Hva er Internet of Services Token (IOST)? | Nybegynnerguide

Hva er Internet of Services (IOS)?

Internet of Services (IOS) er et blockchain infrastruktur som tar sikte på å løse det kanskje største problemet i blockchain i dag – skalerbarhet. Plattformens opprinnelige token er IOS-token, kort sagt IOST.

Markedsproblem: Nåværende blockchain-arkitektur har tilsynelatende truffet et platå der ytterligere adopsjon bare fører til ublu gebyrer, langsomme transaksjonstider og dårlig gjennomstrømning. Selv om noen skaleringsløsninger i andre lag implementeres, er de stort sett uprøvde og kan fremdeles ikke nå det skalerbarhetsnivået som et bedriftsnivå som Amazon trenger..

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

IOS-teamet mener at de nåværende konsensusprotokollene og blockchain-arkitekturen er de iboende årsakene til disse skalerbarhetssperringene. I denne IOS nybegynnerveiledningen vil vi se på alle aspekter av blockchain-infrastrukturprosjektet, inkludert:

Hvordan fungerer Internet of Services (IOS)?

Internett av tjenester (IOS) bruker fem primære innovasjoner til tradisjonell blockchain-arkitektur og konsensusalgoritmer. La oss se nærmere på hver enkelt individuelt. Advarsel: Det kommer til å bli litt tett.

1. Effektiv distribuert sharding (EDS)

Før du går inn i EDS, må du ha en forståelse av hvordan skjæring fungerer. Sharding deler nodene i et nettverk i grupper som deretter verifiserer et proporsjonalt antall transaksjoner. Grupperingene gjør at samtidige verifikasjoner kan finne sted, noe som øker nettverksgjennomstrømningen.

Dette stiller imidlertid noen spørsmål. Hvordan velger du hvilke noder som er i hvilken skjær? Hvordan kan du være motstandsdyktig mot ondsinnede noder? Hva er valgprosessen for nodeleder? (Bitcoin gjør dette gjennom gruvedrift.)

For å svare på disse spørsmålene bruker IOS Distribuert Random Protocol (DRP). Enkelt sagt implementerer denne protokollen klient-server-kommunikasjon med ikke-interaktiv nullkunnskapssikkerhet (NIZK) og offentlig verifiserbar hemmelig deling (PVSS) for å skape en uforglemmelig, jevn tilfeldig verdi. Det har kanskje ikke vært så enkelt … IOS hvitt papir staver ut protokollen mer detaljert.

DRP fungerer bra hvis det ikke er skadelige eller sviktende noder på nettverket. Men vi vet at det ofte ikke er tilfelle. For å forhindre virkningen av aktiviteten forårsaket av disse nodene, velger IOS ledere som bruker Algorand og Omniledger. Disse mekanismene sikrer at ledernoder kjører DRP-protokollen, og hvis de ikke gjør det, blir de ekskludert fra å delta i nettverket.

2. TransEpoch

IOS bytter batcher av noder inn og ut ved overgang mellom epoker. For å gjøre det, bruker den TransEpoch, en node-til-shard overgangs tildelingsprotokoll som gjør at gjenværende noder kan fortsette å jobbe mens de har nye noder bootstrap og laste ned historikkdata.


TransEpoch-algoritmen holder den bysantinske feiltoleransen (BFT) konsensus om hvert skjær. Dette betyr egentlig at ondsinnede noder ikke skal kunne ta over skjæret under overgangen.

3. Atomix

Med ethvert skjæringssystem er det sannsynligheten for at du trenger å gjøre transaksjoner på tvers av skjær. Dette forårsaker et ekstra lag med kompleksitet som åpner nettverket for å doble brukshacks og unøyaktigheter mellom transaksjonsbokene til forskjellige skjær..

IOSs implementering av Byzantine Shard Atomic Commit (Atomix) -protokollen skal gjøre disse problemene til et ikke-problem. Slik fungerer det:

 1. Node en i skjær EN ønsker å sende midler til node b i skjær B.
 2. Hvis nodene i EN godkjenne transaksjonen, logger de den inn Som blockchain.
 3. Samtidig vil klienten låse en midler til en transaksjonsmelding og send den til B.
 4. EN sender transaksjonen til B’er blockchain for validering.
 5. Hvis nodene i B godkjenne transaksjonen, b mottar midlene.
 6. Hvis nodene på et eller annet tidspunkt i prosessen avviser transaksjonen, går midlene tilbake til en.

4. Bevis for troverdighet (PoB)

Bevis for troverdighet skiller alle IOS-noder i to ligaer: troverdig og normal. For det første behandler noder fra den troverdige ligaen raskt transaksjoner. Etter det validerer de normale nodene eksempler på transaksjonene og gir verifiserbarhet.

Sannsynligheten for at en node blir valgt til den troverdige ligaen er basert på troverdighetspoengene. Denne poengsummen består blant annet av token-balansen, anmeldelser og bidrag fra fellesskapet.

Hensikten med de normale nodene er å sikre at de troverdige nodene handler ærlig. Hvis en normal node fanger en troverdig node som opptrer uærlig, vil den troverdige node miste alle tokens og troverdighetspoengene vil nullstilles.

5. Micro State Block (MSB)

Å ha hver node i en nettverksbutikk hele blockchain er flott for sikkerhet og uforanderlighet. Ettersom flere transaksjoner knytter seg til kjeden, blir denne prosessen imidlertid tids- og ressurskrevende. I stedet beskjærer IOS blockchain-lagring gjennom Micro State Blocks (MSB).

Med denne strategien lagrer hver skjær bare overskriftene til tidligere blokker, og blockchain-tilstanden er spredt over flere skjær. På grunn av MSB-generasjonsprotokollen trenger noder bare å validere den siste delen av blockchain i motsetning til å sjekke hele greia.

IOS-token (IOST) og Servi

IOS-token (IOST)

De IOS-token (IOST) er utvekslingsmediet på IOS-nettverket og en faktor i troverdigheten til en node. I tillegg mottar du IOST ved å validere transaksjoner og bidra med datakraft for tjenester som smart kontraktutførelse.

Teamet preget hele tilførselen av IOST (21 millioner) under det private ICO-arrangementet. De distribuerte tokens i samsvar med dette:

 • 40%: Token Sale
 • 35%: IOS Foundation
 • 12,5%: Samfunnsbygging
 • 10%: Team
 • 2,5%: Investorer og rådgivere

IOS-token IOST bruker

Servi

Mengden Servi er en annen hovedfaktor i beregningen av troverdighetspoengene til en node. Du mottar Servi når du leverer tjenester til samfunnet, vurderer tredjeparts tjenester og / eller hjelper til på andre måter.

Du kan ikke handle eller bytte Servi, og Servi-saldoen tilbakestilles til null når du validerer en blokk.

IOS-teamet & framgang

IOS team består av over 30 medlemmer spredt over Asia og Nord-Amerika. Fortsett inkluderer CoinLang-skaperen, EtherCap CTO, Forbes 30 under 30, National Olympiad in Informatics Gold Medalist og mange andre roller. IOS har også et rådgivende utvalg som inkluderer navn som Yusen Dai (Jumei medstifter), Ryan Bubinski (medstifter av Codecademy) og Robert Neivert (500 Startups venture partner).

En imponerende mengde selskaper og risikokapitalfirmaer har også inngått samarbeid med og investert i prosjektet. Listen inkluderer Huobi, FBG Capital og Sequoia Capital.

IOS-token IOST-investorer og partnere

Med fokus på skalerbarhet og bruk på bedriftsnivå, konkurrerer IOS med desentraliserte applikasjonsplattformer (DApp) som har samme fokus. Åpenbart er IOS største konkurrent Ethereum. EOS og NEO har imidlertid kommet ut med kunngjøringer om at de også planlegger å løse skaleringsproblemene som har plaget andre blockchain-prosjekter..

ICON, Lisk og VeChain har også som mål å tilby blockchain-løsninger til bedriftskunder. Til slutt er det mange (og vil nok være flere) DApp-plattformer som IOS konkurrerer med.

Handel

IOST-prisen så en skarp topp like etter ICO, men har ikke hatt mye volatilitet siden – en sjeldenhet i kryptovalutaområdet. Det er uklart hva som kan ha forårsaket den innledende økningen til heltidshøyden på ~ $ 0,13 (~ 0,00001 BTC), men det kan bare ha vært investorer som bare fant ut om prosjektet.

Etter slutten av januar-pumpen falt IOST-prisen umiddelbart ned til nesten ICO-prisnivå. Det fortsatte å sakte synke gjennom det meste av mars før det snudde seg. Fra slutten av mars steg prisen jevnlig og er nå på ~ $ 0,05 (0,000006 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = IOST&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Dette prosjektet har en lang veikart foran seg, så det er vanskelig å si hva som kan påvirke prisen. Samlede markedsforhold vil mest sannsynlig være den største influencer. Partnerskap kunngjøringer kan føre til noen positive prishandlinger også.

Hvor kan jeg kjøpe IOST

Du kan kjøpe IOST på Huobi, Binance eller OKEx med BTC eller ETH. Imidlertid har mynten det største handelsvolumet som et handelspar med Bitcoin på alle tre børsene.

Hvis du ikke eier noen kryptovaluta, kan du først hente litt Bitcoin på en børs som Gemini eller GDAX.

Hvor du skal oppbevare IOST

Fordi IOST for øyeblikket er på Ethereum-nettverket, kan du lagre det i hvilken som helst lommebok med ERC20-støtte. MyEtherWallet er et flott online valg mens Ledger Nano S er en solid maskinvarepungebok du kan bruke.

Når teamet har lansert mainnet, vil du lagre myntene dine i den offisielle lommeboken de gir. Denne lanseringen er ikke planlagt før 3. kvartal 2019, så teamet har ikke gitt ut den lommeboken ennå.

Konklusjon

IOS prøver å bygge en mer skalerbar blockchain-infrastruktur. Enkelt et av de mer komplekse prosjektene i rommet, det tar minst ett år før vi kan måle suksessen med det.

Hvis teamet kan oppnå de ambisiøse målene de har satt seg selv, kan vi se en helt ny blockchain-infrastruktur erobre plassen. Men med antall utviklere som arbeider med skaleringsløsninger for prosjekter som er mye lenger, kan det være for sent.

Ytterligere IOS-ressurser

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map