Hva er ION (ION)? | Nybegynnerguide

ION er kryptovalutaen til Ionomy spillfellesskap. Målet deres er å etablere et “blomstrende økosystem” som er sentrert om spill og digitale varer betalt med ION. Hvis du synes det høres veldig kjent ut (Enjin Coin, GameCredits), vent. Det er visse funksjoner som skiller ION fra andre spillmynter.

For det første belønner ION nettverksdeltakelse via statisk Proof-of-Stake (PoS) i stedet for Proof-of-Work (PoW) eller vanlig Proof-of-Stake (mer om det i et øyeblikk).

I denne guiden kommer vi inn på alle viktige detaljer om ION, inkludert:

Hvordan virker det?

I stedet for å belønne for “myntalderen” (hvor lenge du har hatt tokens), belønner ION for “tilkoblingsalderen” (lengden på aktiviteten i nettverket). Dette er ment for å eliminere misbruk fra personer som ikke aktivt bidrar til nettverket. Det statiske PoS-systemet belønner brukere når de deltar og spiller spillene. Belønningen er proporsjonal med tidsbruken og “arbeidet” hver aktive node bidrar med.

Ideen bak dette er å unngå sentralisering (store selskaper som eier flest tokens og opparbeider verdi for deres alder) og oppmuntre nettverkshelse, dvs. mer deltakelse fører til et sterkere fellesskap av incentiviserte spillere.

Bærekraft

Hvis du vil ta et dypdykk i hvitt papir, kan du sjekke det ut her. Men den grunnleggende forutsetningen er at Bitcoin-systemet for Proof-of-Work (PoW) ikke lenger er levedyktig. Og at Ethereum Proof-of-Stake (PoS) ikke er inkluderende eller insentivfremkallende nok.

Bevis for arbeid mot bevis for innsats

Ionomy-teamet snakker om Bitcoins rosenfarget fortid og hvordan gruvearbeidere kan opprettholde en desentralisert hovedbok bare ved å bruke en bærbar datamaskin. Nå er imidlertid Bitcoin-nettverket avhengig av en enorm mengde beregningskraft som er katastrofal for miljøet. Det fører også til sentralisering siden gruvedriften utføres av store selskaper med gruvedrift.

Ionomy avviser Proof-of-Work-systemet til fordel for Proof-of-Stake som er avhengig av et lite energidistribuert nettverk. Imidlertid tar de det et skritt videre ved å gjøre det statisk. I hovedsak er PoS avhengig av myntakkumulering i stedet for beregningskraft for å sikre nettverket.

Så tidlige modeller var basert på myntalder (hvor lenge mynter ble holdt i en lommebok) og myntvekt (hvor mange det var i lommeboken). Men begge disse oppfordrer ikke nettverksdeltakelse.

Det er også andre problemer med dette systemet. Hva skal for eksempel forhindre at kryptoholdere deponerer en hel haug med tokens i en lommebok, tar den offline, påløper myntalder og bringer den tilbake online for å høste gevinsten?


Videre hevder ION at store brukere, for eksempel børser, også kan HODL-mynter uten å delta, noe som skader integriteten til nettverket. Det driver også ned markedsverdien på mynten, siden de bare kobler til for å selge store mengder.

Statisk bevis på innsatsen

ION bruker statisk Proof-of-Stake for å eliminere problemene ovenfor. Belønningen er “statisk” fordi den alltid er den samme (50 prosent av blokkbelønningen). Dette gir brukerne det “robuste, raske og sikre nettverket” de ønsker og fortjener. Myntevekten betyr fortsatt noe, så jo mer du holder, jo mer tjener du, men tilkoblingsalderen er nå en nøkkelfaktor.

Så du blir belønnet så lenge lommeboken din er aktiv på nettverket. Myntealderen fjernes også fra modellen, og brukerne kan satse mynter ved å være aktive på nettverket og gjennom mengden ION de har.

Forsyning

Det er en total forsyning på 55 millioner ION, med totalt 27.505.100 millioner IONer registrert Coinmarketcap akkurat nå (21.605.100 ION er i omløp).

3,4 millioner ION er tildelt Ionomy som skal distribueres som insentiver gjennom spillapps designet og 2,5 millioner er reservert for å betale belønninger for myntutvikling.

Resten av myntene blir generert gjennom Proof-of-Stake.

Blokker belønninger

Du kan sjekke ut tidsplanen for blokkbelønning nedenfor:

Blokker belønningsplan

ION Block Rewards Schedule

I løpet av det første året vil de frigjøre 23 ION per blokk og deretter redusere det hvert år etter det som følger planen. Bitcoin har også en endelig forsyning og startet med å belønne 50 BTC per blokk, og redusere beløpet over tid.

Det er hyggelig å høre om teorien om ikke bare å belønne de tunge kryptovalutainnehaverne. Imidlertid, hvis du sjekker ut ION rik liste, ser du at nesten 40 prosent av tokens holdes av de samme 10 adressene. Som høres litt ut som om ION-teamet tar de største belønningene. Selv om vi ikke peker noen fingre hit.

ION Rich List

ION Rich List

Om ION

ION ble lansert av Ionomy, et fellesskap for spillere og utviklere, og er kryptovalutaen som brukes til å kjøpe og selge på nettstedet deres. Alle kan gå til nettstedet og opprette en konto, og det er faktisk ganske brukervennlig. Det foregår en hel intern økonomi og økosystem.

Du kan ha en ION- eller BTC-lommebok, og du kan kjøpe rett fra nettstedet deres i stedet for å bytte. Du kan også satse mynter og også konvertere flere kryptovalutaer til IONer, inkludert Gnosis, DigiByte, Storj, Clams, Dash, Ether Classic og en haug med andre altcoins.

ION Dashboard

ION Dashboard

For spillere

Ionomy Studios har laget spill som stimulerer brukerne til å spille. Jo mer de spiller, jo mer tjener de. Men for å sikre at det ikke blir kjedelig, er det ukentlige turneringer, spillere kan spille mot hverandre og vinne spesielle premier. Hvis brukere kjøper varer i spillet med sin ION, får de 50 prosent avslag. Videre sier de at “det er enkelt å utbetale til Bitcoin i multivaluta.”

For utviklere

Ionomy har en PWR-GRD som “gjør det enkelt” for utviklere å tjene mens de legger til funksjoner i spill. PWR-GRD tilbyr den en fullservicesuite som hjelper utviklere å lage bedre spill gjennom alternativer som crowdfunding, integrert reklame og kontantbelønning. Det er også et stort sosialt fellesskap for å gi tilbakemelding og oppmuntring.

I teorien…

ION har mange skeptikere

ION-samfunnet virker ikke like imponert. Faktisk bare fra å sjekke kommentarene deres på Bitcointalk, det ser ut til at den overveldende klagen er mangel på kvalitetsspill.

En bruker skriver: “Er ION fremdeles en spillmynt? Hvis ja, hvor faen er alle spillene? ” Og det er mange andre kommentarer som fortsetter i samme retning.

Bitcointalk forum

Misfornøyd ION-bruker

Faktisk, ganske enkelt å spille Ionomy sine spill, er det ganske klart at de ikke akkurat er Grand Theft Auto. Det ser ikke ut til å være mye insentiv til å spille annet enn å samle inn mynter.

Videre var kritikk over ICO øredøvende, og mange beskyldte det for å være en svindel. Et annet mulig rødt flagg er at sjefstrategen for Ionomy er Adam Matlack fra Paycoin og GAWMiners skandaløs berømmelse.

Og den rike listen er kanskje ikke helt riktig for noen mennesker.

Handelshistorie

Til tross for massive spikes i Bitcoin og andre altcoins i 2017, holdt ION-mynten en ganske stabil verdi gjennom første halvår. Gjennom andre halvår i fjor løp prisen ikke overraskende sammen med okseløpet for å nå en heltidshøyde på litt over $ 7 (~ 0,00048000 BTC) i januar 2018 før han krasjet ned til rundt $ 2,30 (~ 0,00024818 BTC).

Vi så en prisstigning i mars 2018 til $ 4,88 (~ 0,00044103 BTC), noe som kunne ha vært på grunn av kunngjøringen om Ionomy Lightning API for utviklere. Men ION-prisen er nosedived igjen og er for øyeblikket verdsatt til ~ $ 1,13 (~ 0,00016014 BTC).

ION Lightning API

ION Lightning API Tweet

Det ser ikke ut til å være så mye å bli begeistret av ION akkurat nå bortsett fra den lave prisen. Den virkelige spillveksleren (skjønner det ?!) kommer hvis de lager et hit-spill på som Angry Birds eller Grand Theft Auto, da kan mynteprisen øke dramatisk. Gjerne, ION er ikke uten potensial, og det alene gjør dette prosjektet verdt å holde minst et halvt øye med.

Hvor kan jeg kjøpe og oppbevare ION

Det er et par børser du kan kjøpe ION på. Disse inkluderer Bittrex og Upbit. Men det viktigste stedet å kjøpe ION er direkte på nettstedet som belønner brukere for tilkobling og for å ha myntene sine inne i økosystemet.

Du kan kjøpe poletter med flere altcoins som nevnt ovenfor, eller med Bitcoin. Men å lagre den på Ionomy-plattformen kan føles litt nervøs hvis du er bekymret for sikkerhetsproblemer.

Konklusjon

ION ICO mottok en mengde gransking og kritikk. Det var en rekke negative presser og medlemmer av samfunnet som kalte det en svindel. Det kan være bemerkelsesverdig, selv om “svindel” er et begrep som har blitt bestemt brukt for mye. Man kan hevde at definisjonen av svindel ikke mottar noe for investeringen din. Imidlertid, med ION, blir du belønnet mens du spiller, og du kan også satse dine egne mynter.

Teamet har lagt ned mye arbeid for å rette opp deres uheldige start. Ionomy har bygget en flott plattform med en fin intern økonomi, og mange alternativer og funksjoner. Men dessverre virker det som om hovedproduktet mangler på nåværende tidspunkt: spillene som er tilgjengelige å spille er i beste fall kjedelige.

Foreløpig, hvis det er kvalitetsspill du er ute etter, vil du kanskje bruke pengene dine på en ny Xbox. Men hvis du ser på denne mynten som en investering, er det bare mulig at et drapsspill eller et stort partnerskap kan støte på prisen. Vi overlater det til din vurdering.

Tilleggsressurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map