Hva er glis? | Den første store Blockchain som implementerer MimbleWimble

Grin er en privat, lett MimbleWimble blockchain-prosjekt. I likhet med Monero og Zcash er målet med Grin å holde din identitet og økonomiske historie privat når du deltar i nettverket.

Selv om Tom Elvis Jedusor først foreslo MimbleWimble i 2016, har ideen først nylig fått grep. Grin er det mest bemerkelsesverdige prosjektet som bygger en MimbleWimble blockchain fra bunnen av, men Bitcoin og Litecoin-utviklere ser også på mulige implementeringer.

I denne guiden skal vi dekke:

Hvordan fungerer Grin?

Grin er en av en håndfull prosjekter med et MimbleWimble-fundament. Før vi dykker inn i detaljene, er det imidlertid viktig å undersøke feilene i dagens personvernløsninger og hvorfor noen ser på MimbleWimble som et teknologisk gjennombrudd.

Personvernutvekslingen

Som med de fleste ting i livet, medfører personvern til en blockchain spesielle kostnader. Ytterligere anonymitet gir nemlig mer blockchain-oppblåsthet, og i noen tilfeller et visst nivå av tillit.

Kompleksiteten i eldre personvernsfunksjoner som ringkonfidensielle transaksjoner (RingCTs) fører ofte til høyere avgifter og lavere gjennomføring av transaksjoner. I tillegg innebærer zk-SNARKs og CoinJoin, to andre populære personvernstrategier å stole på en tredjepart i deres oppsett eller deres kontinuerlige drift. Til slutt krever mange ‘privatlivsmynter’ ikke at du handler anonymt, noe som svekker anonymiteten til hele nettverket.

MimbleWimble er privat som standard

Og det krever anonymitet. Du har ikke muligheten til å sende offentlige transaksjoner med en MimbleWimble blockchain. Detaljene i dens arkitektur er ganske intrikate, men vi prøver å holde oss høyt på denne veiledningen.

MimbleWimble-transaksjoner inneholder to påviselige komponenter:

  1. Utgangene tilsvarer inngangene til transaksjonen.
  2. Besittelse av Elliptic Curve Cryptography (ECC) private nøkler garanterer besittelse av utgangene. Denne mekanismen ligner måten Bitcoin fungerer på.

Disse to komponentene er ikke nødvendigvis unike for MimbleWimble. Imidlertid oppnår nettverket det første punktet uten å avsløre transaksjonsbeløpet. Og du kan bevise den andre komponenten uten å signere transaksjonen.

MimbleWimble-transaksjoner inkluderer bare et sett med innganger, et sett med utganger, et transaksjonsgebyr og en ‘signatur’ som gir bevis på en privat nøkkel. Det er det. Transaksjonene inneholder ingen identifiserende informasjon. For en mer detaljert forklaring på MimbleWimble, ta en titt på guiden vår.

Grin-funksjoner


Grins mål er å være den første skalerbare, helt private blockchain. | Kilde: Prosjektnettsted

Gjøk syklus

Grin bruker en Proof-of-Work-algoritme, kalt Gjøk syklus. Det begrenser effektivt gruvefunksjonene etter minne i stedet for prosessorkraft. Derfor kan de fleste typer datamaskinvare vellykket delta i gruveprosessen uten å bli presset ut av ASIC gruvearbeidere. I tillegg, i de første to årene, er Grin-samfunnet vanskelig å smelte hver sjette måned for å tilpasse gruvealgoritmen i et forsøk på å holde ASIC-er ineffektive.

Grin sikter mot et blokkeringstid på ett minutt og en inflasjon på ett GRIN per sekund.

Grin Team & Framgang

Opprinnelsen Grin block ble opprettet 15. januar, noe som gjorde dette prosjektet til et av de yngste i rommet. I motsetning til mange andre altcoins driver ingen sentraliserte team eller selskaper prosjektets utvikling. I stedet er det avhengig av samfunnsdonasjoner.

Medlemmer av prosjektets samfunn har satt opp en Github side som dekker prosjektets økonomi. Frem mot januar-lanseringen samlet prosjektet rundt $ 65.000. Og i mai donerte en anonym person $ 300.000.

På vegne av $ GRIN, takket være giveren som ga 50 BTC-donasjonen i dag, myntbase fra en blokk utvunnet 2010-11-25. Vi prøver å bruke det klokt. https://t.co/OpnzPDQTok

– Grin Council (@grinc Council) 7. mai 2019

Så langt har samfunnet gitt ut den første versjonen av Grin. I juli vil prosjektet hard gaffel for å implementere noen viktige oppdateringer. Gaffelen er den første av flere milepæler og inkluderer en endring av gruvedriftsalgoritmen, samt støtte for flersignatur og “bare se” lommebok.

Konkurranse

Grin er en personvernmynt, så den er i samme liga som Monero, Dash, Zcash og andre kryptovalutaer med et mål om anonymitet. Som vi nevnte ovenfor, skiller Grin seg ut ved å være en av få kryptovalutaer for å implementere MimbleWimble. Det eneste andre MimbleWimble-prosjektet med noe rykte er Stråle.

Handel

Grin lansert uten premine og ingen første mynttilbud. På grunn av dette hoppet prisen de første par månedene før den ble satt på omtrent $ 3 i mars. Etter den første bevegelsen forble Grins pris relativt flat mellom $ 2 og $ 3 til juni.

Siden begynnelsen av juni har myntens pris steget 150 prosent. Den fantastiske prisveksten skyldes sannsynligvis den kommende harde gaffelen i juli.

Grin-samfunnet planlegger harde gafler hver sjette måned de neste to årene. Hvis denne prisoppkjøringen er indikativ for hva vi kan forvente med en hard gaffel rundt hjørnet, kan det lønne seg å være årvåken i måneden frem til neste.

Hvor kan jeg kjøpe Grin

Det er mange plattformer hvor du kan kjøpe Grin. Størstedelen av handelsvolumet skjer på Hotbit. På Hotbit kan du handle Bitcoin, Tether eller Ethereum for Grin.

Personvernmynten er også tilgjengelig på Poloniex, HitBTC og KuCoin. Hvis du ikke har brukt kryptovaluta, kan du se guiden vår om hvordan du kjøper bitcoin for å komme i gang.

Hvordan Mine Grin

Hvis du ikke vil kjøpe Grin, er gruvedrift et annet alternativ. Samfunnet anbefaler en “GPU med >3,7 GB veldig rask DRAM, ”men dette kan endres etter hvert som prosjektet skrider frem. Du finner en liste over gruvebassenger her.

Hvor skal jeg lagre Grin

Grin er mindre enn ett år gammel og bruker en unik type blockchain, så lommebokalternativene dine er slanke. Hvis du har jobbet med blockchain-noder før, er du sannsynligvis interessert i kommandolinjegrensesnitt (CLI) lommebok. Selv om du ikke er kjent med kommandolinjen, gir prosjektet rikelig med instruksjoner på Github-siden.

Hvis du leter etter en lommebok med et grensesnitt, GrinPlusPlus er det beste alternativet. Denne lommeboken som er laget av fellesskapet, er tilgjengelig på Mac- og Windows-operativsystemer.

Siste tanker

Grin kan være den første kryptovalutaen som innleder en ny bølge av økonomisk privatliv og skalerbarhet. Selv om prosjektet fremdeles er under utvikling, får det anerkjennelse av mange medlemmer av kryptosamfunnet. Et gjennomsiktig utviklingsteam og grasrotfinansiering beviser at Grin er et ærlig prosjekt å holde øye med.

Tilleggsressurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map