Hva er Komodo-plattformen (KMD)? | Alt du trenger å vite

Hva er Komodo-plattformen?

Komodo-plattformen er en end-to-end blockchain-løsning du kan bruke til å lansere din egen uavhengige blockchain eller første myntoffer (ICO).

Imidlertid utvides prosjektet langt utover det. Komodo er et økosystem som også inkluderer en desentralisert utveksling og en anonymisering av kryptovaluta for å forbedre personvernet til transaksjonene dine.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

I denne Komodo Platform-guiden skal vi dekke:

Hvordan fungerer Komodo-plattformen?

Komodo-plattformen er mer et økosystem enn det er en individuell mynt eller plattform. Prosjektet hadde opprinnelig fire separate whitepapers, men samfunnet har siden kombinert dem til ett megapapir. Hoveddelene av økosystemet er:

 • BarterDEX
 • Jumblr
 • Forsinket bevis på arbeid (dPoW)
 • Desentraliserte Fiat-valutaer (DFCer)
 • Desentraliserte første mynttilbud (dICOs)

BarterDEX

De BarterDEX er en atom-swap drevet desentralisert utveksling. Ved å bruke atombytter i stedet for proxy-tokens, den primære metoden for andre desentraliserte børser, senker Komodo motpartsrisikoen.

Desentraliserte børser har også ofte problemer med lav likviditet. For å forhindre dette har BarterDEX likviditetsleverandørnoder (LP-noder). LP-nodene bidrar til å stabilisere markedsprisen ved å kjøpe og selge eiendeler over spredningen i de mange ordrebøkene.

Komodo-samfunnet oppdaterte nylig BarterDEX for å gi støtte til SPV Electrum-basert mynter, mynter basert på Bitcoin-protokollen, Ethereum og ERC20-tokens.

BarterDEX og Komodo Stats

BarterDEX og Komodo Stats

Jumblr

Jumblr er en åpen kildekode og desentralisert kryptokurrency anonymiserende. Du har muligheten til å bruke den for å forbedre personvernet ditt når du bruker Komodo-plattformen.

Den samlede prosessen for å anonymisere midlene dine er ganske enkel. Jumblr tar KMD-tokens fra den ikke-private adressen din og sender dem gjennom en gruppe zk-SNARK-adresser. Disse sporbare adressene fjerner valutaspor fra tokens.

Derfra sender Jumblr tokens til en ny adresse du velger. Tokene dine er nå helt anonyme. Det er en 0,3% avgift (betales i KMD-tokens) for å bruke Jumblr.

Jumblr er også koblet til BarterDEX, slik at du også kan legge til anonymitet til alle tokens du handler med. Foreløpig må du utføre denne handlingen manuelt, men teamet planlegger å automatisere anonymiseringen når Komodo-plattformen når videre adopsjon.

Forsinket bevis på arbeid (dPoW)

Komodo-plattformen bruker en Forsinket bevis på arbeid (dPoW) konsensusalgoritme for å opprettholde nettverket. Interessant er at dPoW-konsensus er bygget på toppen av en innledende konsensusalgoritme uten begrensning på hva den opprinnelige algoritmen må være. Det kan være Proof-of-Work, Proof-of-Stake eller en hvilken som helst annen algoritme som er tilgjengelig.

Komodo-teamet valgte å feste sitt dPoW-system til Bitcoin PoW-algoritme fordi den for øyeblikket har den høyeste hashraten. Jo høyere hashrate, jo mer sikkerhet har et nettverk vanligvis.

DPoW-metoden bruker to typer noder:

 • Notarius noder
 • Normale noder

I likhet med et delegert Proof-of-Stake-system velger interessenter notariusnoder. Det er 64 notariusplasser tilgjengelig, men bare 13 er nødvendige for å sikre nettverket. Jobben til disse nodene er å notariser blokkene fra dPoW-kjeden til Bitcoin blockchain.

Uten notariene kan ikke transaksjoner publiseres i den opprinnelige konsensuskjeden, men normale noder kan fortsatt lese og validere dem i dPoW-kjeden.

dPoW

Forsinket bevis for arbeid (dPoW) -arkitektur

Et dPoW-nettverk tilknyttet Bitcoin er fordelaktig fordi det gir enhver kjede som bruker det (uansett hvor svakt) sikkerheten til det robuste Bitcoin-nettverket. Enda bedre, disse tredjepartskjedene trenger ikke betale Bitcoin-transaksjonsgebyrene knyttet til notariseringen. De trenger bare å betale avgifter til den første dPoW-blockchain.

Desentraliserte Fiat-valutaer (DFCer)

En hoveddel av de første Komodo-plattformene var opprettelsen av desentraliserte Fiat-valutaer, eller kort sagt DFC-er. DFC er kryptovalutaer som er knyttet til lokal, fiat valuta. DFC-teknologien vil bruke atomkryss-byttebytter fra BarterDEX og dPoW-konsensusalgoritmen beskrevet tidligere.

De første planene hadde de først og fremst til å bruke Den europeiske sentralbanken for å oppnå enighet om prisen på de forskjellige valutaene. Systemet bruker prispoengene på BTC-USD, KMD-BTC og BTC-CNY for å bestemme konverteringsfrekvensen til hvilken som helst valuta til KMD.

Komodo Fiat bytter

Komodo-teamets planer for desentraliserte Fiat-valutaer (DFC) er tilsynelatende på baksiden.

Notarius-nodene vil registrere DFC-prisene på Komodo blockchain med dPoW-algoritmen som gir sikkerhet til nettverket.

Ved å bruke denne metoden trenger plattformen bare å ha et flytende BTC-KMD-marked for å utføre børsene. Dette betyr at konverteringene dine er automatiske og for det meste garantert.

Selv om DFC-er var en fremtredende veikart, da denne guiden først ble publisert, ser det ut som om denne funksjonen nå er på baksiden.

Desentraliserte første mynttilbud (dICOs)

Komodo-teamet har også utvidet sitt desentraliserte ICO (dICO) tjenester. Gjennom bare to Komodo-kommandoer kan du starte din egen blockchain og crowdfund din ICO. Den nye mynten din lever av en aktivakjede som er atskilt fra den viktigste Komodo-kjeden. Akkurat som Komodo blockchain notariseres til Bitcoin, notariserer aktivakjeden din til Komodo blockchain.

Fordelene med en dICO inkluderer:

 • Evnen til å distribuere dine opprinnelige mynter blant mange noder for å forhindre at hval øser dem opp
 • Direkte forbindelse til Komodo-økosystemet, inkludert BarterDEX
 • Fjerning av sentrale kokepunkter som kan være sikkerhetshull
 • Deltakerens anonymitet via Jumblr

Komodo-teamet begynte med å tilby flere dICO-tjenester der du også ville få tilgang til Komodos markedsføringskanaler, underliggende teknologi og konsulenter. De ville bare være vert for en dICO om gangen, så partnerskapene var svært selektive. Den første ICO var med Monaize, en e-bankplattform.

Siden den gang har de åpnet dICO-programvaren for alle interesserte. I skrivende stund har syv prosjekter benyttet Komodo-plattformen for deres dICO.

Komodo plattformteam & Framgang

Som det er trenden med flere personvernfokuserte prosjekter, hadde flertallet av teammedlemmene valgt å være anonyme i begynnelsen. Imidlertid har flere teammedlemmer siden avslørt identiteten sin. Teamet på over 30 personer ledes av en utvikler som opererer under pseudonymet JL777. JL777 jobbet tidligere med NXT-prosjektet og er høyt hyllet i blockchain-samfunnet for sine utviklingsevner.

Komodo team

Komodo-teamet har endret seg noe det siste året, men de fleste ansiktene forblir de samme.

I 2014 grunnla JL777 SuperNET, et desentralisert fellesskap av team for utvikling av kryptovaluta. De målet for samfunnet er å “skape en samlet plattform for teknologier som fokuserer på etablering av desentralisert levering av tidligere sentraliserte online-tjenester.”

Komodo-plattformen er en del av SuperNET-paraplyen.

Prosjektet er en gaffel med Zcash (en tidligere gaffel med Bitcoin), men som beskrevet ovenfor har den utvidet seg langt utover det. Hovedfunksjonen som Komodo tar fra Zcash er zk-SNARK personvernteknologi brukt i Jumblr.

Komodo-utviklingsteamet har gjort en god jobb med å oppnå ting på deres veikart for 2018. Som du kan se nedenfor, ser de ut til å være på rett spor.

Komodo Platform 2018 veikart

Komodo Platform 2018 veikart

Konkurranse

Komodo møter konkurranse fra alle vinkler. Som en personvernmynt konkurrerer den med Monero, Dash og selvfølgelig Zcash.

Når det gjelder ICO er Ethereum den største konkurrenten. Andre mynter som Waves og NEO er også i dette overfylte rommet. JL777s forrige prosjekt, NXT, spesialiserer seg også på ICO-lanseringer. Komodo er unik ved at den er den første som tilbyr desentraliserte ICO-er.

Til slutt blir desentraliserte børser i økende grad mer konkurransedyktige også. EtherDelta og BitShares er to store aktører i denne sektoren mens Waves også har en DEX.

KMD-handel

Renter

Som KMD-tokenholder får du opp til 5% rente på tokens du har hver måned. I motsetning til et vanlig Proof-of-Stake-system, er det ikke nødvendig å holde lommeboken online for å få interesse. For å kreve din interesse og tilbakestille det månedlige maksimumet, er alt du trenger å gjøre å overføre tokens til en annen lommebokadresse. Merk at du må holde KMD i en lommebok for å motta renter. Du vil ikke motta renten hvis myntene dine er på børs.

Rentebelønningen vil forsvinne når hele forsyningen på 200 millioner KMD er utvunnet. Teamet prosjekterer at dette vil skje en gang i 2031.

Handel

Komodo-plattformen ICO skjedde på slutten av 2016, og teamet hevet i underkant av 2 millioner dollar. Gjennom ICO ble 90 millioner KMD-tokens distribuert til investorer, og ytterligere 10 millioner ble oppbevart av teamet for fremtidig utvikling og markedsføring.

De resterende 100 millioner tokens brukes til å belønne gruvearbeidere i dPoW-systemet.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = KMD&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

KMD-prisen har hoppet betydelig tre ganger i myntens historie. Den første økningen skjedde i juni 2017 og falt sammen med den aller første Komodo-presentasjonen. Denne presentasjonen var en del av et SuperNET-møte i Amsterdam hvor teamet dekket den overordnede visjonen til plattformen.

Neste prisøkning var i begynnelsen av september 2017. Markedsføringshypen rundt en fremtidig kunngjøring så ut til å være det som drev denne økningen. Etter kunngjøringen om at Komodo ville samarbeide med Monaize for den første desentraliserte ICO (dICO), falt prisen og stabiliserte seg rundt $ 2,00 (~ 0,0005 BTC).

I desember 2017 opplevde KMD sitt tredje betydelige prishopp etter de fleste andre alternative mynter. I løpet av den tiden steg den til en heltidshøyde på $ 12,89 (~ 0,000763 BTC). Siden da har prisen falt og tilsynelatende bunnet på rundt $ 1,20 (~ 0,000187 BTC).

På dette tidspunktet i spillet trenger Komodo-økosystemet mer bruk for å øke prisen. Denne bruken kan komme i form av flere dICOer, BarterDEX-handlinger, eller til og med aktivakjedefunksjonalitet som vil føre til videre adopsjon.

Hvor kan jeg kjøpe KMD

Du kan handle Bitcoin for KMD på enten Bittrex eller Binance. For å handle på disse plattformene, må du først ha Bitcoin for å handle. Du kan kjøpe Bitcoin på Gemini og deretter overføre pengene dine for å få KMD.

Hvor skal du oppbevare KMD?

Du har mange muligheter for lagring av KMD. To av de anbefalte alternativer tilbys direkte av Komodo-teamet

Ut av lommebøkene som Komodo-teamet tilbyr, er Agama stasjonær lommebok er det beste alternativet. Den er tilgjengelig på operativsystemene Windows, Mac og Linux.

For ekstra sikkerhet kan du lagre KMD-en din ved hjelp av en Komodo-levert papir lommebok. En papirlommebok holder pengene dine offline og utilgjengelig for ondsinnede hackere.

Selv om det ikke er levert av Komodo-teamet, er Ledger Nano S. et annet flott lommebokalternativ. Selv om det er dyrere enn andre lommebøker, er Ledger et av de sikreste tilgjengelige lagringsmåtene.

Konklusjon

Komodo-plattformen er et stort prosjekt som inkluderer desentraliserte ICOer, en unik konsensusalgoritme og til og med en desentralisert utveksling. Du skulle tro at det med et så stort omfang ville være vanskelig for prosjektet å lykkes. Imidlertid har teamet konsekvent nådd sine milepæler og viser seg å være et av de mer solide prosjektene i rommet.

Hvis de kan fortsette å oppnå alt de har tenkt seg, er det lett å se Komodo bli et stort navn, alt-i-ett-blockchain-løsning som folk i bransjer vil finne verdifulle.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 10.24.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Komodo-plattformressurser

Twitter

Reddit

Medium

Telegram

Slakk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map