekter, bør ekstra adopsjon og partnerskap hjelpe.

Hvor å kjøpe LSK

Lisk handles på en rekke børser med topp 3: Bittrex, Poloniex og Binance. Som med mange andre kryptovalutaer, må du starte med Bitcoin (eller noe å konvertere til Bitcoin), slik at du kan kjøpe paret på din favorittbørs..

Hvordan du oppbevarer LSK

Som en del av relanseringen har Lisk-teamet utviklet en rekke alternativer for lagring av LSK. Den gamle Nano lommebok vil snart bli avviklet, så du må oppgradere til en bedre løsning. De fleste brukere vil ønske å få tak i Lisk Hub tilgjengelig for Windows og Mac. Huben legger til funksjonalitet i Nano-lommeboken og gir noen ekstra fordeler som å stemme på delegater.

Lisk Kjerne er en lommebokløsning for bare avanserte brukere og har et kommandolinjedashboard uten GUI. Hvis du vil sette opp din egen fulle node, er denne lommeboken noe for deg. Endelig, Lisk Mobile er også ute og gir noen begrenset funksjonalitet, selv om strømbrukere sannsynligvis vil ha en av stasjonære versjoner i stedet.

Alle ovennevnte lommebøker finner du på den offisielle Lisk nedlastingsside.

Konklusjon

Lisk har vært en veldig treg og jevn spiller. I en verden av “månedens smak” ICO-er, er det forfriskende å se konsekvent utvikling, milepæler nådd og gradvise forbedringer.

Siden Cryptis dager har begge grunnleggerne vært med på prosjektet og holdt et våkent øye med hjernebarnet. Fra et begynnende kjøkkenbord fullt av kodere til et mye større blomstrende team med fine kontorer i Berlin, Tyskland, har Lisk kommet langt.

Mens mange tenker på Lisk som en “Ethereum-drapsmann”, avslører en nærmere titt at prosjektet rett og slett er en annen flott og kommende spiller (blant mange) i en gryende kryptoverden som blir bygget rett foran øynene våre..

Mens Ethereum er fokusert på smarte kontrakter og mekanismer i Solidity som et backend-verktøy, håper Lisk å fange hjerter og sinn fra både (JavaScript) utviklere og brukere..

SDK-en deres basert på Javascript har en enkelhet det er lett å gå glipp av. Hvorfor gjenoppfinne koden på internett når så mange utviklere allerede kjenner og bruker den? Det er her Lisk motsto trangen til å finne på noe proprietært, og i stedet bruker eksisterende rammer som gir dem tilgang til et mye større utviklerbasseng raskere.

Bare tiden vil vise (og bestemme) hvem som er kongen av Crypto-fjellet, og Lisk vokser stadig (og stille) som en sittende å bli vurdert for den rollen.

Denne artikkelen ble oppdatert av Ryan Smith 11.08.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Finn mer info om prosjektet på følgende kanaler:

Facebook

Twitter

Reddit

Github

Instagram

Youtube

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map