Hva er Golem (GNT)? | En komplett guide til desentralisert superdatamaskin

Hva er Golem?

Golem er en verdensomspennende, desentralisert superdatamaskin som kombinerer datakraften til hver maskin i nettverket. I Golem-økosystemet kan du låne ut datamaskinens ledige ressurser til andre som trenger ekstra kraft for å utføre komplekse beregninger og oppgaver. Etter den samme trenden som førte til Uber og Airbnb, er denne delingsøkonomien en solid måte å tjene litt ekstra penger på ubrukte og / eller underutnyttede ressurser..

På baksiden kan du leie datakraft fra nettverket for å utføre eller til og med bare øke hastigheten på oppgaver som datamaskinen din har problemer med å håndtere. Leie er ideelt hvis du rutinemessig utfører intensive beregninger for aktiviteter som naturlig språkbehandling (NLP), kunstig intelligens (AI) eller til og med maskinlæring for DNA-leting. Imidlertid fokuserer Golem-teamet først på CGI-gjengivelse – et område full av utgifter og lange ventetider.

I denne Golem-guiden vil vi dekke:

Hvordan fungerer Golem?

La oss gå gjennom hele prosessen av en forespørsel (part som trenger å utføre en databehandling) ved hjelp av Golem-nettverket.

For å holde det enkelt, la oss anta at oppgavens oppgave er i samme klasse som en av oppgavemaler som Golem gir. Hvis det ikke var det, måtte forespørselen skrive sin egen kode for oppgaven ved hjelp av oppgavedefinisjonsramme. Dette alternativet er imidlertid ikke tilgjengelig i de to første utgivelsene – Brass og Clay. Å utføre oppgaver i en annen klasse enn oppgavemalene vil være tilgjengelig i den tredje utgivelsen, Stone.

Blender og Luxrender er de eneste to oppgavemalene som er tilgjengelige i den første Golem-versjonen, Brass. Til slutt vil settet med oppgavemaler bli til Golem Shop hvor du kan legge til og bruke nye maler i nettverket.

Tilbake til eksemplet vårt. Etter at forespørselen har valgt en mal, blir oppgaven lagt til i oppgavebehandling, og nettverket mottar informasjonen om oppgaven.

EN forsørger (part som gir datakraften) mottar alle de kringkastede tilbudene og velger den beste. Ved å gjøre dette kontrollerer den også omdømmet til hver node som kringkaster oppgavene og avviser de med dårlig rykte. Når en leverandør finner et passende tilbud, sender den en pris og informasjon om datakraft til forespørselen. Til gjengjeld bekrefter forespørselen at leverandøren har et høyt nok rykte å jobbe med.

golem-prosess

Golem oppgaveprosess

Hvis alt er kosher, mottar leverandøren de riktige ressursene via IPFS og begynner beregningen på oppgavecomputer. Når oppgaven er fullført, sender den resultatene til forespørselen tilbake gjennom IPFS-nettverket.


Deretter sender oppgavebehandleren informasjonen til riktig node for å verifisere resultatene. Rekvirenten kan bestemme seg for å sende den til flere noder for overflødig bekreftelse.

Til slutt, betalingssystem blir varslet gjennom en smart Ethereum-kontrakt, og midler flytter fra forespørsel til leverandør. Hvis leverandøren sender nøyaktige resultater og forespørselen betaler i tide, vil begge parter se sitt omdømme.

Tilleggsfunksjoner

Utenfor scenariet beskrevet ovenfor inneholder Golem to andre relaterte funksjoner.

  • Søknadsregister – En Ethereum smart kontrakt for utviklere å publisere sine egne Golem-applikasjoner. Dette gjør det lettere for utviklere å finne brukere og forespørsler til å finne verktøyene de leter etter.
  • Transaction Framework – Et sett med krav som en utvikler må følge når de implementerer en transaksjonsmodell for deres egenproduserte Golem-applikasjon.

Golem Network Token (GNT)

GNT er et ERC20-token som du bruker til å betale for datakraften du leier. Som leverandør er du fri til å angi GNT-leieprisen til det du mener er passende. Fordi Golem er en markedsplass, bør disse prisene finne en likevekt over tid. Du trenger også GNT for å sende inn innskudd som leverandør og delta i applikasjonsregisteret.

Golem-teamet preget 1.000.000.000 GNT under ICO, hvorav 82% ble delt ut til deltakerne i publikum.

Golem Team & Framgang

Golem ledes av Julian Zawistowski, som også er rådgiver for Flokk, en blockchain-plattform for videospillindustrien. Teamet ga først ut alfa, Brass, i august 2016. Messing inkluderer Blender og LuxRender, to verktøy for CGI-gjengivelse. Senere utgivelser er som følger:

  • Leire Inkluderer Application Register og Task API. I denne utgivelsen vil utviklere kunne integrere seg med plattformen.
  • Stein – Inkluderer sertifiseringsmekanismen og transaksjonsrammeverket. Med denne utgivelsen kan Golem brukes i en SaaS-modell.
  • Jern – Har økt sikkerhet og stabilitet. Denne versjonen lar utviklere lage applikasjoner som kjører utenfor sandkassen.

Den langsiktige visjonen til Golem-teamet er å bygge en desentralisert plattform med mikrotjenester som fungerer som “morgendagens nye internett.” Golem er for tiden i Brass Beta versjon 0.18.2. Teamets langsomme utviklingstidslinje har noen medlemmer i samfunnet opprørt. Andre hevder imidlertid at den langsomme og sikre tilnærmingen er nødvendig for et prosjekt av denne størrelsen.

Konkurranse

Det er noen lignende prosjekter til Golem som teamet adresserer på deres FAQ-siden. Det mest bemerkelsesverdige prosjektet er iExec; det fokuserer imidlertid først og fremst på forespørere som ønsker å kjøre beregninger utenfor kjeden. Golem-teamet mener at det ikke vil være noen brukstilfeller overlapp mellom de to i umiddelbar fremtid, og de kan til og med være i stand til å jobbe sammen senere.

SONM og BOINC jobber også med å løse lignende problemer. SONM bruker tredjepartsrammer mens Golem ikke gjør det, og Golem-teamet uttaler at BOINC er en mer sentralisert løsning.

Du kan også hevde at AI-fokuserte blockchain-prosjekter som SingularityNET og DeepBrain Chain konkurrerer med Golem fordi de alle samler datamaskinsressurser i sine nettverk.

Handel

Gjennom handelshistorikken har GNT-prisen steget fra ~ $ 0,01 (~ 0,00001 BTC) til en midlertidig høyde på ~ $ 0,68 (~ 0,00027) før den falt tilbake til ~ $ 0,20 (~ 0,00003 BTC). I løpet av desember (2017) / januar (2018) fulgte det resten av markedet innen raketter for å nå en heltidshøyde på rundt $ 1,16 (~ 0,0008 BTC) før den krasjet ned til ca $ 0,20 (~ 0,000031 BTC).

GNT-prisen så en kraftig økning oppover i april 2018 og nådde en lokal høyde på litt over $ 0,80 (~ 0,000083 BTC). Dette trekket fra Brass Alpha til Brass Beta forårsaket sannsynligvis denne drastiske endringen. Etter den høye prisen har prisen fortsatt å falle og ligger for tiden på rundt $ 0,06.

Formelt sett en topp-10 kryptovaluta etter markedsverdi, har Golem gledet ned i rekkene. Med et alfaprodukt som det tok nesten to år å oppgradere til beta, kan investorer være frustrerte over tiden det tar å utvikle produktet. Fremtidige utgivelser kan føre til prisøkninger, mens en kunngjøring om CGI-selskap kan også hjelpe. Selvfølgelig vil prisen også tjene på å returnere et oksemarked

Hvor å kjøpe GNT

Det er flere børser du kan kjøpe GNT på; det handles imidlertid med det høyeste volumet på Binance som et handelspar med BTC og ETH. GNT er også tilgjengelig på Huobi, Bittrex og Poloniex.

Nå som Golem beta er tilgjengelig, kan du også motta GNT for å leie ut datakraften din.

Hvor skal du oppbevare GNT

Du kan lagre GNT i hvilken som helst lommebok med ERC20-støtte. De mest populære alternativene er MyEtherWallet og Tåke. Hvis du er villig til å punge ut noen få sekel, bør du bruke en maskinvarepung som Trezor for ekstra sikkerhet.

Konklusjon

Golem er en distribuert markedsplass for superdatamaskin og datakraft. Mynten var tilgjengelig siden midten av 2016 og var tidligere en topp 10-krypto etter markedsverdi, men har siden falt i rekkene. Dette høsten betyr ikke at laget har sluttet å utvikle seg.

De har kontinuerlig forbedret Brass Alpha og har gitt ut Brass Beta. I tillegg har de økt teknisk støtte, samfunnstilgang og utvider rekkevidden over hele verden.

Med lignende prosjekter som hiver seg på Golems hæler, bør dette året avgjøre om sakte og jevn virkelig vinner løpet.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 12.07.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Golem-ressurser

Nettsted

Twitter

Medium

Rakett. Chat

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map