Hva er Hexxcoin? | En nybegynnerguide

Hexx eller Hexxcoin (HXX) er en personvernmynt med en rutet fortid, etter å ha forkket og døde mer enn en gang. Nå under kontroll av et nytt utviklingsteam, er Hexxcoin igjen fra de døde. Det nåværende teamet håper Hexxcoin kan etablere sin plass blant den voksende listen over personvernmynter på markedet i dag, sammen med noen andre fordeler enn bare personvern. Denne guiden vil dekke:

Hvordan det fungerer

Hexxcoin er en personvernmynt som bruker Zerocoin-protokollen, i likhet med ZCoin. Zerocoin-protokollen tillater brukere total anonymitet når det gjelder å sende og motta betalinger, i motsetning til å si Bitcoin, der hver transaksjon kan spores til en lommebokadresse.

Akkurat som ZCoin, bruker du Hexxcoins ved å ødelegge dem og erstatte dem med nylig myntede Zerocoins. Dette betyr at når du kommer til å bruke dem, konverterer de tilbake til Hexxcoin uten noen tilknyttet transaksjonshistorikk. Dette øker nivået av anonymitet i bruk av Hexxcoin sammenlignet med andre kryptovalutaer.

Null kunnskapsbevis

Denne anonymiteten oppnås ved å bruke null kunnskapssikkerhet kombinert med RSA-2048 faktorisering av krypteringsparametere. Nullkunnskapssikkerhet i blockchain tillater nettverket å verifisere en transaksjon uten å ha kjennskap til detaljene i selve transaksjonen. På denne måten kan personen som gjennomførte transaksjonen beskytte anonymiteten sin.

Zerocoin-protokollen bruker RSA-2048-kryptering som sine parametere. RSA-krypteringsstandarden multipliserer store primtall for å nå et enda større tall som er vanskelig å faktorisere, dvs. for å finne ut hvilke tall som ble multiplisert sammen for å danne produktet. RSA-2048 factoring-utfordringen har eksistert uløst siden 1991. Selv om det er mulig at kvanteberegning på et eller annet tidspunkt kan løse utfordringen, forblir Zerocoin-protokollen for øyeblikket sikker.

Mens det finnes andre personvernmynter, peker både Hexx og ZCoin på Zerocoin-protokollen som den sikreste. ZCash er en annen personvernmynt som også bruker bevis for null kunnskap. ZCash-protokollen bruker imidlertid parametere som er definert av utviklerfellesskapet, som Hexxcoin påpeker betyr at den er utsatt for misbruk av dårlige aktører..

Monero er en annen konkurrent, som bruker ringsignaturer, eller falske transaksjoner, som et lokkemiddel som maskerer de virkelige transaksjonene som en måte å beskytte personvernet på. Hexxcoin hevder at Zerocoin-protokollen er overlegen da ringsignaturer legger unødig belastning på nettverket.

En gaffelmynt

Hexxcoins viktigste USP sammenlignet med andre personvernmynter er dens rolle som en gaffelmynt. Andre kryptovalutaer kan forkaste Hexx for å dra nytte av personvernprotokollen Zerocoin og innlemme den i deres nettverk.

Hexxcoin gjennomgår for tiden en gaffel med Bitcoin for å danne en ny mynt som heter BitcoinZero som vil ha funksjoner i både Bitcoin og Hexx. Som Hexx-teamet kaller det: “Bitcoin på personvernsteroider.”

Hexxcoin planlegger en ytterligere gaffel med Litecoin senere i år. Hexx-papiret henviser til det faktum at andre mynter kan ha nytte av personvernprotokollen Zerocoin.

Kontroverser


Noen medlemmer av teamet bak Hexxcoin har ikke gjort seg kjent. Kanskje dette ikke er overraskende for en mynt som er så fokusert på personvern. Selv om noe av teamet er omtalt på nettstedet og er rimelig identifiserbart, er hovedutvikleren kun kjent som James, alias Dev007, og hans / hennes identitet er ellers ukjent.

Hexxcoin team

Noe sier meg at James ikke er hans virkelige navn …

Det ser ut til at i juni ble ett eller flere medlemmer av utviklingsteamet (som også var anonyme) anklaget for å gjøre opp med en del av felleskassefondet. Skjermbilder av meldinger mellom utviklerteamet ble lagt ut på nettet, blant spekulasjoner over om dette var en utgangssvindel eller bare noen som prøvde å sabotere prosjektet gjennom FUD. Det hjalp egentlig ikke at medlemmer av utviklermiljøet valgte å være anonyme, selv om ting ser ut til å ha vært roligere siden den gang.

På et tidspunkt var Zerocoin-protokollen også gjenstand for en feil. Når en Zerocoin-transaksjon finner sted, genererer den et unikt serienummer som må verifiseres som unikt av nettverket for at transaksjonen skal gjennomføres. Et kodingsproblem hadde ført til at en angriper brukte det samme serienummeret for flere transaksjoner, og dermed tillot dem å bruke mer Zerocoins enn det som hadde blitt myntet. Hexxcoin-teamet tvitret at det ikke var noen effekt på Hexxcoin som et resultat av denne feilen.

#Hexx Teamet har inspisert blockchain for ZeroCoin-integritet og rapporterer stolt at det ikke har vært noen vellykkede utnyttelser av $ HXX. Fra og med blokk 267625 vil brukere kunne bruke ZeroCoin Protocol til å bruke HexxCoin anonymt. Også #Hexxchange vil støtte gaffelen.

– HEXX – [Ikke gi bort ETH] (@hxxcoin) 9. mai 2018

Til tross for alle disse problemene ser den planlagte Hexxcoin-gaffelen ut til å fortsette, noe som vil gjøre Hexxcoin-investorer lykkelige.

Gruvedrift Hexxcoin

Hexxcoin er ASIC-bestandig for å unngå at sentraliserte gruvedrift tar over nettverket, og gruvedrift krever ikke engang en GPU. Derfor kan alle gruve Hexx-mynter bare ved hjelp av en CPU.

Nettverket har også hovednoder, kalt Xnodes. Xnode-operatører må satse 2000 Hexxcoins som bevis på at de er forpliktet til fremtiden til nettverket. Xnode-holdere vil imidlertid tjene passiv inntekt i daglige belønninger. Beløpet avhenger av hvor mange Xnoder som deltar i nettverket.

ChainSilo tilbyr en gratis prøveversjon for potensielle Xnode-operatører.

Myntforsyning og bærekraft

Hexxcoin har for øyeblikket en liten sirkulasjon på rundt 1,7 millioner mynter, av en samlet forsyning på 9,999,999. Teamet mener at lav sirkulasjon vil bidra til å skape en stabil markedsverdi.

Hver blokk har en 2,5 minutters transaksjonstid med en blokkbelønning på 2 Hexx. Gruvearbeidere tar 0,7 mynter, Xnods tar 0,7 og resten går inn i et fellesskapsfond. Fondet betaler til utvikling, børsnoteringer og markedsføringsarbeid. Samfunnet stemmer på utgifter gjort fra fondet.

Historien om Hexxcoin

Hexxcoin startet livet i 2015 som en gaffel fra en annen mynt kalt Crave. Den opprinnelige utvikleren hadde forlatt prosjektet like etterpå, og det ble tatt opp av en andre utvikler et par år senere.

Den andre utvikleren utstedte en bytte og oppdaterte Hexxcoin til en ZCoin-gaffel. Rett etterpå forlot den andre utvikleren også prosjektet til det nåværende teamet overtok i januar 2018.

Handelshistorie

Utviklingen i Hexxcoins historie er tydelig når du ser på handelshistorikkgrafen. Legg merke til blip i 2017 da den andre utvikleren overtok.

Hexxcoin verdi over tid

Hexxcoin-verdi over tid

Den fremtidige verdien av Hexxcoin vil sannsynligvis svinge i henhold til gaffelaktivitetene. Det kan være investeringspotensial i å kjøpe Hexx-mynter før en gaffel finner sted, ettersom de som holder Hexxcoin vil motta de nylig gaffelte myntene. Derfor er det verdt å se på prisen rundt den tiden Hexxcoin kunngjør at en ny gaffel vil skje.

Det er selvfølgelig også mulig at investorer kan selge etter at en gaffel har skjedd, noe som vil føre prisen ned. Hexx-papiret erkjenner dette, men understreker at fremtidige gafler vil bidra til å holde prisen stabil.

Hexx-papiret sier også at på grunn av den innviklede historien til Hexx-mynten er titusenvis av myntene som er i omløp “permanent inaktive og sannsynligvis for alltid tapt.” Det er sant at Hexxcoin rik liste viser noen lommebokadresser som ikke har blitt brukt på mer enn ett år.

Det er også sant det er for tiden en enorm prisforskjell i Hexx-mynten sammenlignet med denne tiden i fjor, noe som gir et stort incitament for disse lommebokholderne til å selge. Imidlertid, hvis innehaveren (e) av disse lommebøkene plutselig bestemte seg for å dumpe alle Hexxcoins, kan det alvorlig påvirke prisen.

Hvor kan jeg kjøpe og hvordan du oppbevarer det

Du kan kjøpe Hexxcoin på følgende børser:

  • Kryptopi
  • Livecoin
  • Cryptobridge
  • TradeSatoshi
  • Sistemkoin

Mange av disse er ganske uklare utvekslinger, men Hexxcoin sier at flere kommer snart.

Når det gjelder lagring, er det lite valg. Hexx er på betaversjonen av sin online lommebok / børs som heter Hexxchange. Det tillater lagring og utveksling av mynter gaffelt fra Hexxcoin. Det er en nettleserbasert lommebok som også er kompatibel med TOR-nettleseren, som du forventer av en mynt med så stort fokus på personvern. Mangelen på fryselagringsalternativer kan utsette noen brukere.

Hexxcoin Hexxchange

Hexxcoins Hexxchange lommebok

Konklusjon

Hvis personvern er ditt hovedanliggende når du handler krypto, så tar Hexx absolutt det på alvor. Prosjektet er imidlertid ikke uten kontroverser. Det er sannsynlig at suksessen til den ventende gaffelen for å danne BitcoinZero vil avgjøre suksessen til den generelle relanseringen av Hexxcoin. Hvis BitcoinZero viser seg å være vellykket, vil det gjøre Hexxcoin til en mer attraktiv partner for utviklere av andre kryptovalutaer.

Finne ut mer

Hexxcoin hvitt papir

Twitter

Telegram

Reddit

Uenighet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map