Hva er IAMA Coin? | Ethereum Artwork Stamped in Blood

Hva er IAMA Coin?

IAMA Coin (eller jeg er en mynt) er en samling av begge fysisk og digitalt kunstverk av Kevin Abosch. Abosch skapte 100 fysiske kunstverk og bandt dem til Ethereum blockchain med “virtuell kunst”. Han bruker den “virtuelle kunsten” her for å beskrive prosjektets ERC20-token, IAMA. Det eksisterer, og vil alltid være, 10 millioner stykker virtuell IAMA-kunst.

Som en IAMA-tokenholder kan du gjøre med tokens som du ønsker. Du kan selge dem, beholde dem eller til og med bryte dem opp – de kan deles opp til 18 desimaler. Abosch gjør det klart at “enhver brøkdel av en IAMA-mynt har samme indre kunstneriske verdi som en [hel] IAMA-mynt.”

Abosch har stemplet hvert stykke fysisk kunst med kontraktadresse for etableringen av IAMA som finnes på Ethereum-nettverket. Han stemplet ikke bare bitene med blekk. Han bokstavelig talt la blodet sitt (som kan ha inkludert svette og en tåre eller to) i stemplene.

Over tid vil de fysiske verkene bli tilgjengelige for IAMA-mynteholdere.

kevin abosch tegner blod

Hva betyr det hele?

I IAMA Coin-prosjektet sammenligner Abosch mennesker med en nylig myntet mynt. Vi er uvurderlige, “likevel tilskrives vi stadig en verdi.” Abosch føler at livet ofte blir redusert til en rekke transaksjoner for personlig vinning.

Han forbinder det fysiske med det digitale på en måte der det ene ikke kan eksistere uten det andre. Uten IAMA-tokens har det fysiske kunstverket ingen verdi. Og uten det fysiske kunstverket er symbolene meningsløse – virtuelle og håndgripelige sammen i ett symbiotisk forhold.

Ved å knytte blodet til blockchain, vil han vise verden at han innerst inne er som en mynt.

Hvor kan jeg kjøpe IAMA?

Dessverre kan du ikke kjøpe IAMA-tokens ennå. Abosch gjør først det virtuelle kunstverket tilgjengelig for eksisterende samlere og etterpå for allmennheten. Han har imidlertid ikke oppgitt en dato for når dette blir. Imidlertid ser på lommebok aktivitet ser det ut til at han allerede har gjort noen transaksjoner med noen få samlere.

Hvor kan jeg lagre IAMA?

Du kan lagre IAMA i hvilken som helst lommebok som er ERC20-kompatibel. MyEtherWallet er et populært online valg mens Trezor er et solid alternativ for maskinvarepungebok.


Hvem er Kevin Abosch?

potet # 345

Kevin Abosch er en populær irsk kunstner og fotograf. Han har jobbet med slike bemerkelsesverdige mennesker som Johnny Depp, Yoko Ono og Malala Yousafzai. Hans mest verdifulle arbeid er imidlertid et fotografi av en potet. Potet # 345 solgt for en million euro til en europeisk forretningsmann – en av de dyreste fotografiene som noensinne er kjøpt.

Selv uten potetlønningsdagen har Abosch hatt en ganske lukrativ karriere. Hans ikoniske, svarte bakgrunnsportretter starter på $ 150.000 og kan løpe opp til godt over en halv million dollar.

Abosch var ikke alltid en kunstner. Han begynte først sin karriere som biolog med en lidenskap for å lære seg ny teknologi. Hans første fotograferingsjobb var mens han jobbet i CBS Records. Selskapet trengte noen til å fotografere et band, og Abosch kastet hatten i ringen. Etter å ha prøvd en lønnsslipp på $ 5.000, forhandlet han ned til $ 2500 for arbeidet. Med det grunnleggende settet fortsatte han å ta på seg flere jobber, og resten er historie.

Andre teknologiske prosjekter

IAMA Coin er heller ikke Aboschs første digitale verk. Han grunnla også Kwikdesk, et nettsted som lar deg anonymt utveksle informasjon. Du trenger ikke e-post eller passord for å bruke plattformen, og den sporer ikke informasjonskapsler eller IP-adresser. I tillegg vil informasjonen du sender selvødeleggelser på datoen du velger – når som helst mellom 24 timer og 10 dager etter at du har sendt den.

I tillegg opprettet Abosch OneOne, en sporbar app for meldinger for mobiltelefonen din. I likhet med Kwikdesk er det ikke nødvendig å opprette en konto i appen. Du åpner bare en av de syv kanalene dine, inviterer en annen deltaker og begynner å chatte. Etter 24 timer sletter appen meldingene. Hver deltaker har også muligheten til å slette meldingene fra begge brukernes telefoner når som helst.

Dessverre, skjønt, teamet stengte OneOne i 2016 på grunn av “uoverstigelig press fra regjeringer som ikke deler vårt syn på at personvern er en menneskerettighet.”

Som om Abosch ikke allerede var opptatt nok, samarbeidet han nylig med Andy Tian (skaperen av Gifto) for å donere $ 1 million av Ethereum til CoderDojo gjennom deres Forever Rose-prosjektet. CoderDojo er et nettverk av frivillig ledede dataprogrammeringsklubber for barn. I et forsøk på å gjøre utviklingen tilgjengelig for alle, er klubbene helt gratis.

Med prosjekter som Kwikdesk, OneOne og Forever Rose under beltet, er det ingen overraskelse at Abosch nå fokuserer på blockchain.

Art’s Fine Line

IAMA Coin-prosjektet stiller spørsmålet: “Hvor trekker vi grensen for det vi anser som kunst?” De fleste anser ikke blockchain som “kunst”, men dataprogrammering har ofte blitt beskrevet som både vakker og / eller stygg. For å finne svaret kan vi konsultere et av spørsmålene fra IAMA Coin’s liste over vanlige spørsmål:

Spørsmål fra IAMA Coin FAQ Side om skjønnhet

Selv om spørsmålet fokuserer på skjønnhet, kan det lett gå over til kunst. Etter hvert som teknologi og tradisjonell kunst fortsetter å smelte sammen, blir grensen mellom de to uskarpe. Til slutt er det virkelig opp til din egen tankeprosess. Hvis skyskrapere og hjem, en gang betraktet som bare funksjonelle strukturer, nå er kjent som kunstverk, hvorfor kan ikke blockchain være for?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map